Scudo Sports

Banka kartıyla alışveriş

Scudo
Kredi kartı özelliğini kullandım. Ama galiba urunle ilgili yanlış bir şey yaptım. Onay bekleyen sipariş de 1 urun , 2 tanede sevkiyatta vardı. Ben onaydakini doğal olarak onayladim urun alincami onaylaniyordu.

Ne yapmam gerekiyor.

Konya'dan Giresun'a düğüne giderken internet üzerinden yaptığım araştırmada Çorum Hasan Zahir Et Lokantası tavsiye edilmekteydi. Gittik yedik ve hesabı kredi kartıyla ödemek istedim.Birinci postan çekemedi ve slipi buruşturup atan garson ikinci posu getirdi ve onunla hesabı çekti. Yola koyulduk.

Telefona gelen mesajda "Hesabınızdan şifresiz işlem yapılmıştır" yazmakta idi. Hesabımıza baktığımızda 3.89 dolar artı yemek parasının 124 TL aynı saat ve dakikada çekilmiş olduğunu gördük. Lokantayı aradığımızda yetkili 124 TL kendi hesabına geçtiğini doların kendi hesabına geçmediğini söyledi. İptal olan slipt için arayacağını söyleyip tel bırakmamı söyledi. Birkaç dakika içerisinde aradı daha öncede böyle bir durumun yaşandığını yarım saat içerisinde müşterisinin kredi kartından 15000 gibi bir paranın çekildiğini bankamızı aramamız gerektiğini söyledi.

Bankayı arayıp şüpheli işlem hakkında bilgi aldığımızda 1500 TL de çekilmek istenmiş başarılı olunamamış dendi. TÜM BİSİKLET DOSTLARINA .....

Eğer kredi kartınızın ön yüzünde bulunan 16 haneli kart numarası / son kullanma tarihi / arka yüzünde bulunan 3 haneli cvv numarası / İsim soyisim bilgileri alınmış ise şifresiz olarak işlem yapılabilecek her sitede işlem yapılabilir. ( Banka tarafından engellenmiş siteler hariç ) kimsenin günahını almak istemem ama çalışan arkadaşa kartı verdiğinizde ilk çekim başarısız olduğunu söyleyip kartınız ile kasaya gidip tekrar geldiyse kart bilgileri alınarak işlem denenmiş olabilir.

@brky1905 firmanın bir suçu olduğunu sanmıyorum ya Kubilay beyin dediği gibi garson kartı aldıysa bilgilerini almış olabilir. Yada pos klonlanmış olabilir.

@vnarmanli ortada bir suçlu var ve dava açılmalı

@brky1905 Dava açsın ama suçlu olanın firma olduğunu zannetmiyorum, neticede adamların yeri yurdu belli, konu sahibinin araştırmasına göre de o bölgenin meşhur bir lokantası. Siz işletmeci olsanız böyle bir şey yapar mısınız? ortada bir suç var henüz suçlu yok.

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
@vnarmanli ben işletmeci olsam böyle bir şerefsizliği yapanı polise teslim ederdim

Bu tarz kartınızdan bilginiz dışında para çekilmesi durumunda, bankanızı arayıp chargeback işlemi yaptırabilirsiniz. Önce banka yanaşmasa da bu sizin hakkınız ve banka çekilen ücreti size geri ödüyor. Tabii eğer 3d secure ile işlem yapılmadıysa o zaman ne yazık ki chargeback işlemi yapılamıyor. Yerinizde olsam o kredi kartını da kapattırırdım.

Bu tür durumlarda kartı iptal edip yenisini beklemek mantıklı olanı, firmayla ilgili de gereken yasal süreç başlatılmalı, pos klonlanmış olsa bile firmanın sorumluluğunda maalesef.

Evet ilk duyduğumdan beri neden bunu yaptığını bize verdikleri parayı nereden bulduklarını anlayamadığım bir site
Aslında bayağı ünlüymüş ama ben yeni keşfettim
Çalışma prensibi şöyle;
İlkönce Bonusway adresine girip kayıt oluyoruz
Ardından sitede bulunan mağazalardan birini seçiyoruz(örn. Aliexpress,nike)
Tıklayınca bizi alışveriş sitesine(aliexpress,nike)yönlendiriyor.
Aliexpress bonusbaye komisyon veriyor vede bonusbayde bunu bizimle paylaşıyormuşşş
Ve her alışverişimizde veya birini davet ettiğimizde para kazanıyoruz bunu bankadan çekiyoruz.

