Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Bir bisikletliye söylenen ilk söz ya da soru nedir?

Soru: Nerelere gidiyorsunuz bununla?
Cevap: Tekerin döndüğü her yere gidiyoruz.
Soru: Mesela nereye?
Cevap: Geçen Erciyes Dağı'na çıktık mesela.
Soru: Gerçekten mi?
Cevap: Gerçekten tabi. Yolu çok güzel çıkmasıda inişide bi o kadar zevkli.
Soru: Hoca sende de hiç akıl yokmuş valla. Kocaman adam bisikletin üstünde Erciyes Dağı'na mı çıkar. Git motor al bin istediğin yere git.

Scudo
bisikletin fiyatını garipseyip başka bir şey almanız (örneğin motosiklet) yönünde telkinlerde bulunan insanları, vites sayısı sorulduğunda 14 veya 7*2 demenize bende 18 vites vardı diyenleri veya bir başka şeyle kıyaslayanları küçük görmeyin arkadaşlar. veya alaya alır şekilde "beyinleri yok" falan demeyin. Bisiklet meselesi farklı bir dünya farklı bir kültür. Sizin bildiğiniz kültüre insanlar dahil olmak zorunda değiller, tabi ki siz de onların dünyasına dahil olmak zorunda değilsiniz. Herkesten sizin hobiniz hakkında bilgi sahibi olmasını bekleyemezsiniz. İnsanların hayatlarını zor kazandıkları bir ülkede, başlarını sokacak bir evleri olmasının büyük zenginlik sayıldığı bir ortamda siz anlaşılamayabilirsiniz. Bunları kafaya takmayın fazla. Ha en azından kafaya almayın bu insanları.

Yuarıda birisi yazmış, "ooo bisikletin artık bizi kapıda karşılıyor." En çok onu sevdim bu arada

trainspotting35 Merhaba,benim karşıdan gelen arabayı görmem gerek,onu görüp hatalarını telafi etmeme rağmen 2 gün önce bana bir araç yan tarafımdan çarparak bacağımdan yaralanmama neden oldu,önümden gelen araç benim onu görüp ekstra dikkat etmeme rağmen bunu bana yapabiliyorsa arkamdan gelen araç acaba ne yapabilir soruları canlanıyor aklımda..

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
@Castiel
Öncelikle geçmiş olsun ama araçla burun burunasınız değil mi bu anlattığınız olayda? Tamam yollar kötü, araç sürücüleri bilinçsiz ama ters şeritten gitmeniz doğru değil, ne mantıken, nede trafik kanunları kapsamında.

Daha çok katlanır kullanırken garip sorular geliyor banada -kaç para bu -bunu dışarda bırakma sakın çalarlar -ağırlığı ne kadar -lastikler patlıyormu -oo bisiklete bak ne acayip -beni tartarmı bu (soran vatandaşlar genelde şişman) -

Konuyla alakası yok ama mesajlardan şunu farkettim. Bizim insanlarımızın kafası Doğan,Şahin ve türevi arabalara endeksli galiba :) Parasal her mevzu ( 10.000TL altı) bunlara dayandırıyorlar. :)

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
Bence insanlar gerçekten güzel giden, yormayan bir bisiklete binip onun tadını almadıkları için motor, kuş serisi ve elektrikli gibi şeyleri öneriyorlar. Aynı adamların elinde 3500-4000 liralık telefonlar varken söyledikleri şey mantıksız gibi geliyor ama o adam belki o telefonun kasmadığını, kamerasının güzelliğini gibi şeyleri gördükten sonra o fiyatı vermeye kabulleniyor. Aynı durum bisiklettede olsa belki adam bu fiyatlarda bisiklet alacak. Bence tamamıyla bununla alakalı.

Birde onun gibi düşünelim. Küçükken hep etrafında olan bisan gibi yada bakımsız eski bir bisiklet sürmüştür muhtemelen. Öyle bir bisiklet ile 20-30 km gitmek nasıl olur? Tabii ki çok zor olur ama birde adam gibi bir bisiklet ile gitmek çok daha rahat olur.

