Scudo Sports

Bike fit yaptırmak

Yurtdışında da ucuz değil fiyatlar.. Benim burdaki en dandik olanı bile TL ye çevirince 8 bin falan ediyor.. Türkiye şartlarını düşünürsek evet 9 bin TL iyi bir meblağ.
O paraya da öküz alınır :ssrtcbya:

• Hahaha
Tepkiler: geniusbjk
Scudo
TR'de bu işin yapan bile tek tük zaten, eğitimini verecek kişiyi bulmak mümkün değil şu an. Formasyon, eğitim vs.

Y.dışından başka çare yok bike fit için, şu an için.

Mekanisyenlik için (bisiklet özelinde) sene başında bir yönetmelik çıkardık eğitim kurulu olarak, ama bakanlıktan onayı müteakip modül talebi halen gelmedi, içini doldurmak üzere. Ağır işliyor o işler. Bugün fed başkanlık seçimi var, onun haricindeki işler bekliyor uzun süredir :)
Evet seçimler de kulüp olarak oyumuzu kullanacağız bugün 😎
Bike fit için yurt dışı eğitim şart.Mekanşsyenlik için shimano da sanırım yurt dışı eğitim veriyor diye biliyorum. Bu eğitimleri bulmak lazım tabi.Teşekkürler ....

• Beğen
Tepkiler: lrfan
myvelofit ile bir bikefit uzmanını karşılaştırrarak uygulamayı değerlendiren bir yazı okudum, oldukca ayrıntılı
(link)

• Beğen
Tepkiler: MakRo ve Helvetica
Hadi diyelim bike fiti geçtik, pahalı veya gereksiz diyelim. Yolda gördüğüm bisikletçilerin çoğunun sele yüksekliği bile yanlış, onu bile düzgün yapamayanlar çoğunlukta, kendi çukurunu kazıyorlar (bari en azından selenizi adam akıllı doğru seviyeye getirin). Uyuşma (elde, ayakta, genital bölgede), konforsuzluk (sürekli pozisyon değiştiren bir kalça hareketi), popo ağrısı, uzun vadede artan sakatlık riski (eklem veya tendonda), damarları ezme vs, bu işi sağlık, keyif için yapmıyor muyuz? Performans odaklı antrenman yapan zaten bunu ihmal etmemeli :)
Kendi kuyusunu kazıp dizini sakatlayanlardan birisi de arkadaşım. Dediğim dedik tarzında inadı yüzünden 2 aydır hımbıl bilgisayar başı hayatında takılıyor. Bir türlü inadını bırakıp sele konumu ve yüksekliği düzgün ayarlayamadı ve sonuç ortada.

pilotlara söylenen vecihi gibi hissediyorum kendimi 😀
- o sele öyle olmazzzz! gereksiz yorulursun, dizlerine zarar verirsin! pedala ön topukla bas ön topuklaaa!
yakınımdan geçerse derdimi anlatıyorum da genelde uzağımda kalıyorlar.

Emin olun yanınızda bile olsalar inatla kendisinin doğru olduğunu savunan kişi çok. Genel olarak toplumda okuma araştırma yok herkes "armut piş ağzıma düş" şeklinde baktığı için böyle oluyor.

Konu başlığına gelecek olursam bütçe elveriyorsa yada yarış koşmak, uzun bir ömür bisiklet kullanımı isteniyorsa bir şekilde bike fit yapılmalı diye düşünüyorum. Kendi imkanım dahilinde internetten videolar ile idare ediyorum şimdilik. İlk spd pedal aldığımda ayaklarımda ağrı oluşuyordu ama zaman ile ileri geri derken ayarlara bakarken oturttum. İlla ki yaptığım yanlışı vardır ama şuan çok rahatım yol bisikletim üzerinde.

Örnek bir özelleşmiş chatgptyi buraya bırakayım, buna benzer var daha aramalarda çıkıyor.
(link)

• Beğen
Tepkiler: MakRo ve lrfan
myvelofit ile bir bikefit uzmanını karşılaştırrarak uygulamayı değerlendiren bir yazı okudum, oldukca ayrıntılı
(link)
Translate yardımıyla okudum. Bir bike fit uygulayıcısyla hemen hemen aynı sonucu vermiş:ssrtcbya:. Hatta bir noktada, MyVeloFit; "seleni şukadar indirmen gerekiyor." deyince saçma bulmuş ve bike fit uzmanı da aynı değeri söyleyince şaşırmış.
Ben bu kadar beklemiyordum. İlk fırsatta bir tripod bulup, salondan koltuğu çekip, düz duvarda bu uygulamayı denemek istiyorum.
Teşekkürler.

Aslında bununla ilgili bir platform mevcut: (link)

Trainer üzerinde çekilmiş videonuzu sisteme yüklüyorsunuz, yaptığı analizde nerede sorun olduğu konusunda bir rapor sunuyor.

Tabiki bir uzman tarafından yapılan klasik bikefit uygulamasının yanından bile geçemez ama bariz hataları azaltmakta faydalı olabilir.
Trainer bile pahalı. :komik: Gerçi pahalı olmayan bir şey kaldı mıki :(?
Şaka bir yana, her yeni bisikletimi satın almadan önce boyutları ve kadro biçiminin bedenime uyumluluğunu çözmeye çalışırken epey uğraşmak zorunda kaldım. Aldıktan sonra da günlerce (hem kullanırken, hem ayna karşısında) beden uyumluluğumu ayarlamakla uğraştım. Son aldığım bisikletimin ayarlarında hâlâ daha tam çözemediğim noktalar var. Bisiklet için para ayırıyoruz, güvenlik ekipmanları için de ayırıyoruz. Kılık kıyafete de azımsanmayacak para ayırıyoruz. Hatta yedek kılık kıyafet de almıyor muyuz. Yedek kılık kıyafetlerin toplam parası yani bir bisiklet ayakkabısı + üst alt forma + kask + gözlük ve eldivenlerin toplamı zaten bir bikefit parasına yaklaşır. :)
Sonuçta, bir yedeklemeyi es geçip ayakkabı + bir kask ve diğer ekipmanlarının fiyatına basit bir trainer de alınabilir. Bu trainer ile de yukarıda önerilen uygulama ile hem bikefit ayarlarınızın ana kısımlarını düzeltebilir, hem de kışın evde spor yapabilirsiniz. Ya da bu paraya az bir şey daha ekleyip bir uzmanına bikefit yaptırabilirsiniz. :p

Son düzenleme:
@suyunsesi

MyVeloFit'in ücretsiz sürümü sadece haftada bir video yüklemeye izin veriyor. Ayrıca mobilite analizi de ücretsiz sürüme dahil değil maalesef. Tek bir bisiklet üzerinde doğru dürüst ayarlama yapabilmek için 2 haftalık kapsamlı analiz paketi 35 dolar (günlük kurla yaklaşık 1200 TL).

Sadece üzerinde video çekmek için alacağınız trainer ise tam ölü yatırım. Sarı sitedeki en basit trainer 3500 TL. Eli yüzü düzgün bir smart trainer ise en az 15000 TL.

Yani sadece uygulama ile bike fit yapabilmek için en az 4700 TL ödemek gerekiyor. Ayrıca geniş bir arka planda kendimizi çekecek düzenek ayarlamak, videoları kesip biçmek ve sisteme yüklemek de lazım.

Sedona Concept'teki ID match uygulamasının fiyatı daha uygun diye hatırlıyorum. Oraya gidip bir uzmana görünmek hem daha kolay, hem daha mantıklı.

Merhaba arkadaşlar.
iPhone de bulunan bike fast fit ez programının full versiyonunu geçen yıl 400 küsur TL almıştım. Tabi o zamanlar bu kadar detaylı bike fit yapmıyordu. Klasik herkesin yaptığı fit ayarlarını biraz daha detaylı şekilde rapor halinde sunuyordu. Sol dizimde ağrı nüksetti. Tekrardan program aracılığıyla bisikletin ayarlarını yapmak istedim. Programa bir çok özellik gelmiş. Daha önce tek açıdan yapılan analizler sağ sol olarak ayrılmış. Ayriyetten önden video çekerek de analiz yapıyor. Bu analizde sol sağ dizimin aşırı açıldığını söylüyor program. Bunu düzeltilmesi için sunduğu önerileri yaptım fakat düzelmedi. Yol bisikleti de dağ bisikleti kilitli pedalını kullanıyorum. Kalde iç dış ayarı yapmam yol bisikleti kadar etkili olmuyor. Size analizin görüntüsünü bırakıyorum. Acaba yeni yol bisikleti ayakkabısı ve kal ayarı ile bu problem çözülebilir mi?

Dosyalar

• Screenshot_2024-09-28-12-09-39-38_439a3fec0400f8974d35eed09a31f914.jpg
    Screenshot_2024-09-28-12-09-39-38_439a3fec0400f8974d35eed09a31f914.jpg
    103 KB · Okunma: 36
Merhaba; Ülkemizdeki güncel bikefit yerleri ve fiyatları konusunda bilgisi olan veya yakın zamanda yaptıran var mı arkadaşlar?

Merhaba; Ülkemizdeki güncel bikefit yerleri ve fiyatları konusunda bilgisi olan veya yakın zamanda yaptıran var mı arkadaşlar?
Çağrı Terzioğlu önümüzdeki iki hafta PT akademide bike fit yapacak. Sadece 25 Kasımda boş randevu kalmış.

Sporcu Analizi & bike fit 9.000TL
2. Bisiklet +3.000TL

*22 Kasım'da gideceğim.

Barış Okuducu 'dan da çok memnun yaptıranlar. Fiyatını bilmiyorum sorabilirsiniz.

(link)

Teşekkürler Gürkan Bey 9 biraz fazla geldi bana :) BarışOkuducu'nun fit fiyatı nedir acaba?

Son düzenleme:
Merhabalar benim boyum 174 civarı carraro 063d alıcam takasla. Onun kadrosu 50 beden sizce çok küçük gelir mi bana? Sitesinde 50 bedeni M kadro olarak göstermiş ve yaklaşık 172 cm kullanıcılar içinmiş

Merhabalar benim boyum 174 civarı carraro 063d alıcam takasla. Onun kadrosu 50 beden sizce çok küçük gelir mi bana? Sitesinde 50 bedeni M kadro olarak göstermiş ve yaklaşık 172 cm kullanıcılar içinmiş
bacak boyunuz nedir? 51-52 cm arası olması lazım sıze ama 50cmde kurtarır.

Çağrı Terzioğlu önümüzdeki iki hafta PT akademide bike fit yapacak. Sadece 25 Kasımda boş randevu kalmış.

Sporcu Analizi & bike fit 9.000TL
2. Bisiklet +3.000TL

*22 Kasım'da gideceğim.

Barış Okuducu 'dan da çok memnun yaptıranlar. Fiyatını bilmiyorum sorabilirsiniz.

(link)

Artık tecrübelerimi paylaşabilirim.

Dün toplam 3 saatten biraz fazla sürdü Çağrı ile olan seans. PT tarafından yapılan ön bir değerlendirmenin ardından, tt ve yol için ayarlamalar yapıldı. Mevcut rahatsızlıklarım , vücudumdaki kısıtlamalar, hatta bacaklarımın uzunluğundaki ufak farklılık (bundan haberim yoktu) , hepsi fiziksel muayene ile tespit edilip , işlemler öncesinde listelendi. Sonraki işlemler de bunlar göz önünde bulundurularak yapıldı. Kal ayarları yapılırken uzunluk farkını yok etmek için kal altına bir parça yerleştirildi. Öncesi - sonrası durum için video analizlerde ölçülen değişiklikler gösterildi. Tüm ayarlamalar yapıldıktan sonra bisiklet üzerine yerleştirilen reflektif referans noktaları ile tüm yapılan ayarlar , yine kamera destekli yazılıma ölçtürüldü ve evdeki sabit trainer bisikletime uygulayabilmem için rapor olarak sağlandı.

Ucuz bir hizmet değil, yaptırmasanız ve uygun ayarları kendiniz bulabildiyseniz eksikliğini hissetmeyebilirsiniz. Ama eğer bütçenize uyuyorsa , alacağınız hizmetten asla pişman olmayacağınızı düşünüyorum, ben fazlasıyla memnun kaldım. Bir süre sonra kontrol için tekrar görüşeceğiz.

Ben de dün sabahtan iki sporcumun kontrol randevusu için oradaydım. İki ay önce yapılan ayarlarla ilgili ince işlemler yapıldı.

Sele üzerine koyduğu özel bir sensörlü ped ile ekranda basınç noktalarını görebiliyor ve ona göre kal, sele ucu yüksekliği vs. yaparak her iki tarafa eşit ağırlık vermenizi sağlıyor. Farklı açıda dört kameradan ve sensörlerin gözünden bir şey kaçmıyor :)

IMG_2919.jpeg

Artık tecrübelerimi paylaşabilirim.

Dün toplam 3 saatten biraz fazla sürdü Çağrı ile olan seans. PT tarafından yapılan ön bir değerlendirmenin ardından, tt ve yol için ayarlamalar yapıldı. Mevcut rahatsızlıklarım , vücudumdaki kısıtlamalar, hatta bacaklarımın uzunluğundaki ufak farklılık (bundan haberim yoktu) , hepsi fiziksel muayene ile tespit edilip , işlemler öncesinde listelendi. Sonraki işlemler de bunlar göz önünde bulundurularak yapıldı. Kal ayarları yapılırken uzunluk farkını yok etmek için kal altına bir parça yerleştirildi. Öncesi - sonrası durum için video analizlerde ölçülen değişiklikler gösterildi. Tüm ayarlamalar yapıldıktan sonra bisiklet üzerine yerleştirilen reflektif referans noktaları ile tüm yapılan ayarlar , yine kamera destekli yazılıma ölçtürüldü ve evdeki sabit trainer bisikletime uygulayabilmem için rapor olarak sağlandı.

Ucuz bir hizmet değil, yaptırmasanız ve uygun ayarları kendiniz bulabildiyseniz eksikliğini hissetmeyebilirsiniz. Ama eğer bütçenize uyuyorsa , alacağınız hizmetten asla pişman olmayacağınızı düşünüyorum, ben fazlasıyla memnun kaldım. Bir süre sonra kontrol için tekrar görüşeceğiz.
Fit öncesi mevcut ayarlarınızdan neler değişti? Kal ayarı haricinde.

• Beğen
Tepkiler: SerdarCYCoo2Bursa
Fit öncesi mevcut ayarlarınızdan neler değişti? Kal ayarı haricinde.

TT: Sele yükseldi, bir hayli öne çekilip, öne doğru bir miktar açı verildi. Kol dayama padlerinin ara mesafesi bir miktar arttırıldı, aero barların yüksekliği düşürüldü, açısı 15den 25 e çıkarıldı. Açıkçası base bar yüksekliği dışında değiştirilebilen tüm ayarlar değişti.

Yol: Sele alçaldı, biraz öne geldi. Fren/vites kollarının yatay ve dikey açıları değiştirildi. Yukarı alınıp, içe döndürüldü. Yol bisikletinde yarışmadığım için gidon yüksekliğini değiştirmedik, daha rahat bir pozisyon için yükseklik uygundu.

Geri