Scudo Sports

Bike fit yaptırmak

bakın esasen iç bacak boyuna göre de belirlenmiyor fitte. Hiç bir hekim de oraya bakmaz. Zayıf adam etsiz olur aynı boyda etli bir adama göre iç bacaklar da değişebilir. Esas olan vücutta merkez kemikler var ölçümler buralardan yapılıyor.
İnceleme - Neden Salcano xrs 001 Ultegra - 2019 konumda da konuşuldu. İstenilen paralar çok afaki boyutta. Aziz abi 200 tl ye yapıyor. Şayet 5 ve üzeri bisikletçi toplarlanabilirse konyadan illere duruma göre ekipmanı toplayım gelinebilir. bir fit 1 buçuk saati aşkın sürüyor. Tek şartı var aziz abinin kadro kullanıcıya ne büyük ne küçük olacak. İsteyen olursa boyunu vs. kadro ölçülerini kendine iletiriz. Toplarlanılırsa geliriz. Ben de yancı gelirim gezip görüp tanışırız :koptum:
süper hızlı bir video.:)

Son düzenleme:
Scudo
Kendi kendimize ne kadar ölçüp biçip uyarlama yapsak da, bikefit cihazıyla yapılan ölçümleri tutmuyor.

Örneğin fit yaptıran kuzenimin iki bacağı arasında yarım cm uzunluk farkı çıktı ölçümlerde. Dizlerinden biri pedal üzerinde piston gibi iner çıkarken, diğeri çapraz bir yörünge izliyormuş meğer. Gözle bile belli oluyordu ama insan onu tam algılayamıyor. Barış'ın kal ve ayakkabısına yaptığı ayar ve parça ilavesiyle iki taraf dengeye oturtuldu.

Kendim için söyleyeyim, her ne kadar ölçüp biçip ayarlanmış olsa pisletim, gidonu tutmadan süremiyordum. Dengesini kaybediyordu bisiklet.
Benim fit işlemim sonunda gidon boğazı 2 cm kısaldı, sele 2 cm arkaya ve 2 cm yukarıya alındı. Artık gidonu tutmadan çok dengeli şekilde sürebiliyorum bisikleti. Ve pedala daha etkili şekilde güç uygulayabiliyorum.

Bacak iç boyu ile bikefit hiç ilgilenmiyor bile. Direk eklemleri tespit edip kemiklerinizin ölçüsünü alıyor. Kemik yapınıza göre şekilllendiriyor geometriyi.

Peşin hüküm vermek yerine, Aktif pedal veya diğerlerini arayın derim. Gidin ve uygulanan bir fit seansında orada bulunun, hem bir çay kahvelerini için. 3-4 saat boyunca yapılanları görün. Sonra fikirlerinizi alalım.

@Özcan
çok haklısınız bende yarım düz tabanmışım. bir ayağı, bacağı diğerine göre kısa olan omuzları dar geniş olan bir ton çeşit durum var. Öyle alelade bir iş değil.

• Beğen
Tepkiler: Özcan
@mariokaldato
En önemli kriter asimetriler. Bisiklet simetrik bir alet. Ve sizin tamamen simetrik olduğunuz varsayılıyor. Ama sürpriz. Kimse mükemmel değil :) Herkesin kol bacak boyları, kemik uzunlukları farklı.
Bunun üstüne birde esnekliği ekleyelim. Esneklik bisiklette duruşunuzu etkileyen en önemli konulardan. Rahat sürüş her zaman dik durulan sürüş değildir. Esnekseniz daha yatay bir konum sizi rahat ettirebilir mesela.
Yani iç bacak boyundan hatalı bir hesapla sele yüksekliği çıkartmak değil burada olay. Sizin uygun açılarda sürmenizi sağlamak, doğru gücü aktarmanızı sağlamak. Ki bu uygun açılar bile değişkendir. Her kadroda her sürüş tipinde aynı pozisyonda süremezsiniz. Daha agresif bir duruşta isteyebilirsiniz. Daha konforlu bir duruşta. Size bağlı bu.
Şu bir gerçek ki, hatalı açılarla yapılan uzun sürüşler bir çok kas - eklem problemine davetiye çıkartıyor. Sele üstünde ciddi vakitler geçiriyor, uzun / tempolu sürüşler yapıyorsanız bu ince ayarlar kritik önem taşıyor.

