Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Bir bisikletliye söylenen ilk söz ya da soru nedir?

Scudo
Bugün bisikletim geldi servise götürüp kurulumunu yaptırdım sonra sürerek yurda geldim yurdun önündeki korkuluklara bağlarken güvenlik görevlisi amcamız başladı :
-Napcan bunu
+ okula gidip gelicem ,tur da yapıcam inşallah sonra
-bunla okula gidilir mi yapma öyle bişey sakın,geçen gün bana motor çarptı çok tehlikel...........
Kendisi güvenlik konusunda haklı da sonuçta kaza geliyorum demez ama dikkat ettiğim sürece ve güvenlik ekipmanlarıyla kullandıktan sonra bir şey olmaz umarım.

Şu şey muhabbeti yok mu " o paraya motor alırdığööğğn" sonra benim bisiklete bu kadar parayı vermemi sindiremeyip keriz olduğumu düşündüğü bir bakış atar.İnsanın içinden geçen tam olarak şu oluyor " Ulan hıyar,motor almak istesem motor alırdım,bisiklet istemişim ki bisiklet almışım şimdi sen 70k lık bir araba alsan üstüne biraz daha koysan tır alırdöğğn diye mi tepki verelim ha deyyus "
Anlamadıkları daha doğrusu düşünemedikleri,bisikleti aynı zaman da spor sağlık amaçlı ,ekonomik anlamda tasarruf,çevrecilik vs bir sürü amaçla kulllandığımız.Sanki motor b.kumuzla çalışıyor

-Yorulmuyon mu?
-Kaç fites?
-Frenlerin çok kötü (sadece arkayı sıkıyorlar hahahaha)
-kask takınca noluyo araba mı çarpacak?
-tayt giyiyon mu la hohoehe
-araç değil bu kaldırımdan gitsene

ayrıca kondisyon düzenleme amaçlı 50 km bisiklet sürmüştüm. Arkadaşıma demiştim. İnanamamıştı.

Bir de sokak arasından başka yerde bisiklet kullanmamış en fazla kullandığı 2-3 km olan insanlar bana 'Bisiklet la bu nolacah ölecen mi la' gibi kaba kaba konuşması kadar sinir bozucu birşey yok.

Arabalardan bağırmaları, buff ile yüzümü kapattığımda yanımdan 'terörist la bu allahuakbar' diye saçmalayanları saymıyorum.

Ankara'da 4 mevsim her gün ulaşım amaçlı bisiklet kullanan biri söylüyor bunları. Yolda ki tacizleri saymıyorum. Diyeceğim çok ama susuyorum...

Geçen gün antrenman yapıyordum asfaltın kenarında bi arkadaşla patronu beni görmüşler. Tamda maksimum yapıp ta dinlenmeye geçerken olmuş.
Patronu demişki "hele bak hele roketsan'a yetişecek" :)

@uniteamsah
Bisikletten devrilişimi arkamdaki teyze çocuğuna hayat dersi fırsatına çevirdi hemen:
"Bisiklete binersen düşersin."
Belki de o çocuk hiçbir zaman bilemeyecek artık, düştüğüm yerden devrilişin müsebbibi kilit pedalı çıkarmaya çalışırken göğsümdeki ağrıya ve çevredekilerin "Bu şimdi niye düştü?" şeklinde anlamsız bakışlarına içten içe güldüğümü.
Ama göğsüm hala ağrıyor yao_O. Çatlak olabilir mi? Gidon tam ortaladı iman tahtasını, otururken sızı yok ama sırt üstü yatınca kalkmakta zorlanıyorum.
# göğüs kafesi çatlağı / # kaburga çatlağı

iki sene önce bir arkadaşla turdaydık. kafamda bandana ve güneş gözlüğüm vardı. böyleyken çoğu kez turist zannediyorlardı. çukurovanın tarlalarından geçerken yol kenarında çiftçiler vardı. birisi şöyle dedi: "elin gavurları ülkemizi bedava geziyor" ..

