Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Bir bisikletliye söylenen ilk söz ya da soru nedir?

Scudo
-Heeeey
-Hooooo
-Laaaaaan
-Aaooouu
Özellikle yanimizdan gecen arabalardan cam açılıpta söylenen bu tür garip sesler ve bazende sözler duyuyoruz. :)

İstanbul - Fatih - Haşim İşçan altgeçidindeki tüm bisiklet satıcılarının efsane bir satış taktiği vardır.
Ne satarsa satsın final sözü "Full shimano abi" dir .Yani bunu müşteriye demese olmaz.

- Full shimano abi
- Nee full shimano mu ?
- Evet full shimano , hemde fusfull
- Eee iyiyimiş. Alalım o zaman.

Elbette satış taktiği böyle olunca vatandaşın kafasında yer etmiş full shimano tabiri. Soracak başkada mevzuu bulamazsa illaki bunu soruyor. Sabit gittiğim bir rota var ve Genelde ortaköy kumpircilerinin orada mola veririm. Yaşta geçgin olunca genç tayfa illaki yanaşıyor.

- Full shimano mu abi ?
- Yok Sram
- Sırr nee ?
- Aslında 2/7 'sı sram , geri kalanın 2/ 3 si campagnolo ,ondan artanda shimano , Yani full shimano değil.
- Deli la bu
- Bir havuza saatte 40 litre ve 75 litre akıtan iki musluğu açacağım ve 4 saat sonra havuza bisikletle atlayacağım , kaç litre su olur ki havuzda ? Neyse öylede böylede ıslanacağım
- Harbi deli la bu , kaççç kaçççç.

700 C Lastiklerin ince olmasına takılanda çok, ancak asıl bomba "Bisiklete bu kadar para vermişsin emme kabak lastiğe biniyon" diyenede çok rastlıyorum. Şimdi gelde, slik lastik nedir , neden kullanılır , anlat anlatabilirsen.

+ Kardeşim arabanın rüzgarlığından tut yokuşu çıkarayım istersen?
- Teşekkürler, kazaya mahal vermeyelim ben yavaş yavaş çıkarım.
+ Zaten yeni taktırmıştım, koparırsın falan şimdi.

bir keresinde yolun kenarından giderken bir motorcu kendisine kırmızı ışık olmasına rağmen önüme atladı bende aniden frene basınca dedim "sen napıyon yaa" motorcu da demesin mi "asıl sen napıyorsun" diye :D :D bir de dövücekmiş gibi atarlanması yok mu hem suçlu hem güçlü

en çok duyulan laflar:
bir bisiklete bu kadar para verilir mi?
diyen kişinin özellikleri ;
elindeki telefon 3 bin tl en az,
ağzındaki sigara en az 10 tl ,
giydiği ayakkabı,kıyafet marka,
kullandığı araba en 20 bin tl,
sürekli trafikten yakınır,
toplu taşımayı kullanım oranı yılda bir defa belki,
evde tv izlemekten başka hobisi yoktur,
diğer aile bireyleri de kendisinin kopyasıdır,
genelde eğitim oranı düşüktür hatta yoktur diyebilirim...

Bugün ortalaması %8,5 olan 9 km'lik kesintisiz bir yayla rampası tırmandım, anlık eğimin yüzde 15-20 civarına uzandığı bir kısımda evinin önündeki bir amcadan duyduğum söz: "Canına kastın mı var?"

Dedim amca, bizde bir cacık ustası var, Strava'da kaydı olmayanı hıyardan bile saymıyor, o yüzden aha bu gördüğünü ben bir de Strava'ya kaydediyorum. O şimdi aşağıda hıyar seçiyor, ben de kendimi buralara attım. Şimdi o düşünsün.

İspat et @cahitakin, yoksa aç kapa Artema haa :)

Bugün standart hafta sonu bir saatlik turuma çıktım.
Her zaman giitiğim güzergahta bir T kavşağa etrafıma bakınarak girdim. Tam karşıdan karşıya geçerken ortaya gelmek üzereyken son sürat bir araba "daaaaat" yaparak keskin bir şekilde viraja girdi ve ben de korna sesini duyunca yolun ortasında durdum. O da durdu. Ben o durunca geçmeye başladıysam da yüzüme sert sert baktı ve direksiyonu kırıp benim tozumu alarak önümden geçti.
İçimden dedim bende hata yoktu ve araba çok hızlı geldi ve viraja döndü.
Neyse o gitti ben yoluma devam ettim. Tabii bolcada saydırdım.
Aradan bir iki dk geçti.
Adam döndü dolaştı geldi beni buldu ve camı açtı:
-"Çok özür dilerim...çok özür dilerim."
Bir trafik magandasını kovalıyordum. Size kastım yoktu. Sizde hata yok" dedi.
-Ben el salkadım. "Tamam sorun yok" dedim.

