Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Bel fıtığı ameliyatı olacağım :(

Sn arkadaşlar,
Bu söyleyeceklerim belki bazılarınıza komik gelebilir ama ben sülük tedavisi ile bu fıtık illetinden kurtuldum.
2017 yılında hafif sandığım bir plastik duba içi betonmuş orada başladı Dr gittiğimde masa başında yıllardır çalıştığım için o hareketin son nokta olduğunu söyledi L4-L5 arasında büyük bir fıtığın baskı yaptığını söyledi Bezmialemdeki Dr orada hem fizik tedavi hem beyin cerrahı druna muayene oldum fizik tedavi dediler yönümü medicana daha sonra da acıbadem hastanesine çevirdim. Acıbademdeki Dr plank hareketi ve yüzme önerdi. Yüzme bilmediğim için plank hareketini yapıyordum sadece.
Bazen o kadar kötü oluyordum ki emekleye emekleye yürüyordum. Uçağın pistten kalkışını düşünün, ben de öyle ilk 10 adım iki büklüm yürüyüp sonra düzgün yürüyordum namazda rukuya eğilemiyordum.
Alternatif tıbba yönelmeye karar verdim önce hacamat daha sonra sülük tedavisi yaptırdım.
Hemşire hanım bir ay sonra faydasını görürsün dedi bir ay sonra fıtık namına hiçbir şey kalmadı Allah'ın izniyle çok şükür.
Sülük tedavisinde merdiven altı yerlerden uzak durun tıbbi sülük olan gerçekten eğitimli kişilerde yaptırın.
Çok büyük geçmiş olsun fıtığı olan arkadaşlarımıza.

Scudo
35 gün önce bisiklet sürmeye çıkmadan önce de belimde ağrı vardı, ancak surdukten sonra belimin ağrısı genelde geçerdi, bu seferde öyle olur diye çıktım yola, 20km lik bir sürüş ten sonra döndüğümde zor yürüyordum ve sağa doğru yamulmus haldeydim. 5 gün evde istirahat ettim, bacağımda herhangi bir ağrı yoktu ancak hapsurdugumsa dahi belime bir sancı giriyordu, fizik tedavi doktoruna gittim fizik tedavi dedi, 15. Günde kalçada ve alt bacak ön kasta ağrı ve güç kaybı başladı, beyin cerrahı profesorune gittim, yoğun ödem var ameliyat gerekmiyor dedi, fizyoterapistte yönlendirdi, 10 gün içinde fizyoterapist ile iki seans yaptık, belimdeki ve bacağındaki spazmları çözdü ve beni rahatlattı ancak bacağım de akı güç kaybı ve ağrılar kaybolmayinca başka bir beyin cerrahi profesorune gittim, rahatsızlık başladıktan 30 gün sonra tekrar MR çekildi. L4 te sol tarafa doğru yanlamasına çıkan fıtığın sinir köküne baskı yaptığını ve zaman kaybetmeden ameliyat olmamı soyledi. Bunun üzerine iki beyin cerrahi uzmanı daha MR sonuçlarına baktı ve aynı şeyi söylediler, hemen mikrocerrahi ile ameliyat. An itibarıyla ağrılarım çok hafif var, belimde hiç bir ağrı hissetmiyorum, ancak kalça ve alt bacak ön taraftaki kasta ağrılar gidip geliyor, bazen hiç bir şeyim yok gibi iyiyim, nazende dayanılmaz ağrı basliyir6, sıcak su torbası rahatlatıyor, TENS EMS cihazı bacağımı ve belimi rahatlatıyor, şimdi kara kara düşünüyorum, bana kaçış yok gibi, ameliyat olacağız sanırım. Bacağındaki güç kaybının ilerlemesinde ve kalıcı olmasından korkuyorum. Bu aşamada benim için spor ve bisiklet artık uzak bir hayalden ibaret maalesef...

@393814075036423

Çok geçmiş olsun. Tıbbi konularda yorumu hekim ünvanına sahip olan kişilere bırakmak gerekiyor. Geçmişte benzer durumdaki arkadaşlara hekimlerin belirli şartlarda bisiklet önerdiğini anımsıyorum. Bir spor hekimi ile de görüşmenizi öneririm.

• Beğen
Tepkiler: no76
İkinci MR çekilmeden önce bu video yu yayınlamıştım, o zaman moralim yerindeydi tabii, ameliyatsız fizyoterapi ile olayı cozecegimizi sanıyorduk. Bu süreçleri burada paylaşmaya çalışacağım, bunu çeken bilir...iyi bir doktor bulmak ve doğru yontemi seçmek o kadar önemli ve o kadar zorlu. 1 hafta içinde iki profesöre gittim ilki cerrahi müdahaleye gerek yok fzyoterapist ile iyileşeceksin diyor, diğeri ise zaman kaybetmeden ameliyat olman gerekiyor diyor?.... Allah yardımcımız olsun

@393814075036423 hocam geçmiş olsun bu gibi durumlarda ameliyat için ani karar vermek yerine bir kaç doktora görünüp tam teşhisden sonra ameliyatsa ameliyat fizik tedaviyse fizik tedavi.Tam araştırın emin olduktan sonra ameliyat olun.Geçmiş olsun tekrardan

• Beğen
geçmiş olsun. İnşallah yakın zamanda iyileşirsiniz.

