Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Başıboş köpeklerle mücadele ve kurumların sorumluluğu

Köpeklere tapanlar çocuğu suçlu bulursa şaşmam
Bazı platformlarda bulmuşlar bile,neymiş efendim köpeğin bölgesiymiş de bölgesini koruyormuş! Bunların alayını köpeklerle beraber barınağa kapatmalı! mutlu mesut yaşasınlar beraber

Scudo
Bazı platformlarda bulmuşlar bile,neymiş efendim köpeğin bölgesiymiş de bölgesini koruyormuş! Bunların alayını köpeklerle beraber barınağa kapatmalı! mutlu mesut yaşasınlar beraber
Şaşmadım. Bu tarz karaktersizleri toplum içinde barındırmamız lazım fakat gerçek hayatta bu tarz insanalar saklanırlar, sanal aleme giriş yaptıklarında da kabadayı kesilirler.

geçende bana da saldıracaklardı. Ankara millet bahçesinde. koşuyordum. Valla aklım gitti. 10 tane falan köpek etrafımı sardı. kaçmadım. yüzlerim köpeklere dönük geri geri çekildim. bir zaman sonra gittiler ama aklım gitti. belediyeyi aradım biz aşılayıp bırakıyoruz dedi. toplama yetkimiz yok dedi. Çok fenaydı. çok korktum.
bir çare bulunması lazım.

geçende bana da saldıracaklardı. Ankara millet bahçesinde. koşuyordum. Valla aklım gitti. 10 tane falan köpek etrafımı sardı. kaçmadım. yüzlerim köpeklere dönük geri geri çekildim. bir zaman sonra gittiler ama aklım gitti. belediyeyi aradım biz aşılayıp bırakıyoruz dedi. toplama yetkimiz yok dedi. Çok fenaydı. çok korktum.
Çözüm basit aslında itlere tapanlar şu başı boş köpekleri evlerine alsa bizde rahat edicez onlarda fakat gel gör hepsi lafta kalıyor. Geçen hafta sonu uzun bir rampa tırmanıyordum, rampa sonunda eh tamam bitti sonunda dedim bir baktım dört adet köpekler var, kovalamaya başladılar beni, nasıl kaçtığımı bende bilmiyorum. Şehirden uzaklaşıp köylere gidiyorum köpek, şehir içerisinde köpek, şehirler arası ana yolda köpek, dağ çıkıyorum köpek, ara sokaklara giriyorum köpek ve her yerde köpek artık gına geldi bir gün elime ruhsatlı silah temin edip dolaşacağım artık sürekli hayatımı tehlikeye atarak ve ölüm korkusu ile bisiklet sürmekten gına geldi.

Hocam, asıl sıkıntı bu yasayı okuyan, yasanın yürürlüğünü koruması gereken adamda anlama kapasitesi yok. Evcil hayvanlarla vahşi hayvanlar bir tutuluyor. Halbuki olması gereken nedir; toynaklı hayvanların doğal ortamı açık arazidir, evcil hayvanların ise evdir, barınaktır. Tutmuş bunu tersine çevirmeye çalışıyorlar. Yasayı baştan aşağı bir kişi bile okuyup anlayamıyor. Evcil hayvanlar sokakta olmaz, evde de at eşek beslenmez. Bu kadar basit bir şeyi temel fıkrası gibi anlatıp duruyoruz. Sen vahşi hayvanı alışmadığı ortamda kısıtlarsan, tedavi edemezsin, durmaz. Kedi köpekte ise böyle bir zorunluluk yok. Yasada açık açık belirtilmiş, kedi köpek sokağa salınmaz sahiplendirilir diye.

Bizim semtin Instagram sayfasında görmüştüm video yu. Profili kapalı diye ekşisözlük linkini bulup koydum .
Bizim semtin sayfasında. Gerizekalı bi kadın çocuğu suçladı. Bir kaç kişi lafı soktu ama kadın gerizekalı olduğu için anlamadı . O başlık ve Twitter’da gördüğüm yorumlardan bazıları .

yok neymiş. Çocuğun annesi babası nerde ?, çocuk sokakta yalnız mı bırakılırmış ?
Araba olan yerde çocuk bisiklet mi sürermiş ?
yok çocuk ters yönden Mi gidiyormuş ?
Yok çocuk hızlı gidiyormuş . Yok araba hızlı gidiyormuş . Yok barınaklar kötüymüş. Kürekle vurup öldürüyorlarmış . Yok açlıktan köpek yavrusunu yiyormuş .