Bikefit yapılarak bisiklet üzerinde daha derli toplu bir duruş sergileniyor.Bu şekilde aerodinamik olarak daha düşük hava sürtünme direnci oluşturulmuş olunuyor.Bu da aynı yolu daha az enerji harcayarak gitmemiz anlamına geliyor.Ayrıca daha iyi sele ,kal vb ayarlarıyla ürettiğimiz wattları da en az kayıpla tekerlere iletmiş oluyoruz.Lastikten,janttan grupsetten vbden çok daha iyi bir modifikasyon.Bisikletin bir basit makina olduğunu düşündüğümüzde en doğru ayarlarlar ile bisikleti daha verimli bir hale dönüştürmek en önemli kazanç olsa gerek.Sağlık yönünden getirilerini zaten biliyoruz.

@isosel

bildiğim kadarı ile fit min 2 saat sürüyor. 4-5 saat süreni de arkadaşlarımdan bizzat duymuştum.
bunu önceden başka bir konuya yazmıştım ama buradan da tekrar edeyim. benim kendime göre bir kıstasım var. eğer senelik 5k dan az sürüyor veya sürekli yokuş çıkmıyorsanız fit sizin için çok önemli olmayabilir. fitin amacı kendi hatalarınızdan oluşabilecek sorunları önceden önlemek. yanlış ayarlarla yapılan uzun yollar geri dönüşü uzun süren sakatlıklar doğurabiliyor. senelik 10kdan fazla yapıyoruz bu kadar yol yaparken kendinize de bakım yapmayı ihmal etmemek gerek. tabi bazı insanlar kendi ayarlarını yapabilecek kadar işten anlayabilir ben işin teknik kısmını çok anlamıyorum :)

• Beğen
Tepkiler: a.valverde
@mariokaldato
Gördüğüm ve okuduğum an cesur açıklama! Keza cahil cesareti de böyle bir şey! Bike fit kişinin oranlarına göre uygun kadro boyunu bulması demek değil! Evet içindeki kalemlerinden biri bu ancak sen uygun kadro boyunu alırsın lakin bunun sele genişliği, sele açıcısı, kal ayarı( içeri dışarı ve öne arkaya mesafesi, bacak uzunluk farkı sebebi ile kal yükseltilmesi ya da ayak eğri sebebi ile açılı olarak bağlanması,...), gidon boyu, mesafesi, yükseliği,... var!
İnternette bu ayarları nasıl yapabileceğine dair tonlarca yazı var; öğrenirsin kendin yaparsın. Ama mevzu bu değil! Mevzu; saçma gereksiz demek, bu foruma bilgi aramaya gelen ve böyle saçma sapan bilmeden konuşan insanlar yüzünden yanlış bilinçle ayrılan insanların sorumluluğu kimde olacak? Forumlar bilginin ve düşüncenin paylaşıldığı yerler ancak her forumun ve çatının editöryal bir çizgisinin olması gerekiyor. Aksi halde çöp bilgiden geçilmez!

@hamlet2006
Konuyu yeni okuma fırsatım oldu. Sundu Bisiklet yapıyor. Benim fitimi Hüsnü Sundu(sahibi) yaptı, daha önce yaptıran arkadaşlar başka birinin yaptığını söyledi.
Mağazalarının üst katını bu iş için ayırmışlar. Daha önce fit yaptırmadığım için değerlendirmem çok doğru olmaz. Ama hissiyatım amaç ve niyetin çok olumlu ama profesyonel olmadığı yönünde.
Yine de başarısız değil, pozisyon ve basış olarak çok rahatım ve performansta çok büyük artılar gördüm. Ama dediğim gibi önceki bisikletim zaten bana uygun değildi, yeni aldığım bisikletimin de üzerine oturmadan bike fite girdim. O yüzden değerlendirmem çok sağlıklı olmaz. Ama cevaplayabilceğim sorularınız varsa seve seve yardımcı olurum.

• Beğen
Tepkiler: hamlet2006
@emreertuna
Keşke bu bikefit konusunda soru sorabilecek kadar bilgim olsaydı.
Sundu'da İşlemleri bilgisayar destekli, yeterli donanımla yapıyorlar değil mi?

