Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Bianchi Dakar yenileme

Scudo
Hepiniz sağolun arkadaşlar... Daha iyileri sizin olsun :)

Boya işi 50tl tuttu işçilik dahil ancak kendimde yaparmışım. Boşuna gözümü korkutmuşum yani :) Akçalı 301 beyaz renk 7tl ama astar ve vernik ne kadar bilmiyorum... ama kaba taslak bir hesap yaparsak 2 kutu boya 14tl astar ve vernikte en fazla 20tl olsa 35tl yi geçmez diye düşünüyorum :) Yarın inşallah bir iki fotoğraf daha eklerim :)

• Beğen
Tepkiler: Cengizhan Terzi
bisiklet cok guzel hayırlı olsun inş seleli fotoğrafıda görürüzde
bu bisikleti boyama işi baya tuzlu :D biraz daha beklemem lazım herhalde
ama ilk önce adam gby toplanması lazım bisikletin en az bi 300 lira harcanması lazım soktuklerimi satarsam bunuda fiyata eklersem bi 200 ü bulur ama forumda 400 süper salcanolar var cok kararsızım ne yapıcam

• Beğen
Tepkiler: Bahadır Ustaoğlu
Evet arkadaşlar bir kaç fotoğraf çektim...

Bisiklet %90 bitti sayılır... Ön amortisörü dağıttıktan sonra toplaması olmamış ve sanırım değişmesi lazım... Kilitli amortisör alıcam ilerleyen zamanlarda ve amortisörle berber ön frenide V yapıcam. Disk fren o kadar da iyi değilmiş :)

Bu arada yazı işini bu aralar biraz daha düşünücem belki hiç birşey yazdırmam...

Bu arada tek aksesuarım anahtarlı kilit ve zil :)

boya bildiğimiz sprey boyaylamı yapıldı?yani eski boyayı sökp direk sprey mi sıktınız yoksa astarını felan attınızmı?bide boya şu an dayanıklımı sizce??
bu arada çok güzel olmuş hayırlı uğurlu olsun...

• Beğen
Selam gerçekten güzel olmuş bende takip ediyordum ama böyle hoş birşey çıkıcağını düşünmüyordum süper olmuş inşallah daha nice güzel bisikletler kullanmanız dileği ile kazasız belasız sürüşler.

• Beğen
Boya sprey alüminyum kadro zımparalandı astarlandı boyandı verniklendi... ancak boya biraz kalın oldu ve üstüne bir basınç olduğunda belli yerlerinde ezilme oluyo ancak görünmüyo oralarıda... onun için sorun değil :)

Bu arada bütün arkadaşlara teşekkür edeiyorum... :)

• Beğen
Tepkiler: tuninger_haa
bisikletin gerçekten epey uğraş verilerek yapılmış.güle güle bin.ben bişey sorcam.benim küçük bisikleti bmx yapcamda bu boya işini nasıl halledebilirim.senin ki gibi olsun istiyorum.zımparaladıktan sonra astar,vernik vs. hangi sırayla yapılır acaba?

• Beğen
Vallahi bisiklet harika tebrik ederim.

Benim tek tavsiyem logo veya yazı yerine bisikletin muhtelif yerlerine siyah renkli tribal desenler yapıştırılması. İnternette heryerde bulabilirsiniz, bisikletin güzelliğine güzellik kadar bana göre :)

Güle güle binin.

Boya işine de kısaca değineyim, öncelikle bisikletin üzerindeki boyanın parlaklığı gidene kadar, kalın bir kuru zımpara ile (500 - 600 numara olabilir) zımparalayın. İş bittikten sonra kılcal çizikleri gidermek için 1000 veya 1200 numaralı ince su zımparalarıyla yüzey pürüzsüzleşene kadar zımparalayın. Sulu zımparaların kullanımı daha farklıdır, zımparayı 15 sn de bir suya batırarak dişlerini temizlemeniz gerekir.

Zımpara işi bittikten sonra sırayla astar (sprey astar olursa harika olur), astarladıktan sonra bütün kirleri, parçacıkları yıkayarak temizleyin. Sonrası 3 veya 4 kat sprey boya (ama taş gibi sağlam olsun diyorsanız otomobillerde bulunan fırın boyası da attırabilirsiniz -fiyatı tuzludur) ve son kat vernik atın boyanın sağlamlığı için.

Boyarken dikkat etmeniz gereken en büyük şey de elinizin sürekli hareket halinde olmasıdır. Ve sabırlı olun. Boyayı tercihen 30 cm uzaktan ve homojen bir şekilde püskürtün.

Eğer ki boyamada bir hata yaparsanız, düzeltmek için boyanın kurumasını bekleyin. Islak boyaya müdahale etmek başınıza sorun açar.

Budur :) çok zor bir iş değil. Öncelikle metal bir yüzeyde deneme yapın, sonra girişin bisikletinize :)

Saygılarımla.

Vernik işlemi de bittikten sonra 2 - 3 gün sonra bisikleti iyice kirlerden arındırın, ve sonra araba cilası atın. Cila aşındırıcı değil, koruyucu ve parlatıcıdır, haftada bir her yıkamadan sonra atarsanız boyanın ömrü uzar ve kadro çürüklere karşı çok daha dayanıklı hale gelir.

Ben de bastan beri takip ediyordum ve sonucu cok merak ediyordum.. Boyle detayli, hakkiyla yapilan yenilemelere bayiliyorum:)
Uzerinde hic sticker olmadan da cok asil vs sik bir goruntusu var dogrusu..
Super olmus, tebrikler

• Beğen
Biraz zaman geçsin bakalım boyanın ne kadar iyi olduğu belli olcak :)

Geri