Trafikte hızlı ve öfkelilere özel dikkat lütfen. !!!

İznik'te turdayken ilk gördüğüm bakkala yer sormak için durmuştum.' 'Afedersiniz buradan Sansarak köyüne nasıl ulaşabilirim? diye sorduğumda ise çok yukarıda o köy, hava da kararmak üzere bu saatte oraya çıkmasan iyi edersin diye tavsiye verdi sağ olsun. Bende yorgunluğum üzerine İznik merkezde kampı kurmaya karar verdim.Tam teşekkür edip gidiyorken adamdan bir soru geldi.
-Bu kamp mamp ne iş? Ne zevk alıyorsunuz böyle gezmekten ? Anlamıyorum yani ne oluyor ? Diye hayat varoluşunu dışa vuran soruları ardı ardına gönderdi. Aklımdan acaba en son hangi kitabı okudunuz,veya en son yıldızlara ne zaman baktığınız, en son ne zaman özgür oldunuz diye sorular geçirirken hepsini kenara bırakıp temiz hava için diye geçiştirmelik bir cevap verdim. Gereken bir cevap değildi kabul ediyorum sonra kendim de beğenmedim verdiğim cevabı. Çünkü nasıl anlatacağımı, o adama nasıl izah edeceğimi bilemedim. Zaten anlatsam da ne kadar şimşek çaktırabilirdim bilmiyorum.(Şimdi yazarken keşke açıklasaydım. Bir insan bir insandır diye düşünüyorum) Neyse en son teşekkür edip ayrıldım oradan
Buda böyle bir diyalogtu

İzmir/Bayraklıdaki bisiklet yolunda mangal yapan bir amca, (evet baya bisiklet yoluna mangalını koymuş kendisi ve ailesi çimlerin üzerinde piknik yapıyor) Ne geçiyorsunuz ulan buradan sürekli? Bisiklet yolumu bu *** yeri demişti.

Bir single kullanicisi olarak en cok duydugum "yav vitessiz bisikletle nasil gidebiliyorsunuz, vites olmadan olmaz ki" seklinde. Hem de bunu diyenler sagda solda gordugum, tanistigim bisikletci dostlarim.
Yeminle vitesli bikeye gore daha zevkli. Ama anlatamiyoruz iste kimseye.

@enes_vl
Ben de duyuyorum bu sesleri. Tuhaf bir iletisim tarzi bence. Bizimle kendi dillerinde iletisim kurmaya calisiyorlar ama sanirim biz onlari anlayamiyoruz.

İzmit'in kendine has bir dili olduğu için sanırım bizim duyduklarımız biraz daha farklı ve izmitçe bilmeyenler için anlaması oldukça zor.Amma hızlı gidilir bu pisikletle haa ama bi düşsen patates olursun,ince teker aga aka aka ne uzanır bunla beee,bisiklet yolunun ortasında toplanan çomar gruplarının genel olarak verdiği tepkiler ise pisikletim şekil önümden çekil,başka yol mu yok gidicek agaa,işiniz mi yok booolum pisiklet misiklet atlıcan arabaya gidicen vs vs.

Beni artık öldürmeyip süründüren cümle: (Benzinlikte benim hava basmamı bitirmemi bekleyen bilimum taksici, sıradan vatandaş, motosikletlinin) Abi 80 psi çok değil mi o lastiğe yahu, biz 32 basıyoz arabaya... :(

En son geçenlerde bir tanesine uzun uzun fizikteki basınca giriş dersini anlattım, anlayıp anlamadığını bilmiyorum ama ikinciye sormaz en azından :p

Ben mahallenin çocuklarını seviyorum. Her eve dönüşte abi nerden geliyosun diye sorarlar. Önceleri inanmıyorlardı. Artık alıştılar ben rampayı tırmanırken biri koşarak km saatine bakıyor yanımda koşup. Sonra bağıra bağıra diğerlerinin yanına gidiyor "şu kadar yapmış, bu kadar yapmış" diye :) Rampa bitince sorusu olan soruyor tabi hemen öğrendiler birçok şeyi. Öncelikle rampada soru sormamayı :) Tur dönüşü son rampada sizi alkışlayan ufaklıklar gerçekten iyi geliyor ama :) Bende lastiklerine yama falan yapıyorum, inik lastiklerini şişiriyorum onların geçinip gidiyoruz :)
Ama şu
-Heeeey
-Hooooo
-Laaaaaan
-Aaooouu'lar....
Yaş büyüdükçe bunlara dönüşüyor tepkiler... hayattan soğutuyor

Geri