Efe ÇEPEL
Daimi Üye
- Tepki
- 942
- Başlangıç
- 2009—10
- Bisiklet
- Diğer
- Bisiklet türü
- Yol bisikleti
Merhabalar, bir şey sormak istiyorum. 1 yıldır düzenli bisiklet kullanıyorum, 2 ay önce yeni bisiklet alınca bikefit yaptırdım ve ondan beri yaklaşık 300 km sürdüm (her biri ortalama 30 km sürüşler) ancak ilk 4-5 kmden sonra sele acıtıyor ve sanki sele ucuna doğru kaydığımı hissediyorum. Ayrıca gidon boğazını 100 mm’den 90 mm’ye düşürmemize rağmen sürüş esnasında dirseklerimde ciddi bir acı oluyor. Sürekli sallayarak rahatlatmaya çalışıyorum (dirseklerin hafif kırık olmasının iyi olacağından bahsediliyor genelde, benimkiler dümdüz ve kilitlenmiş bir halde) hatta yol bisikleti kullanıyor olmama rağmen bu acıdan dolayı sürüşün neredeyse yarısında şehir bisikleti sürer pozisyonda gidonu tutuyorum.
Bikefit esnasında bir kaç kere aero bir pozisyon istemediğimi belirtmiştim ve isteğime göre ayarlandığı söylenmişti. Sorularım şunlar:
-Bisikletin üzerinde gelen stok sele 145 mm idi ama daha rahat hissettiriyordu. Acaba ona geri mi dönsem yoksa 160 mm başka bir sele mi kullansam?
- Hadi seleyi bi şekilde pedli tayta ek olarak jelli sele kılıfı filan çözdük diyelim, dirsek ağrısı gerçekten sürüşe çıkmak konusunda başlı başına motivasyon kırıcı. Ama bana zamanla vücudumun alışacağını ve hatta ileride 100 mm boğaza geri döneceğimi söylediler. Sabredip üzerine gitmeye devam mı etmek lazım?
Bu soruları bikefit yaptırdığım yerle konuşmam ilk seçenek olabilirdi aslında, ama ölçümler manuel yapılınca dışarıdan bir değerlendirmeye de ihtiyaç duydum. Bir de forumdan bir fikir alırsam en azından deneme yanılma bi daha hem seleye hem boğaza para vermekten kurtulacağımı düşünüyorum. Bulunduğum şehir itibarıyla alternatif bir bikefit seçeneği yok. Bu arada aktif olarak boksla da ilgilendiğim için trisepslerin kuvvetsizliği seçeneğini eledim zihnimde.
Dubai de değil mi kendileri?Bikefit işini Çağrı Terzioğlu da yapıyor diye biliyorum. Aranızda kendisine yaptıran var mı?
Bikefit işini Çağrı Terzioğlu da yapıyor diye biliyorum. Aranızda kendisine yaptıran var mı?
Dubai de değil mi kendileri?
Ayrıca cumartesi günü Aktif pedal a gideceğim bike fit için. Barış bey ilgili gözüküyor. Tecrübelerimi paylaşırım.
Yanlış anlaşılmak istemem ama arkadaş beyin cerrahı mı, sıraya girmeler falan belirttiğiniz için şaşırdım açıkçası?Türkiye ye gelmeden önceden randevu alarak yaptırılıyormuş. Bir sonraki gelişi için randevusu doluymuş, dün canlı yayında denk gelmiştim. İletişim bilgileri ile bir email atıp sıraya isminizi yazdırıyorsunuz , bir nevi ülkedeki otomobil piyasası gibi bir arz talep dengesi var
Sonrasında tecrübelerinizi paylaşırsanız çok makbule geçer gerçekten. Teşekkürler.
Yanlış anlaşılmak istemem ama arkadaş beyin cerrahı mı, sıraya girmeler falan belirttiğiniz için şaşırdım açıkçası?Bike fit aslında belli kuralları, ölçümleri, hesaplama metodları ve bilgisayar-simülasyon destekli bir olgu, operatörden bağımsız olduğunu düşünüyorum. İnternette izlediğim bike fit videoları hep aynı kaideler ve ölçümler üzerine ilerlediği için bu şekilde bir görüş oluştu bende. Takdir sizindir elbette ama bence bu hizmeti veren ve yetkili-güvenilir firmaların her hangi birisine gidilebilir (fiyat tarafı da etkili karar vermekte sanırım).
Selamlar.
Aslında verdiğiniz örnekler daha çok ustalık gerektiren ve kişisel yetenekler-davranışlar çerçevesinde fark yaratabilecek alanlar (berberlik,şoförlük vb.). Bu olgu-olay tamamen ölçüm, ayarlama, ve ampirik bazı testlerin yapılması şeklinde ilerlediği için kafama yatmadı bu nedenle sorgulama ihtiyacı hissettim. Çağrı bey'i ben de şahsen tanımıyorum videolarının bazılarını youtube dan izlemiştim.Estağfurullah, herkesin fikri değerlidir ve yanlış anlayacak bir durum yok elbette. Ne yaptığını bilemem tecrübe etmedim, ama verdiği hizmete ciddi bir talep oluştuğu aşikar.
