Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Barendli Elcik Tavsiyesi

Şunu yazayım marka velo, Plus, xlc önemli değil. Çoğu bant usulü aynı yerden çıkıyor. Dikkat etmek gereken nokta gidon borusuna cart diye sabun sürüp geçirilen bir model almayında ne alırsanız alın. Yani demem o ki. Gidona soktuktan sonra alyan ile sıkıştırma vidası olsun. Yoksa cart diye geçen model oynama yapar sabit durmaz demedi demeyin sonra bana dua edersiniz. İki kere masraf yapmayın bir kere alın adam gibi olsun. Barendsizde bile oynama yapar ama az. Barendli tam barendinden turtuğunuzda olmadık yerde bir kayar aşağı doğru sonra düşme yaşarsınız

Scudo
Bisikleti kullanım şekliniz ve gidon yüksekliği barendli elcik montajı için farklılık gösterir.
Barendli elcikleri tam sıkmadan hafif boşluk bırakarak sürüş yapın ve avuç dış yanağında tam rahat dediğiniz yerde sabitleyin.
En sağlıklı yöntem budur çünkü kişiden kişiye anatomik farklılıklar elcikli barend kullanımında etken oluyor.
Ben 1 yıldır Shimano AIM İntegrated sportif elcikli barend kullanıyorum ve almak isteyenlere tavsiye ediyorum.
Ergonomi açısından Velo ve +Plus ile mukayese bile edilemez.
267485704bei.jpg

@soneryenhttp://uploads.tapatalk-cdn.com/20160504/fd1353d3a648b8f5fd86e0309d49aaa4.jpg

Bundan aldım. Sanırım dediğiniz gibi alyan vida ile sıkmalı. Ama bir de soruma cevap alabilsem iyi olurdu.

GT-I8190 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

@Taxonera Bende plus kullanıyorum, direk karşıya değil, tam 90' dik'de olmayacak. Tam ortası olması kanımca doğru.

BU ARADA ARKADAŞLAR, Barendi takarken, alyanla çok sıkmayın yalama yapıyor ve çıkmıyor, eğer olursa barend çöp oluyor başıma geldi :D isterseniz sanayide 2 numara alyanlı vidalardan aldın onlar daha sağlam oluyor direk onlarla takın derim. Altın da sertleştirme vidasını da ilk başta sıkmayın, tecrübeler sayesinde :D barendleri çöp olmaktan son anda kurtardım ;)

@Taxonera
Ben eski cevaplara bakmadan bence diyerekten varsa bir bildiğim tecrübe ettiğim yazıyorum Sorunuzu şimdi gördüm. Fotodaki delikler alta kalacak şekilde monte edin o vida delikleri üste görünmeyecek boynuzlar ileri bakacak. Aldığınız ürünün iyisi elbette var ama fiyat performans olarak bakınca iyi. Uzun kullanırsınız hemen deforme olmaz. Epey götürür. Fayda maliyet oranında iyidir. Vidalı dediğimde budur. Doğru yani

@Osman Tuğrul
Bu konuda çok önemli @Taxonera dikkat et. Arkadaş iyi bir yere değinmiş

@Taxonera
Moralinizi bozmak istemem ama Plus elinizde çok kaba duracak ve kavramakta zorlanacaksınız.
Kaba tabirle tombul bir yapısı var.Koyduğum AIM barende bakacak olursanız sağ avuç yanağının geleceği yerin yassı olduğunu görürsünüz.
Shimano mühendisliği ile çin mühendisliğinin arasındaki fark budur.
Biri tasarlar dener ve uygunsa piyasaya sürer.
Diğeri çalar ama onu bile tam beceremez.Şekli düzgündür ama ar-ge olmadığından ürün fiyasko çıkar.

• Beğen
Tepkiler: mehmetsunu ve poet
@unlike81
Bende aynı hataya düşüp Plus ve Velo kullandım.
Bu markalar Shimano AIM e göre gerçekten mantar kalıyor.Kullanırsanız ne demek istediğimi anlarsınız.
Shimanoda 7000 mühendis çalışıyor Plus ve Velo peki?100-200 ?

@Candan Biberci Hocam 7000 mühendis değil isterse 3 m2 dükkanda 1 kişi yapsın benim için önemli olan rahatlık ve maliyet.Yani f/p dediğimiz olay.Kişinin el yapısına göre de değişir ancak ergonomik olarak benim elime çok uygun ve rahatsızlık vermiyor.

• Beğen
Tepkiler: C.Biberci
@Osman Tuğrul
İşte o sıkarken vidası yalama olan taklit barendleri kastediyorum.
Shimano 2 adel allen vida koymuş.3-4 numara.
Tecrübe ve kafa farkı.Adamlar boşa çalışmıyor..

