Scudo Sports

Bakırköy sahil bisiklet yolundaki rezalet

Bu eğitimsiz cahil sürüsünden nefret ediyorum ve maalesef bu durumun kısa vadede düzelme şansı yok.

Scudo
Bu tür olaylar metropoller başta olmak üzere Türkiye'nin her şehrinde ki problemdir. Yolların yetersizliği ve bu şekilde kullanımı bir yana halkın tepkisi bende travma oluşturuyor. Videonuzu sözcü gazetesine whatsapp ile gönderdim. Basına yansıması polise şikayetten hep daha etkili oluyor ne hikmetse!..

Ben polisleri hep bizim orda cay bahcesinde pembe koskte felan mekanlarda goruyorum :D Guzel iş daha bu sabah kadıkoyde bısıklet yolunda ablanın uzerıne gıdıyorum abla bana bakıyor ama tık yok kafamla cıksana yaptım kactı sonra donuste baktım normal yolunda gıdıyor :D

Merhabalar,

Birkaç ay önce Eskişehir'de yolun kenarında bisiklet için ayrılan alana park eden araçların fotoğrafını çekerek trafik ihbar sayfasında (link) ihbarda bulundum. Yaklaşık 10 dakika içinde bir motosikletli trafik polisi gelerek araçların plakalarını anons ederek tüm araçları oradan kaldırttı. Sonrasında da mail adresime yapılan işlemle ilgili bilgilendirme gönderildi. Ne ölçüde önleyici oluyor bilemiyorum ama mutlaka ısrarlı bir şekilde şikayet edilmesi gerektiğini düşünüyorum.

Bu arada Emniyetten gelen mailde bisiklet yolu çizgilerinin silinmiş olduğundan bahsediyor ama çizgiler ve işaretler gayet netti.

trafik.jpg

• Beğen
Tepkiler: Rocketman
Arkadaşlar merhaba videoyu izledim ama tüm mesajları okuyamadım. Benim şahsi fikrim videoyu çeken arkadaşımızın bu işi bu şekilde yapmaması. insanımız haksız olsa da haklı çıkmak konusunda gayet maharetlidir. Ayrıca bu videodaki gibi insanlara denk gelince de işin içinden çıkmak kolay olmayabiliyor. Allah korusun kötü şeyler olabilirdi. Videoyu çaktırmadan çekip forumlarda paylaşabilirsiniz. Ya da polisi çağırarak araçları kaldırmalarını isteyebilirsiniz. Gereksiz yere polemiğe girmemelisiniz bence.

videoyu gazete sitesi whatsapp hattına gönderdim. haber niteliğinde olup teşekkür aldım. bakalım yayınlanacak mı. sesi duyurmak gerekli. herkes duyarlı olmalı. aa nekadar kötü deyip kenarda yorum yapılmamalı.

bu insanlarla tartışarak hiçbir şeyin çözülemeyeceği konusunda hemfikir olmamız lazım..
ya foto/video çekip ilgili yerlere şikayet edilmeli yada olay yerine polis çağırmalı..
konuşarak anlaşmak sorunu çözmek diye bir seçenek yok.
özellikle yalnızken böyle şeyler yapmak arı kovanına çomak sokmak gibi tam delilik!!!

dün gazetede belki okumuşsunuzdur ufak bi otopark kavgası yüzünden adamın biri (komşu oluyor güya)
tabancasıyla evli çiftin evine girmiş ve ikisini de öldürmüş, bu esnada iki küçük çocuk içeride uyuyormuş.
ölen adam, bu sorunlu komşusu ile tartışmamak için polis çağırmış ama polis zamanında gelmediği için olay büyümüş tabi.

(link)

dikkat edin diye yazıyorum bunları.. normal bi ülkede yaşamıyoruz diye yazıyorum

@Türka¥ Tam da bu şekilde bir yazı yazmayı planlıyordum.

3 kuruş için adam öldürenlerle aynı ülkede yaşıyoruz maalesef. Tabi ki sesimizi çıkaralım bu tür olaylara sessiz kalmayalım ama siz değerli insanlara herhangi bir zarar gelmemesi için aynı zamanda çok da dikkatli olmak lazım.

Videoyu sonuna kadar izledim, videonun sonuna doğru gerilim artmış zaten orda bir tane kendini bilmez adam gelip zarar da verebilirdi size. Cesaretinizden dolayı kutluyorum ama dikkatli olmak gerektiğini tekrar hatırlatmak istiyorum.

