Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Assioma favero powermetre kullanıcıları ve tecrübeleriniz

Selam arkadaşlar. Şimdi şöyle bir şey yaptım. Yol bilgisayarımı Garmin 1030 ile geçici olarak değiştirdim. Evet bu cihaza ble ile bağlanabildim. Fakat sonuç aynı. Zwift yol bilgisayarından tam iki kat fazla değer gösterdi. Sonra Zwift i test etmek için Assioma app üzerinden dual senaryoyu kaldırdım ve hem zwift üzerinde hem Garmin üzerinde aynı değerleri okudum. Yani Garmin e ble ile bağlanmasına rağmen dual olarak değerleri x2 yaparak göndermiyor. Yok mu koca forumda yardımcı olabilecek birisi?

Tekrar merhaba. En iyisi Favero müşteri hizmetlerine yazmanız, en iyi cevabı onlardan alırsınız. Ben yine aklıma gelen, olabilecek sorunları söyleyeyim.

İlk olarak, pedalların sürümünün güncel olduğuna emin olun ve zero offset yapın. 1030 geçici dediğiniz için, 820 ile kullanacakmışsınız gibi yazacağım. 820 de low energy bluetooth yokmuş dediğiniz gibi ama tek taraflı pedalları ANT+ ile sorunsuz şekilde kullanabilmeniz lazım. Favero app'in ayarlarından "double power" sekmesini kapatın. ANT+ ile pedalları 820'ye bağlayın. Bu şekilde hem Garmin'de hem de Zwift'de okuduğunuz rakamlar doğru olmalı (yani 2 ile çarpılmış hali). Benim hatanın kaynağı olarak şüphelendiğim yer, hem Favero app'den hem de Zwift'ten ayrı ayrı ikiyle çarpılıyor güç datası. Bu yüzden Zwift olması gerekenden 2 kat fazla okuyor.

Scudo
Tekrar merhaba. En iyisi Favero müşteri hizmetlerine yazmanız, en iyi cevabı onlardan alırsınız. Ben yine aklıma gelen, olabilecek sorunları söyleyeyim.

İlk olarak, pedalların sürümünün güncel olduğuna emin olun ve zero offset yapın. 1030 geçici dediğiniz için, 820 ile kullanacakmışsınız gibi yazacağım. 820 de low energy bluetooth yokmuş dediğiniz gibi ama tek taraflı pedalları ANT+ ile sorunsuz şekilde kullanabilmeniz lazım. Favero app'in ayarlarından "double power" sekmesini kapatın. ANT+ ile pedalları 820'ye bağlayın. Bu şekilde hem Garmin'de hem de Zwift'de okuduğunuz rakamlar doğru olmalı (yani 2 ile çarpılmış hali). Benim hatanın kaynağı olarak şüphelendiğim yer, hem Favero app'den hem de Zwift'ten ayrı ayrı ikiyle çarpılıyor güç datası. Bu yüzden Zwift olması gerekenden 2 kat fazla okuyor.
Garmin 1030 eğer işimi görürse kalıcı olarak kalacak elimde. 1030 da sağ ve sol pedal gücünü ayrı ayrı görebileceğim bir ekran var, Garmin'e ant+ ile bağladım ve Zwift'e de ble ile bağladım. Sağ pedal doğal olarak hep sıfır göründü ve sol pedal 120W civarı gösteriyorken Zwift Double power sekmesi sayesinde sanki bir 120W da sağ pedaldan geliyormuş gibi hesaplayıp gücü 240W olarak gösteriyor. Aslında tek pedal olarak bakınca Garmin doğru ölçüyor ve Zwift de iki pedal varmış gibi simule ediyor durumu. Benim amacım, Garmin 1030da da aynı simülasyonun yapılabilmesi.
Yazdığınız gibi Favero'ya bir mail attım bu gün ve cevap bekliyorum. Bakalım onlardan ne gelecek, burada onu da paylaşırım.

