Saçma sapan konuşan arkadaşlar var, senin bu dünyada yaşama hakkın olduğu gibi , onlarında yaşama hakkı var. Çözüm basit, hızlı bir şekilde veterinerler kısırlaştırma yoluna gidecek, ve barınakların sayısı artırılacak. Yok elime silah alacağım, yok kendileri baksınlar. Böyle boş muhabbetle çözüm üretilmez. Hayvan saldırısına uğradıysan ona göre önlemini alırsın oradan geçmezsin yada yavaş geçersin. Hayvan durduk yere niye saldırsın.misal Sen evdesin hiç tanımadığın adam kapıyı çaldı, direk sorgusuz sualsiz içeri dalsa hop hemşerim sen kimsin burası benim evim dersin. Her canlının insanda dahil mahremiyet alanı vardır. İnsanlara taşıtlara alışkın hayvanlar dönüp bakmaz bile, ama bazıları vardır ya şiddet görmüştür ya taş yemiştir ya da korkutulmuştur. Siz de ona göre davranırsınız. Yasalar insanları koruduğu gibi o canlıları da koruyor. Bisiklet de sürüyorum, trail koşu da yapıyorum saldırgan hayvanla da karşılaştım. Bu kadar boş konuşacağınıza , on dakika araştırıp hayvanlara nasıl yaklaşılır onu öğrenin. Saldırıya uğramış arkadaşlara hak veriyorum. Psikojik olarak etkileniyor insan, ama onlar da canlı eşya değil maalesef .