Scudo Sports

Ankara

herkese selam, ankara dan 34 yıllık ali ben :)
çocukluğumda üzerinden inmediğim bisiklet üzerine 15-20 yıl sonra tekrar binmek tarif edilemez bir acı :)
bu acıyı dindirebilmek için profesyonellerden yardım almaya geldim...
Yavaş başlayın adım adım arttırın bence. Çocukken yaptığınız herşeyi yaparım diye varsayımla başlarsanız ya kaza yaparsınız ya sakatlık olur. Terleyince hemen kıyafet değişimi, duş imkanı yoksa ıslak mendil (bebekler için olan) ile temizlik, sele ayarı ve brooks sele. Pişik olursa hemen krem. Diz ağrısı olursa, sorun var devam edersen hiç süremezsin sonra.
Gençken sürme ile yaşlı iken sürmek çok farklı.

• Beğen
Tepkiler: CNC
Scudo
Selamlar. Var mıdır rota önerisi olan ya da Ankara bir yol bisikleti grubu mensubu olan? Uzun zaman sonra döneceğim sürüşlere ancak İstanbul harici rota bilmem hiç. Süper olur birileriyle sürebilirsem. Yaşamkent tarafındayım.

Selamlar. Var mıdır rota önerisi olan ya da Ankara bir yol bisikleti grubu mensubu olan? Uzun zaman sonra döneceğim sürüşlere ancak İstanbul harici rota bilmem hiç. Süper olur birileriyle sürebilirsem. Yaşamkent tarafındayım.
Ankaranın ne tarafındasınız bilmiyorum, ama her Ankara acemisi gibi önce Eymir gölü çevresinden başlayın zamanla sıkııp alternatif rotaları keçfedeceksiniz.

Merhaba arkadaşlar bende Ankaradan katılıyorum

Merhaba, Bisikletim 3x8 olarak kullanmaktayım. 1x11 Grupseti tüm parçaları aldım evimde duruyor. Montaj yapılacak malzemem yok. Ankara'da Hangisi Bisiklet Profesyonel işçiliği dükkan atölye vb. montaj yapılacak nerde tavsiye edersiniz ?

Bazı yerlerde ANKABİKE, PERFORMANS BİSİKLET, DELTA BİSİKLET, DİĞER vb. içşiliği iyi yapan usta hangisi tavsiye ediyorsunuz ?

Son düzenleme:
Merhaba, Bisikletim 3x8 olarak kullanmaktayım. 1x11 Grupseti tüm parçaları aldım evimde duruyor. Montaj yapılacak malzemem yok. Ankara'da Hangisi Bisiklet Profesyonel işçiliği dükkan atölye vb. montaj yapılacak nerde tavsiye edersiniz ?

Bazı yerlerde ANKABİKE, PERFORMANS BİSİKLET, DELTA BİSİKLET, DİĞER vb. içşiliği iyi yapan usta hangisi tavsiye ediyorsunuz ?

Delta ve performansın servis hizmeti var mı bilmiyorum, ankabike tavsiye ederim.

Sevilecek bir şehir değil.

Esasında Ankara Türkiye'nin en düzgün şehri. 2010 yılı öncesi dönemde, 7 yıl gibi Ankara'da kaldım.

İstanbul, İzmir, Bursanın (bunlara kısaca 3 şehir diyelim) içine sinmiş gecekondulaşma Ankara'da yok veya varsa da kontrollüdür kanser gibi gecekondulaşma değildir.

3 şehirde yol genişlikleri düzensizdir, yollar her bir fırsatta eğri büğrü gider çünkü yollar evlere, sitelere, AVM, hastanelere göre eğilip bükülür, Ankara'da ise yollar adam gibi geniştir, önce yol yapılır sonra evler siteler AVM'ler inşa edilir. Yaya kaldırımları da aynı biçimde, Ankara'da geniş ve düzenlidir, yürüdüğünüzde insan olduğunu hissedersiniz. Bisiklet Ankara'da hiç kullanmadım o konuda birşey diyemem.