@3fgezgin

Favero'nun cevabı çözecektir durumu, bakalım ben de merak ettim. Ama dediğim gibi tahmin ettiğim eğer Favero app'den "double power" açıksa, 1030'un tek pedal 120 watt olarak gösterdiği aslında 2 ile çarpılmış rakam. Zwift'inki ise tek pedal çarpı dört. 240 watt öyle düşük bir rakam değil bildiğiniz tempo sürüş değeri. Aslında kilo bilginiz ile birlikte sprint atsanız belli olur aşağı yukarı hangisi doğru.

@3fgezgin

Favero'nun cevabı çözecektir durumu, bakalım ben de merak ettim. Ama dediğim gibi tahmin ettiğim eğer Favero app'den "double power" açıksa, 1030'un tek pedal 120 watt olarak gösterdiği aslında 2 ile çarpılmış rakam. Zwift'inki ise tek pedal çarpı dört. 240 watt öyle düşük bir rakam değil bildiğiniz tempo sürüş değeri. Aslında kilo bilginiz ile birlikte sprint atsanız belli olur aşağı yukarı hangisi doğru.
Geçen hafta shorter FTP test yapmıştım Zwift üzerinde. Ortalama 157 nabız, 73 kadans, 229W güç çıkmıştı. 20dk ölçülen maksimum güç ise 248W çıkmıştı. Bu arada kilom 75. 5-6 yıldır uzun kamplı bisiklet turları yapıyorum, 1 seneye yakın da yol bisikleti kullanıyorum. Strava üzerinde gördüğüm insanların değerleri (pro olmayan ortalama sporcular için söylüyorum) bu civarlarda çıkıyor. Fakat yukarıda yazdığım gibi ant+ ile bağlı iken pedal iki ile çarparak göndermiyor değerleri ve garminde bir ekranda pedal bazında güçleri izlediğim zaman sol pedal 100W veriyor ise, sağ pedal bir şey göstermiyor ve Zwift 200W veriyor.
ayrıca dobule power seçeneğini kaldırdığımda garmin üzerinde yine aynı değerleri görüyorum ve bu sefer Zwift üzerinde de sadece tek pedal değerini görüyorum.
Zaten benim bu konu üzerinde bu kadar kafa yorma sebebim hangi değer benim gerçek gücümü gösteriyor. 3 aydır Garmin'in verdiği bir antrenman programı ile çalışıyorum, gerçek ilerlememi ortalama sporcular ile kıyaslayabilmem için bu gerekli.

• Beğen
Tepkiler: Veto8
Selam arkadaşlar,
Konuyu hem Garmin'e hem de Favero'ya yazdım. Garmin haklı olarak, powermetrenizden ne değer geliyor ise Garmin size onu gösterir dedi ve konunun çözüm merciinin Favero olacağını belirtti.

Favero'dan aşağıdaki gibi bir mail geldi.

1614833446872.png

Kendileri özetle, bildikleri kadarı ile(!) Zwift'in bu UNO pedalı otomatik olarak algıladığı ve gücü iki ile çarpın seçeneğini kapatılması gerektiğini söyledi. Ben de kendilerine gayet aşağıdaki gibi açıklayıcı bir mail attım ve cevaplarını bekliyorum.

Öncelikle app üzerinden aşağıdaki gibi ayarladığımı ve Garmin'e ANT+ ile bağlanıp zwift'e BLE ile bağlandığımı belirttim.
1614833644465.png

Ardından bisiklet üzerinde iken hem Garmin'in fotosunu hem de Zwift'in fotosunu çektim ve Zwift üzerinde Garmin'de okuduğum değerlerin iki katını okuduğumu belirttim. (Garmin Sadece sol pedalı 65W gösteriyor iken Zwift 130' civarlarını gösteriyordu)
1614833712300.png

