Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Bir bisikletliye söylenen ilk söz ya da soru nedir?

@suat akman

Sen ne diyosun abi ben sitenin beleş tamircisi olmuştum bi aralar

• Beğen
Tepkiler: suat akman
Scudo
@Eto3401 güzel kardeşim inan normal biri olsa vermem...Ama adam bana İllallah derdirtti en sonunda. "Ne hali varsa görsün bi sussun" dedim. Gerçi hoş şimdi de susmuyor :koptum:

Bir de şu dönemde çok var bunların nesli hızla artıyor. Bahsettiğim tipler bana 1000 tane soru sorup 1000 tane teknik bilgi edinip bisiklete binmek adına 1000 tane güzel sebep bulan " alsam şuraya koyarım ya da en kötü evin şurasında durur şuraya giderim buraya giderim burada sürerim" diyen sonra da aradan zaman gelip " baba naptın baktın mı bisiklete" dediğimde " ben vazgeçtim aga mantıklı gelmedi " diyen "işsiz" tipler var.

@Gültekin R. Demirkaya
''Bisiklet almak istiyorum'' diyene tavsiye vermekten vazgectim bu yuzden :)
Nerde kullanacaksin, ne yapacaksin, butcen ne vs. sorulari sorup acikladikca basi donuyor. 3-5 gun surekli telefondan, sosyal agdan, whatsuptan taciz ediyor, her gordugu yerde yolunu kesiyor. En sonunda:
''spor salonuna yazildim bosverdim...''
''telefonu degistirdim para kalmadi...''
''balik kavaga cikmadi...''
gibi bahanelerle vazgectigini soyluyor. Artık soran olursa sen bak hoslandigin bisikletlere beraber ustunden geceriz, istersen aldiginda birlikte kucuk turlarda yapariz diyorum. Fikir soran 50 kisiden 1 i aliyor nasilsa :D
En azindan ciddi olup olmadigini boyle gorebiliyor bosu bosuna vaktimi harcamamis oluyorum ;)

Bakkal gorunce gofret almaya niyetlenir gibi ''bisiklet alalim mi lan'' mantigi ile yola cikan cogunluk ve almayici kardeslerim, elbette sizin naktiniz kiymetli ve dogru yonlenmek istiyor olabilirsiniz ama, kararliliginiz olmadigi belli ise benimde vaktim kiymetli anlayiverin :)

3 gün önce yaşadığım bir olay. Yaklaşık 100 km lik bir gezi yapıyordum kardeşimle. Şehirlerarası bir yolda ilerliyorduk. Yolun bir kısmında baya daraldı yol. Ve ayının biri jeeple taa iki yüz metreden kornanın üstünde oturarak hızla yanımızdan geçti. Rüzgarından savruldum ben. Kaldırıma çarptım ama düşmeden devam edebildim. 2-3 dk sonra bi araba yaklaştı. Hızı benim hızıma eşitledi ve en sağ şeritden devam ediyoruz. Baktım genç bir erkek ve arka koltukta iki kadın, iki çocuk. Ön koltuk boş. Adam camı indirdi. Başladı soru sormaya. Ben de içimden "aha gene manyağın birine çattık" düşündüm. Ben bisiklette o arabada konuşuyoruz. Nerden geliyorsunuz? Nereye gidiyorsunuz? Falan filan. Baştan savmak için öyle kaba cevaplar verdim. Adam camı kapattı. Ama gitmiyor. Benimle beraber devam ediyor. 5 dk falan devam ettik. Sonunda el salladım. Adam camı tekrar açtı. Ben de adam belki yabancıdır. Başka memlekete gidiyordur. Yol falan soracaktı ama kaba cevap verdiğim için çekindi sormaya düşündüm. Onun için hayırdır kardeş? Bi şey soracaktın herhalde dedim. Adam yoo. Benden önceki arabanın nasıl geçtiğini gördüm. Düşmekten son anda kurtuldunuz. Ben de bir daha yaninizdan öyle biri geçmesin diye sizinle gidiyorum dedi. Nereye gidiyorsunuz diye sordum? Adam benden sonra daha 200 km devam edecek. Hayır sen bekleme beni. Daha benim 20 km falan yolum var dedim. Adam olmaz dedi. Sağolsun. 20 km bizimle beraber yaklaşık 40 dk devam etti yolun en sağ şeridinde biz. Bizden solda o. Bize korumalik yapti. Hatta yolda çay falan alayim size. Üşümüşsünüzdür deyip bi kafede durdu. Ama biz razı olmayinca o da devam etti.

Şimdi adam için önyargılı oldugumdan dolayı vicdanim sızlıyor. Arabada ailesi ile beraber yaklaşık 40 dk daha uzattı yolunu.

Bisikletle ilgili Hayatımda rastladığım en güzel olay.

@Yusuf_AZE
Böyle insanların var olması, bir insan olarak beni gururlandırmakta. Rastladığınız şoför gerçekten çok iyi bir insanmış. Önyargının ne kadar kötü bir şey olduğunu yaşayarak öğrenmiş oldunuz.