Lan gerizekalılar ! Tamam gerizekalı salaksınız. Ama niye bu kadar belli ediyorsunuz ??? Bu aptalların çoğalması ile ülke bu halde zaten .
Benim evimde köpeğim yok , itiraf etmem gerekirse korkuyorum , elleyememde . (2-3 köpek sevmişimdir elimle hayatımda .

ama bu sözde hayvan sevicilerden. 100 kat daha çok seviyorum. Hayvanları ve doğayı .

bi pislik sözde hayvan seviciler. Gösteriş amaçlı hayvan seviciler , Ne hayvan sever ne doğa sever . Köpeği vardır gider sokaklara yada milletin kapısının önüne pisliğini yaptırır ve onu orada bırakır . Umarım bir gün birileri yedirtir onlara bunları.

bu aptalların çözümü. Yerlere yemek artığı yere mama döküp pis yosun tutmuş kaplara su koymak . Kendileri böyle hakediyor aslında .
Bunlar çözüm üretmez anca aptal saptal konuşur , insanların sinirini zıplatır .

daha yazardım ama susayım. Sinirlerim zıplıyor. Özellikle köpeklerini sokaklara pislettirip temizlemeyenlere. En büyük pislik kendileri. Zerre kadar da hayvan sevgileri yok. Çoğu da hayvanı eve hapsedip , yem verip, günde 10 dk dolaştırmayı hayvan sevgisi sanıyor .

sorunun kökenine inmek lazım. sokaklar köpek nasıl doğuruyor? vahşi ortamda sürüler halinde gezen bu canlılar, ne ara sokaklarda bireysel yada çeteler halinde terör estiriyor? bu köpekler doğal ortamlarında takılırken biz gelip onların habitatına mı çöktük?

özelinde köpekseverler, maddi açıdan büyük bir camiadır. büsbüyük. organize olabilseler, cidden sevgilerini sorgulasalar; bu sorunu çözerler. hem de 1 yıl bile sürmeden. herkes bireysel ütopyasında, tek ses olmakta zorlanır ve organize olurken baştan dağılmalar olmaz ise; her ilde, kontrolleri altındaki barınaklarda, istedikleri şartlarda bu köpekleri besler, bakımını yaparlar, dilerse üretirler, dilerse kısırlaştırırlar, ameliyatlarını yaptırırlar. boş bir arsaya her akşam mama koymak, sadece beslemek ve geri kalan sürede bu canları başıboş bırakmak sevgi değil, sadece duygusal tatmindir kanımca. sevmek yarım saatlik bir süreç değildir ve sorumluluk içerir. Yaradan, bu dünyayı içindeki tüm yaratıları ile bizlere emanet etmiştir. köpek severler, cüzdanlarını yarım saat ceplerinde taşıyıp 23 saat 30 dakka sokakta bırakırlar mı? bunu yanıtlamaları lazım. emanet korumayı içerir.

özelinde bu işi yapmayı havale ettikleri yapılar demek ki bu işi tam layıkıyla yapamıyorlar. o zaman işi ele alma zamanları geldi. çıkan kanunlarla, bu köpekler istemedikleri barınaklarda, aç bilaç, kavga dövüş yaşayacak ve bir zaman sonra uyutulacaklar. bunun vebali tüm topluma ama özelinde köpek severlere.

