SOMUT ve HUKUKİ ÇÖZÜM ÖNERİSİDİR
Öncelikle başlığı büyük yazdığım için af diliyorum ancak birazda yazacaklarımın, bisiklete gönül veren sizlerin ruh sağlığı açısından faydalı olduğunu düşündüğüm için dikkat çekmesini istiyorum. Videoyu izledim ve yazılanları okudum ve "duygusal" olarak her birinizle aynı fikirleri taşıdığım yadsınamaz. Ancak, şahsen bu ve benzeri gibi platformlarda, taşıt yollarından bağımsız bisiklet yollarının işgaline dair yazılıp çizilen "Sele borusuynan döveceksin!!", "Aynakolu bir tarafına monte edeceksin!!" türevi hamaset destanlarından sıkıldım. Bu örnek videoda gördüğümüz hadise, şu an vatandaşlık bağıyla bağlı olduğumuz Türkiye Cumhuriyeti devleti'nin, başta yasama organı olmak üzere akabinde bu konuda düzenleyici işlem (yönetmelik) yapma yetkisine sahip kurumların çıkardığı tüm mevzuatlara aykırıdır. Karayolları Trafik Kanunu ve Yönetmeliği'ne göre açık ve net park ihlali söz konusu olup, söz konusu araçların her birine 2016 yılı için 92 Türk Lirası idari para cezası kesilmesi -eğer sizin anayasanızda hukuk devleti olduğunuz sürekli vurgulanıyorsa- mecburidir.
İYİ HOŞ DA ÇÖZÜM NE ?
Çözüm, bisiklete gönül veren ve yaşadığı topluma katkı sağlamak isteyen TC vatandaşı, en az 40 yaşında, en az 10 yıllık sürücü belgesi olan, en az yüksekokul mezunu olup, asli kusurlu olarak ölümlü veya yaralamalı trafik kazasına sebep olmamış ve ilgili yönetmelikte aranan diğer koşulları taşıyan bir şahsın ikametinin bulunduğu il valiliğine müracaat ederek, birtakım bürokratik işlemler ve eğitimden geçtikten sonra uygun görülmesi halinde "Fahri Trafik Müfettişi Kimlik Belgesi" almasına bağlıdır. Bu belgeye sahip olan kimse, çok sevdiğimiz(!) ve bisikletli haklarının ihlalinde anında olay yerine damlayan(!) trafik polislerimizin elinde bulunan ceza tutanağına sahip olacak ve trafikte görmüş olduğu ihlaller hakkında tutanak tutup, taşıt sürücüsünün ceza almasını sağlayabilecektir. Arkadaşlar bu yazdıklarım çok önemli ve lütfen es geçilmesin. Zira Türkiye'de sıradan bir vatandaş olursanız, birtakım haklarınız size lütfedilir. Bu ülkede keyfiyet ve cehalet artık arşa ulaşmıştır.
NOT: Burada ifade edilenler, bir yerden duyma vs. olmayıp tamamen avukat kimliğimle yazdığım bir yazıdır ve yaşanan bu sorunların en hukuki çözümüdür. Eğer 14 seneye kadar yeni bir düzenlemeyle mevcut yasalar değişmezse, kendim ve siz bisikletçiler için bu prosedürü işleteceğim. 40 yaş üzerine önemle duyrulur.