@barış barış

[emoji23][emoji300]️[emoji120][emoji300]️[emoji23]
-Robocop bu,
-Donacaksın o olacak,
-Akşam haberlerine yetişeceksin,
-Tr de insan gibi araba kullanan yok çiğneyip atarlar,
-Ne inatçı adamsın,
-Bu havada bisiklete mi binilir,
-Deli la bu deli yeminle,

HayatatribündenbakanlaR

@dodurgalı_06 evet. Hem de öyle bir yaşanmışlıkla öğrendim ki, sanırım her seleye oturduğumda o adam gelecek aklıma. Genelde fazla önyargılı biri olmadığımı düşünüyorum. Ama bu olay dışında genellikle karşılaştığımız malum sorular ve o paraya neler alabileceğimizi sormadan bize öneriler veren malum kişilerin çokluğunu düşününce bir an boş bulundum herhalde. :(

Dag bisikletine benzinlikte hava basiyorum 55 psi ayarladim birisi neyapiyon 55 basiyon dedi bende evet dedim cok degilmi dedi abi yaris bisikletlerine( yol bisikleti desem pek anlayacak gibi degildi ) 110 falan basiyolar dedigimde nediyo bu bakisina maruz kalmistim. Hello lar vs leri soylemeye gerek yok sanirim :)

• Beğen
Tepkiler: nonsteril
Bu soğukta bisiklete mi binilir yahu
Kaldırımdan gitsene
Burası ters yön kardeşim(araba olsaydım evet)
Bunun lastikler niye bu kadar geniş :komik:
Kaç vites bu?
Heryer buz manyak mısın sen?
Ben o paraya motor alırdım...

• Beğen
Tepkiler: Kızılçam
Soru:Şimdi sen bu bisiklete neden biniyorsun?
Cevap:Sağlık için..
Soru:Nasıl yani?
Cevap:Spor oluyor yani...
Soru:Kaç para bu?
Cevap:Şu kadar.....
Soru:Kaç basıyor bu?
CEVAP:EBENİNNNN......:ssrtcbya:

Ben de burdan yağmurlu havalarda okula otobüsle gitmek zorunda kaldığım zamanlarda bakırköy de otobüsün yanından geçen bisiklet li abiye seslenmek istiyorum sürmesin kötü örnek oluyor. Zaten yağmur 1 hafta sürüyor içimde bir hasret oluşmuş kafam camda trafik sıkışık yandan hayal gibi geçip gidiyor

Ne yapayım ben şimdi al bisikleti kuru yerin kalmasın zature ol diyor resmen bana

• Beğen
Tepkiler: Çağdaş78
@Yusuf_AZE

%99 bisikletçidir oda

öbür hıyarda bilerek yapmıştır adım gibi eminim bizde araba kullanıyoruz hayvanlığın lüzumu yok

Bu soruya bisan kullanırken denk geliyorum :)
-Kardeş o bisikletlerden hala kaldı mı ya :D

• Beğen
Tepkiler: Cemil Dada
-hello
-oraya araba zor çıkıyor (kartepe)
-it gibi binersen hasta olursun tabi (oysa günlük hayattan daha sağlam giyiniyorum bisiklette)
-buna 120 çok sen napiyon
-cok ince değil mi bu(23mm, emin olamadı onay bekliyor)
-en az 105 al değiş onu yolda bırakır(bırakmadı)
-guzel ama vaktimiz yok sizin gibi(saatlerce internette takılmayı, tv karşısında beyinlerini çürütmeyi vs. iyi biliyorlar ama nedense kimsenin vakti yok enteresan)
-sıkı giyin yavrum (kumaşına kadar nasıl koruduğunu anlatmama rağmen klasik söylemezse olmaz) canım annem:)

@O1tuna aynı durumdayım
libadiye cd.den göztepeye sabahın köründe durakta beklerken önümüzden mutlu mesut geçip giden, yağmurda bile süren saygıdeğer bisikletli bari yağmurda sürme, nerdeyse 3 hafta olacak bisiklete binmeyeli acı bize

• Beğen
Tepkiler: mehmetsunu
Denizli pamukkale yolunda yaşli bi amcam hellooo diye bağırdıydı. bozuntuya vermedim bende helloo dedim :))

• Beğen
Tepkiler: Bozkırlı
@Castiel Burası ters yön kardeşim(araba olsaydım evet) Üzülerek söylemek zorundayım bu konuda haklılar. Araba olsaydım evet değil cevabınız. Siz zaten karayolları kanununa göre motorsuz bir araçsınız ve tüm trafik kuralları sizi de bağlar. Nasıl ters yönden gelen bir arabaya kızılıyorsa size de kızılacaktır. Kızan kişileri de sonuna kadar desteklerim.

@barış barış

Hızır aleyisselam olmasın. Böyle biri insan olamazda.

• Beğen
Tepkiler: Yusuf_AZE
Geri