Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Apartmanda yaşayanlar bisikleti nasıl indirip çıkarıyorsunuz?

asma katı sayarsak 3 kat yukarı elde taşıyorum:harika::harika:

Scudo
15 kilo alet yaklaşık bir kat indir çıkart hiç sorun değil. Kendi çapımda triatlon falan yapmış gibi hissediyorum bir de işin bonusu.

Bisikletiinizi mutlaka evinizde muhafaza edin.

Son dönemde bisiklet hırsızlarının yetenekleri gelişti, çeşitlendi. Artık açamadıkları, daha doğrusu, açmak için yeterli vakitlerinin olmadığı kilitlerle karşılaştıklarında, bisiklet üzerindeki fren, vites kolları, arka aktarıcı, sele, sele borusu, jant gibi para edecek şeyleri söküp çalıyorlar. Alyan anahtarla iki tane vida sökmek, tel kesmek çok vakit alan bir şey değil.

Asla üşenmeyin ve bisikletinizi gözünüzün önünden ayırmayın. O, sıcak bir yuvayı hakediyor :)

Konuyu hortlatayım istedim, katlanabilir elektrikli bisikletimi 4 kat nasıl çıkaracağımı kara kara düşünmeye başladım (bisiklet yaklaşık 20 kg var ve binada asansör yok) apartman girişine komşular bir dönem şikayetçi olmuş, ciddi ciddi 125 kg taşıyan bir vinç taktırmayı bile düşünmedim değil. Var mı aranızda benzer soruna çözüm bulabilmiş birileri?

Bir iki kat için normal ama dört kat sıkıntı olabilir . Gerçi bendeki 28 jant, sizinki ise 16 yada 20 jant olmali. Bu sayede basamaklara çarpmazsınız. Selenin altını omzunuza yerlestirin , yavas yavaş dinlenerek acele etmeden çıkartırsınız.

Konuyu hortlatayım istedim, katlanabilir elektrikli bisikletimi 4 kat nasıl çıkaracağımı kara kara düşünmeye başladım (bisiklet yaklaşık 20 kg var ve binada asansör yok) apartman girişine komşular bir dönem şikayetçi olmuş, ciddi ciddi 125 kg taşıyan bir vinç taktırmayı bile düşünmedim değil. Var mı aranızda benzer soruna çözüm bulabilmiş birileri?
Bisikleti kendinize çevirin yani sele size doğru baksın, sol elinizle bisikleti alttan kaldırıp sağ elinizle sele borusunun aşağılarından tutup bisikleti omuzunuza almayı deneyin.

• Beğen
Tepkiler: yenhesa ve ukulele
Bisikletimin ön tekerini kaldırıyorum ve dikey bir konuma alıyorum. Sonra arka freni sıkarak sabitliyorum, asansör gelince diklemesine bir şekilde frenden elimi kontrollü bir şekilde çek bırak yaparak içeri sokuyorum. Ardından 9. kata çıkarıyorum:)

• Beğen
Tepkiler: Deniz A
Ben bisikletimi hergün 3 kat yukarı çıkarıyorum. Ağırlık yaklaşık 14 kg. Ben yukarı çıkarken yolda karşılaştıklarım hazırol pozisyonunda bekliyor ;l)

Asansöre diklemesine sokuyorum, öyle 4. Kata evin balkonunda kendine özel yeri var. Zaten çıkarmasam mahallenin çocukları soruyor abi sen bu bisikleti nereye koyuyorsun diye.😂 ben de niye çalacakmısınız diyorum olabilir abi diyorlar.

Eskiden Topkapı Matbaacılar sitesinde çalışırken, kadro üst borusunu omzuma alarak 4 kat çıkardım. :) Akşam da inerken aynı şekilde. Bisikletim eski şehir bisikletlerindendi. Ön ve arkasında demir bagajları vardı ve epey ağırdı. Ancak şimdi olsa yapmam, yapamam da. Şu an giriş kat bir evde oturuyorum ve bisikletim de hafif bir yol bisikleti.
Allah yardımcınız olsun.

Yol bisikletim ve katlanır da sorun yok ama! iş Chopper'a gelince kendileri yaklaşık 30 kg olduğu için beni bir düşünün:)

Selamlar

Apartmanda 2nci katta olduğumdan sorun olmuyor eve çıkarmak. Gerçi 5 ve 6 ya kadar da sorun olmazdı diye düşünüyorum. Bisiklet sürenin bacak kaslarında sert olur mottosundan yola çıkarsak pek yormaz diye düşüyorum. Yaş 41 bu arada :)

• Beğen
Tepkiler: CIPTIS ve MakRo
Yol bisikletim ve katlanır da sorun yok ama! iş Chopper'a gelince kendileri yaklaşık 30 kg olduğu için beni bir düşünün:)

Vinç sistemine harcayacağınız parayla şöyle birşey alabilirsiniz.
IMG_20200819_222436.jpg

Hatta güzel bir pazarlama taktiği kullanarak apartmandaki diğer bisiklet kullanıcılarını da ayartıp maliyeti bölüşebilirsiniz.
@ukulele
Yanlış mesajı alıntılamışım, sizi de bu şekilde haberdar edeyim hocam 😄

@........... Hocam kusura bakmayın siz de 🖐🏻 rahatsız ettim.

• Beğen
Tepkiler: ukulele
Benim sıkıntım merdivenden çıkmak değil, yan komşunun görgüsüzlüğü. Bulunduğumuz katta dar bir koridor var ve oradan geçerken komşu denen ruh hastasının demir kapısıyla karşılaşıyorum her seferinde. Adama şu kapıyı kapatın, bisikletimi geçiremiyorum diyorum, herif anlamıyor. Sonunda kavgaya kadar gidiliyor. Bizim millet bi' acayip ya.

Omuzuma alıp 4.kata çıkarıyorum. Sorun olmuyor. Sağlam 20 kg vardır
(net bilmiyorum)

8 kat sırtımda taşıdığım zamanlar oldu. ta ki ön tekerleği çıkarıp asansöre sığdırmayı keşfedene kadar.

her halükarda çıkartırım. hiç bir yerde bırakmam

• Beğen
Tepkiler: can onur ve TafLan
28 jant olduğu için apartmanın ufak asansörüne hiçbir şekilde sığmıyor. Mecburen sırtlanıp 4. kata taşıyorum. Bazen bu taşıma işi yüzünden bisiklet sürmeye üşendiğim oluyor.

29 jant 17 kg tur bisikletimi bir elimle gidon borusundan diğer elimle sele altı borusundan tutarak 2 kat çıkartıyorum. Asansöre diktiğim zaman sığıyor fakat arka çamurluk yere değiyor. 2. 3.kat olabilir ama sonrası için elde çıkarmak biraz yorucu olabilir. Dışarıda bırakmaktan iyidir.

• Beğen
Tepkiler: MakRo
Geri