• Beğen
@393814075036423 Geçmiş olsun. Ben de yıllardır muzdaribim bel fıtığından. Artık çekilecek durumda değilse ya da fıtık çok ilerlemiş ise ameliyatı düşünün. Katlanabildiğiniz kadar katlanın ve mümkün olduğunca ameliyat olmayın. Olacaksanız da olacağınız doktoru iyi araştırın. Çoğu ameliyat sonrası fıtık tekrarlıyor maalesef. Bunun da bir çok sebebi var. Hepsi de operasyon ile alakalı.

• Beğen
@makaram şu anki halime katlanmaya katlanirim, ama bisiklet sürmek, sporla içiçe olmak hayatımızın vazgeçilmezleri, bunlardan uzak kalmaya ne kadar dayanırım onu bilemiyorum. En önemli cekincem ve korkum ise bacagimdaki güç kaybının geçmemesi, kalıcı olması, yada sahada ilerlemesi, sinirde oluşan harabiyetler düzenlemeye biliyor, en büyük sıkıntı bu arkadaşlar..
Sol Bacakta güç kaybı ve atrofi var. Yani kaslarda zayıflama incelme, his kaybı olarak pek bir şey var diyemem. Barfiks demirine asılıp bekledigimde bacak rahatlıyor, sıcak su torbasiyla rahatlıyor. Sırtüstü uzandigimda rahatım. Ama yüzüstü yada yan yatamiyorum, bendeki son durumlar böyle. Allah düşmanının başına vermesin derler ya, o hesap arkadaşlar. Yaş 45, bel fıtığıni duyardım çevremde kulak asmazdim, siz siz olun CORE KASI egzersizlerini ihmal etmeyin ve çok önemli bir şey daha, bir ağrınız yada rahatsizliginiz olmasa bile işini iyi bilen bir fizyoterapiste görünün, doktorların göremediği şeyleri gorebiliyorlar. Vücutta Her ağrının bir anlamı var, belimdeki ağrıları daha önce ciddiye alsaydın, bu vaziyete gelmeyebilirdik, süreçleri elimden geldiğince paylaşmaya çalışacağım, sağlıkla kalın..

Bende de disk kayması ve fıtık başlangıcı var. Henüz ağrı olmasa da ufak tefek batma hisleri ve dönem dönem karıncalanma olabiliyor. Kilo almadığım müddetçe uzun yıllar ameliyatsız gider diye umut ediyorum. Gün gelir de ağrılar başlarsa çifte ameliyat olucam gibi görünüyor. Yanlız bu durumun bisiklet sürmeye negatif bir etkisi yok diye biliyorum. Triatlon bisikleti sürmeye çalışmadığımız müddetçe uzun - kısa turlara uygun bisikletlerle çıkabiliriz gibi geliyor. Bel fıtığı ve bisiklet adlı başlıkta da bu konu tartışılmış.

• Beğen
Çok geçmiş olsun kardeşim. Bel fıtığı durumlarında bel kaslarının güçlendirilmesi esastır. Ameliyat için acele etmemek gerektiğini düşünüyorum. Son çare ameliyat.
Barfiks demirinden tutup sallanmak ta fayda verir. Bu tür ağrılar zaman zaman hepimizde olmaktadır. Siz bel kaslarınızı güçlendirici egzersizler yapın. zorlamadan bisiklete binmek de (Isınma hareketlerinden sonra) çözüm olacaktır. Selamlar...

Bundan 3 yıl kadar önce ben de önce sol kolda başlayan güç kaybı ile boyun fıtığı olduğumu öğrendim. Önce evimin yakınındaki bir hastaneye gittim. Doktor hemen ameliyat olman gerek dedi. Ameliyat olmak istemediğim için başka bir doktora gittim. O da ameliyat dedi. Sonra iyice emin olmak için Acıbadem Hastanesi'nde bir beyin cerrahına göründüm. Yorum yine ameliyat. Ben de korkudan değil ama ameliyat sonrasında tekrar edebileceğini arkadaşımdan bildiğim için ameliyat olmak kesinlikle istemiyorum.

Aradım sordum soruşturdum ve yüksek dozda balık yağı ile tedavi olabileceğini duydum. Tüm bunlar olup biterken dayanması çok zor ağrılar yaşıyorum tabi. Kendi kendime iyileşmeye çalışırken Medipoint'te Cengiz Bey'i gördüm. Vakit kaybetmeden randevu aldım ve gittim.

