Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

aramızda hala V fren kullanan var mı :)

Scudo
Ben daha yeni gectim HD'ye. Ama zaman zaman V-Fren'i ariyorum ;) Ozellikle kimsesiz, yeterli alet-edevatsiz kaldigimda ve biraz da karisik olmasi yuzunden :D

Daha önce avid giriş seviyesi hd fren kullandım.şimdide tektro giriş seviyesi bir v fren kullanyorum.Herkes öyle bi söylüyorki sanki v fren tutmuyor. v frenli bisikleti alırken çekinmiştim ama harika tutuyor.dik inişlerde ve yağmurlu havalarda fark olduğu söyleniyor ama nşa da hiç bir fark yok.

HD fren sistemine harcanan parayı V-Fren sistemine harcasan o da hemen hemen HD kadar sağlam tutar çünkü tekerin çapı kadar sürtünme alanı doğuyor 1 dönüşte.
HD fren sistemleri elbette daha iyi durdurur ancak fiyatı da ona göredir, bir problem yaşadığında da maliyeti ona göredir.

Ben HD fren kullanıyorum ve sağ kolun pistonunda ufak bir arıza var mesela, yapabileceğim tek şey en kısa yoldan kolu değiştirmek. V-Fren kullanıyor olsam bu kadar maaliyetli olmayacaktı :)
V-Fren kullanıyor olsam da bu kadar net duruşlar yapamayacaktım. Eh bu kadar net duramasam da cebimde daha fazla para kalacaktı :)

Dolayısıyla tamamen bütçe ve tercihlerle alakalı bir durum. V-Fren çok senelerce daha kullanılmaya devam edilir gibi geliyor bana.

V fren tercih meselesi
Aynı markanın modelininin sadece hidrolik fren için +200/300 TL fazla verilmez bence.
Eğer arada fiyat farkı az ise tercih edilebilir.
Birde V frenin Jant/jant tellerine verdiği zarar var.

V fren durdurmak için jantın belli bir noktasını dışardan sıkıp bırakır, Hidrolik ise içerden sıkıp bırakır buda janta zarar vermez akort daha uzun ömürlü olur..

V fren daha eski sistem hidrolik daha yeni yenilikçi eğer eski olan iyi ise herkes Single (1 Vites)) veya Nexus gobekten 3 veya 7 vites) kullansın 21-24-27-30 vites gereksiz

• Beğen
Tepkiler: tinemis
@ibrahimkesen
Hidrolik fren göbekten sıkıyor doğru demişsiniz ancak yüklü bir bisiklette ağırlık zaten yeterince göbeklere binmiş durumdayken disk ters yöne bir kuvvet uygulayıp tellerin kökünden kırılmasına sebep olabiliyor. V frende jant tellerine değil jant çemberine zarar veriyor. Ancak disk kadar büyük bir zarar değil ayrıca seramik jant çemberi ve de hidrolik v frenin yerini uzun ömür ve sağlamlık konusunda bir tur bisikleti için başka hiç bir şey yerini tutamaz

@ibrahimkesen bence varsa alacağın modelin v frenini alıp aradaki fiyat farkı ile 2.el güzel bir hidrolik fren almak daha mantıklı :D

yol bisikleti kullanicisiyim v fren kullaniyorum frenlerden gayette memnunum ( tektro fren )

Esprisi bi yana yokuş aşağı el arabası götürürken bu hakikaten lazım olur. Köyde 100 kiloluk bi el arabasını hafif yokuş aşağı götürürken yere oturup peşinden sürüklendiğim aklıma geldi :)

Benim aklımda hem v fren hem hidrolik fren bir arada var ama yapabilirsem ilerde

Şuan Ankara da kırkikindi yağmurları hakim. Sabahtan güneşli hava 2 saat sonra sağanak yağışa dönüyor. O kadar yağmura yakalanınca anlaşılıyor disk fren denen nimet :)
Hidrolik disk ile uğraşamam diyenler için mekanik disk fren de gayet kullanışlı. Zaten aralarında gücün iletilme sistemi dışında bir fark yok ki :D

Geri