Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Bir bisikletliye söylenen ilk söz ya da soru nedir?

Hayatımın dönüş noktası Birgün trafikte akıyorken % 11 eğim falan iniyorum solladığım araç sürücüsü --heeyyyy kaldırımdan gitseneeee laaaan demesi ve bunu söyleyiş tarzı sebebi ile gülerken kaza atlatmam olmuştur.Bu insanların bizi böyle ithamlaması ne kadar doğru bir iş yaptığımızı gösterir boşver takmayın en iyi tepki susmaktır onlarda milat olacak bisiklet kültürü azda olsa benimsenmeye başlandı.

Scudo
genelde arazide takılırım ama bugün kaskı gözlüğü takıp bi şehirde tur atayım dedim.güzel memleketimin güzel insanları uzaylı görmüş gibi bakıyolar resmen hadi bunu geçtik laf atanlar da cabası
-laynn
-hişştt
-bakhele
bunların dışında birde arkamdan ıslık çalanlar var
böyle olacağını az çok tahmin ettiğim için kulaklık takmıştım tabi bunlar sadece duyduklarım duymadığım daha neler vardır neler.... insanı bisikletten soğutuyorlar

Bir gün Bursa Karacabey arasında giderken Bmw'den dingilin biri sarkıp birşeyler söyleyip idrar şişesini bize doğru atmıştı...

Aşağıda anlatacağım olay fıkra değil gerçektir:

Geçen hafta hava kararmak üzere iken bisikletle akşam turuna çıkmıştım.
Turladığım yerde bahçeli evler ve çoğunda köpek var.
Ara ara havlıyorlar tabii.
Ben alışkın olduğum için sakin tempo 12 km/h civarı turluyorum.
Neyse bi anda sağ arkamdan deli gibi koşan biri olduğunu farkettim.
Koşmak ama öyle böyle değil.
Askerlik yapanlar bilir.
12 dk da 5 km tam techizatlı koşu vardır.
Tabur komutanı bi taraftan bölüğü azarlar.
Sallanmayın. Ne bu haliniiiz, falan diye..

Neyse arkamdan deli gibi koşanın yaklaştıkça gençten bir hanım olduğunu farkettim.
Ama o deli tempoda koşunca ön taraf göğüs kafesi görüntü olarak fazla hareketliydi:D:D
Neyse alımlı ve çekici hanım o deli tempoda koşarken ben km saatine baktım. 12 km/h gösteriyordu.
Öyle hızlı koştu bana doğruki bütün vücut ve malum yerler hoplayarak..:D:D
Dedim tamam kesin benle bi sorunu var ve bisikletle birlikte üstüme atlayacak.
Önce tırstım. Biraz adrenalin yaptım. Sonra içimden kadın ne olsa falan diye geçirdim.
Neyse atletik ve hoş hanım beni bisikletli halde yakaladı ve şöyle dedi:
-"Abiiiii.. bu köpekler böyle deli gibi bizi koşturuyor."
Tabii göğüs kafesi full hoplayıp zıplıyor...:koptum::koptum:

Ben de dedim "merak etmeyin.çoğu bağlı zaten .
Bir kısmıda kapalı bahçeden havlıyor.
Rahat olun birşey yapmazlar"
Neyse yarım dk kadar bisiklet temposunda 12 km/h koştu ve sakinledi kendisi...

Neyse ben bir iki dakika daha yola devam ettim.

Sonra yaşadıklarımın şokunu atlatıp içimden dedim ki:
-tanrım iyi ki şu köpekleri yaratmışsın.
Yoksa bu günleri nereden görecektim.:koptum::koptum::koptum::koptum:

@cahitakin
Yağmurdan sonra Dolu molu yok hocam..
Son derece saygılıyımdır. Yanlış tesbit etmişsiniz.
Mesajımın ya da yaşadığım durumun yazılma amacı..sadece hayata renk katmaktı.
İlave anlam yüklemeyelim lütfen.:)

• Beğen
Tepkiler: borsert
@cahitakin cok hostu:) mersin e geldigimde gorusmek isterim. Yayla yokuslari icin daha durumum izin vermez ama diger her yer uyar. Pedallariniz keyifli olsun. Saygilar

@bahatarlaci bosverrr. Aynısını bana da soyluyorlar. Demekki ne dedikleri onemli degil:)))

garip söz değil de. sahil yolunda bisiklet sürerken karşılıklı oturmuş biri yaşlı biri genç iki adamın (balıkçılardı galiba) karşılıklı sanki ip ya da misina çekiyormuş gibi yaptıklarını gördüm sanki beni görmeden bisiklet yoluna ip germişler gibi bi şaka kurgulamış amcalar :)) gülüp selam verip geçmiştim yememiştim tabi numaralarını.

Hazırlık kampüsünün bahçesinde arkadaşım ile otururken biri yanaştı. Kendisi ile hiçbir muhabbetim yok, okul içerisindeki hareketlerini de tutmuyorum. Oldukça laubali bir şekilde geldi ve alaya alır gibi konuşmaya başladı.