Ameliyata gerek olmadığını söyleyerek ozon tedavisine başladı. Ağrı ve acı yüzünden kollarım havada gezen ben, 6 seans sonra normal hayatıma dönmüştüm.

Tamamen iyileşmedim hayır. Hayatımda bir boyun fıtığı olayı var o zamandan beri. Ama hayat kalitemi düşürecek kadar beni zorlamıyor. Hem vücudumu daha çok dinlemeyi hem de daha dikkatli spor yapmayı öğrendim sayesinde.

Diğer taraftan, burada forumda da yaptığım paylaşımlarda var. Ön çapraz bağımın kopuk olduğunu sanıyordum geçen haftaya kadar. Geçtiğimiz hafta sporcular konusunda uzman olan bir ortopedist dizimde hiçbir sorun olmadığını ama en kısa zamanda bike fit yaptırmam gerektiğini söyledi.

Özetle, tek doktor yorumu asla yetmez. Bazen daha çok ve daha çok araştırmak gerekiyor. Ameliyat da en son çare olmalı. Tüm diğer çareleri tükettikten sonra.

Geçmiş olsun. Umarım kolayca atlatırsınız.

Hocam geçmiş olsun. Babam bundan 5 6 sene önce aynı durumu yaşadı. Hastanede tekerlekli sandalye ile gideceği yere götürdüm ve doktor fıtık dedi. Ameliyat olmak yerine hacamat yaptırdı. Bisikletli bir abim de çok yağışlı bir havada sürüş sonrası bel ağrısı yaşadı uzun bir süre bu ağrıyı çekti. Bel fıtığı çıktı ve sonrasında o da hacamat yaptırdı, faydasını gördü. Size de tavsiye ederim. Hacamat eğer fayda etmezse o zaman ameliyatı deneyin derim. Sağlıcakla ve bisikletle kalın.

• Beğen
Arkadaşlar hepinize tesekkurediyorum, verdiginiz bilgiler ve iyi dilekleriniz icin. Gerçekten moral oluyor bunlar, Hepsi çok kıymetli benim için. Allah herkese sağlık sıhhat versin... Bel kasları karın kaslarını güçlü tutmak onemli. Şu an bisiklet sürebileceği mi his düşünemiyorum bile, ancak belli bir rahatlama olursa denenebilir, eğer gelecekte bisiklet surebilirsem Yol Gidonuna elveda diyeceğiz artik, durum onu gösteriyor, Ozon tedavisi ve balık yağını araştıracağım. Hacamat konusunda, sağlığa faydası olduğunu biliyorum, ancak bel fıtığina nasıl bir faydası olur, onun mantığını çözemiyorum, lutfen yanlış anlamayın, bilmediğim için soruyorum, bilgisi olan varsa paylaşırsa sevinirim

Bisikletten ayrı kalmak zorunda olmak... Allah'ım hiçbir bisiklet kullanıcısına yaşatmasın bu durumu. Yaşım daha çok genç olmasına rağmen söylediğiniz Core kası egzersizlerini deneyeceğim ve ısınma yapmadan bisiklete binmeyeceğim. Genelde yapmadan biniyorum arasıra yaparım.

Umarım en kısa zamanda şifayı bulursunuz. Allah yardımcınız olsun.

• Beğen
Herkese tekrar merhaba rahatsızlığın başladıktan sonra 46. gündeyiz.. önceki mesajlarında gelişen süreçleri paylaşmıştım. Ameliyatı askıya aldım, istirahatle rahatlıyor gibiyim, birde bir kaç alternatif tedavi yöntemini deniyorum. Şimdi ne olduğunu söylemeyeceğim, ama ise yararsa sizlerle paylaşmaktan mutlu olurum.. bu istirahat surecinde bende YouTube'a sardım, bir video paylaşacağım, eski günlere hasret videosu, aslında müzik hoşuma gitti, videoda pek bir şey yok, eğleniyorum kendi capimda. Yoksa zaman geçmiyor. Allah herkese sağlık sıhhat versin..

Manisa Alaşehir'de, "Traktörcü Deli İbrahim" denen bir amcamız var. Bir araştırın isterseniz.

• Beğen
Tepkiler: TatanQa_tr ve no76
@Mehmet Altuğ bende burada o tarzda birilerini buldum,ise yararsa paylaşacağım, çok teşekkür ederim👍

@393814075036423 Öncelikle geçmiş olsun. Bir Fizyoterapist olarak naçizane tavsiyem eğer sinire bası yapan bir fıtıklaşma mevcut ise ve nörolojik belirti (kas kuvvetsizliği, uyuşma vs.) veriyor ise vakit geçirmeden cerrahi planlanmalı. Alternatif yöntemler geçici ve tehlikeli bir rahatlama ile durumu daha kötü bir noktaya taşıyabilir. Umarım bir an önce sağlığınıza kavuşur ve bisiklete dönersiniz.

Geri