Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Bir bisikletliye söylenen ilk söz ya da soru nedir?

@Motorola Ben yinede agresif sürüş tarzını tercih ederim özellikle motorda. Hele agresif sürerken motoru bi tekere çekiyosun devir sonda tigerdan öyle efsane bi ses çıkıyor ki...
Fena hiç bir şeyi değişmem bu hisse :)

Scudo
Bisikletimde heybe hep var ve semt pazarına bisikletimle giderim.

Pazarcılardan gelen tepki şöyle;

Hayat sana güzel, mazot parası yok, vergi yok. Oouuggh!

Fenni muayene yaptırdın mı?

Servis bakımı yaptırıyon mu?

Kaskosu var mi bunun?

...

Genelde verdiğim cevap:
Ben de araba kullanıyorum ve araba kullananı devlet donuna kadar soyuyor.
O yüzden ben bisikletçiyim:):)

Tek başıma rampa çıkarken sık sık karşılaştığım bir diyalog. Tempomu tutturmuşken arkadan araba veya motosiklet gelir, yanımda yavaşlar.
- Gapışalım mı nihohahaohu :krsn:
- Ben bir beygir, siz yüz iki beygir. Siz beni geçersiniz :p
Genelde yazılım hatası verip yorumsuz devam ederler :)

Katlanırımı görenler ilk olarak şöyle demişlerdi:
-Daha küçüğü yok muydu bunun?
-Var 16 sıda var bunun.
-Eee ondan alaydın.
-Valla ben bu cüssemle bunu alabildim.Sende bu cüssenle onu al????:komik::komik:

Ve verilen kilolarımdan dolayı;
-Bu ufaklıklamı verdin bu kiloları?
-Evet
-Helal olsun.Tebrikler.İdolümsün Abi.:)

sanırım bazıları klişe olmuştur,

*bunu alacağına motor alaydın ya*
*alümüyünyummu bu?*
*nerelere gidiyorsunuz? oha kafayımı yediniz?(cevaba istinaden tepki)*
*arabayı sattınmı?*
*bunda şamyel varmı?*
vb.

Bisiklet kullanırken :ckskc::hihi:
Kaç yapıyor bu
Lastik ince değil mi
Lastiğe bu kadar hava mı basılır
Kilo verdirir mi
Tanıdık insanlar:kptmya::rolleyes:
Kızlar bakıyor mu
Ana nekadar hafif
Ana çok ağır
Bu paraya motor alırsın
Kırılır bu
Bir tur bineyim mi
Vitesi nerden değişiyor
Şurası veya burası ne işe yarıyor
Hiç kilo vermemişsin
Oha çok uzak değil mi (40km için)
Kötü niyetliler :mad::kötü:
Kaldırımdan git lan
Öleceksin oğlum
Tabi bazı hayvanlar da konuşmasını bilmediğinden böğürüyorlar yada salyalarını akıtıyorlar
Birde nefes alıp verir gibi korna çalanlar
Evde ise özellikle annem ;):bsmagryr:
Terlemişsin hiç biryere dokunma
Bisikleti eve koyamazsın
Lastiklerini sildin mi
Yağ akıtacak
Balkonda yıkama
Banyoda yıkama
Aklıma gelenler ama kesinlikle daha onlarcası vardır

@Tuars07Iyi banyoya kadar ilerleyebilmissiniz bizimki daha kapidan iceri giremedi[emoji23]

• Beğen
Tepkiler: Tuars07
Bisikleti ilk aldığımda "buna bu kadar para verilir mi" "bu paraya motor alınır" falan dediler :D

Duyduklarıma göre;
-Bisikleti eve bir daha getirme.
-Bisiklet yokuşta çekmiyormu.
-Bisiklet kaç fites.(11 diyince benim 27 diyorlar.:acpsnr::acpsnr::naslyany:)
-O yokuşları nasıl çıkıyon.
-Günde kaç km gidiyorsun.(20 km bile çok diyen var.:eek:)
-Bisikleti boşver bir yerlerini kırarsın.
-Anne ben bisikleti banyo ya da balkonda yıkıyacağım diyince git sokakta bidonla yıka.:hihi:
-Az daha koyup motor alsaydın.
-Bak ben 200-400tl' ye bisiklet aldım.Sen gibi gidip 5000tl'ye kazıklanmadım.:kptmya::kptmya:
-Elektrikli bisikletle gelip yanımda köpek sesleri çıkarmaları.:mad::mad::uzgnm::uzgnm:
-Dağda pazar günleri çıkışta hiç kimse tınlamaz ama inişte "aaa dağ bisikleti geliyor."derler.
-Yaşlı amcalar dağdan inerken arkamdan arkamdan bu bisikletçiler niye dağa çıkıyorlar,yasaklansın gibi konuştular.:agla::agla::mzkdnlmk::mzkdnlmk::mzkdnlmk::mzkdnlmk:

Bir gözlük aynam var.Bisikletçiler de dahil herkes gözlük aynasını soruyor.:snzdglsn:
Arkanı gerçekten görüyor musun diye.Evet görüyorum.