@hamlet2006
Tabii ki, ölçüleriniz bir bir alınıp sisteme işleniyor. Trek bayiisi oldukları için, tesadüfen benim bisikletim de Emonda olduğu için zaten hazır bir geometrisi vardı sistemde, o seçiliyor, başka markada nasıl işliyor bilmiyorum. Sonra ayakkabınız ve ayak kemiklerinize göre kalleriniz ayarlanıyor ve sistem için yapılan bisiklete oturuyorsunuz. Yanlış hatırlamıyosam Comfort, Competitive ve Race adı altında 3 farklı seçeneğiniz var. Comfort adı üstünde, endurance ağırlıklı kullananlar için sanırsam, Race çok agresif, yarış veya Fondo kovalayanlar için. Ben ne kadar yarış kovalasam da özümde triatlet olduğum için competitive seçtim, aero olarak kazanım elde edip çok da agresif pozisyondaki gibi eklem ağrısıyla uğraşmak istemediğim için. (Bu arada seçeneklerin isimlerini yanlış hatırlıyorsam affola, ama mantığı bu şekilde).
Bunlardan sonra ölçülerinize göre o bisiklet ayarlanıp ideal pozisyonunuza getiriliyosunuz ve forumdaki arkadaşların idrak edemediği bike-fit burada BAŞLIYOR. Bike-fit sonunda hangi pedala ne kadar değerde ve ne kadar doğru güç verebildiğinizden tutun, pedallama tekniğinizle ilgili bile tüyolar almış şekilde ve en önemlisi vücudunuza ve yaptıklarınıza cevap veren bisikletinizle ayrılıyosunuz. Şahsen benim sol dizimdeki sakatlıktan dolayı pedalın %100 ortasından güç aktarımı yapamadığımı bile algıladılar.
Tecrübelerim bu şekilde. Bunlar Sundu Bisiklet iyi veya kötü fit yapıyor anlamında değil, bu konuda tecrübem yok. Kendisi de çok güzel bir Oltre sahibi olan Hüsnü abi en azından bisikletçiye verdiği değeri beni iyi karşılayarak,bana yardımcı olarak,benle konuşarak ve benim fikirlerimi sorarak gösterdi. Bu yüzden mutlu ayrıldım.
Umarım size ve yukarda soran bir kaç kişiye daha yardımcı olur yazdıklarım, en azından fikir verir. Benim fikrimse kesinlikle paranın sonuna kadar karşılığını aldığınız uygulama. İzmir'de tek olması zaten diğer şıkları eliyor, ama elde bu varsa değerlendirilmeli diye düşünüyorum.

@isosel

Ankara için varsa 4 ve üzeri kişi ben katılmak isterim.

@Taylan Gören
Fiyatta uzlasilirsa bende varım

@ByRe4L
kaç lira isterseniz 50 tl mi :D

@Taylan Gören
siz ankara bisikletçilerini toparlayabilirsiniz. aksi halde zor olur toparlanmak.

@isosel
maalesef öğrenci olunca hemen 200 tl verilmiyor dostum

@ByRe4L
konu dağılacak çok uzatmayacağım. fiyatta anlaşmak için piyasayı bir incelemek gerekir aksi halde karşı tarafa zulüm olur, ölücülük denilen şey budur. Ama inşallah birikimlerle bu işler olur. Çok tanıdığım öğrenci kardeşim var.

• Beğen
Tepkiler: Özcan
@isosel
Yeni konu açacağım bununla alakalı

Deneye deneye bulun. Ya da Dubaiye gidin.

ben bugun yaptırdım. sağ bacağımın daha kısa oldugunu gördük :) kalin altına 3mmlik bir eklenti yapınca düzeldi. yaklaşık 3 saat süren bir işlem oldu. Aktif pedalı tavsiye ederim.

197660

@srdrmrs
Bisiklet sana ufak gibi duruyor buradan dostum :D

@ndhakara
Benim fikrim cahil cesareti degil, realitedir.
Kusura bakmada memlekette herkes 500 lira verecek bir gelire sahip degil, keza yol bisikleti kullanicilarinin kendine has bu kibirininde hastasiyim ayrica.
Bikefit yaptirnak isteyen munevver , bunu pahali bulan cahilse memlekette senden cahili yok kusura bakma kardes. Caddebostan-kartal arasi 50 bin liralik Tirrreklerle gezen guruh yaptiabilir bu işi. Biz orta halliler bunu kendi imkanlarimizla pekala kendimiz yapabiliriz

Geri