Anlatmak istediğim şey bisikletlerimizin hiç düşündükleri gibi olmadığı. Şahsen annem bisikletle o kadar yol gidilir mi çok zor olur demişti. Işıklarda kalkarken bisikletimle onun arabasından önce kalkıp eve geldiğimde o kadar zor olmadığını ve ne kadar hızlı gidebildiğimi gördüğü zaman bisikletin aslında ne kadar düzgün bir şey olduğunu anladığını düşünüyorum :D

@Castiel
2918 sayılı TCK KARAYOLLARI Trafik kanununda Bisiklet için ;

Madde 3 c (10) bendi : Bisiklet motorsuz bir Taşıttır.

Madde 37 Sürücü için Ehliyet ve Taşıt için Plaka gerekmez.

Madde 46 Karayolunda en sağ şeridi kullanır ve diğer taşıtlar ile aynı sorumlulukla hareket eder.

Madde 66 Bisiklet yolu olan yerlerde karayolunda sürülemez.

Madde 66 a.) bendi Karayolunda ikiden fazla bisiklet yanyana sürülmez.

Madde 66 b.) İşaret verme dışında, çift elle sürülmesi ve genel kurallara uyulması zorunludur.

Madde 66 c.) Yük ve eşya taşınamaz.

Madde 37 Bisikleti karayolunda sürmek için 11 yaşını bitirmiş olmak yeterlidir.

Bu şekilde yol alırsanız karşından çarpan araç daima haklıdır. Bu kural asla değişmez.

Yağış olmadığı sürece okula bisikletle gidiyorum. Okuldaki öğretmen arkadaşlar sürekli sorduğu terlemiyormusun? Benim cevabım ben beden eğt öğretmeniyim derste de terliyorum :)
İkinci en çok duyduğum söz : helal olsun :)

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Geçenlerde Yalova'dan gelirken Topçular iskelesinde vapura bindim. Vapurda kendi halime açık havada takılmaktayım. Eskihisara vapur yanaşırken ben de ön sıralarda yerimi almak için hareket ettim. Hava soğuk olduğu için tam giyimliyim, yüzümde maske falan var. 40 yaşında yahut o civarlarda olduğunu tahmin ettiğim bir hanımefendiye rastladım. Aramızda geçen diyalog;
- Aaa ne güzel. Siz yarışçı mısınız?
- Hayır hanımefendi öyle takılıyoruz, geziyoruz.
- Bu yarış bisikleti değil mi?
- Evet yarış/yol bisikleti derler bu tarzlara.
- Benim oğlum da bisiklete biniyor. İstanbul üniversitesinde klüple yarışlara falan gidiyor. Onun bisikleti de böyle de oradan bildim.
- Ne güzel.
- Beni yanlış anlama oğlum ben senin annen sayılırım. Vallahi sizleri çok takdir ediyorum. Beni yanlış anlamayın ama sokaklarda başka şeylerle uğraşacağınıza ne güzel spor yapıyorsunuz. Böyle devam edin siz.
- Teşekkürler hanımefendi. İyi günler.

Bu arada hanımefendi benim 34 yaşında olduğumu en iyi ihtimalle ablam olabileceğinin farkında değil. Ona göre bisiklete bindiğime göre en fazla çocuğu yaşında olabilirim. Bu da böyle bir anım işte.

en çok garipsediğim...
bisikletimle uzun tur yaptığımı gören duyan arkadaşlarım öyle bir hevesle bisiklet almak istiyorlarki beni uzun süre hangi bisikleti almaları konusunda konuşturuyorlar benden bilgi almaya çalışıyorlar.
aradan birkaç gün geçiyor onlarla tekrar konuştuğumda sanki daha önce hiç bisiklet hakkında konuşmamışız gibi bisikleti küçümser bir tavır takınıyorlar.şaşmamak elde değil

@O1tuna
Yagmurluklar var bisiklete gore

Büyükçekmece yokuşundan inerken hızım 70-75 Allah ne verdiyse basıyorum, malın biri yanıma yanaştı arabanın içi direk barzo dolu, bas abi, bas yürü beaaaaahhhh filan diye bağırdı. O ara aklımdan elemanların hep bir ağızdan vur bana şarkısını söylediğini geçirmiştim ve gülmemle birlikte bütün konsantrasyon s..çtı.:D:D

Geri