Daha sonra APP üzerinden bağlantı ayarlarını aşağıdaki gibi değiştirdiğimi ve bu sefer Garmin ile Zwift'in aynı değerleri gösterdiğini belirttim. Yani Zwift otomatik olarak değerleri iki ile çarpmıyordu. Her ikisi de yaklaşık 75W olarak gösteriyordu. Buraya kadar olan kısımları doğru gidiyordu. Garmin ANT+ ile sadece sol pedalın ürettiği gücü gösterirken Zwift gücü iki ile çarp dersek toplam gücü, çarpma dersek sadece sol pedal gücünü gösteriyordu.
1614833865086.png
1614833881357.png

Ve hikayenin sonunda; pedalı BLE ile bağladım Garmin'e ve gücü iki ile çarp seçeneğini de işaretledim. Sonuç; aynı kadans ve vites ayarında sadece sol pedalda gördüğüm değeri toplam değermiş gibi gördüm. İşte sıkıntının burada olduğunu ve Garmin üzerinde BLE ile bağlanmama rağmen toplam değeri değil sadece sol pedal değerini gördüğümü belirttim.
1614834083533.png

Sanırım artık derdimi iyice anlatabilmişimdir. Belki artık forumda da yardımcı olabilecek birileri çıkabilir :)

• Beğen
Tepkiler: Calugur
Evet arkadaşlar,

Favero'dan aşağıdaki gibi bir mail geldi. Adamlar halen daha benim sorunumun Zwift ile olduğunu düşünüyor. Ben daha derdimi nasıl anlatayım bilemiyorum. Garmin'i ANT+ ile bağla diyor, yahu kardeşim senin malın ANT+ ile gücü iki ile çarparak göndermiyor ki. Bu maillerine karşılık sert bir geri dönüş yaptım bakalım ne olacak. Ürünü UNO olarak almak isteyen arkadaşlar var ise, mevcut teknik destekle kesinlikle almamalarını tavsiye ediyorum.

Dear Furkan,

thank you for your kind reply and for the detailed screenshots.

Analyzing the situation, I would suggest you complete the following operations in order to obtain some correct power values on Zwift and Garmin 1030:

- connect the left sensor of your Assioma UNO to the app Favero Assioma and disable the function "Double the power"; moreover, considering that "unified channel" and "dual channel" mode are useful only for Assioma DUO, you can leave the configuration to "unified channel".

- check if Zwift is currently updated to the latest software version;

- connect Garmin 1030 to Assioma UNO via ANT+, using the following information:

• activate the left sensor rotating the crank-arms with the hands;
  • connect the left sensor to the App Favero Assioma;
  • delete the sensor previously saved in your Garmin 1030;
  • keeping the left sensor connected to the App Favero Assioma, connect search and connect it to the cycle computer (in this way the connection should be via ANT+, considering the Bluetooth is kept busy by the App Favero Assioma).
- complete a new ride session and check if Zwift power values will be the same as on Garmin 1030.

Please let me know the result of the suggested check if you will notice something unusual. I remain at your complete disposal.

Best regards,

Wahoo Elemnt Bolt ile kullaniyorum, yarim guc gibi bir sorun yasamadim. Bence Garmin'in ayarlarini biraz daha yoklayin. (Yoksa Zone 2'de 400 Watt mi basiyorum aslinda? :ssrtcbya:)

• Hahaha
Tepkiler: Ahmet TOPAL
Wahoo Elemnt Bolt ile kullaniyorum, yarim guc gibi bir sorun yasamadim. Bence Garmin'in ayarlarini biraz daha yoklayin. (Yoksa Zone 2'de 400 Watt mi basiyorum aslinda? :ssrtcbya:)
Hocam Wahoo'nun özelliklerini bilmiyorum. Ama mümkün ise bir power phase ekranında sadece sol pedaldaki görüntü resminizi (aşağıda solda) bir de BLE ile bağlayıp total power ekranı görüntüsü (aşağıda sağda) paylaşabilir misiniz? O zaman anlarız sizin durumunuzu da.

ab3a6a20-a2b2-4dbd-8261-fcdb092d60dd.jpg
7ec3377a-c3bc-4989-9235-7972dffa1d01.jpg

Hocam Wahoo'nun özelliklerini bilmiyorum. Ama mümkün ise bir power phase ekranında sadece sol pedaldaki görüntü resminizi (aşağıda solda) bir de BLE ile bağlayıp total power ekranı görüntüsü (aşağıda sağda) paylaşabilir misiniz? O zaman anlarız sizin durumunuzu da.