bu köpek sorunun çok basit çözümü var adam gibi barınaklar yapılıp orada bakılması. Tamam hayvanları öldürmeyelim kimsede ölmesin, zarar görmesin çok basit bir çözüm varken her iki tarafta birbirini suçluyor köpek taparlar anlamıyorlar bu olayı barınak diyince hemen sanki hayvanları öldürelim diyoruz .
Barınağa götür mama vermek istiyorsan götür barınağa yine , hayvanların ölmemesi için her gün git denetle hatta bizde yardım edelim sorunun çözümü bu kadar basit.
Bu hayvanlarda sokakta soğukta yağmurda dolaşmasın tehlike oluşturmasın. Gaziemide evimin karşısındaki parkta önce 2-3 köpekle başladı şimdi 10-15 farklı köpek var büyük kopekler nispeten sakin ama aralarında bir ufak var havadaki kuşa bile havlıyor o havlayınca diğerleride panik oluyor havlamaya başlıyor ve bu park anayolun kenarında korkan bir çocuk her an yola atlayabilir. eylül gibi poddle kopeğini gezdiren birisi vardır diğer köpeklerin aniden ona saldırması sonucu poddle korkuyla kendini yola fırlattı transporter aracın aldına girdi ama allahtan tekerin altında kalmadı ortaya çarptı görünürde bişey yoktu ama bu hayvanlar birbirlerinede zarar verbiliyorlar.

bu köpek sorunun çok basit çözümü var adam gibi barınaklar yapılıp orada bakılması. Tamam hayvanları öldürmeyelim kimsede ölmesin, zarar görmesin çok basit bir çözüm varken her iki tarafta birbirini suçluyor köpek taparlar anlamıyorlar bu olayı barınak diyince hemen sanki hayvanları öldürelim diyoruz .
Barınağa götür mama vermek istiyorsan götür barınağa yine , hayvanların ölmemesi için her gün git denetle hatta bizde yardım edelim sorunun çözümü bu kadar basit.
Bu hayvanlarda sokakta soğukta yağmurda dolaşmasın tehlike oluşturmasın. Gaziemide evimin karşısındaki parkta önce 2-3 köpekle başladı şimdi 10-15 farklı köpek var büyük kopekler nispeten sakin ama aralarında bir ufak var havadaki kuşa bile havlıyor o havlayınca diğerleride panik oluyor havlamaya başlıyor ve bu park anayolun kenarında korkan bir çocuk her an yola atlayabilir. eylül gibi poddle kopeğini gezdiren birisi vardır diğer köpeklerin aniden ona saldırması sonucu poddle korkuyla kendini yola fırlattı transporter aracın aldına girdi ama allahtan tekerin altında kalmadı ortaya çarptı görünürde bişey yoktu ama bu hayvanlar birbirlerinede zarar verbiliyorlar.
Barınak fikri doğru ve mantıklı olan, fakat 5 milyon sokak hayvanından bahsediliyor. Belki fazlası.
Bu kadar hayvan için barınak bütçesi çıkartılabilir mi? (bir barınak ortalama 15.000- 20.000 hayvan kapasiteli dersek)

Barınak fikri doğru ve mantıklı olan, fakat 5 milyon sokak hayvanından bahsediliyor. Belki fazlası.
Bu kadar hayvan için barınak bütçesi çıkartılabilir mi? (bir barınak ortalama 15.000- 20.000 hayvan kapasiteli dersek)
Hiç aklınız alıyor mu, nereden bu değirmenin suyu? Vergilerden gelecekse sizin cebinizden çıkıyor, en iyisi kendisine hayvansever diyen yasa tanımazların ödeyip, üstüne de bu köpeklerin davalarında taraf olmaları; çünkü bu hayvan yemek bulmazsa o mahallede barınıp kimseleri ısıramaz. Birileri suçun yükümlülüğüyle yüzleşecek, kimse kusura bakmasın.

Hiç aklınız alıyor mu, nereden bu değirmenin suyu? Vergilerden gelecekse sizin cebinizden çıkıyor, en iyisi kendisine hayvansever diyen yasa tanımazların ödeyip, üstüne de bu köpeklerin davalarında taraf olmaları; çünkü bu hayvan yemek bulmazsa o mahallede barınıp kimseleri ısıramaz. Birileri suçun yükümlülüğüyle yüzleşecek, kimse kusura bakmasın.
Katılıyorum.
Bu kadar fazla sokak hayvanı için dağa taşa barınak yapmak gerekiyor ve dünyada hiç bir ülke buna bütçe de ayırmaz bütçe de yetiştirmez.
Bütçelerinin yetişmeyeceğini bildikleri için de zaten uyutuyorlar. Yoksa hayvan severlere pamuk eller cebe deseler etrafta kimseyi bulamayız.

