Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Aynakol değişimi

Herkese tekrardan merhaba.Aynakol sorunuyla ilgili olarak 30/39/50 turkiye'de uygun aybakol pek bulamadim.Buldugum birkac tanesindeyse gobegi de degistirmem gerekiyordu.Bu yuzden kendimce bir care buldum.Dun delta bisiklete gidip 39/52 sora aynakol aldim ve bunun yapraklarini benim aynakola taktirdim.Tabii bunun icon on aktarici da biraz yukseltildi ama sorunum sukur ki halloldu.Artik disli oranlarim 30/39/52 .Sanirim dunyada bunun tek kullanicisi olabilirim.
@ibryldz @smclk89 @Özhan Akgöğ yardimlaroniz icin cok tesekkurler.Bu sorun beni oyle bunaltmisti ki yok pahasina satmayi dusunuyordum.Internette de bununla ilgili pek bilgi bulamadim.O yuzden yazdiginiz yorumlar benim icin cok degerliydi.Sagolun var olun...

• Beğen
Tepkiler: ibryldz
Scudo
Aynı yöntemi ben de düşünüyorum. Dişleri uyarsa shimanonun ultegra filan olabilir olmazsa sora veya tiagra. tribanların aynakolları biraz kalitesiz sesli çalışıo.

yeni konu açmayayım dedim, benim de bir sorum var.
hibrit (b'twin riverside 120) bir bisikletim var önde 36 dişlisi olan tekli aynakolu var, yokuş çıkarken nabzım 170'den aşağı inmiyor. aynakol, ön attırıcı ve vites kolu alacağım ama değer mi? 600 liraya aldım bisikleti 250 lira masraf yapmak düşündürüyor, bisiklete kıyıp satamıyorum da :D
ayrıca bu bisikletle uzun tura çıkılır mı?

@kapluj her bisikletle tur olur. Ancak önemli olan şey o bisikletle çıkacağınız turda ne kadar dayanabileceğiniz. Bisiklet performans kaybı yapar vs. Demek istediğimi anlamışsınızdır. Bana kalırsa uzun tura çıkmak o bisikletle çok aşırı yorucu olur.
Gelelim ana sorunuza. Bisiklet zaten hybrid, bir de o bisiklete bu parçaları takarsanız pek faydasını göremezsiniz. Yokuşlar falan seviyorum diyorsanız MTB alın, yok hız meraklısıyım diyorsanız yol. Hybrid ikisi arasında bir şey. Yani bisikleti satın.

• Beğen
Tepkiler: kapluj
@Rcx neden yol bisikleti yokuşlar için değil? daha iyi olmaz mı hem hafif hem de tekeri vs daha ince?
900 liraya ikinci el triban 500 buldum o yüzden soruyorum, bu kadar masraf edene kadar triban 500 almak daha mantıklı gibi ama hiç ikinci el bir şey almadım çok endişe ediyorum.

@kapluj
Hocam yol bisikletinin dişli oranlarıylı diğer tür bisikletlere göre ciddi derecede ağır. Bugün ortalama bir dağ bisikletinde 22-32 oranı standart diyebiliriz. Yol bisikletlerinde ise ortalama bir yol bisikleti oranı 39-28 diyelim. 22-32 ile 39-28 arasında dağlar kadar fark var.
Mesela 399-25"lede yokuş çıkarsın ama çabuk kesilirsin. Yokuşta yorulmadan için belirli bir kadans değerinin altına düşmemen lazım, bu kadans değerini yakalamak dağ bisikletiyle daha kolay. Zaten uzun süre yokuşta 60-65 kadansın altına düşmeyen adamlarda acemi değiller, sonuç olarak daha hızlı yokuş çıkabilirsin ama düşük kadansla enerjin çok çabuk tükenebilir.

