Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Assioma favero powermetre kullanıcıları ve tecrübeleriniz

Kendim kullanmadığım için eminim diyemiyorum. Ama yüzde 99 diyeyim. Garmin'e sorabilirsiniz emin olmak için. Ya da ben yarın benim pedalları duo'dan uno çevirip deneyebilirim.

248 çıkan değer aslında 124 oluyor. 62 sadece sol bacağınız. Bence en mantıklısı bir gün dinlenip testi bir daha yapmak, 124'ün üstünde olduğunu tahmin ediyorum. FTP sadece bir değer, "bisikletçilik" ile ilgili fazla bir şey ifade etmiyor. Siz kamplı uzun mesafe sürüşler yaptığınızdan bahsetmiştiniz. Bu sürüşler FTP'nize pek katkı sağlamaz. Ama eminim ki 5-6 saatlik gücünüz, 1 saatlik gücünüze oranla çok daha iyiydir. Ayrıca bu uzun sürüşler size çok sağlam bir "base fitness" kazandırmıştır. Yani, eğer FTP'nizi geliştirmek istiyorsanız, doğru antremanlarla çok hızlı kazanımlar edinmeniz olası. Son olarak, kapalı alanlarda yapılan FTP testlerinde bir soğuma problemi var, benim de içeride ürettiğim güç dışarıda ürettiğimden daha düşük. Ki ben baya güçlü bir fan kullanıyorum. Bilmiyorum siz kullanıyor musunuz ama vidyoda bir vantilatör falan görmedim.
Videolar zaten sadece anlık değer gösterebilmek içindi, normal zamanda fan kullanıyorum.
Antrenman programı olarak, Garmin Connect üzerindeki Granfondo Antrenman programını güç bazlı uyguladığım için FTP testi benim için önemli.
Daha önce ANT+ ile Garmin 820 ye bağlı iken dışarıda yaptığım test 198W vermişti. İç ortamda buna göre 124W ın üstünde olması normal demek ki. Evet şimdi her şey yerine oturmaya başladı. Arkadaşlar gerçekten hepinize çok teşekkür ediyorum. Çok uğraştırdım sizleri, gerçekten sağolun.

• Beğen
Tepkiler: Veto8
Scudo
Zaten benim asıl derdim de bu. Gerçek gücümün ne olduğunu görebilmek istiyorum. Daha önce böyle bir cihaz kullanmadığım için ortalama ne kadar güç üretebileceğimi bilemiyorum. Kafamı karıştıran nokta PP ekranında sol pedal görüntüsün 100W olması. Ama siz diyorsunuz ki, o ekranda gördüğüm aslında gerçek sadece sol pedal gücü değil, iki ile çarpılmış güç. Eğer bu bilgiden emin iseniz ona diyecek bir şeyim yok.

Diğer kafa karışıklığı yapan nokta da Zwift oldu tabii. Orada yaptığım bir short FTP testinde, Double the Power seçeneği açık iken FTP değerim 248W çıktı.
Yani sizin "Sizin Zwift'te gördüğünüz güç, sol pedal çarpı 4. Zwift tek taraflı powermetreleri otomatik olarak 2 ile çarpıyor. " şeklinde verdiğiniz cevaptan emin iseniz o zaman benim gerçekte FTP değerim 248W değil bunun dörtte biri olan 62W demektir. Bayağı güçsüz bir bisikletçiymişim demek ki :( . Ne yapsam bıraksam mı bu yol bisikleti işlerini acaba, 7-8 ay haftada ortalama 4 saat antrenman ile bu seviyeye geldiysem belki fazla zorlamamak gerekiyordur. Malum yaş 38 :)
Size de ayrıca teşekkür etmek isterim, gerçekten çok uğraştınız, emeğinize sağlık.
(link)
Şu siteden yaklaşık değerleri watt cinsinden bulabilirsiniz.
Bana da watt değerleri az gibi geldi. Yani 100 watt %0 eğimde 23.5km/s gibi bir hız ile gitmeye yetiyor. (75kg lık bir kişi 9kg lik bir bisiklet ile 0 km/s rüzgarda)

• Beğen
Tepkiler: Ekincan
(link) Güzel indirimler var gibi. Uno upgrade gözüme çarptı ama EUR/TRY kuruna bakınca silkinip kendime geldim.
🤓

(link) Güzel indirimler var gibi. Uno upgrade gözüme çarptı ama EUR/TRY kuruna bakınca silkinip kendime geldim.
🤓
Dün DUO sipariş verdim.. 564 Euro'ya geldi.. Buraya bakmıştım ama burdan alsaydım gümrüğe sunma ve vergiler ile 661 Euroya denk gelecekti. Ben yurtdışındayım, dediğin gibi TL'ye çevirince ve ülkenin durumuda göz önüne alınırsa şuan için çok para..

Bende de yaklaşık 1 yıldır UNO mevcut ve şu ana kadar ANT+ bağlantı ile Edge 520 ile kullandım. Sürüşlerimde tutarsız bir watt değeri görmedim şu zaman kadar henüz. Sanırsam sorun Bluetooth ile bağlantı kurulduğunda başlıyor. Benzer sorun yaşayan bir kullanıcı bir forumda bulgularını özetlemiş. (link).

• Beğen
Tepkiler: Ali Eren
Performans bisikletten 7000tl ye almıştım,Duo modelini şimdi 9000tl yi geçmiş, detaylı kullanıcı yorumu yazmak isterdim ama 4-5aydan beri birkez kez kullanma fırsatım oldu sadece 🤗

• Beğen
Performans bisikletten 7000tl ye almıştım,Duo modelini şimdi 9000tl yi geçmiş, detaylı kullanıcı yorumu yazmak isterdim ama 4-5aydan beri birkez kez kullanma fırsatım oldu sadece 🤗
Ah be bro biz de her gün sürüyoruz rüyamızda bile göremiyoruz 😂😇

Son düzenleme:
  • Beğen
Ah be bro biz de her gün sürüyoruz rüyamızda bile göremiyoruz 😂😇
Hocam borçla harçla aldık ama bu saaten sonra sonra almak hakikaten zor valla,yazdığım mesajdan sonra baktım tekrar11,366tl yükselmiş,şaka gibi,alırken çok düşünmüştüm ama şimdi aldığıma seviniyorum.İnşallah daha iyileri sizlere nasip olur.👍

3-4 gün önce Favero assioma duo aldım. Bugün ilk uzun sürüşü yaptım. Wahoo için hiç doğru düzgün istatistik vermiyor. Aynı sürüşte Favero ve Garmin kullanan arkadaşım, Garmin Connect üzerinden deli gibi data almış. Bu sorun Garmin almadan nasıl çözülür acaba 😔

Dosyalar

• IMG-20230618-WA0025.jpg
    IMG-20230618-WA0025.jpg
    32,4 KB · Okunma: 41
  • IMG-20230618-WA0028.jpg
    IMG-20230618-WA0028.jpg
    40,4 KB · Okunma: 40
  • IMG-20230618-WA0029.jpg
    IMG-20230618-WA0029.jpg
    39,8 KB · Okunma: 37
  • IMG-20230618-WA0026.jpg
    IMG-20230618-WA0026.jpg
    42,8 KB · Okunma: 41
  • IMG-20230618-WA0027.jpg
    IMG-20230618-WA0027.jpg
    39,2 KB · Okunma: 36
3-4 gün önce Favero assioma duo aldım. Bugün ilk uzun sürüşü yaptım. Wahoo için hiç doğru düzgün istatistik vermiyor. Aynı sürüşte Favero ve Garmin kullanan arkadaşım, Garmin Connect üzerinden deli gibi data almış. Bu sorun Garmin almadan nasıl çözülür acaba 😔
Tam işe yarar mı bilemiyorum ama denemekle birşey kaybetmezsin..

Telefona Garmin Connect indir, strava ile eşleştir. Wahoo ile kayıt ettiğin sürüşü strava ile senkronize ettiğinde, stravada garmin connecte yollayacaktır.

Teşekkür ederim, bir deneyim bakalım

wahoo içinde gayet fazla istatistik var. webden girip bakabilir veya app üzerinden bakabilirsiniz.. wahoonun bir çok kötü özelliği olsa da bu yönü oldukça iyidir.

IMG_1403.jpeg
Herkese merhabalar,

Favero firmasından şöyle bir mail aldım. Size de buna benzer bir mail geldi mi? Uygulamadan işlemleri devam ettirdim ama adres bilgilerini girerken ülke sormadı ve akşam yorgunluğu ile adımları tamamladım ve sol pedal bloke edildi.
Konu hakkında bilgisi olan ya da bu işlemleri/adımları yapmış olanınız var mı acaba? Umarım yanlış bir iş yapmamışımdır … :krktm:

Dosyalar

• IMG_1403.jpeg
    IMG_1403.jpeg
    67,1 KB · Okunma: 17
310432 dosyayı görüntüleHerkese merhabalar,

Favero firmasından şöyle bir mail aldım. Size de buna benzer bir mail geldi mi? Uygulamadan işlemleri devam ettirdim ama adres bilgilerini girerken ülke sormadı ve akşam yorgunluğu ile adımları tamamladım ve sol pedal bloke edildi.
Konu hakkında bilgisi olan ya da bu işlemleri/adımları yapmış olanınız var mı acaba? Umarım yanlış bir iş yapmamışımdır … :krktm:

Duo-shi için bir bildirim gelmedi. Mailinize işlemler ile ilgili bir konfirmasyon bilgisi gelmediyse destek adreslerini bir mail gönderip sorabilirsiniz. Elzem olmamasına rağmen bir değişim önermişler. Bi rgeri çağırma değil bu, ama sensörü bloke etmeleri kötü olmuş, bir an önce yazıp bilgi alın bence.

Duo-shi için bir bildirim gelmedi. Mailinize işlemler ile ilgili bir konfirmasyon bilgisi gelmediyse destek adreslerini bir mail gönderip sorabilirsiniz. Elzem olmamasına rağmen bir değişim önermişler. Bi rgeri çağırma değil bu, ama sensörü bloke etmeleri kötü olmuş, bir an önce yazıp bilgi alın bence.

Cevabınız için teşekkürler. Aslında duo-shi kullanıcısıyım. Konfirmasyon maili geldi. Tek taraf bloke oldu. Konfirmasyon maili şu şekilde. Biraz endişeliyim ama bakalım; hayırlısı diyorum… Bi de anlamadığım, acaba neden böyle birşeye gerek duyuldu…

IMG_1404.jpeg

Cevabınız için teşekkürler. Aslında duo-shi kullanıcısıyım. Konfirmasyon maili geldi. Tek taraf bloke oldu. Konfirmasyon maili şu şekilde. Biraz endişeliyim ama bakalım; hayırlısı diyorum… Bi de anlamadığım, acaba neden böyle birşeye gerek duyuldu…

310434 dosyayı görüntüle
Indicated by you: dan sonrası kritik :) Adres size ait değilse iletişime geçin. Bir diğer kritik konu ise bedelsiz bile olsa gümrükte göreceği muamele. Google dan bedelsiz gelen tableti , gümrük işlemleri yüzünden mahrece iade yapmak zorunda kalan arkadaşım olmuştu. İmkanınız varsa yurtdışında bir adrese gönderin ya da Türkiyeden aldıysanız, buradaki Satıcı üzerinden ilerleyebilirseniz daha iyi olabilir.

• Beğen
Tepkiler: RoninRider
Indicated by you: dan sonrası kritik :) Adres size ait değilse iletişime geçin. Bir diğer kritik konu ise bedelsiz bile olsa gümrükte göreceği muamele. Google dan bedelsiz gelen tableti , gümrük işlemleri yüzünden mahrece iade yapmak zorunda kalan arkadaşım olmuştu. İmkanınız varsa yurtdışında bir adrese gönderin ya da Türkiyeden aldıysanız, buradaki Satıcı üzerinden ilerleyebilirseniz daha iyi olabilir.

bedelsiz gelirse GV muafiyeti sağlanır diye düşünüyorum. (Umarım bedelsiz gönderilir :koptum:) maalesef indicate sonrası Tr adresi beyan ettim. Bakalım süreç nasıl işleyecek… yok yere masrafa girmesek iyidir… 😅

Satıcı performans bisiklet. Ama gelen ilk mailde reseller kanalı kullanılmayacağı özellikle belirtilmişti.

• Beğen
Tepkiler: sccetin
bedelsiz gelirse GV muafiyeti sağlanır diye düşünüyorum. (Umarım bedelsiz gönderilir :koptum:) maalesef indicate sonrası Tr adresi beyan ettim. Bakalım süreç nasıl işleyecek… yok yere masrafa girmesek iyidir… 😅

Satıcı performans bisiklet. Ama gelen ilk mailde reseller kanalı kullanılmayacağı özellikle belirtilmişti.
Yolladıklarında faturaya ücret yazmayarak garanti değişimi olduğunu yazarsalar herhalde gümrük bir ücret talep etmez. Bu arada ben DUO kullanıyorum, herhangi bir mail almadım, sitelerine baktım bu konuda bir açıklamalarıda yok.

• Beğen
Yolladıklarında faturaya ücret yazmayarak garanti değişimi olduğunu yazarsalar herhalde gümrük bir ücret talep etmez. Bu ben DUO kullanıyorum, herhangi bir mail almadım, sitelerine baktım bu konuda bir açıklamalarıda yok.

Türk gümrük mevzuatına göre dediğiniz gibi, evet. Ama tabi yazarlarsa, bedelsiz garanti kapsamı fatura düzenlerlerse… umarım düzenlerler. Bir yetkilisi iletişim mi kurar yoksa ben mi iletişim kurmalıyım bu konuda uyarmak için bilemiyorum. Yoksa kendileri akıl eder mi? O da muamma…

Türk gümrük mevzuatına göre dediğiniz gibi, evet. Ama tabi yazarlarsa, bedelsiz garanti kapsamı fatura düzenlerlerse… umarım düzenlerler. Bir yetkilisi iletişim mi kurar yoksa ben mi iletişim kurmalıyım bu konuda uyarmak için bilemiyorum. Yoksa kendileri akıl eder mi? O da muamma…
Bence aldığınız maile cevap yazıp sorun, gönderim gümrük ücreti falan nasıl olacak diye. Türkiyedeki durumu belirtin, ücret yazılırsa 150 euro sınırı olduğu için gümrükten çıkartmanızın 2 pedal parasına eşdeğer olacağına vs birşeyler yazın :)

• Beğen
Geri