Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Barendli Elcik Tavsiyesi

Hort :)
@Infinity dragon

Bu mesajı yazalı uzun zaman oldu.Kimse cevap vermediği için kendim denemek zorunda kaldım ve şu elcikleri sipariş ettim;
(link)

Yaklaşık 10 ay boyunca kullandım.Artıları ve eksilerine gelecek olursak;

Artıları;
-Normal elciklere göre çok rahat ve darbeleri emiyor.
-Yokuşlarda barendler çok işe yarıyor.
-Bilek ağrılarım neredeyse hiç kalmadı
-Taktıktan bu yana bel ağrılarımı biraz azalttığını söyleyebilirim

Eksileri;
-Çok ağır(yaklaşık 270 g )
-Arazide çevikliği biraz azaltıyor(sanki ellerim gidona hapsolmuş gibi hissediyorumo_O)

Herkese iyi pedallar...

Scudo
Merhabalar. Barendli bir elcik almayı düşünüyorum. Hedefimde @Alp Tigin Tengrikut yönlendirmesiyle "Shimano Aim" marka barendli elcik almak vardı. Fakat hiçbir yerde bu üründen kalmamış. Yurt içinden alabileceğim başka bir model öneriniz var mıdır velo ve plus haricinde? (Onlar göz önünde olduğu için konu dışı bıraktım. Belki benim gözümden kaçan başka marka ve modeller de vardır.)
Letgo'da Ergon GP3 modelini satıyor bir arkadaş. Bir ihtimal olarak bu da düşünülebilir diye düşünüyorum.

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
Barendlerın acısına baktıgımda hep ılerıye dönük gördüm. Küçükken hep yukarıya dogru olurdu. Yokus cıkarken hangısı daha rahat oluyor? Elcık alacaktım ama barendlo elcıklerı görünce barend de alasım geldı. Ayarlanabılır baren+ elcik almam daha mı ıyı olur kullananlar bılgı verebılır mı?

(link)

Bu ayarlanabılıyor galıba

Barendli elcik konfor açısından daha iyi oluyor, ancak yokuşta güç almak için biraz yumuşak kalıyor. Eğer yokuş için kullanacaksanız normal barendler daha mantıklı, sürüş sırasında eli rahatlatmak için istiyorsanız ise barendli elcik daha pratik.
Açı olarak da yataya yakın durması daha ergonomik gibi. Çok dik olursa yokuşta da güç alamazsınız, normal sürüşte de ağırlık geriye seleye doğru gider, aşırı dik bir duruş olur sanıyorum.

Yokus degılde normal sürüş ıcın dusunuyorum daha çok. Aslında çözüm kelebek gıdon yada gıdon boğazı aparatı. farklı acılarda durmamı saglar dıye dusunuyordum ama dediğin gibi pek ıyı olmaz. bılek ıcınde dogru açıyı bulamam galıba o sekılde yaparsamda. Gıdon yukseklıgı ayarlanmadıgı için olsa gerek omuzlarım/kollarım yükten dolayı agrımaya başlıyor.

Barendlerın acısına baktıgımda hep ılerıye dönük gördüm. Küçükken hep yukarıya dogru olurdu. Yokus cıkarken hangısı daha rahat oluyor? Elcık alacaktım ama barendlo elcıklerı görünce barend de alasım geldı. Ayarlanabılır baren+ elcik almam daha mı ıyı olur kullananlar bılgı verebılır mı?

(link)

Bu ayarlanabılıyor galıba

Barend çok yatay olursa elleriniz öne kayar, düşme tehlikesi yaratır. Elinizin kaymaması için avcunuzu sıkmanız gerekir. Bu da avuç içinde agrı yapar. Barend çok dik olursa yine avuç içine fazla baskı yapacagından ağrı oluşur. Benim tecrübeme göre ideal barend açısı ellerinizi sıkmadan öne kaymanıza engel olacak en yatay açıdır. Benim tavsiyem ele oturan ergonomik barend almanız. Su borusu gibi ince ve düz olanlar rahat olmuyor.

(link)

(link)

• Beğen
Tepkiler: osmancan71
Barend çok yatay olursa elleriniz öne kayar, düşme tehlikesi yaratır. Elinizin kaymaması için avcunuzu sıkmanız gerekir. Bu da avuç içinde agrı yapar. Barend çok dik olursa yine avuç içine fazla baskı yapacagından ağrı oluşur. Benim tecrübeme göre ideal barend açısı ellerinizi sıkmadan öne kaymanıza engel olacak en yatay açıdır. Benim tavsiyem ele oturan ergonomik barend almanız. Su borusu gibi ince ve düz olanlar rahat olmuyor.

(link)

(link)
Plus yada velo markadan bırını almayı dusunuyorum vıdalı oldukları için. Bırde gıdon yükseltici bakacam akşam sıparıslerını verırım

Ben velo silikonlu barendli elcik aldım. Biraz ileri doğru duruyor. İlk günler çok rahatsız geldi. Ama birkaç günde alıştım şimdi çok rahat iyi ki almışım diyorum. Vidalarını sikmadim ayarini bulana kadar. Barend kısmındaki vidayı hafif sıkarak 3 gün sürüş yaptım. En rahat ettiğim yeri bulunca vidalarını sıktım. Sikis o sikis buralarda başkalarının dediği gibi anında yalama oldu. Vidalar rezalet. Ama elcik gayet rahat. Barend tutuşu değişik geldi bana. Barendi tutarken hala gidonu tutmuş oluyorsunuz gayet kısalar. Ama uzun barendle benim doblonun arkasına sığmadı mümkün olmayacaktı zaten.