Benzer bir sorum olduğu için konuyu hortlatıyorum akradaşlar.
50/34 lü claris setinin sadece aynakolunu 52/36 fsa (misal) ile değiştirirsem sistem uyumlu çalışırmı.
ruble 28/11 8'li

Arkadaşlar yeni konu açmadım ama bir sorum var tiagra 4700 setli bir bisikletim var aynakol oranı 52-36 ben 52-34 yapmak istiyorum ön aktarıcı ile alakalı bir sorun çıkabilirmi ?

endurance bir yol bisikletim var 2x8 li sistem aynakol 50/34 bu beni yokuşlarda zorluyor ben bunu daha düşük bir dişliye sahip aynakolla değiştirmek istiyorum şuan aynakolum bcd 110mm takmak istediğim aynakol ise 40/28 175 mm bu aynakol uyum sağlarmı

hadi bir soruda benden olsun, belki cevap alırım:)

2008 sedona 761 26 jant mtb'ye sunrace 11-40 arka dişli taktım, orta göbekle oynayasım var, üzerinde shimano 530 serisi 22 32 44 dişli var, arka dişliyi 40 ile coşturunca yokuş olayı elbette iyileşti, daha da hız için ön dişlideki 44ü 48 yapasım var, ancak satılan takımlar 26 36 48 gibiler, mevcut halinde boşa çevirme illa ki var, bu dişli setinin hakkı acaba nedir?

a- tek yaprak uyumlu 48 öne alsam mı, vites geçişleri vs sorunlu olur mu, daha hızlı gidermiyim, denesem mi:)
b- takım olarak 26 36 48 öne alsam mı, 22den feragat edince yokuşta çok fark eder mi, zaten arka dişliyi coşturdum, yoksa fark etmez mi :)
c- önde 44den 48e fark olmaz, hiçbiri :)

@polo34
rubleyi o kadar büyütmenin bir anlamı yoktu vites setinizde maks 36 t ruble taksaydınız gayet yeterliydi şu sistemde de en güzel önde ikili aynakolla devam etmek olur.

@polo34
Zaten ruble 40 t olmuş genellikle bu büyüklükteki rublelerde tekli veya ikili aynakol kullanırlar.Ölçü olarak birşey demiyorum o konuda tam bilgi sahibi değilim.

• Beğen
Tepkiler: polo34
@onurta

Bu sorudaki 110mm'lik çap ile 175mm'lik kol birbirinden farkli şeyler. Uyum saglayip saglamayacaklarini anlamak mumkun degil. Ya 110 bcd vardir ya 130 bcd vardir.
Almayi dusundugunuz yapraklarin linki varsa tespit etmeye calisalim. Ayrica, olasi yaprak degisiminde sisteminizden 4 diş ayrilmis olacak, zincirinizden de 4 bakla almaniz gerekecek.
(50-34=16)-(40-28=12)=4

Merhaba arkadaşlar, şu an iki yapraklı kare mil 40-52 aynakol var, onu yine kare mil 39-53 olanıyla değiştirmek istiyorum. alsam uyum sağlar mı? zincirden bakla aldırmak gerekir mi?

herkese merhaba,

öncelikle çok yeniyim bisiklet konusunda ve forumda da yeniyim.

giant talon modeli bir bisiklet aldım aynakol 3lü alivio arka değiştirici slx. ön değiştirici deore. mevcut aynakolda dişlerde yıpranma var

deore veya slx aynakol almayı düşünüyorum ne almalıyım?

akıcılık konusunda ne öneririsiniz?

tşk.

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
Herkese merhaba. Aynakol değişimi yapmam gerekiyor. 48-36 da bu iki model arasında kaldım.
ik model arasında 50 tl kadar fark var.

(link)
Bu model hakkında çok bilgi bulamadım. Forumdan da araştırdığım kadarıyla eski bir model galiba.

(link)
Bu model de kapak falan yok, ikisinde de hollowtech teknolojisi var.

Genel özelllikleri;
- Hassas zincir kılavuzu için iki parçalı yapı
- Hyperdrive sistem
- Dış yatak kovanları
- Chainguard

bilgisi olan arkadaşlardan tavsiye alabilir miyim?

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
@ollo
M590 deore serisi aynakol m543 ise seri disi. Ayni segment aynakollar yani daglar taslar kadar fark yok. Mutemelen deore daha hafiftir ve yedek parcasini daha rahat bulursun.

Geri