Fakat 2010 için milat yılı diyelim, o milattan sonra Ankara'da aşırı betonlaşma, 3 şehirde olduğu gibi her bir boş alana birşeyler yapma girişimi başladı. Milat öncesi Ankara'da ufka baktığınızda Anadolu'nun bozkırlarını görürdünüz şimdi beton duvarlar görüyorsunuz. 2024'teki durum nedir bilmem, bir süredir gitmiyorum.

Ben genel olarak Yenimahalle-Kızılay ya da Yenimahalle-Kahramankazan istikametlerinde pedallıyorum.

Ben de Ankara da yaşayan biri olarak bulunduğum şehirden memnunum. Ulaşım konusunda bisikleti çok fazla kullanmaktayım. Bisikletli arkadaşlarla yağış olmadığı sürece etkinlik yapmaktayız. Şehir merkezinden Elmadağ, Gölbaşı-Eymir, Kazan, Temelli-Polatlı ve Çubuk ilçeleri ile farklı semtlerdeki park ve mesire yerlerine iki-üç günde bir tur düzenlemekteyiz. Yaz Kış bu faaliyetlerimiz devam etmektedir. Kendim aynı zamanda bisiklet eğitmenliği de yapmaktayım. Yani bisikletim balkonda yada bina boşluklarında eskimiyor...

Ben de Ankara da yaşayan biri olarak bulunduğum şehirden memnunum. Ulaşım konusunda bisikleti çok fazla kullanmaktayım. Bisikletli arkadaşlarla yağış olmadığı sürece etkinlik yapmaktayız. Şehir merkezinden Elmadağ, Gölbaşı-Eymir, Kazan, Temelli-Polatlı ve Çubuk ilçeleri ile farklı semtlerdeki park ve mesire yerlerine iki-üç günde bir tur düzenlemekteyiz. Yaz Kış bu faaliyetlerimiz devam etmektedir. Kendim aynı zamanda bisiklet eğitmenliği de yapmaktayım. Yani bisikletim balkonda yada bina boşluklarında eskimiyor...

Genelde turlarda ortalama kaç hızla sürüş yapıyorsunuz? Yazın Ankara'da grup sürüşlerine katılmak istiyorum ama yavaş kalacağımdan endişeliyim.

Halihazırda sürüş yaptığımız grubumuz antrenmanlı oldukları için hızlı sayılır. Normal hızlarda giden grubumuzda var. Bisiklet eğitmenli yaptığımı söylemiştim. Yeni bisiklet öğrenenlerden de bir grup oluşturdum. Bisiklete dair her şeyi ilk olarak benden duydukları için bu grup daha çok trafik kurallarına uyan grup olacak.
Ankara da bisiklet sürmek isteyen, Trafikte bisiklet sürmekte zorlanan her yaştaki kardeşlerimizle birlikte bisiklet sürebiliriz. Eksik bilgilerini tamamlayarak bizde onlardan yeni şeyler öğrenebiliriz. Ortak paydamızın bisiklet olduğunu bilerek, bisikletli olarak her etkinliğe varım.
Selamlar...

yaşamkent ve Çankaya merkez arasında artık ulaşım amaçlı da kullanmaya başladım bisiketlimi. Açıkçası istanbulda bulunduğum konumda mümkün değildi bu, şu an için yolların genişliğinden çok memnunum ben. Bisiklet sürmek burada nispeten daha kolay gibi istanbula göre.

Herkese merhaba arkadaşlar. Aranıza yeni katıldım. 52 yaşındayım. Dikmen Sokullu da oturuyorum. 2008 de bıraktım pedallamayı. O zamanlarda kendi başıma haftalık 50-80 km'lik rotalar yapardım. Son zamanlarda yeniden körüklendi bisiklet aşkım. 6 ay kadar önce 2. el Corelli Trivor 4.0 bisiklet aldım. Ufak ufak yeniden kullanmaya başladıkça hevesim de arttı youtube da videolar falan da izlemeye başladım. Başta 2-3 km mesafelerde sorun olmuyordu ama 10 km mesafelere çıktıkça sele ayarı kadro boyu vs konularda ne kadar eksik olduğumu anladım. Zaten kadro boyu bana küçükmüş. Şimdiki bisikletim 46 (18") kadro. Şimdi yeniden bisiklet arayışına girdim. Düşüncem yine şehir tur bisikleti yönünde. 52-54 kadro olacak 24 vites ve üstünü düşünüyorum. Bildiğiniz üzere Dikmen yokuşlu bir yer. Boyum 1.82 iç bacak boyu 83 cm. Önerileriniz olursa beklerim. Düz maşa düşünüyorum ama tamda karar verebilmiş değilim.