- Sen şu bisikletli çocuk değil misin?
+ Evet ben şu bisikletli çocuğum.
- Bisikletin nerde soğuk havada binemiyor musun?
+ Artık taksiyle gidip geliyorum okula
- Bisiklet sürmeyi bıraktın mı?
+ Hayır halen sürüyorum.
- Uzun yol yapıyor musun 15-20 km gibi
+ Bizde kısa mesafeler 30-35den başlıyor
Sessizlik oluştu
- Bisikletin ne kadardı?
+ Elindeki telefondan pahalı.
Konuşmaya başlamadan önceki tavrından eser yoktu

Tabii ki gerçekler farklı strava'ya göre kampüs ile evimin uzaklığı yaklaşık 3,6 km. Bazı günler hariç soğuk hava dahil okula yürüyerek gidip gelmeyi tercih ediyorum bisikletten benzer diyaloglar yüzünden okul konusunda vazgeçtim.

Bisikletim Merida cyclocross 300 fakat ücreti sorulduğunda okul içerisinde aldığım fiyatı söylememeyi tercih ediyorum aldığım fiyat yerine 4 bin bunun fiyatı diyip geçiyorum fakat buna rağmen şöyle laflar da işittim. Genelde çoğunluğu klasik zaten

- o paraya biraz daha ekler araba alırım

- motosiklet alsaydın ya

- bisiklete para vermek boş iş o paraya istediğim gibi gezer tozarım (bisikletim milyon dolar ederinde mi diye düşündüm bunu işitince)

- çok mu zenginsin?

- biz para bulamıyoruz sen gelmişsin bisiklete o kadar para vermişsin (iPhone 6 veya 6s kullanıcısı bir tip)

geçen hafta bisiklet aldım (cyclocross) iş yerindeki ilk tepkiler;

arkadaş çevresi: dayt da giyecen mi diye pis pis sırıtmalar, giyersen yanımıza uğrama lafları
müdür: bu paraya motorsiklet alsaydın ya sana çok para veriyoruz anlaşılan.

Bence bu sorular çok normal. Bir keçi çobanı bana "bunun motorlusunu alsana" demişti.
Düşünsenize "hangi compenantı kullanıyorsun" dese bisikleti orda bırakıp gidersiniz.:)

@R A

bu nasıl bi mantık yaw araba alırsın, yada kendi lüksüne göre bi eşya alırsın müdür yada patronun tepkisi sana fazla para veriyoz gailba (kesinlikle hayırlı olsun değil),
gezersin tozarsın, sosyal medyada paylaşırsın gene aynı kişilerden aynı tepki para fazla geliyo gailba yada çok boşta kalmışın sen verdiğimiz işler az geliyosa bizde iş çok verelim gibi laflar,
arkadaşlarla gelecek planları yaparken laflar malum kişilerin kulağına giderse tepki: boş işleri düşüneceğine kafanı işine yor....
ondan sonra gelde yaptığın işi sev.:naslyany:

• Beğen
Tepkiler: trainspotting35
Yirmi yaşında ancak vardım, bir bisiklet faaliyetinden dönmüştüm. Eve tam girecekken sokaktan geçen genç kızların kendi aralarında fısıldamalarını duymuş, pek gülmüştüm. (Ohaa, bacaklara bak, sütun gibi yaa) :islik:

Bir de geçen yıl rastladığım şu olay aklımdan çıkmadı. Şehirlerarası bir faaliyette kalabalık bir yol üstü dinlenme tesisinde mola verdik. Sıcak bir yaz günü. Geniş havadar bir bahçe, güzel banklarla donatılmış, çoğu dolu.
Bir dakika bekleteceğim, yerinizi hazırlayalım dediler. Kapalı alanda kimsenin olmadığı loca gibi bir bölümde masaları birleştirerek bize bir yer hazırlamışlar, oraya adılar. Yahu dedik güzel bahçenizde boş yerler vardı, orada otursaydık?

Bu yolu çok fazla bisikletçi kullanıyor. Çoğu da bizde mola veriyor dedi patron. Ancak ailelerin, ninelerin kadınların çocukların yanına oturttuğumuz zaman, taytlı orası burası kabarık kıyafetlerinden mahçup oluyorlar. Onların o halinden ailedeki erkekler de rahatsız oluyor. Artık şikayet almaktan yorulduğumuz için bisikletçi müşterilerimize burayı hazırlıyoruz. Hem size müessesemizin ikramları olacak. Vs.vs. O günden sonra empati yapıyorum. Rotam üzerinde köy kasaba varsa taytımın üzerine hafif ince bir şort giyiyorum. Biz haklıyız, rahatsız olmayıversinler demenin kime faydası olur ki?

@Ömer E.

Ben akciğer filmi çekmedim.
Bana doğru koşan korkudan pür dikkat yaklaşıp röntgenimi çekti.
Bisikletin üstüne atlayacak diye önce bayaa tırstım.:eek::eek:

• Beğen
Tepkiler: DutPekmezi
Geri