arkadaşlar yorumlar için teşekkür ederim. ahmet can arkadaşım senin yaptıkların tam filmlik, tam bir senaryo
bravo yani her duruma karşı ekstrem bir çözüm.
diğer maddi zarar verici davranışlarda da bulunmamak gerek bence de. çünkü adamın gözün de bisikletli kötü oluyor hıncını başka arkadaşımızdan çıkarma ihtimali var.
yağ fikri de iyi ama tur esnasında yanım da yağ mı taşıcam. hem o kadar zarar vermeye gerek yok. yumurta fırlatmak daha iyi olur bel ki,ogün fırlatcak biri çıkmazsa yanında taşıdığın yumurtayı sen yersin
şaka bir yana da bu başlığı açmama sebep olan iki olayı anlatayım. ben bu tarz durumlarla muhatap kalmamak için bisiklete sabahları biniyorum,haftasonuda grupla çıkıyorum.
olay 1 (bu kardeşimin başına antrenman da geliyor-2 hafta önce) sabiha gökçen yolunda bi tane kamyon sürücüsü kardeşim ve arkadaşının yanından geçerken yaklaşmış ve kamyonun havalı kornasını çalmış. bizimkiler de bu durumda şöfore laf atmış buna sinirlenen adam da iler de kamyonu durdurmuş aşağı inmiş,onlarda iki kişiler bizimkiler de. düşünün iki koca adam (biri göbekli,faninalıymış bide galiba) iki çocuğa karşı otobanda. bizimkiler tabi ters istikamete dönmüşler,adamlar da peşlerine koşarak takılmışlar, klasik laflar kaçmasınıza gelin buraya falan. kardeşim bakmış ara açılıyor durmuş adamların yaklaşmalarını beklemiş. adamlar bunu görünce yine bir depar atmışlar kardeşim yine uzaklamış böyle böyle adamlar kamyondan 500 mt falan uzaklaşmışlar.
bu hengamede kamyonun plakasını almak akıllarına bile gelmemiş.
akşam eve gelip bu olayı anlattığın da aklımıza geldi adamlar kamyondan o kadar uzaklaştıklarında yanlarından bisikletle sıyrılıp kamyona gidip kontaktan anahtarı (kamyonu çalışır vaziyette bırakmışlar birde) almak adamları öyle ortada bırakmak
ama işte olay anında aklına gelmiyor insanın, birkaçkere benzer şey yaşayıp tecrübe kazanmak lazım
bu adamlara ne sticker ne bilye ne yağ fayda etmez zaten.
olay 2 bu da benim başıma geldi,(geçen hafta) sabahın beş buçuğunda evden çıktım acıbadem caddesindeyim. arkamdan servis şöforu o erken saatler de yavaş yavaş(30'la falan)ben de 20 ile gidiyorum. acıbadem caddesini bilenler dörtyol ışıkları geçince hafif bir eğimvar,orda ayağa kalkıp bisikleti sürmeye başladım. bu servis şöforu aynı hızda yanımdan geçerken baktım üstüme geliyor(benim hızım hala 20 falan ama şöfor yavaşlıyor) elimi kaldırdım dur yol ver geçeyim ama adam dinlemiyor yetmiyormuş gibi bir de kapısınıda açtı. orda yolcusunu alacak ya. neyse ben aradan sıyrıldım(zaten tehlikeli bişey yoktu hızlarımız yavaş diye ama sabahın beşbuçuğunda bu davranışın olması enteresan) arabayı geçince şöfore doğru baktım ne yapıyorsun görmüyormusun der gibi yapınca şöforden de yolcudan tepki aldım (şöfor neyse yolcunun da olaya girmesi enteresan) neyse ben ilerledim adam yolcusunu aldı yanımdan geçerken el ettim yanıma yaklaştı camını açtı. dedim yani sabahın köründe yaptığın işmi, yol versen ölürmüsün zaten yavaş geliyorsun bir de beni sıkıştırıyorsun diyorum adamın cevabı niye duramıyormusun böyle yaparsan sıkıştırırım tabi böyle yanyana 30 sn kadar gittik. halbuki böyle bir münakaşa yerine aynasını kapatmak veya hiç konuyu uzatmamak gerek.günün normal bir saati olsa hiç umursamazdım ama o saatte olunca adamın moralini bozacak bişeyler yapmayı çok isterdim.
ben plakasını aldım ama onuda eve gelene kadar unuttum
ama turex'e ait bir servis şöforüydü.
sticker güzel fikir ama bu anlattığım yukarıdaki olaylarda hele olay 1 de hiç işe yaramaz. zaten bu tarz şeyler yapılıyor,arkadaş sağ olsun hemen bir logo koymuş leman bisiklet klübünün "kaportam gövdemdir" diye vurucu bir slogan, yine critical mass var.
bir de şu var bizim şikayetçi olduğumuz şöfor kesiminden herkes şikayetçi taksicilerin kendisi bile. kuralları hiçe sayanlar genelde mesleği şöfor olanlar. olaya belki bu taraftanda yaklaşmak gerekiyor.düşünsenize trafikten minibüsçülerin ve taksicilerin çekildiğini. belki bu şöforlerin bağlı bulunduğu odalarla temasa geçmek gerek. tek tek şöforle uğraşmaktansa.
tekrar belirtmem gerekirse olay 1 deki gibi bir durumla karşılaşmadıkça boş verin bence. ben kendimi bu konuda telkin ediyorum, artık eskisine nazaran daha az tepki veriyorum. anlattığım olay 2 de bile boşverip yoluma gitmeliydim,ikinci defa adamla gereksiz muhabbete girmemeliydim. çok uzun yazdım bari sözlerimi ajda pekkanın şarkısı ile bitireyim
Hoşgör sen affet gitsin aldırma
Büyüklük sende kalsın sonunda :in: