Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Bike fit yaptırmak

Sadece bike fit değil sanırım, içinde PT akademi vücut analiz paketi de var diye biliyorum. Çağrı ayrı bir dünyadır bu alanda, o yüzden yazmadan edemedim

Dün sporcumun bike-fit seansı vardı Çağrı ile, ben de izlemeye gittim, 5 ayrı kamera ve çok sayıda sensörlerle çok güzel bir uygulama. Zamanında bana da yapmıştı ama çağ değişmiş, öncesindeki vücut analizi bike-fite yön veriyor. Örneğin ayak eklemindeki bir sıkıntıya veya doğuştan gelen bir anatomik bozukluğa ait patern bike-fit'te karşınıza çıkıyor, onu bilerek uygulama yapılıyor ki bence çok değerli. Vücut analizini alanında bir uzman yaparken onun kaydettiği verileri ve yorumlarını Çağrı anında birebir değerlendiriyor. Saat 16:00'da başlayan seans, son randevu olduğu için saat 21:00 gibi bitmiş, ben son anlara kalamadım :)

Scudo
ben de sedona concept de bike fit yaptırdım. ben memnun kaldım(geçen sene ağustos da 1500 TL ye yaptırmıştım). Belli usullere göre bilgisayar destekli fit yapıldı.
Çağrı Terzioğlu bike fit + fitness test fiyatı bana yüksek geldi. 9000 TL ciddi bi rakam ama şimdi kesin benim param değil mi istediğim gibi harcarım diyen çıkacaktır onlara da saygı sevgiler.
bike fitin yanında fitness testi yapmanın ne gibi sonuçları oluyor?
Benim aklıma takılan konu 70 lerde bike fit varmıydı? herkes gidip ufak kadrolar vs sürüyordu. o adamlar şimdi bike fit eksikliğinden sakat mı dolaşıyorlar? bunun dışında bi de şimdi ufak gidonlar moda oldu alın. yeni bir fit sorusu daha. demek istediğim fit de bir yere kadar. tıpkı bisiklete harcanan paranın belli bi yerden sonra performansa çok kısıtlı katkı yapması gibi vs.

• Beğen
Tepkiler: MakRo
bike fit yaptırabilme imkanı olan herkes için bence gerekli performans artışı sağlayacağı kesin bisiklet üzerinde kendi kendimize bir yere kadar bunları iileştirebiliyoruz dışarıdan bir göz bizim göremediklerimizi daha ii görecektir. Eğer gerek ulusal gerek uluslararası yarışlarda hedefleriniz olmasa bile herkesin bütcesine göre mutlaka yaptırabileceği bir yer vardır. Artık zaman değişiyor İrfan hocamızın da dediği gibi artık %1lik marjinal kazanımlar bile yarış koşuyorsanız sizi üst sıralara taşıyacaktır. Pro takımlar artık neredeyse bisiklette sinekten yağ çıkartma derdindeler. Biza amatörlere gelecek olursak bu farkları zaten fark etmemiz çok zor. Yani bizler için sinekten yağ çıkartmaya gerek yok gibi :)

Yurtdisinda yapilan bi fit videosunu izlemistim. Adamlar sele icin bile ozel bir baski metre yapmislar. Selenin hangi noktasina kemikleriniz nekadar baski yapiyor bunun analizini yapip size özel sele yaptiriyorlar. Cagri terzioglununki bile yaninda basit kaliyor ki digerleeinden bahsetmiyorum bile onun icin kaliteli bir fit islemi icin paranin kesesini acacaksiniz.

• Beğen
Tepkiler: MakRo ve RmzBurak
Bir aksilik olmazsa cuma günü yaptıracağım Münih'te. Bu ölçüde teknoloji kullanıyorlar mı bilmiyorum ama 400€ gibi bir fiyat biçmişler. TT için 3-5 saat arasında sürüyor önden verilen bilgiye göre. Bisiklet alımlarında ücretsiz sunulan bir hizmet olduğu için faydalanacağım. Yoksa oldukça yüksek bir rakam bu. Tecrübelerimi paylaşırım.

Ben burada Çağrı'nın ve PT akademinin birlikte yaptığı işlemlerin daha kapsamlı olacağını düşünüyorum. Verilen hizmet için 9.000 TL yüksek bir fiyatlandırma olmasa da, alım gücü ortalaması ile kıyaslayınca (memleketin 50%sinden fazlası asgari ücret ile çalışıyor) yüksek görünmesi çok olağan bir durum. Randevuların çoğunu doldurmuş , demek ki bu fiyatın karşılığı bir hizmet var. Bu arada bazı analizler tek seferlik yapılıyor sonrasında 2. bisiklet için işlem yaptırdığınızda ya da sonrasında kontrol randevularında daha düşük bir ücret ödüyorsunuz ya da ek ücret ödemeden faydalanıyorsunuz.

Aşağıda detayları var.

(link)

Bike fit yaptırıp parmak ucunda balerin gibi pedal çevirenleri görüyorum, sırtı kalçası stabil değil, üzülüyorum, zira herkes kendi bütçesi veya tasarrufu oranında bir ücret ödüyor. Fit yapan kişilerin nerede ne sürede nasıl bir eğitimi aldığına, sertifikalarına, referanslarına bakmak da bir fikir verebilir.

Performanstan ziyade sağlık açısından ön sıraya koymak daha doğru geliyor bana. 1 saatte 3-4 bin kez pedal döndürüyoruz, minör bir fark çok kısa zamanda bir şey yapmasa da aylar yıllar boyu aynı şekilde binmek bazen daha büyük dertlere yol açabiliyor. Bu konuda en sevdiğim örnek Çağrı'dan: Toplu iğne ile duvara 1-2 kez çizik atarsanız duvarda bir şey olmaz, ama 1 saatte 4000 kere vurursanız duvarda mini bir delik olur. 1 hafta, 1 ay, 1 yıl sonra? ;)

Bir aksilik olmazsa cuma günü yaptıracağım Münih'te. Bu ölçüde teknoloji kullanıyorlar mı bilmiyorum ama 400€ gibi bir fiyat biçmişler. TT için 3-5 saat arasında sürüyor önden verilen bilgiye göre. Bisiklet alımlarında ücretsiz sunulan bir hizmet olduğu için faydalanacağım. Yoksa oldukça yüksek bir rakam bu. Tecrübelerimi paylaşırım.

Ben burada Çağrı'nın ve PT akademinin birlikte yaptığı işlemlerin daha kapsamlı olacağını düşünüyorum. Verilen hizmet için 9.000 TL yüksek bir fiyatlandırma olmasa da, alım gücü ortalaması ile kıyaslayınca (memleketin 50%sinden fazlası asgari ücret ile çalışıyor) yüksek görünmesi çok olağan bir durum. Randevuların çoğunu doldurmuş , demek ki bu fiyatın karşılığı bir hizmet var. Bu arada bazı analizler tek seferlik yapılıyor sonrasında 2. bisiklet için işlem yaptırdığınızda ya da sonrasında kontrol randevularında daha düşük bir ücret ödüyorsunuz ya da ek ücret ödemeden faydalanıyorsunuz.

Aşağıda detayları var.

(link)
Ben yurtdışındayım, yaşadığım yerde Retul Bikefit yapıyorlar. 3D analiz falan var ama Çağrı'nın yaptığı gibi fizyorerapist falan olan yer hiç duymadım. Bence işinin hakkını fazlası ile veriyor.. Dediğiniz gibi ülkede gelir oranını düşünürsek 9 bin TL yüksek bir meblağ ama bu sporu sürekli ve uzun süre yapmayı amaçlayanlar için çok büyük bir rakam değil.

Ben yurtdışındayım, yaşadığım yerde Retul Bikefit yapıyorlar. 3D analiz falan var ama Çağrı'nın yaptığı gibi fizyorerapist falan olan yer hiç duymadım. Bence işinin hakkını fazlası ile veriyor.. Dediğiniz gibi ülkede gelir oranını düşünürsek 9 bin TL yüksek bir meblağ ama bu sporu sürekli ve uzun süre yapmayı amaçlayanlar için çok büyük bir rakam değil.
O paraya öküz alınır 😀

O paraya öküz alınır 😀
Yurtdışında da ucuz değil fiyatlar.. Benim burdaki en dandik olanı bile TL ye çevirince 8 bin falan ediyor.. Türkiye şartlarını düşünürsek evet 9 bin TL iyi bir meblağ.

Yurtdışında da ucuz değil fiyatlar.. Benim burdaki en dandik olanı bile TL ye çevirince 8 bin falan ediyor.. Türkiye şartlarını düşünürsek evet 9 bin TL iyi bir meblağ.
Bu da ayri bi konu. Neye gore dandik?
Bike fitciler de berberler gibi mi? Hic biri birbirinin yaptigi isi begenmez mi?
Amator biri iyi-kotu nasil ayirt edebilir?
Hic biseye net bi aciklama yok su forumda hersey tevadur kulturu ustune donuyo.
Su basligi okuyan bi adama sora set bi bisikletin saglam calistigina kimse inandiramaz

9 bin (veya 3 bin 5 bin neyse) vermeyelim istiyoruz, neyin doğru neyin yanlış olduğunu okumayı araştırmayı da sevmiyoruz. Daha geçen kış Bebek’te bi sabah TT bisiklet üstünde kıçı bi o yana bi bu yana raks ederekten yanımdan geçen bi arkadaş vardı, böyle yazık ediyoruz kendimize işte sonra.

Elbette ki bu fiyatlarla bike fit şarttır demek kolay değil zira masraf onunla kalmayacak, üstüne bi de bişeyleri düzeltmek için harcamak gerekecek. Ama en azından bi iki araştır, doğrusu nedir, selede nasıl oturulur gidona nasıl uzanılır sele yüksekliği ne olur vs. yav hadi forum karışık, arama çalışmıyor falan ama YouTube’ta bin tane vidyo var direkt anlatıyor. İyidir kötüdür en azından bi fikir verir bişey yapar, bi ufuk açar.

Hiç birini yapmak yok, ama renk renk mataralar, kışlık 3 yazlık 5 çift ayakkabılar, her renkten her markadan her çeşitten formalarımız var :(

Hadi diyelim bike fiti geçtik, pahalı veya gereksiz diyelim. Yolda gördüğüm bisikletçilerin çoğunun sele yüksekliği bile yanlış, onu bile düzgün yapamayanlar çoğunlukta, kendi çukurunu kazıyorlar (bari en azından selenizi adam akıllı doğru seviyeye getirin). Uyuşma (elde, ayakta, genital bölgede), konforsuzluk (sürekli pozisyon değiştiren bir kalça hareketi), popo ağrısı, uzun vadede artan sakatlık riski (eklem veya tendonda), damarları ezme vs, bu işi sağlık, keyif için yapmıyor muyuz? Performans odaklı antrenman yapan zaten bunu ihmal etmemeli :)

Bu da ayri bi konu. Neye gore dandik?
Bike fitciler de berberler gibi mi? Hic biri birbirinin yaptigi isi begenmez mi?
Amator biri iyi-kotu nasil ayirt edebilir?
Hic biseye net bi aciklama yok su forumda hersey tevadur kulturu ustune donuyo.
Su basligi okuyan bi adama sora set bi bisikletin saglam calistigina kimse inandiramaz
Dandik derken kapsamlı olmayan demek istedim ama yanlış kelime seçmişim. Hiç analiz vs falan yapmadan sadece sele boyu, gidon boğazı uzunluğu ve yüksekliği gibi daha basit bir bike fit.
Hadi diyelim bike fiti geçtik, pahalı veya gereksiz diyelim. Yolda gördüğüm bisikletçilerin çoğunun sele yüksekliği bile yanlış, onu bile düzgün yapamayanlar çoğunlukta, kendi çukurunu kazıyorlar (bari en azından selenizi adam akıllı doğru seviyeye getirin). Uyuşma (elde, ayakta, genital bölgede), konforsuzluk (sürekli pozisyon değiştiren bir kalça hareketi), popo ağrısı, uzun vadede artan sakatlık riski (eklem veya tendonda), damarları ezme vs, bu işi sağlık, keyif için yapmıyor muyuz? Performans odaklı antrenman yapan zaten bunu ihmal etmemeli :)
Şunun gibi değil mi, az daha uğraşsa sele ucu pedallara bakacak.