257850 dosyayı görüntüle257851 dosyayı görüntüle
Fırsat bulunca deneyeceğim. Power Phase ekranı Garmin'e özel Cycling Dynamics verilerini gösteren bir ekran. Wahoo'da bu ekran yok, ANT+ Bike Power profilinde yer alıyor ama opsiyonel. Wahoo'da Pioneer'in Pedaling Metrics adlı benzer sistemi var sadece. Onun için de Pioneer marka güç ölçer gerekiyor. Power phase (güç uyguladığınız açı) ve rider position (ayakta ya da selede, ya da geçiş durumunda) özelliklerine çok ihtiyacınız yoksa, (link) CD özelliğini kapatmayı deneyebilirsiniz. Aşağıda bağlantısını attığım makalede yazdığı gibi, BLE güç ölçümünün, ANT+ gibi belli bir standardı yok, o yüzden uyum sorunları olabiliyor. Aynı makalenin altında #130 numaralı yoruma da bakın, sizin yaşadığınız durumun benzerini yaşamış sanırım bir kullanıcı. Hatta yorumlarda "uno" kelimesini aratırsanız belki bir cevap olabilir. Örneğin #149 numaralı yorum da benzer, hatta daha yakın bir sorundan bahsetmiş.

(link)

Son düzenleme:
Fırsat bulunca deneyeceğim. Power Phase ekranı Garmin'e özel Cycling Dynamics verilerini gösteren bir ekran. Wahoo'da bu ekran yok, ANT+ Bike Power profilinde yer alıyor ama opsiyonel. Wahoo'da Pioneer'in Pedaling Metrics adlı benzer sistemi var sadece. Onun için de Pioneer marka güç ölçer gerekiyor. Power phase (güç uyguladığınız açı) ve rider position (ayakta ya da selede, ya da geçiş durumunda) özelliklerine çok ihtiyacınız yoksa, (link) CD özelliğini kapatmayı deneyebilirsiniz. Aşağıda bağlantısını attığım makalede yazdığı gibi, BLE güç ölçümünün, ANT+ gibi belli bir standardı yok, o yüzden uyum sorunları olabiliyor. Aynı makalenin altında #130 numaralı yoruma da bakın, sizin yaşadığınız durumun benzerini yaşamış sanırım bir kullanıcı. Hatta yorumlarda "uno" kelimesini aratırsanız belki bir cevap olabilir. Örneğin #149 numaralı yorum da benzer, hatta daha yakın bir sorundan bahsetmiş.

(link)
Şu forumda gerçekten yardımcı olmaya çalışan bir siz çıktınız, teşekkür ederim öncelikle. İlgili makaleleri inceledim ve arkadaşların denedikleri şeyleri zaten ben de denedim. PP ekranında görüntü kontrolü yapmamın sebebi şu idi, daha önce power metre kullanmadığım için ortalama ne kadar güç ürettiğimi tahmin edemiyordum. Bu yüzden sadece sol pedalın gücünü görebilirsem onu da yaklaşık iki ile çarpar ve toplam gücümü bulurum diyordum. Şöyle ki;

Aşağıdaki resim üzerinden örneklemek isterim (resim internet üzerinden alınmış bir resimdi). Kırmızı ile işaretlenen sol pedal gücü (bende sadece bu var), mavi ile işaretlenen sağ pedal gücü (bende bu yok), siyah ile işaretlenen ise toplam güç (sol pedal ile sağ pedalın toplamına denk geliyor). Benim ekranımda yukarıda da görüldüğü gibi normal olarak toplam güç sadece sol pedal gücünü gösteriyor. Buraya kadar her şey normal. Garmin üzerinden CD özelliğini kapatıp denedim. Bu sefer sol pedalın gücünü göstermedi ama siyah ile işaretli olan toplam güç kısmında yine sadece sol pedal gücümü gördüm.

1615010626061.png

Double the power seçeneğinin altındaki yazıyı okursanız, gücün iki ile çarpılıp gönderilmesi BLE bağlantı ile olduğu yazıyor. İşin enteran kısmı şu ki, Favero'nun kendisi bile bunun farkında değil ve bana "siz de BLE ile bağlamayın ANT+ ile bağlayın" diye cevap atıyor. Ben ürünü BLE ile bağladığımda ve bu seçenek açık olduğunda dediğim gibi sol pedalın gücünü veriyor. Bu seçeneği iptal edip yine BLE ile bağladığımda ise bu sefer sol pedal gücünün yarısını toplam güçmüş gibi veriyor.

1615011496037.png

Ürünün Türkiye satıcısı benimle iletişime geçti, ürünü onlardan almadığım için zaten kendilerini pek fazla yormak istemediğimi başından belirttim ve sadece TR de benzer bir durum ile karşılaşıldığında başkalarına yardımcı olabilmeleri açısından onları da sürece dahil ettim. En sonunda kendilerine bir kaç video gönderdim. (Videoları foruma yükleyemiyorum, dosya boyutları büyük diye hata veriyor.) Daha önce böyle bir şey görmediklerini onlar da belirttiler ve ürünü kendilerinden almadığım için haklı olarak konuyu doğrudan FAVERO İLE görüşmem gerektiğini belirttiler. Zaten Favero ile görüşüyordum, ilgili maillere TR satıcısı da dahil olmak istedi onları da CC de tutarak ve videoya ingilizce açıklama ekleyerek Favero'nun kendisine de gönderdim. Bakalım ne olacak.

@3fgezgin

Ben elimden geldiğince yardımcı olmaya çalıştım ama anlaşamadık sizinle malesef. Tekrar aktarayım düşüncelerimi.

Sizin Zwift'te gördüğünüz güç, sol pedal çarpı 4. Zwift tek taraflı powermetreleri otomatik olarak 2 ile çarpıyor. Siz de Favero Assioma programındaki iki ile çarp seçeneğini açtığınız için sol pedaldan gelen data 2 defa 2 ile çarpılıyor. Favero programındaki "iki ile çarp" özelliği kendinden 2 ile çarpma özelliği olmayan yazılımlar için. Yeni popüler yazılımların (Zwift, Sufferfest, Garmin Edge...vb) çoğunda bu özellik var, ancak uyumsuz bir yazılım kullanılıyorsa o "iki ile çarp" özelliğinin açılması gerekiyor. Zaten özelliğin altındaki açıklamadaki son cümleye dikkat ederseniz "for compatibility with some apps and bike computers" yazıyor. Çok iyi açıklanmamış ama demek istedikleri bu.

ANT+ ile bağlantılarda zaten size sunulan data 2 ile çarpılmış hali oluyor. Garmin çift taraf güç ekranı sizin ürününüz için tasarlanmış bir sayfa değil, bu yüzden yanıltabilecek datalar gösteriyor. O bölüm sadece çift taraflı powermetreler için. Orda sizin sadece sol pedal olarak gördüğünüz değer aslında iki ile çarpılmış hali.

• Beğen
Tepkiler: sccetin ve ag249
@3fgezgin

Ben elimden geldiğince yardımcı olmaya çalıştım ama anlaşamadık sizinle malesef. Tekrar aktarayım düşüncelerimi.

Sizin Zwift'te gördüğünüz güç, sol pedal çarpı 4. Zwift tek taraflı powermetreleri otomatik olarak 2 ile çarpıyor. Siz de Favero Assioma programındaki iki ile çarp seçeneğini açtığınız için sol pedaldan gelen data 2 defa 2 ile çarpılıyor. Favero programındaki "iki ile çarp" özelliği kendinden 2 ile çarpma özelliği olmayan yazılımlar için. Yeni popüler yazılımların (Zwift, Sufferfest, Garmin Edge...vb) çoğunda bu özellik var, ancak uyumsuz bir yazılım kullanılıyorsa o "iki ile çarp" özelliğinin açılması gerekiyor. Zaten özelliğin altındaki açıklamadaki son cümleye dikkat ederseniz "for compatibility with some apps and bike computers" yazıyor. Çok iyi açıklanmamış ama demek istedikleri bu.

ANT+ ile bağlantılarda zaten size sunulan data 2 ile çarpılmış hali oluyor. Garmin çift taraf güç ekranı sizin ürününüz için tasarlanmış bir sayfa değil, bu yüzden yanıltabilecek datalar gösteriyor. O bölüm sadece çift taraflı powermetreler için. Orda sizin sadece sol pedal olarak gördüğünüz değer aslında iki ile çarpılmış hali.

Hocam en son attığım mesajda çift taraf güç ekranında yaşadığımı anlatmıştım.
Çift taraf güç ekranında "dobule the power" seçeneği Assioma APP üzerinden kapalı ve ANT+ ile bağlandığımda tek pedal da 100W değeri görüyor iken, yine aynı seçenek kapalı ve BLE ile bağlandığımda toplam gücü 50W gibi gösteriyor. Buradan ANT+ ile BLE nin farklı değerleri Garmin'e aktardığı anlaşılmıştır diye düşünüyorum.

Şunu tekrar ifade edeyim, ANT+ bağladığımda "double the power" seçeneği kapalı olsun açık olsun fark etmeksizin hep 100W gibi değerleri (bu arada aynı kadans ve vites ayarında kalıyorum bu testleri yaparken) görüyorum. Yani Garmin bunu kendisi otomatik olarak ANT+ ile bağlı iken de iki ile çarpıyor ise o zaman bu seçeneği değiştirdiğimde bir şeylerin değişmesi gerekmez mi? Bende değişmediğini tekrar belirteyim.
Türkiye satış ayağı ile görüştüm, kendileri bile böyle bir şeyle daha önce karşılaşmadıklarını söylediler.
Ayrıca ben konuyu Garmin ile de yazıştığımda kendileri bana powermetre den ne gelir ise Garmin size onu gösterir şeklinde bir cevapları oldu. Yani, Garmin otomatik olarak iki ile çarpsaydı kendileri bunu belirtirlerdi diye düşünüyorum.
Şuraya, Double the Power kapalı iken ANT+ ile ölçülen değelerin videosunu : (link)
Şuraya da , Double the power kapalı iken BLE ile ölçülen değerlerin videosunu bırakıyorum: (link)
Şuraya da, Double the power açık iken ANT+ ile ölçülen değerlerin videosunu bırakıyorum: (link)

Ortada bir sorun olduğu kesin, ama şu anda kimse sorunun ne olduğunu anlayamıyor.

Son düzenleme:
Şunu tekrar ifade edeyim, ANT+ bağladığımda "double the power" seçeneği kapalı olsun açık olsun fark etmeksizin hep 100W gibi değerleri (bu arada aynı kadans ve vites ayarında kalıyorum bu testleri yaparken) görüyorum. Yani Garmin bunu kendisi otomatik olarak ANT+ ile bağlı iken de iki ile çarpıyor ise o zaman bu seçeneği değiştirdiğimde bir şeylerin değişmesi gerekmez mi? Bende değişmediğini tekrar belirteyim.

Gerekmez. Ayarlarda BLE için olduğu yazıyor.

(link)

Vidyoyu buraya yükleyebilirsiniz. Dediğim gibi benim anladığım bir sorunun olmadığı yönünde, siz de sorunun varlığını kesin olarak görüyorsunuz. Daha nasıl yardımcı olabilirim bir düşüneyim. Keşke daha çok Favero kullanan olsa forumda da daha çok fikir edinebilsek.

Gerekmez. Ayarlarda BLE için olduğu yazıyor.

(link)

Vidyoyu buraya yükleyebilirsiniz. Dediğim gibi benim anladığım bir sorunun olmadığı yönünde, siz de sorunun varlığını kesin olarak görüyorsunuz. Daha nasıl yardımcı olabilirim bir düşüneyim. Keşke daha çok Favero kullanan olsa forumda da daha çok fikir edinebilsek.
Mesajımı editleyip, tekrar yayınladım. Videoları oradan izleyebilirsiniz.

@3fgezgin

Üç vidyoyu da izledim.
3. vidyonun sonunda "Cihazın özelliklerinde ANT+'ın, double power ile çalışmayacağı söyleniyor" gibi bir cümleniz var. Burda bir yanlış anlaşılma var gibi görünüyor. Favero Appdeki "double power" özelliğinin, açılıp kapatılan, seçenek şeklinde olanın; ANT+ ile ilgisi yok, doğru. Siz bunu "tek taraflı pedalı ANT+ ile bağlıyorsanız, yarı güç gösterilir" şeklinde anlamışsınız sanırım. O özelliğin amacı, eski/uyumsuz yazılımlarla kullanılmak için. Eğer ANT+ ile Garmin ve ya Zwift'e bağlanırsanız size sunulan güç zaten iki ile çarpılmış olan olacaktır. Kendimi tekrar ediyorum kusura bakmayın. Ama mesela atıyorum örnek olarak eski bir yazılım, adı "XXXX" olsun. Bu program sizin tek taraflı power metrenizi çift taraflı gibi görüyor ve sadece sol pedal gücünü çarpılmadan gösteriyor diyelim. Böyle bir durumda bu XXXX programına BLE ile bağlanıp, "double power" özelliğini açarsanız iki ile çarpılmış gücü görebilirsiniz. Bu "double power" ayarı sadece böyle özel durumlar için var. Sizin birinci ve üçüncü vidyoda gördüğünüz değerler doğru değerler. Ayrıca göz kararı olarak, kesin olmadan, vidyolarda sürdüğünüz tempolar 200 watt'dan çok 100 watt gibi görünüyor.

(link)

(link)

Bu başlıklar konuya biraz ışık tutabilir.

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: ag249
Ayrıca göz kararı olarak, kesin olmadan, vidyolarda sürdüğünüz tempolar 200 watt'dan çok 100 watt gibi görünüyor.
Zaten benim asıl derdim de bu. Gerçek gücümün ne olduğunu görebilmek istiyorum. Daha önce böyle bir cihaz kullanmadığım için ortalama ne kadar güç üretebileceğimi bilemiyorum. Kafamı karıştıran nokta PP ekranında sol pedal görüntüsün 100W olması. Ama siz diyorsunuz ki, o ekranda gördüğüm aslında gerçek sadece sol pedal gücü değil, iki ile çarpılmış güç. Eğer bu bilgiden emin iseniz ona diyecek bir şeyim yok.

Diğer kafa karışıklığı yapan nokta da Zwift oldu tabii. Orada yaptığım bir short FTP testinde, Double the Power seçeneği açık iken FTP değerim 248W çıktı.
Yani sizin "Sizin Zwift'te gördüğünüz güç, sol pedal çarpı 4. Zwift tek taraflı powermetreleri otomatik olarak 2 ile çarpıyor. " şeklinde verdiğiniz cevaptan emin iseniz o zaman benim gerçekte FTP değerim 248W değil bunun dörtte biri olan 62W demektir. Bayağı güçsüz bir bisikletçiymişim demek ki :( . Ne yapsam bıraksam mı bu yol bisikleti işlerini acaba, 7-8 ay haftada ortalama 4 saat antrenman ile bu seviyeye geldiysem belki fazla zorlamamak gerekiyordur. Malum yaş 38 :)
Size de ayrıca teşekkür etmek isterim, gerçekten çok uğraştınız, emeğinize sağlık.

• Beğen
Tepkiler: Veto8
Zaten benim asıl derdim de bu. Gerçek gücümün ne olduğunu görebilmek istiyorum. Daha önce böyle bir cihaz kullanmadığım için ortalama ne kadar güç üretebileceğimi bilemiyorum. Kafamı karıştıran nokta PP ekranında sol pedal görüntüsün 100W olması. Ama siz diyorsunuz ki, o ekranda gördüğüm aslında gerçek sadece sol pedal gücü değil, iki ile çarpılmış güç. Eğer bu bilgiden emin iseniz ona diyecek bir şeyim yok.

Kendim kullanmadığım için eminim diyemiyorum. Ama yüzde 99 diyeyim. Garmin'e sorabilirsiniz emin olmak için. Ya da ben yarın benim pedalları duo'dan uno çevirip deneyebilirim.

Diğer kafa karışıklığı yapan nokta da Zwift oldu tabii. Orada yaptığım bir short FTP testinde, Double the Power seçeneği açık iken FTP değerim 248W çıktı.
Yani sizin "Sizin Zwift'te gördüğünüz güç, sol pedal çarpı 4. Zwift tek taraflı powermetreleri otomatik olarak 2 ile çarpıyor. " şeklinde verdiğiniz cevaptan emin iseniz o zaman benim gerçekte FTP değerim 248W değil bunun dörtte biri olan 62W demektir. Bayağı güçsüz bir bisikletçiymişim demek ki :( . Ne yapsam bıraksam mı bu yol bisikleti işlerini acaba, 7-8 ay haftada ortalama 4 saat antrenman ile bu seviyeye geldiysem belki fazla zorlamamak gerekiyordur. Malum yaş 38 :)
Size de ayrıca teşekkür etmek isterim, gerçekten çok uğraştınız, emeğinize sağlık.

248 çıkan değer aslında 124 oluyor. 62 sadece sol bacağınız. Bence en mantıklısı bir gün dinlenip testi bir daha yapmak, 124'ün üstünde olduğunu tahmin ediyorum. FTP sadece bir değer, "bisikletçilik" ile ilgili fazla bir şey ifade etmiyor. Siz kamplı uzun mesafe sürüşler yaptığınızdan bahsetmiştiniz. Bu sürüşler FTP'nize pek katkı sağlamaz. Ama eminim ki 5-6 saatlik gücünüz, 1 saatlik gücünüze oranla çok daha iyiydir. Ayrıca bu uzun sürüşler size çok sağlam bir "base fitness" kazandırmıştır. Yani, eğer FTP'nizi geliştirmek istiyorsanız, doğru antremanlarla çok hızlı kazanımlar edinmeniz olası. Son olarak, kapalı alanlarda yapılan FTP testlerinde bir soğuma problemi var, benim de içeride ürettiğim güç dışarıda ürettiğimden daha düşük. Ki ben baya güçlü bir fan kullanıyorum. Bilmiyorum siz kullanıyor musunuz ama vidyoda bir vantilatör falan görmedim.

248 watt düşük bir değer değil. Proların bile ortalaması 400 watt. Ayrıca haftada ortalama 4 saat antrenman bana biraz az geldi. Gelişmek için bu süreyi arttırmanın faydalalı olacağını düşünüyorum.

Örnek: Yeni veri değil ama örnek açısından kullanışlı.

Froome’s data reveals an average power output of 414W for 41m28s, equating to 5.78W/kg, with Froome weighing 67kg.

Team Sky’s head of athlete performance, Tim Kerrison, also revealed that Froome regularly exceeds a 30-minute power output of 419W (6.25W/kg) and for 60 minutes he would expect to ride at or above 366W (5.46W/kg).

Geri