@unlike81
Evet haklısın önemli olan ergonomi.
Her zaman her alanda f/p ürünü olmuyor..
Ben sizlerin rahatınızı düşünüyorum yoksa Shimano AIM le bir ortaklığım yok :)

Bende 1 senedir velo var sıkıntım yok şuanda memnunum açıkcası

• Beğen
Shimano vites sistemleri üretimi yapar elcikleri v.s ürünleri ise yapmış olmak icin yapar. Daha bir çok ürünü sadece ve sadece üstünde shimano yazı ile satar. Bu sadece shimano için değil bütün markalarda vardır bu politika

GT-I8190 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

@Taxonera
Plus sadece satmak için yapar..
Plus matara vs kıytırık ürünlerle takıla dursun.Shimano vizyon sahibi bir firma.Mühendislik gerektiren şeyler yapar.
Sadece plastik enjeksiyon kafasına sahip değiller..
Bunu markaları Shimanoyla mukayese etmek bile gereksiz aslında..

arkadaşlar bende birkaç yorumda bulunayım
bahsi geçen velo elciği 2.5 sene kullandım kullanımı rahat fakat barendleri kısa ve tombul yapısı ile kavrama açısından pek tatmin etmemişti
DSCF0902.JPG
sonra kelepçeli plus ve çubuk barend ile performans kavrama açısından inanılmaz hoşuma gitmişti ama düz kelepçeli ince elcik ve aliminyum barendler uzun yolda elde uyuşma yapıyordu böylede 1,5 sene gittim
DSCF0765.JPG
sonra bu takıma da biraz konfor ekledim ve barendlerin üstüne çok ince sünger elcik geçirdim ve elcik aşagıya kadar inip kenardaki boşluğu ve yüzügü kapatıyordu bu da rahatlatmıştı bayagı ama uzun yolda avucumun yarısı boşta kalıyor bilek desteği şart oldu dedim
DSCF0029.JPG
daha sonra bu elciklerin artık çok inceldiğini farkettim ve ebay den barendli elcik sipariş verdim
s-l1600.jpg
bu elcik gelene kadarda tanesi 1tl ye düz sünger elcik alıp idareten taktım görüntüsü bozulmasın diyede yüzüğü ayırıp taktımki şimdi bile oh be dedim konfor açısından
P_20160501_193142.jpg

Şu urunu aldım ve ilk kez bugun kullandim. Ben simdiye hic bu kadar rahat ettigimi hatirlamiyorum. Siddetle tavsiye ederim.
Doga bisikletten aldim.20160507_020043.jpg 20160507_020055.jpg 20160507_020125.jpg

@Candan Biberci piyasada buna benzer birçok ürün var. sizin aldığınız ürünün markası shimano ise linkini verebilirmisiniz? gidipte yanlış markalardan almayayım. Birde boynuz kısımlarından tuttuğumuzda omuz genişliğinde mi olması lazım kollarımız?

@Emre Özhan
Velo barendli elcik için yaptığınız güzel yorum için teşekkür ederim.Daha önce barendli elcik kullanmayanlar için rahat ve güzel gelmiş olabilir velo gerçektende tombul yapısıyla kavramada iraz abartılı tasarlanmış.Gri yeşilimsi görüntüsünü hiç saymıyorum tam bir ahenk bozucu hiçbir bisiklet rengine gitmiyor.

@gokberk88
Omuz genişliğinden çok az açık olursa gögüs kafesi açısından daha iyi olur.Eğim çıkarken nefes alıp vermede önemli bir husus.
Genelimiz bisikletlerimizi şehir içinde kullandığı için trafikte manevra daha öncelikli oluyor.Elcikli barendler gidona takıldığında gidon daha genişleyip neredeyse dh hidonu gibi olur.
Genel anlamda tavsiyem gidonun iki tarafından 2 şer cm kısaltmanızdır.Ortalama 64-66 cm olan gidon 60-61 cm olursa trafikte fayda sağlayacaktır.

Ürün linki:
(link)

(link)

Orjinal ergolari tercih edin cok kaliteli

• Beğen
Arkadaşlar kullandığım bisiklet Bisan/Calves.Üzerindeki aktarıcı da bu;
(link)
Elciklere ebay linklerindekiler gibi ya da elciğin alnına montajlanan barend takmayı ya da elcikli barend almayı düşünüyorum.İşlemin kolaylığı,zorluğu verimi vs vs olarak ne dersiniz?
(link)
(link)
Elcik alnına montajlanan barendide aşağıdaki linkten görebilirsiniz;
İnceleme - Salcano City Fun 70 Bol fotoğraflı

Geri