Sadece şahsi fikrimdir, örneğin çoğumuzun tecrübe ettiği taksi kullanımı konusu vardır. Teknik olarak kullanılan teknoloji aynıdır, hepsi göz beyin el ayak koordinasyonu ile işini icra eder ama bir taksiden inerken söverken , diğerinden inerken iyi taksi şoförleri de varmış helal olsun dersiniz, hatta telefonunu alır duraktan artık onu çağırırsınız. Sanıyorum bu arkadaşın da durumu böyle , takdir ediyorum. Hizmet sektörü zordur, "hepsi aynı işi yapıyor nasılsa , bu talep de nedir" teoriniz , sizin hayatınızdaki pratiğinizde bile işlemez aslındaBen mesela traş olduğum berberi asla değiştirmem, telefon ederim, o gün doluysa başka gün sözleşirim.
*Çağrı'yı şahsen tanımam ama bundan 15 sene kadar önce de buralarda yazdıklarını gördüğümü hatırlıyorum. Zamanda 3 -5 sene hata olabilir , affola. İletişimi güçlü ve elinden geldiğince , bilgisiyle destek olmaya çalışan biri, bu hizmeti almazsanız bile sorduğunuz sorulara içtenlikle cevap veriyor , ki bence bu çok değerli .
İyi referanslı başka birine denk gelirsem ona da gidebirim. Fiyat şahsen benim için kıstas değil, işe yaramayacak devamında destek alamayacağım bir işleme 1 ödemektense , bunları bulabileceğime inandığıma 3 veririm içim rahat eder.
Selamlar.
Kendisi Türkiye de bu işi en iyi şekilde yapanlardan biriisi ayrıca bu işin eğitimini almış sertifikalı. Ayrıca iş sadece hesaplama yapmak ile bitmiyor hesap yapma yanında insan anatomisinede hakim olmak gerekiyor.Yanlış anlaşılmak istemem ama arkadaş beyin cerrahı mı, sıraya girmeler falan belirttiğiniz için şaşırdım açıkçası?Bike fit aslında belli kuralları, ölçümleri, hesaplama metodları ve bilgisayar-simülasyon destekli bir olgu, operatörden bağımsız olduğunu düşünüyorum. İnternette izlediğim bike fit videoları hep aynı kaideler ve ölçümler üzerine ilerlediği için bu şekilde bir görüş oluştu bende. Takdir sizindir elbette ama bence bu hizmeti veren ve yetkili-güvenilir firmaların her hangi birisine gidilebilir (fiyat tarafı da etkili karar vermekte sanırım).
Selamlar.
Türkiye ye gelmeden önceden randevu alarak yaptırılıyormuş. Bir sonraki gelişi için randevusu doluymuş, dün canlı yayında denk gelmiştim. İletişim bilgileri ile bir email atıp sıraya isminizi yazdırıyorsunuz , bir nevi ülkedeki otomobil piyasası gibi bir arz talep dengesi var
Sonrasında tecrübelerinizi paylaşırsanız çok makbule geçer gerçekten. Teşekkürler.
Geç gördüm ama yine de cevaplamak istiyorum.
Ben prof olmayan ve kendi çapımda sürüşler yapan bir yol bisikletçisiyim.
Daha önce trek caddebostan da fit yaptırdım. Fit yaptığım bisikletim çalınınca yeni bisikletim ile aktif pedal barış beyden randevu aldım.
Barış bey kimsin, nesin, altında ki bisikletin markasına kılık kıyafetine bakmadan en şekilde hizmet almam için elinden geleni yaptı. Şunu anladım trek bana fit yapmamış. Paramı almış, statümü küçümsemiş hatta hatalı önerilerde bulunmuş ve göndermiş. Bana gönderdikleri retül çıktısına barış bey dahi inanamadı. Ama herşey ortada. 39 cm omuz genişliğimi 45 cm ölçüp bana 44 cm gidon tavsiye etmişler. Ben 44 cm gidon ile çile çekiyormuşum. Söyleyeceklerim bu kadar.
İnstagramda zekisiz isimli kullanıcı.Teşekkür ederim, çok değerli bilgiler verdiniz. Bana özelden iletişim bilgisini iletebilirseniz, ben de bu hizmetten faydalanmak isterim.
Araştırarak, elimden geldiğince ayarlamaları yaptım. Ama hala , daha önce hissetmediğim bir rahatsızlık hissediyorum sol dizimde. Bisikletten inip koşmaya başlayınca bir sorun kalmıyor. İşin ehline danışmakta fayda olacaktır.
Teşekkürler
Katlanır bisikletine bike fit yaptıran var mıdır? Mümkün mü? Ya da dizlerin zarar görmemesi için teknik olarak ayarı nasıl yapılabilir?
Sele üzerinde topuğunla pedala bastığında ayağın tam düz açılıyor, pedaldan bağlantısını kesmiyorsa ve kalçan sağa sola inip çıkmıyorsa doğru sele yüksekliğindesindir. Birde pedallar dokuzu beş geçe pozisyonundayken dizinle parmak ucun yukarıdan aşağıya düz bir çizgide olmalı. Bu da selenin ileri geri pozisyonunun doğdu olduğunu gösterir.Katlanır bisikletine bike fit yaptıran var mıdır? Mümkün mü? Ya da dizlerin zarar görmemesi için teknik olarak ayarı nasıl yapılabilir?