Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Apartmanda yaşayanlar bisikleti nasıl indirip çıkarıyorsunuz?

Bu kadar eziyet çekmenize gerek yok arkadaşlar sökün teker setinizi önce onları aşağıya indirin emin bir yere bırakın ardından kadro setini indirin aşağıda birleştirin ve devam edin bu işlem başta zahmetli gibi görünse de hem kolaydır hemde sırtınıza bindirdiğiniz yükü bir nebze olsun azaltır tabi dönüş için aynı zahmete katlanırmısınız bilemem

Scudo
birkaç kez 6.kata çıkarıp hanımla tartışıp ufacık balkona koydum...
ama hem balkonu kullanamaz olduk, hem de indir kaldır zor geldi...
artık arabanın arka koltukta duruyor...
taşımak yerine arabadan çıkarıp ön tekeri takıp hemen yola çıkabiliyorum...
hem de, araçla farklı lokasyonlara gittiğimde de yanımda oluyor...

tek sıkıntı, arabaya 1'den fazla yolcu alamıyoruz artık...

Dosyalar

• 20180808_141950.jpg
    20180808_141950.jpg
    73,3 KB · Okunma: 967
  • Beğen
Tepkiler: M.J.
valla her gün indirip çıkarıyorum hırsızlık vakıalarından dolayı da evde girişe koyuyorum

Yol bisikleti hafif olduğu için kolay oluyor ama MTB bayağı yoruyor. Evde trainer var getirip onun üstüne monte ediyorum. Odada yer kaplıyor tabi. Duvara asmak için aparat almak lazım aslında. Kafamız rahat oluyor. Balkona da koyulabilir tabi.

bendeki alet 14kg her defasında balkondan çıkarıp yine balkona koyuyoru. 2.kat da oturuyorum hiç yorulup üşenmedim :)

yeni evlerde sıgınak gibi şeyler yok eski apartman dairesinde oturuyorum bodrumda duruyor duvara asılı şekilde 1.kattan oturuyorum evden çıkmam bisikleti çıkarmam 2 dk

• Beğen
Tepkiler: Rocketman ve MakRo
3. katta oturuyorum. bisiklet yatak odamda duruyor. sırtıma alıp indirip çıkarıyorum. bana pek zor gelmiyor açıkcası.

Apartmanın en alt katında benim bodrum var, aslında oraya kilitlerdim normalde ama bodruma girip çıkmak vesaire çok zor oluyor. Bu yüzden en alt kattaki merdivene kilitliyorum.

Eskiden 4. kata günlük 1 bazen 2 defa asansörle veya elimde çıkarıyordum ama çok zor oluyordu, tabi üzerinde 1-1.5 arası litre suyla, kilidiyle, çamurluğuyla, aksesuarlarıyla derken bisiklet 16-17 kiloya yaklaşıyordu ki buda beni çok zorluyordu.

48 kadrolu dağ bisikleti zaten asansöre zor sığıyordu, bir de asansörü hangi zeki mühendis yaptıysa artık kapısı dışarı doğru açılıyor.! Bisikleti geçiremiyorsun.

Tam merdivene kilitlerken sorun yok diyordum son 2 gündür manyağın birisi bodrum kapısının önüne bisikleti kilitliyor ne bodrum kapısını açabiliyorum ne de bisikletimi merdivenden çıkarabiliyorum kolay kolay.!

Bisikleti havaya kaldırım diğer bisikletin üzerinden geçirmem gerekiyor artık nasıl bağladıysa. Başka bir çözüm bulacağım artık, bisiklet sürmüyorken o kadar insanla uğraşıyordum şimdide bisikletçisiyle uğraşıyorum.

Bisikletçisi, arabacısı, apaçısı hepsi ayrı bir dert arkadaş. Manyağın teki geliyor bodrum kapısının önüne bisikleti kilitliyor bodruma giremiyorum.! :acpsnr:

2. Katta oturuyorum ve 15 kg bir mtb sahibiyim. Sadece tur dönüşü zorluyor o kadarcık. Kendi odamda bisiklet köşem var oraya koyuyorum her seferinde. Çalınma derdi yok bir şey yok.

9 kiloluk yol bisikletim ve 16 kiloluk tur bisiklrtim var 4. Kata hiç üşenmeden indirip çıkartıyorum

• Beğen
Tepkiler: Rocketman
Sele ucu omuza alınır, portbagaja asılı alışveriş torbaları, patatesi soğanı falan çözmekle, sökmekle uğraşılmaz hiç. Bir elle gidon boğazından öbür elle sele borusundan tutulur, "Ya Allah" diyerek merdivene dayanılır.

çalışma odamda duruyor, 2. kata her seferinde indir çıkar yapıyorum, seleyi omza takıyorum zaten 10 kg bir şey, ama çok yukarda otursam dert ederdim:/ onlara sabır diliyorum.

• Beğen
Tepkiler: Rocketman
@joker669 aynen eski tip binalarda eski adıyla kömürlük, bodrum olunca orası iyi oluyor rutubet hariç.
Benim bisiklette 15 kg civarı bagaj demiri kelebek gidon falan derken, 3. kata çıkarıyorum. Bir ara asansöre katayım dedim ön tekeri çıkarmadan diklemesine sığmayınca vazgeçtim. Ama kesinlikle dışarıda bırakmam her gün "bisikletim çalındı" haberlerini görmekten paranoya oldu.

Arkadaşlar son günlerde bisikletim fena halde kurcalanıyor, bazen üzerinde içinde pek birşey olmayan basit bir çanta bırakıyorum evden çıkarken unutma vb. durumlar olmasın diye. Son günlerde bisikletimin üzerindeki küçük ilk yardım çantası, bazen koyduğum basit eşyaların falan gözleri açık bir şekilde buluyorum. Apartmana dışarıdan birisinin sürekli girmesi mümkün değil, ne yapsam acaba? Bisikletimi çalarlar mı?

@KitapSever apartmanda hirsiz olabilir ya da disaridan apartmana bir sekilde giris yapan birileri yapabilir ben yerinizde olsam evime koyardim apartmana koymak asla guvenli degil

İyiki evi ikinci kattan almışım , merdivenlerde geniş , ortasından tutup çıkarıyorum ve balkona koyuyorum.

@Fatih Yasin Söndüren Hocam bulunduğum bölgede bisiklet hırsızlık olayları çok oluyor, çoğu zaman bisiklet kilitleme noktalarında sadece kadrosu kalmış bisikletler görüyorum. Apartmanın dış kapısı sürekli açıktı eskiden ama şikayetten dolayı kilit sistemi takıp sadece kart türü şeylerle açılan bir sistem koydular, şifreyle falanda girilmiyor yani.

İşin ilginç yanı benim bisikletim en dipte duruyor merdivenin alt tarafında, o çantaları açmak için birkaç tane başka bisikletin üzerinden atlamak veya aralardan geçmek gerekiyor.

Bundan sonra bodruma koymayı düşünüyorum, yoksa bisikletim elden gidecek belli. Ya da 2. bir kilit ile daha kilitleyeceğim.

Geri