Bana soruyorlar neden bisiklete biniyorsun manyakmisin o kadar yol gidiyorsun al bir araba yada motor al kafan rahat etsin diyorlar ve bu sözleri duymaktan sıkıldım artik araba al diyorsunuzda benzine her gün zam geliyor yada sigortaya yada her hangi bir parçasına (vergileri hiç sanmıyorum) arabayı alıyorsunuz 5'e vergiydi şuydu buydu oluyor sana 10'a ben neden vergisiz dertsiz tasasız bir araç kullanmayım ne vergi nede zam var verdiği mutlulukta cabası yorgunluğu bile bana zevk veriyor ben bu zevki ne arabada nede motordan alıyorum ama benim gibi düşünmeyen bir sürü öküz var mesela en bilindik örnek taksiciler veya minibüs şoförleri adamlar sanki sırf bizimle uğraşmak için araba sürüyorlar yakından geçmeler ışıklarda kırmızı yandığını göre göre geçmeler artık şu trafikten nefret ediyorum sırf böyle adamların yüzünden birde sözlü tacize uğruyoruz mesela ben geçenlerde decathlon'a girmiştim ve üzerime forma ve tayt bakmaya girmiştim ben tayt reyonunun oralarda gezinirken öküzün biri bana dik dik baktı(öküzün trene baktığı gibi bakıyorsun derler ya bu söz o adam için söylenmiş) ve şöyeldiki bu tayt bu g*ote kuçuk değil mi :)mad::mad:)dediği anda ben zaten delirdim orada insanlar olmasa ardamı elime ne geçerse dövucektim ama sinirlerime hakim olup sonra öküz ciftliği burda değil yanlış yere gelmişsin dedim orada bana kaşılik verse çok büyük kavga çıkartıcam ama Allah tan sustu(keşke karşılık verseydi;)) bunun gibi çook örnek var ama ben yazıyı çok uzatmadan bitireyim artık :)

Bu yazıdan çıkarılacak ders:
TÜRKİYEDE BİSİKLET SÜRÜLMEZ !!!

Denizli' nin ilçelerinden birine tur 3-4 arkadaş tur yaptık. İlçenin adı Karahayıt, nar suyu ünlü. Bir sokak var ve o sokakta bir sürü nar suyu tezgahı var. İşte oradaki tezgahtarlardan biri "gelin bisikletçiler gelin" demişti. Ama ses tonu "gelin de bi size geçireyim" der gibiydi. Artık nar suyu satıcısı bile bisiklet görünce geçirmeye başladı :naslyany:

Hemen her turumda yanımda yol bisikleti kullanan arkadaşım olur. İnsanlar ona (benim 2.25 lastikleri göstererek) "bu daha iyi değil mi?" der.

Bazısı 78 lik gidona "kontrol etmesi zor olmuyor mu?" diyor. Bazısı "sen buna nasıl oturuyon?" diyor (iç bacak 92 cm olunca sele de uzun)

Şöyle bir düşündüm de bana pek garip şeyler söylemiyorlar. Herhalde taytım ve kaskım bisikletle bire bir uyumlu olunca profesyonel olduğumu falan sanıyorlar :D

@Mustafa Zeybek

Mustafa bey ben tayt giymediğim halde sataşıyorlar:) acaba size neden sataşmıyorlar

Bi keresinde Mersin'de bir köyden geçerken beni görmeyen bir köylü; bunlarda beyin yok demişti, hadi bende yok da, arkamdan gelen bisikletli arkadaş doktordu ))..

@Bisiklet sever 93
İri yarı olduğum için sanıyorum. Bana kötü bakana ben daha kötü bakıyorum. Anında gözlerini kaçırıyorlar :) ama bizzat ailem ve akrabalarım birkaç defa taytıma laf söyleme girişiminde bulundular. Bu çabalarının girişimden öteye geçmesine izin vermediğim için ağızlarını açamıyorlar tabi.

Ha bir de şimdi aklıma geldi. Garip söz olmasa da garip bir olay var. Mesela ilçeye doğru yol alırken bir traktör size selam mahiyetinde korna çalar, el sallarsınız. Bunu gören araba da korna çalar, arkadan el sallarsınız, onu gören de korna çalar, en son el sallamayı bırakıp pedallamaya devam edersiniz. Başbakan mıyım ben yahu herkese el sallayayım :D

Bu konudan çıkardığım bizim Türkiye toplumunun bisiklet kullanmayan kısmının tamamına yakını bizi sorunlu görüyor olmaları :acpsnr: ama sevinecek bir nokta var oda memleketimizin insanı hiç bir konuda anlaşamaz ama bize karşı hep birlik olmuşlar;) parti kursalar %60 la alırlar hayırlı olsun:kptmya:

Alışık olmadığımız bir şey gördüğümüzde imreniyor, yapamayacağımızı anladığımızda da kıskanıyor ve onu aşağıya çekmeye çalışıyoruz.
"O paraya motor alsaydın, passat alsaydın" gibi lafların üzerine yarın adamın karşısına güzel bir motorla çıksan (üç liralık kuryeci scooterlarından bir tık daha iyisi olsa yeter) "vaay kardeşime bak be hayırlı olsun" diyecek ama arkandan "lan bu dürzü nasıl aldı bunu kullanmaya nasıl vakit buluyo" diye geçirecek.
Genellemelere karşıyım ama aynen böyle değil mi abi?
Sana " valla en iyisini yapıyorsun" diyenler gidip bir arka fara birkaç yüz lira gömmekten çekinmeyecek ama çocuğuna bile bisiklet bakarken hangi MARKET daha ucuza veriyor diye gezip duracak.

Geçen gün yanlarından geçerken ''fiyuvv'' diye bağırdı birkaç çocuk. Bisiklet sürerken ''dayıııı, fiyuvvvv'' diye bağırıp insanları rahatsız eden youtuber çocuğu örnek alıyorlardı herhalde.

• Beğen
Tepkiler: Özcan
Geri