• Beğen
Tepkiler: kaganarda
Yoksa hayvan severlere pamuk eller cebe deseler etrafta kimseyi bulamayız.
Yok zaten kendi çözüm yolunu taksit taksit zamana yayma yolunu bulmuş gibi sorunu öteleyebildikleri kadar öteledikleri için zaten sağlığımızı tehdit edebiliyor bu mahlukatlar. Şehirde kır hayatı lüksünüz de olmayıversin bir zahmet, at beslemek isteyen kapısının önüne at arabası park etmesin. Herşeyin bir usulü var, sokakta ev hayvanı besleme, kendi arsanda değilsin, apartmandasın. Yoksa ben de destek olayım kendi arsanda istersen ayıları yemle, istersen tilkileri. Kümese girince sen uğraşırsın, kendi düşen ağlamaz.

Yeni bir köpek saldırısı vaka sı daha..
Bu defa Bursa Yıldırım:

bu işin şakası , sevgisi vb bir tarafa, olaylar artmaya başladı ve durum ciddi.!!!

(link)

Valla öyle bir seçenek Türkiye'de gündeme bile gelmez. En mantıklı yol taşradaki insan evladı veterinerlere maliyetinde ödeme yapılıp kısırlaştırmanın hızlandırılması. Evet, 5 10 yıl ekmeğini yemeyiz bu yöntemin ama takribi 15 yıla sokakta tek tük köpek-kedi görürüz. Hükümet işe el atmazsa sözde hayvansever ve üstün zekalılarla atışır dururuz, arpa boyu da yol alamayız. Yakın dönemde devletin böyle bir fikir üretmesinin veya kaynak ayırmasının ihtimali yok denecek kadar az. Bakalım, beklemedeyiz.

Saçma sapan konuşan arkadaşlar var, senin bu dünyada yaşama hakkın olduğu gibi , onlarında yaşama hakkı var. Çözüm basit, hızlı bir şekilde veterinerler kısırlaştırma yoluna gidecek, ve barınakların sayısı artırılacak. Yok elime silah alacağım, yok kendileri baksınlar. Böyle boş muhabbetle çözüm üretilmez. Hayvan saldırısına uğradıysan ona göre önlemini alırsın oradan geçmezsin yada yavaş geçersin. Hayvan durduk yere niye saldırsın.misal Sen evdesin hiç tanımadığın adam kapıyı çaldı, direk sorgusuz sualsiz içeri dalsa hop hemşerim sen kimsin burası benim evim dersin. Her canlının insanda dahil mahremiyet alanı vardır. İnsanlara taşıtlara alışkın hayvanlar dönüp bakmaz bile, ama bazıları vardır ya şiddet görmüştür ya taş yemiştir ya da korkutulmuştur. Siz de ona göre davranırsınız. Yasalar insanları koruduğu gibi o canlıları da koruyor. Bisiklet de sürüyorum, trail koşu da yapıyorum saldırgan hayvanla da karşılaştım. Bu kadar boş konuşacağınıza , on dakika araştırıp hayvanlara nasıl yaklaşılır onu öğrenin. Saldırıya uğramış arkadaşlara hak veriyorum. Psikojik olarak etkileniyor insan, ama onlar da canlı eşya değil maalesef .

