Scudo Sports

Ankara gençlik parkında saldırıya uğradım ve gasp edildim!

Islenmis olan suçun, suçlunun suriyeli olmasiyla bir alakasi yok. Bunu bizim bir vatandasimiz da yapabilirdi. Lutfen irkcilik yapmayin.
Benim suriyeli bir komsum var. Ismi mustafa.. Cocuk cok merakli ve memleketleri halep sehrinde savas oncesinde herkesin bisiklet kullandigini soyluyor. Bu suriyeli cocuk bisikletindeki ufak tefek sorunlar icin mahallemizdeki bisikletciye gitmis ve bisikletci "suriyelilerin bisikletlerine bakmam" demis (ki kendisi koyu bir akplidir). Simdi bisikletiyle ilgili bakimlarin nasil yapacagini ben ogretiyorum. Merakla dinliyor, uyguluyor.
Hicbir irka dusman degilim ki bu insanlar buraya kendi istekleriyle gelmedi. Ayrimcilik iceren bu basligin degistirilmesini forum yonetiminden talep ediyorum.

Scudo
Haydi çıtayı biraz daha yükseltelim. Bakalım böyle yapınca neler oluyor, sonu nereye gidiyor?

"Trakyalılara bisiklet satmayın"
"Konyalılara bisiklet satmayın"
"Lazlara bisiklet satmayın"
"Siirtlilere bisiklet satmayın"
"İzmirlilere bisiklet satmayın"
"Urfalılara bisiklet satmayın"

Haydeeee kampanyayı genişletecek yok mu troller?

3-4 belki 5 milyon Suriye'linin Türkiye'ye sorgusuz sualsiz alınması, bir çok konuda belki bizim vatandaşımıza verilmeyen haklarla donatılması konusuna verilecek tepki ayrı, sizin başınıza gelen üzücü olaya tepki verirken hedefinize koyacağınız isim konusu ayrı. Bu kişilerin yaptığı suçtur. Suçu işleyen Suriye'li değil insandır/kişidir. Bu olayda bence en fazla "Suriye uyruklu" tabirini kullanmanız belki uygun olabilirdi o da başınıza gelen olayı tanımlarken. Hedef olarak "Suriye'lilerden.." demek hoş olmamış. Üzüntünüzü ve haklılığınızı anlıyorum ve size katılıyorum ancak haklılığınızı ifade ediş şekliniz doğru değil. Suçlular en yakın zamanda yakalanır ve cezasını çeker umarım.

Araplar hiç bir zaman Türklerle dost olmamıştır.. Halen de öyle.. TSK nın operasyonu 'kardeşimiz" filistin de dahil bütün araplar tarafından eleştiriliyor. İstenmiyor.. Bu suriyeli eli silah tutacak gençler burada gasp yapıp, yazları elleri çükünde insanlarımızı plajlarda taciz ederken bizim askerimiz onların yerine savaşıyor. Bize ait olmayan savaşa gidiyor.. Irkçılık değil bu, Milliyetçiliktir. Humanizmin sırası değil.. Siz şu iki senedir ülkemizde yaşanan hastalıkların farkında değilsiniz sanırım.. Suriye de aşı denen illet olmadığından buraya bütün hastalıklar geldi. Grip bile 2-3 hafta sürüyor en dayanıklı bünyesi olanda bile. Orta yaştan sonra insanlar çocuk hastalıkları çıkarmaya başladı. Sürekli yavrulamaları da cabası.. Allah ne günah yazarsa yazsın.. Türk'e el kaldıranı, sırtından vuranı, taciz edeni vs. affetmeyeceksin, özellikle kendi toprağımızda..

@sccetin Ben kafatasçı falan değilim.. Ben Atatürk ilkelerine sonuna kadar bağlı bir vatandaşım.. Milliyetçilik de bir Atatürk ilkesi..
Tramvaya bindiğimde türkçe konuşan 3-5 kişi oluyoruz koca vagonda.. Geri kalanı arap. Suriyeli veya değil.. Ama arap... Ve bakışlarıyla tavırlarıyla bayanları rahatsız ettiklerine çok şahit oldum..