Daha önce kullanan varsa yorumları değerli :)

Dosyalar

• resim-iki2.jpg
    resim-iki2.jpg
    53,5 KB · Okunma: 50
@clubber Girdiğimiz sitelerdeki ürünlerin fiyatını arttırıyor mu?

Ben de siteyi yeni duyanlardanım. Seyahatleri ucuza getirmek için bir blog okurken keşfettim. İlgimi çekti çünkü halihazırda tüm rezervasyonlarımı booking.com dan yapıyorum ve bonuswayde booking.com da var. Bir sonraki rezervasyonumda deneyeceğim. Sistem dediğiniz gibi çalışıyor. Mantık şu : ben booking.com u bilmesem ama bonuswayi bilsem orada booking.comu görecek ve indirim için oraya gidecektim. booking.com müşteri kazandı, bonusway de aracılık hizmetinden kazandı. ben de bonusway i bu işler için kullanmaktan az da olsa kazandım.

@clubber

-dur -dır, bilgi yok ama fikir beyanında özgüven müthiş :) Dediğiniz doğru mu değil mi çok kolay test edilebilir aslında (bonuswayde bulunan bir siteye doğrudan girip fiyat bakarak ve B.wayden yönlendirme sonrası fiyat bakarak). Adamların karı aslında şu, zaten küçük yüzdeler veriyorlar ve onlar da belli bir rakama ulaşınca ödeme alabiliyorsunuz. Bu yüzden siteyi nadir kullananlar zaten pek birşey alamıyor gibi görünüyor.

@luneris

Evet dır dur... Almadan neyi verecekler? Almadan vermek nasıl olacak illa bir yerden alacaklar. Para ağaçta yetişmediğine göre yine tüketicinin sağ cebinden alıp sol cebine koyacaklar. :)

@clubber sistemi yukarıda anlattım ama bir daha örneklendireyim.

Kısaltmalar :
Tüketici = Ben
Bonusway = BW
Örnek firma olarak Booking.com = booking

Örnek senaryo : Ben seyahatim öncesi gideceğim yerde otel rezervazyonu yaptırmak isteyen biriyim. Ama o şehirdeki otellerin sitelerine tek tek girip uğraşamıyorum ve booking'ten bihaberim. Ama o da ne ! Bi arkadaş tavsiyesi ile indirim falan gazına gelip BW'ye üye olmuştum. Oraya gidip bakıyorum ve booking'i keşfediyorum. Sonra da gidiyorum bookingten 100 TL lik işlem yapıyorum. BW de bana %1-4 arası bir geri ödeme veriyor booking için. (bu örnekte %4 verdiklerini düşünelim). Tam 4 TL kar ettim !!!!1111!!!!

Bu adamlar bana neden 4 TL verdi? Almadan mı verdiler? Kaynakları ne? İlk mesajda belirtildiği gibi aslında onlara da booking ödeme yaptı. Atıyorum booking BW'ye benim 100 TL lik işlemim için 10 TL verdi. "Aferin BW" dedi, "bana müşteri getirdin" dedi. "O herif sen olmasan bizim siteyi bulamazdı" dedi.

Sonuç: Ben zaten bookingi bilsem 100 TL verecektim. BW üzerinden yapınca 96 verdim, BW ise 6 TL kazandı. (10 bookingten aldı 4 bana verdi). booking bu 10 TLyi verebildiğine göre demek ki onlar da kazanıyor ki kendisi aracı olan bir site olmasına rağmen BW gibi aracılara para verebiliyor. BW almadan vermiyor, tüketici ile firma buluşturup firmadan komisyon alıyor.

Aslında ilk yazdığın "Önce senden alıyor sonra sana veriyor. Sen de kazandığını sanıyorsun. " şeklinde kesin mesajından sonra, "alıyodur ediyodur " demen ilginç geldi. "Oha bir bilen varmış bu işte bit yeniği var" diye düşündüm baştan. Bilmiyorum diyemeyen, tahminlerini ise kesinlikle ifade etmekten çekinmeyen bir toplumuz sanırım.

düzeltme : sondan önceki paragraf son cümlede kafam karışmış düzenledim mesajı.

Geri