• Beğen
velonunkini kullanıyorum daha yeni aldım gerçi ama gayet güzel tavsiye ederim.

• Beğen
Bu konudaki bütün başlıkları ve mesajları okudum. Bugün yarın böyle bir şey alacağım. Ne önerirsiniz?

Velo'yu çok aradım ama bulamadım. Yukarıda da bahsedilen Plus+ ürününü yada Sedona 232'yi alacağım gibi. Ama bu ürünleri kullanan arkadaşlara bir sorum olacak. Elciklerin boyu kaç cm? Sedonanınki 140mm idi benim hali hazırdaki Elciklerim ise 135mm ama ben biraz kısaltmak istiyorum 110 mm filan.

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
Bu konudaki bütün başlıkları ve mesajları okudum. Bugün yarın böyle bir şey alacağım. Ne önerirsiniz?

Velo'yu çok aradım ama bulamadım. Yukarıda da bahsedilen Plus+ ürününü yada Sedona 232'yi alacağım gibi. Ama bu ürünleri kullanan arkadaşlara bir sorum olacak. Elciklerin boyu kaç cm? Sedonanınki 140mm idi benim hali hazırdaki Elciklerim ise 135mm ama ben biraz kısaltmak istiyorum 110 mm filan.
Fonte marka olanını tavsiye edebilirim dokusu ve ergonomisi gayet başarılı. Sadece sıkıştıran alyan vidaların yuvası biraz yumuşak çok çabuk diş sıyırabiliyor düşük torkla sıkmanız yeterli.
Asıl dikkat edilmesi gereken barend kısmının boyu. Bahsettiğim fonte marka olanın barendi avuç içinde kayboluyor ciddi bir kavrama hissiyatı arıyorsanız farklı model bakın derim.
Boy olarak 13-14 cm diye biliyorum.
Gidon boyunuz nedir?

• Beğen
Tepkiler: Taygun Kon
@Cambaz Fonte'ye baktım şimdi bulunabiliyor da Türkite'de listeme ekledim.
Gidon uzunluğum 55cm. Gidona çadır taşıma aparatı taktığım için shifter'ların arasını açmak istiyorum 2 3 cm yetecek gibi bana. gidonu uzatmayı da düşündüm lakin uygun gidon da bulamadım, bulduklrım da çokça pahalı.

Peki bu ürünün boynuz kısımları sabit mi ?* Bunu kullanma amacım farklı tutuş açışına sahip olmak uzun yolda.
*Eh oha yani göz var izan var tabi ki sabit :D

@Taygun Kon boynuz kısımları sabit ve elciği fren kollarına göre ayarladığınızda maksimum 10 derecelik bir açıyla yere paralel denebilecek bir pozisyonda duruyor.
Gidon boğazınızın açısıyla eşitlenebilir maksimum. Gidon genişliğiniz bence iyi, geniş bir gidonda boynuz kullanımı aerodinamik açıdan sıkıntılı. Kolları açar halde gidonu kavramış oluyorsunuz.
Bu arada riser gidonda kullanımı da önermem. Barend için gidon genişliğiniz çok iyi tam düz gidonsa eğer çok uygun olacaktır.

• Beğen
Ergon gp3 alın AliExpress’te 10$ kupon veriyo bu aralar. Dolarda nispeten düştü. Ben geçenlerde aldım hızlı bi şekilde gelmiş bile.

• Beğen
@Cambaz Çok teşekkür ederim... O zaman ben genişlik olarak olabildiğince kısa bir elciğe bakayım. Zaten Sedona 232'nin de boyutu 140mm idi son çare o boyutu alırım. Yere paralel değil de boynuzlar (ortalama) derecelik açıyla yukarı bakacak şekilde ayarlamak istiyorum. Tabi ideal açıyı deneyerek bulacağım .)
@Baybora bunu da yukarıda okumuştum sanırım Berk Evren de tavsiye etmişti. Onun boyutu nedir peki ?

• Beğen
Tepkiler: Samet M.
@Taygun Kon ben geçen yıl mayıs ayında sedonanın elciğini almıştım. Fena değil iş gören bir ürün. İncelemen için yarın ilk fırsatta yakın çekim fotosunu atayım.

@Taygun Kon sedona barendli elcik.
20210205_154848.jpg
20210205_154702.jpg20210205_154723.jpg
20210205_155350.jpg

Race face 31.5 gidon sanırım elcikler 140 mm tam oldu benim bisiklete. Kısaltma olayından bahsetmişsiniz siz. Olur mu olmaz mı onu bilemem. Özelliği bozulur olmaz sanırım. Elciğin içerisinde plastik bir boru var. Ölçüp keserseniz uyabilir.
Öndede sabitleyen metal bir alyanlı halka var. Emin olmak için söktüm.
20210205_160347.jpg
20210205_160402.jpg

İnşallah yardımcı olabilmişimdir. :harika:

@necmeddin yaaaa çok teşekkür ediyorum size. O kadar emek verdiniz uğraştınız. Çok minnettar kaldım. Benim için çok aydınlatıcı oldu. Sağlam güzel bir ürünmüş cidden. Çok teşekkür ediyorum.

• Beğen
Tepkiler: necmeddin
@Alp Tigin Tengrikut abi sendeki maddi durum herkeste yok ne yazık ki. biz de bisikletimiz ve ekipmanlarımız seninki gibi enn iyisinden olsun isteriz elbette ama ne yazık ki gençler olarak f/p ye yönelmek zorundayız.

@Taygun Kon estağfurullah zahmetlik bir şey yok. Kollarımda ki yorgunluğu ve ellerimin uyuşukluğunu asgari seviyeye indirdi. Ele oturan ergonomik bir elcik diyebilirim.

Geri