Öncelikle geçmiş olsun. AMA, bu dünya hepimizin ve hiçbirimizin. Gasp, hırsızlık bunlar vicdan meselesi ırk değil. Siz dahil kimse ırkını doğum yerini seçmedi. Bunu yapan Türk olsaydı yine aynını yazacak mıydınız Türklere bisiklet satmayın diye?

TDK; Irkçılık:Kişinin bağlı olduğu ulus ya da ırkın üstünlüğüne inanarak onun dışında kalan toplulukları aşağı ve hor görmesine dayanan tutum veya davranış.
1)Konu sahibi arkadaş nerede ırkçılık yapmış kendi ırkını mı üstün tutmuş yoksa suriyeliyi mi hor görmüş biri göstersin bakalım.
2)Ayrıca bu ülkede ırkçılık varsa o da türk milletinden vergi alıp vatandaşa tanınmayan imkan ve olanağın suriyeliye tanınmasıdır.Asıl ırkçılığa maruz kalan türk halkının bizatihi kendisidir.
3)Çevrenizde,Donanımhaberde ekşi vb. yerlerde baktığınızda göreceksiniz ki suriyelilerin karıştığı adli olayda ceza almıyorlar,alacaklılar yada ev sahipleri alacaklarını tahsil edemiyorlar.Adeta üstün ırk muamelesi çekilip korunuyorlar.Buda vatandaşın adalet duygusunu öldürüyor.
5)Irkçılıktan faşizmden dem vurup yöneticileri başlığı değiştimeye yada kapatmaya çalışan arkadaşlar en temel hak olan ifade özgürlüğünü engellemeye çalışarak asıl faşizmi siz yapmıyormusunuz?

Neymiş ülkesinde savaş varmış...

Kendi ülkesinde savaş çıksa suriyeli gibi kaçıp gidecek insanlar burda ırkçılıktan bahsediyor..

Suriyeli ye çöpümü dahi vermem.
Umarım o ırkçılık yapma diyen arkadaşları birgün suriyeli öperde rahatlarlar...

Geçmiş olsun konuyu açan arkadaşa...

Arkadaşımıza başına gelen bu gasp olayı için geçmiş olsun diyorum . Dikkat etmek lazım , tedbiri elden bırakmamak lazım ..
Herkesin düşüncesine sonsuz saygılıyım . Ben de düşüncemi söylemek istiyorum ; Her kötü olaydan ,genelleme yaparak tüme varımla belli bir kitleye ve kişilere nefret gösterisi yapmak , güncelliğini kaybetmiş ilkel bir düşünce yapısıdır. Aynı ilkel görüş sonucu ; başka bir ülke vatandaşları tarafından siz de aşağılanabilirsiniz..

Belli bir kitleye karşı nefret , ırkçılık, aşağılama ve şiddete yönelim eylemi içeren bu başlık ve altındaki bazı yazıların Adminlerimiz tarafından gözden geçirilmesini istiyorum (insani değerlere ve forum kurallarına aykırı olduğu için)

Şunu da yazmadan geçemeyeceğim ; yok otobüste kokuyorlar , sahilde nargile içiyorlar , sokakta şöyle böyle yapıyorlar, diye atıp tutacağınıza.. bu istemediğiniz Suriye'lileri ülkemize getirenlere; açıkca isim ve parti yazarak eleştiri yapın da cengaverliğinizi görelim ...
Syg