Herkese merhabalar,
Ankara'da bisiklet turuna çıkmayı düşünenler varsa birlikte hareket edebiliriz. hem bilmediğimiz rotaları öğrenmiş oluruz :)
iyi sürüşler dilerim

• Beğen
Tepkiler: Eray BAYĞAR
Ankaralı arkadaşlarıma selamlar saygılar ben tolga

Merhabalar. Sincan'a maks 25km uzaklıkta gidip gezmelik yer önerir misiniz? Bisiklet sürmek istiyorum ama yakındaki çoğu yere gittiğimden gidecek yer kalmadı. Aynı yerleri sürekli görmek istemiyorum da.

mesajım bulunsun.

Merhabalar. Sincan'a maks 25km uzaklıkta gidip gezmelik yer önerir misiniz? Bisiklet sürmek istiyorum ama yakındaki çoğu yere gittiğimden gidecek yer kalmadı. Aynı yerleri sürekli görmek istemiyorum da.
Merhaba, Sincan ın neresindesiniz bilmiyorum ama bol iniş ve çıkışlı rotalar isterseniz saraycık bölgesinin içerisinden giderek(sakin olur) Yeni adliye, sonra elvankent gimsa bu yol üzerinden, korkut ata, piyade mah gimsa.. Etimesguta kadar gidebilirsiniz. Caddenin adıni bilmiyorum. Bu rota sürekli olarak çıkış ve inişlidir biraz sıkıcıdır ama arada yapmak iyi oluyor. Daha sakin yollar isterseniz saraycıktan ayyıldız mah içersinden etimesguta gidebilirsiniz. Dönüş yolu için etimesgut merkezden elvankente kadar istasyon caddesine paralel bir yol yapıldı tren hattinin obur tarafi. orasi da genel olarak sağ şeriti sakin bir yoldur. İstasyon caddesini kullanmanızı önermem çünkü gidiş 2 dönüş 2 şeritli bir yoldur ve trafik, yayalar, dolmuşlar vs pek kullanışlı bir yol değildir. İstasyon caddesi ve paralelindeki yol eğimsiz gider sincan merkeze kadar.

Diğer bir seçenek sincan et süt kurumunun olduğu yol üzerinden eryaman Göksu gidebilir ve eryamanda rastgele dolanabirsiniz ben çok seviyorum genel olarak sincan ve Etimesgut merkez kadar trafigi çok değil. Göksudan dönerken metromall tarafından dönüp oradaki birkaç km lik bisikler yolunu kullanabilirsiniz :) metromall den harikalar diyarı da yapabilirsiniz ama park içinde sürmek hoşunuza gitmeyebilir yol bisikletine uygun yollari yok.

Ayaş yolu (optimum önündeki yol) kullanıp rota yapabilirsiniz. Bir kaç ay önce Optimumdan sincana gidiş yolunda sag seritte çalışmalar vardı güncel durumu ne bilmiyorum.

Benim bu bölgede sevdiğim bir rota
IMG-20240624-WA0021.jpg

Sincan hayvanat bahçesine gidebilirsiniz.

İlk defa rota öneriyorum yani bilemiyorum ben bu rotaları kullanıyorum, genelde bir rota oluşturmam yola çıktığımda yorgunluk durumuma göre yolu uzatir veya eve kısa yoldan dönerim. Ve bilmediğim yerlere giderim kafamda genel genel harita, pusula, artik ne dersen kalır bi şekilde yine yolumu bulurum çok da belirgin bir rota yapmaya gerek yok bence.

• Beğen
Tepkiler: Eray BAYĞAR
Geri