Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Bir seferde en uzun ne kadar yol gittiniz?

Scudo
@Yavuz Çetin
3 ya da 4 güne geçiyor.
en son durum
bisikelt salcano nova
mesafe 40 km
ortalama 28-30 diye tahmin ediyorum bu yaz hiç süremedim nerdeyse :S

@Yavuz Çetin

Jointace jel var. Eczaneden alabilirsin. Dizinin üstüne sür ve diz kapağının etrafından elinle yayarak 2-3 dakika masaj uygula. Hem eklemini besleyecek hem de rahatlatacak.

• Beğen
Tepkiler: Doğukan Aksu
geçen hafta cumartesi 40 km yaptım düz yol hafif rampalarda 120 yi geçerim diyorum tabi arkadaş lazım yanıma :)

102,5 km geçen pazar günü yaptım ve hiç bir sorun olmadı gayet rahattım yorulmadım desem yeridir...

bu başlığın biraz da iç dökmeye vesile olması açısından soruyu kendime göre değiştirip cevap vermek istiyorum...

iki hafta önce 145'i, hem de rahat rahat görünce...
yağmurlar başlamadan, sezon kapanmadan (ya da 2013 olmadan diyim...) 200'ü de görmek istiyorum....

Geçen pazar (23 Ekim 2012) İzmir-Bademler-Seferihisar gidiş-dönüş toplam 99 KM yaptım.
Arada Bademler'de durup mantı yemişliğim var mola olarak. :cool:
Hatta Ege Pedal da Bademler'deydi :in:
(link)

99.9 da şaka gibi olmuş :rolleyes:

@CandanC

aynen öyle oldu-androidli telefondan strava'yı çalıştırdım yola çıkarken-gps kaydı aldı ama eve yaklaşınca şarj bitip telefon kapanmak üzereydi-ben de eve bir kilometreden az mesafe kala finish ride diyerek turu sonlandırdım, şarj bitip de hepsi silinmesin diye. bilsem 100 metre daha gider 100 KM'yi görürdüm.

neyse, resmi-kayıtlı olarak olmasa da 100 KM'yi o gün geçtiğimi biliyorum :in:

sadece ": ))" diycektim ama, bu kadar kısa mesaj göndermek forumda yasak olduğu için böyle deliyorum kuralları =)

çok büyütmeyin gözünüzde... umarım en geç bu hafta sonu 50'leri, 70'leri görücez sizden.. bence görmeliyiz yani =)

1973 model bir klasikle tek seferde sorunsuz 240km yol kat ettim fakat şuanki hedefim 240km'den fazlasından ziyade aynı mesafeyi frenleri olmayan bir fixed gear ile kat etmek.

Yalova-Çınarcık-Erikli Yaylası-Delmece Yaylası-Narlı köyü-Gemlik rotasında sürdüm bu haftasonu
Evimden pendiğe gidiş geliş te dahil toplam 133 km yol yaptım.
800 mt yüksekliğe kadar tırmandım

@Yavuz Çetin
Yazmis ya dostumuz!:) Fixed Gear!

• Beğen
Tepkiler: Doğukan Aksu
@Yavuz Çetin

Strava'yı yeniden tavsiye ederim. Kusursuz çalışıyor. Tek sıkıntı şimdilik telefonun şarjı... :in:

@Yavuz Çetin

Strava'yı yeniden tavsiye ederim. 2 aydır kullanıyorum, kusursuz çalışıyor. Tek sıkıntı telefonun şarjı şimdilik. :in:

@Yavuz Çetin

@ihtiyar

@Yavuz Çetin

Selam, öncelikle Fixed Gear'a çok yüzeysel ve kısa bir tanımlama ile başlamak istiyorum. Kısacası Fixed Gear diye tanımlanan bu bisikletler bu kültürün en alt kısmını oluşturmakla şuan içinde bulunduğumuz dönemin de ayrıca hipster akımı olarak gösterilmektedir. Mantıken çok basit ve mükemmel bir mekaniğe sahip olup adından da anlaşılacağı gibi sabit dişli bisikletlerdir. Yani daha da basite indirgediğimizde bilinen dişlilerin aksine kendi ekseni etrafında serbest dönüşü olmayan tamamen göbeğe sabit bir dişli sistemi olarak düşünebiliriz. Ne kadar pedal o kadar yol... Pedalı sürekli çevirmek durumunda olduğunuz gibi fren ve yavaşlamalar içinde ekstra güç ve dikkat gerekmektedir.
Tehlikesine gelince de tamamen frensiz bir fixie ise bu, evet kesinlikle tehlikeli ve bir hayli de konsantreye dayalı olduğunu söylemek hiçte abartılı olmaz. Abartılı olmaz çünkü dikkatsiz yayalar, sürücüler, ve gelişi güzel çukur-tümsekleri de buna sayarsak kesinlikle bu aleti kullanmayı göze almış olmak için sıyırmış olmanız gerekmektedir. Hiç böyle bir makineyi denememiş olanlara da bu hissi anlatmak emin olun imkansız, kesinlikle bir kere de olsa yaşanmalı. :)

• Beğen
Tepkiler: ihtiyar ve CandanC
@Dogukanaksu
Fixed gear veya kısaca "fixie" günümüzde pist yarışlarında kullanılır. ( Trafiğe çıkan külhanbeyler, babayiğitler :)hariç)
Keirin, sprint, takım takip, 6 gün yarışı .... gibi pek çok disiplini vardır. Maalesef velodromdan mahsur yerlerde ve ülkelerde ancak bir yol kısmını trafiğe kapatarak veya trafiğe kapalı (büyük mağaza park yeri gibi) bölgelerde uygulamak mümkündür.
En basiti küçük çocukların kullandığı üç tekerlilerdir. Kapalı salonlardaki "spinning" aletleri de genellikle aynı prensip üzerine yapılmışlardır. ( Bendeki gibi rubleli modelleri de olmasına rağmen)

@Dogukanaksu

73 model olan imzanızdaki PL50 mi? Eğer "cantilever" frenli modeli ise bir resmini koyabilirmisiniz?

Geri