Ya arkadaş Almanya'da da çimlere sıçan Türklere bakan Almanlar da Türkler barbar deyince hepimiz yerimizden hopluyoruz değil mi sinirden. Ülkedeki Suriye'lilerin durumu ile suçu işleyenlerin durumunu aynı kefeye koymayın işte. Bisiklet çalmayan, kızlara bakmayan vs Suriye'li örneği bulsam devreler yanacak mı o zaman? Daha da şahsi olarak düşüncemi söyleyeyim, haksız olduğum noktaların olduğunu bilsem de Suriye'lileri ben de istemiyorum ülkede!! Ancak bu konuda konu sahibinin yazdığı başlık işlenen suçun sınırlarını çok aşmış. Demek istenen bu! Tepki gösterenleri, Türkiye'de Suriye'lilerin yarattığı olumsuz etkileri savunan insanlar gibi algılayıp cevap yazmayın! Biz de biliyoruz ülkede 20 sene önceki hastalıkların tekrar ortaya çıktığını, üniversitelere bu insanların sınavsız alındığını, aylık para yattığını, 2 dakkada TC kimlik kartı verildiğini.

çok geçmiş olsun öncelikle.
arabın arap olmayana siyahın beyaza üstünlüğü yok. anti ensar muhacirciler kendilerini hemen belli etmişler.
daha geçenlerde hollandada kaç yüz milyarlık bisikletleri 3 dk da çaldılar.
şerefsiz heryerde şerefsizdir bundan şüphemiz yok.
hırsızlık yapan türk yok mu? türklere bisiklet satmayın mı diyeceksiniz?
umarım yakalanırlar ve gereken cezayı alırlar. suçluysa da suriyeli yatmaz diye birşey yok...

@Abdullah ozturk Ben onları genelde eleştirmek yerine saydırıyorum.. Buradan olmak istemem onlara saydıracağım diye.. Sosyal medya hesaplarımda, ya da yüzyüze görüştüğüm insanlarla yıllardır tartışıp, eleştiriyorum zaten.. Klavyede kalmıyor, merak etme. Benim onlar hakkında yazdığım o kadar cümle içinde otobüste kokuyorlar, nargile içiyorlar olayını çıkartıp da sunman garip... Antalya belki güllük gülistanlık olabilir ama başta İstanbul olmak üzere birçok ilimiz değil sevgili arkadaşım..

Bisikleti çalınan,ketenpereye gelen,dolandırılan arkadaşların profiline baktığımda: genç,yaşam deneyimi -göreceli olarak- az,iyi niyetli ama tedbirsiz olduklarını düşünüyorum..
Foruma girip mağduriyetini paylaşanlar keşke daha önceden mevcut konuları okuyup bilinçlenselerdi.O zaman belki ilk mesajları yardım istemek olmazdı...
Ayrıca toptancı yaklaşım,genelleme hiç bir konuda sağlıklı çıkarımlara götürmez bizi..Bu kişilerin çoğu vatandaş oldu.Ülkemizdeki suç ve ceza orantısızlığı yeni toplumsal sorunlar yaratacak.Cezaevlerinde yer yok.Yakında af çıkıp daha çok adi suçlu ile birarada yaşayacak gibiyiz..
Kişi suç işlemeden önce ve sonrasında rehabilite edilip topluma kazandırılmazsa bu olaylar artarak devam eder.
Bize düşen,tıpkı bisiklet sürerken olduğu gibi her konuda ilk önceliğimiz "güvenli davranış" basamaklarını uygulamak..

Cezanın şahsiliği ilkesi, temel olarak kanunda suç karşılığı olarak öngörülmüş bulunan cezanın sadece suçun failine verilmesini, yalnızca suçun failinin cezadan etkilenmesini ifade etmektedir. Cezalandırmanın temel prensiplerinden olan bu ilke, insanlığın gelişiminin bir sonucudur. tanımdan da anlaşılacağı üzere genelleme yapmak doğru bir tutum olmaz.

@SweetDreamzZ
Bence yanılıyorsunuz, bisiklet çaldınız diye dünyanın hiçbir yerinde bir ülkeden sınır dışı edilmezsiniz. Bisikleti sizden alırlar ve gasp nedeniyle mahkemeye cıkartılırsınız ama sınır dışı edilmek üzere değil.

Geri