Saçma sapan konuşan arkadaşlar var, senin bu dünyada yaşama hakkın olduğu gibi , onlarında yaşama hakkı var. Çözüm basit, hızlı bir şekilde veterinerler kısırlaştırma yoluna gidecek, ve barınakların sayısı artırılacak. Yok elime silah alacağım, yok kendileri baksınlar. Böyle boş muhabbetle çözüm üretilmez. Hayvan saldırısına uğradıysan ona göre önlemini alırsın oradan geçmezsin yada yavaş geçersin. Hayvan durduk yere niye saldırsın.misal Sen evdesin hiç tanımadığın adam kapıyı çaldı, direk sorgusuz sualsiz içeri dalsa hop hemşerim sen kimsin burası benim evim dersin. Her canlının insanda dahil mahremiyet alanı vardır. İnsanlara taşıtlara alışkın hayvanlar dönüp bakmaz bile, ama bazıları vardır ya şiddet görmüştür ya taş yemiştir ya da korkutulmuştur. Siz de ona göre davranırsınız. Yasalar insanları koruduğu gibi o canlıları da koruyor. Bisiklet de sürüyorum, trail koşu da yapıyorum saldırgan hayvanla da karşılaştım. Bu kadar boş konuşacağınıza , on dakika araştırıp hayvanlara nasıl yaklaşılır onu öğrenin. Saldırıya uğramış arkadaşlara hak veriyorum. Psikojik olarak etkileniyor insan, ama onlar da canlı eşya değil maalesef .
Bizim yasalarımız ekonomik ömrünü tamamlamış yük hayvanlarını korumak için çıkartıldı. Siz korumaya yeltendiğiniz köpeklerle hiçbir ekonomik fayda sağlamıyorsunuz, külfet oluyorlar. At, eşek, katır gibi değiller. Bunlar da sizinle cephede çarpıştılar ama ne hikmetse bugün kimsenin kılı kıpırdamıyor adalardaki atlara ne olduğuna. Evini gelse birisi sahiplense ses çıkarmayacağımızı söylüyorsunuz, sebep? Sizin evinizin ortasına birisi gecekondu kurunca siz öyle yapabilirsiniz, akla mantığa yatkın değil söylediğiniz. Köpeklerin yaşam alanı şehirler değildir. Evcil hayvanlar ya evde yaşar ya barınakta sahiplendirilir. 3. bir seçenek yasada belirtilmemiş.

Benim yaşadığım yerde ortada köpek falan kalmadı hepsi öldürüldü. Sanırım yukarıdan gelen bir emirle oldu bütün bunlar. Muhalif illerde köpekler hala yaşayabiliyor.
Hadi gözüm(n)üz aydın görende bisikletçileri doğa ve hayvan sever sanır burada yazanları görünce kanım dondu resmen!!!

Benim yaşadığım yerde ortada köpek falan kalmadı hepsi öldürüldü. Sanırım yukarıdan gelen bir emirle oldu bütün bunlar. Muhalif illerde köpekler hala yaşayabiliyor.
Hadi gözüm(n)üz aydın görende bisikletçileri doğa ve hayvan sever sanır burada yazanları görünce kanım dondu resmen!!!

Sokak köpekleri çocuk, yaşlı parçalayınca da kanınız donuyor mu? Onlarla empati yapabildiğinizi sanmıyorum.

Tamam en ahlaklı sizsiniz. Biz kan ve vahşet istiyoruz, acımasız pislikleriz, köpeklerin öldürülmesi bize zevk veriyor. Zaten sokak köpeklerinin barınaklara alınıp bir süre sonra sahiplenilmeyenlerin öldürüldüğü ABD ve Avrupa insanları "doğa ve hayvan sever" değil, kuduz ve pislik içindeki Hindistan, Pakistan "doğa ve hayvan sever" sizin kriterlerinize göre.

Köpekleri çoğaltıp doğan yavruların sokaklarda ve otoban kenarlarında hastalık, açlık ve tehlike ile yaşamasına neden olmaktan bıkmıyorlar. Bunun adına da hayvan ve doğa severlik diyorlar. Köpeklerin zarar verdiği insanlar ile hiç empati kurmuyorlar, buna da ahlaklı ve aydın olmak diyorlar...

Bu arada, vegan mısınız?

Yaşadığınız şehrin hastanelerinde kuduz aşısı bulunamıyordu. Takip edebildiniz mi bilmiyorum.
Gerçi sizi hayvanların durduk yere niye saldırsın demeniz ile başlayan ve sonra bunu tanımadığımız bir adamın evimize dalması gibi saçma bir cümle kurup devam ettirmenizden sonra pek ciddiye almadım.

Geri