Bence en çok yadırgadıkları durum, kaldırımdan gitmememiz. Gerçi kaldırımdan gidincede:" Ne o üzerimize mi çıkacaksın?" gibi bakışlarda cabası. :) Birde kask takınca, genelde sizi direk profesyonel bisikletçiler gibi görüyorlar.O kısım hoşuma gitmiyor değil.:p

-Bisikletçi dayı
-Bak,bisikletçi abi geçiyor
-Abi,lisansın var mı?
-Bak,ince teker
Bir çocukta beni görünce MTB diye bağırmıştı:D

Ailem arasında, biraz argo ama buralarda kullanilan tabir var. Bisiklete binince bana söylüyorlar:

- işin yok it taşlıyorsun

- it gıçı yemiş gibi geziyorsun ( it gıçı tabiri, köpekler çok gezdikleri için onlara çekmişsin manasına geliyor)

Küçük bir ilçede imam Bisikletle gidip geliyormuş. Onu gören kaymakam arabanın penceresini açmış ve ona " bir daha Bisiklete bindigini gormeyecem." demiş. ( malesef bazı zihniyetler Bisiklete binmeyi fakirlik, sefillik olarak anliyor)

- Ooo hayat sana güzel!
(Zannedersin ferariyle sahilde kizlarla geziyorum)
-sende bin
- Ya benim hiç vaktim yok.
(Sanki ben boş gezenin boş kalfasıyım)
-Aslinda en güzelini sen yapıyon.
- sende yap.
-Ben yürüyüs yapıyom.
(La havle.......)

@mariokaldato Abi motor dedileri ölmeği unutmuş scooterleden XD .
Ben zaten bisikleti aldıktan sonra ehliyet yaşına girer girmez A1 ehliyet yanına CBR250R yada Yamaha-Yzf R25 çekcem altıma ama asla bisikleti tam olarak bırakmıycam.
Şimdi kimse bana 'motorcumu olcan sen o zaman niye bsiklet aldın' ' bizi araç saymıyorlar onlardan mı olcan' demesin tiger egzozla kafa göz dalarım .
( Son satırı sana ithafen söylemedim biri çıkar der diye alınma lütfen :) )

Mübarek 5 senedir market bisikleti kullanıyorum bu sene kask alayım dedim ( 2 kaza atlattım ondan sonra anca ) 3 HAFTA kullanmadım o kaskı bisikletin arka vitesi sol ayna kolu gidonla maşanın bağlandığı yer bozuldu/arıza çıkardı ( gidon boğazı değil iç parça ) bıraktım o hurdayı kullanmayı ( şimdi diceniz sen bize niye bunları yaz kardeşim:kimse bana böyle laflar söylemedi bunu anlatmak için ) . Ama şu 'bisiklete vereceğin paraya motor alsana' diyen tiplere ayar oldum ek olarak motor kötü fln diyenler... SİZE ÇOK SİNİR OLUYORUM. Sebebi şu ben kendimi bildim bileli 6 senedir iki teker aşığıyım. Motoruda bisikletide çok severim ama motorun yeri benim için ayrı. Ek olarak ona verceğin parayla motor al diyen herifler bunun kaskı montu pantolonu botu dizliği dirsekliği kilidi fln her şey var ( özellikle Tiger egzoz ama :) ) Yani o bisiklet 20.000 lira olsun gene olmaz.
( Ha bu arada bisikletle defansif sürüş yapın gibi bir şey okumuştum bir yerde büyük ihtimal forumda tam tersine [ yapabilen için mesela ben :) ] agresif sürüş tarzını tercih ederim ek olrak bu sürüş tarzını anlattığım hurdayla yapıyorum [ uzun zamandır vites lastik vb. çok konuda sıkıntısı vardı zaten ].

BU BİR DAVETTİR:
BU SENE OKULLAR KAPANIP YAZ TATİLİNE GİRDİĞİMİZ GÜN O HURDAYI EVİN BAHÇESİNDE YAKIP AYİN YAPICAZ ARKADAŞLARLA XD İSTEYEN GELEBİLİR.

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
@mariokaldato
Mercedese ne diyorlar peki:cool:

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
@hamlet2006
:D
3 Temel soru oluyor.
1. Gercek mersedes mi bu ?
2. Mersedes pisuklet olurmu ya? ( soru degil aslinda bu bir serzeniş, içsel dünyada yaşanan rituel bir karmaşa )
3. Alaman malı mı?

@Kurt Rüzgarı

Defansif surus kavrami motosoklette cok gecer. Kabaca tehlikeyi sezip o tehlikeye bulasmamaktir. Mesala duran arabanin kapisini her an acabilecegini hesaba katip aciktan gecmek gibi.

GT-I9500 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Geri