Screenshot_20240926_073437_Chrome.jpg

• Beğen
Tepkiler: lrfan
aslında bu ayaraları yaptıran özelleşmiş bir chatgpt yapılabilir hocam ben kendi chatgptlerimi yaptım işim için

• Beğen
pilotlara söylenen vecihi gibi hissediyorum kendimi 😀
- o sele öyle olmazzzz! gereksiz yorulursun, dizlerine zarar verirsin! pedala ön topukla bas ön topuklaaa!
yakınımdan geçerse derdimi anlatıyorum da genelde uzağımda kalıyorlar.

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: MakRo ve lrfan
aslında bu ayaraları yaptıran özelleşmiş bir chatgpt yapılabilir hocam ben kendi chatgptlerimi yaptım işim için
İşte sıkıntı burada, bizi özel kılan farklılıklar var anatomik olarak, yazılım sele yüksekliğini verecek ama o gerçekten senin için doğru ölçü mü olacak? Çünkü seni görmüyor, bisiklet üstünde nasıl pedal çeviriyorsun, kalçan stabil mi vs. Statik olarak trainer üzerinde yapılan Fit bile yolda bambaşka hale geliyor.

• Beğen
Tepkiler: MakRo ve TeamO2.cc
Aslında bununla ilgili bir platform mevcut: (link)

Trainer üzerinde çekilmiş videonuzu sisteme yüklüyorsunuz, yaptığı analizde nerede sorun olduğu konusunda bir rapor sunuyor.

Tabiki bir uzman tarafından yapılan klasik bikefit uygulamasının yanından bile geçemez ama bariz hataları azaltmakta faydalı olabilir.

Aslında bununla ilgili bir platform mevcut: (link)

Trainer üzerinde çekilmiş videonuzu sisteme yüklüyorsunuz, yaptığı analizde nerede sorun olduğu konusunda bir rapor sunuyor.

Tabiki bir uzman tarafından yapılan klasik bikefit uygulamasının yanından bile geçemez ama bariz hataları azaltmakta faydalı olabilir.
evet ben de şimdi baktım myvelofit ve apiir varmış, bir denemekte fayda özellikle benim gibi amatörler için, yoksa uzamn gibi olmaz katılıyorum
İşte sıkıntı burada, bizi özel kılan farklılıklar var anatomik olarak, yazılım sele yüksekliğini verecek ama o gerçekten senin için doğru ölçü mü olacak? Çünkü seni görmüyor, bisiklet üstünde nasıl pedal çeviriyorsun, kalçan stabil mi vs. Statik olarak trainer üzerinde yapılan Fit bile yolda bambaşka hale geliyor.
aslında artık ai de bizi görüyor hocam :) şimdi çok ayrıntıya girip sıkmayayım ama ben ürolojide bu şekilde kullanıyorum

• Beğen
Hocam bike fit eğitimini nerede alabiliriz ? Mekanikerlik eğitimini nerede alabiliriz ? Genç arkadaşlar soruyorlar. Ciddi eğitimlerini nereden alabilirler ?Teşekkürler.

Hocam bike fit eğitimini nerede alabiliriz ? Mekanikerlik eğitimini nerede alabiliriz ? Genç arkadaşlar soruyorlar. Ciddi eğitimlerini nereden alabilirler ?Teşekkürler.
TR'de bu işin yapan bile tek tük zaten, eğitimini verecek kişiyi bulmak mümkün değil şu an. Formasyon, eğitim vs.

Y.dışından başka çare yok bike fit için, şu an için.

Mekanisyenlik için (bisiklet özelinde) sene başında bir yönetmelik çıkardık eğitim kurulu olarak, ama bakanlıktan onayı müteakip modül talebi halen gelmedi, içini doldurmak üzere. Ağır işliyor o işler. Bugün fed başkanlık seçimi var, onun haricindeki işler bekliyor uzun süredir :)

Son düzenleme:
Geri