• Beğen
Tepkiler: metegur
cahille kaybedecek bir şeyi olmayan insanla tartışmayın boş yere kaybeden her zaman siz olursunuz.Yasa gereği ne yapılması gerekiyorsa onu yapın sadece polise haber vermekten başka bişey yapmak kimseye fayda getirmez bu gibi durumlarda

• Beğen
Tepkiler: bdemirkiran
Burada bu adamların cehaleti ve çomarlığı ayrı mevzu, fakat başka bir problem de var. Bisiklet yolları, otoyollardan net bir şekilde ayrılmalı. Görülüyor ki doğru düzgün duba bile kalmamış orada (eskiden daha çok vardı sanki). Hatta bence duba da yetersiz, direkt bariyer çekilmeli. Ben bu şeritle ayrılan yollara bisiklet yolu falan demiyorum. Bakırköy sahildeki üstgeçiti geçince, "bisiklet yolu" diye çizdikleri o yol kaldırım üzerinden başlıyor. Yani kaldırımda yayalarla aynı yolu paylaşıyorsunuz. Böyle bisiklet yolu mu olur? Yolun devamının da bisiklet yolu olduğuna bin şahit gerek. Genelde hep yayalar kullanır çünkü etrafı ağaçlık, gölge bir yoldur. İnsanlara daha cazip geliyor haliyle. Bu yüzden kimseyi de suçlayamıyorum. Belediyenin burada hem peyzaj hatası var hem de sırf "bisiklet yolu yaptık" gösterişi için düz yola 2 şerit çizgi çekip sonra da hiçbir kontrole tabi tutmaması hatalı.

Neyse, boşverin, otoyolda en sağ şeritten sürün işte. Türkiye'den daha fazlasını beklemek hata.

Türkiye'de bundan fazlasını beklemek ne yazık ki hayal. Bir grup var ki ot gibi yaşıyor. Kendini geliştirmekten bi haberdar. Futboldan başka spor adı duymamış bile. Bu cahil tabakaya bir şey anlatıp da kabul ettirmek zordan da öte. Hele videoyu bu şekilde çekmeyi intihara teşebbüs sayabiliriz. İçlerinden birinin üzerine yürüyüp darp etmesi an meselesi. Çaktırmadan çekilmeli bence. Polisimiz görevini yapsa bunlar olmaz ama dediğim gibi Türkiye işte. Bu iş nasıl mı çözülür? Önce kanun tüm detayı ile bisikletliyi koruyacak. Bir ihlal sonucu olumsuz bir durum oluşunca da sorumlusu gerektiği gibi cezalandırılacak. Ülkede tecavüz suçluları bile iyi hal adı altında cezasız kalırken, gerisini siz düşünün artık :(

Allah sabır versin istanbul da oturanlara 2 sene önce bağcılar daydım bakırköy e bisikeltle gelip gidiyordum o zamanlar bisiklet yolları yok tu tabı ama İstanbul bambaşka yaşanılacak yer değil gerçekten

(bkz: anadolu çomarı)
(bkz: akbaş)

İnsanlarımız malesef böyle. Çoğu böyle. İstanbulda da, izmirde de, Afyon'da da.
Videoyu çeken arkadaşı tebrik ederim.
Keşke az biraz hoşgörü sahibi olsak.

Değerli Adminlerimizden Çok Çok Özür Dileyerek Büyük Harfle Yazmak istiyorum bu Mecburiyetteyim Konu'nun dikkat çekmesi ve Ülkemizdeki HAYVANAT'ların ne halt olduğununun öğrenilebilmesi için.

BAŞIMA GELEN KAZA VE SONRASI (ÜLKENİN %50Sİ ÇOMAR)

Yaşadığım kaza ve sonrası (rehber niteliğinde)

Ha şunuda ekleyeyim,bu yaşadıklarımdan ve 2 kez otobüs şöförleriyle kavgaya girmemden ötürü (yaşımda 17) hemde bu kavgalarda yuruk yumruğa kavgalar değildi sopayla saldırdılar ben kendimi savundum o ayrı konu ama şuan sele altı çantasında bir adet bodyguard muşta taşıyorum,etik veya değil istediğiniz eleştiriyi yapabilirsiniz ama ben daha gencim,canımı sokakta bulmadım.Ayrıca hem suçlu hem güçlü olana müstehak.Saygılar

@Erkin Kalender Erkin bey muşta yerine biber gazı taşımanız daha iyi olur bence hem kendinizi savunmak için birebir hem de yalnizca savunma amacli tasindigi bellidir. Ancak muşta taşımak çok da masum değil gibi. Nacizane tavsiyem budur takdir sizindir.

@rmznlcck Haklısınız Ramazan bey fakat Toplumun Yozlaşması buna bir engeldir,sonuçta ben bir dövüş sporuyla uğraşmıyorum.10 kişiyle baş edemem.Kendimce en uygun yöntem bu,3 kez kullandım,şahsa karşı değil ama kaportacıda güzel vakit geçirmişlerdir.Anlayışınız için tşk ederim

izlerken sinirlendim , kendi keyifleri için her şeyi yok sayabilen bu vahşi cahiller bitmez , bitmeyecek.

Bir şeyi merak ettim. Olduda mesela ben bisiklet yolunda dengemi kaybettim arabanın üstüne düştüm, yada gidonum arabaya çarpıp zarar verdi. bu durumda nasıl bir işlem yapılıyor?

• Beğen
Tepkiler: alwaysace
Geri