Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Bir seferde en uzun ne kadar yol gittiniz?

Bu pazar 210 kilometrelik bir grup sürüşüne katılmayı planlıyorum. Grup ortalaması 28-30 km/s olacak gibi. Daha önceden en uzun 130-140 kilometrelik turlar yaptığım için, bu sürüş beni biraz korkutuyor açıkçası. Sürüşün korktuğum kadar kötü geçmemesi için, öncesinde ve sürüş esnasında yapabileceğim tavsiyeleriniz var mıdır? Özellikle beslenme ve enerjimi koruma konusunda her türlü tavsiyeye açığım.

Scudo
Şu anlık 40 km, önümüzdeki ayın başında 80 km'lik bir gezi yapma planım var.

275 km. Selimeye çıkışlı tuzla gebze kartepe oradan iznik yalova. (Uzak Single Shot) 3400 elevation

Sırdaki hedef ise 400km. Büyük bir istanbul loopu. içerisinde gebze, sakarya da bulunuyor. (5.400 civarı bir elevation)

Bunun dışında da her uzun sürüşü 200km üzerinde tutmaya çalışıyorum dayanıklılık için. (2500+ elevation, ya da bu elevationu daha kısa mesafelerde 150-170km de almaya çalışıyorum/z dayanıklılık artsın diye)

Arkadaşlar bilgisi olan var mıdır, Türkiye'de kadınlarda 24 saatte en uzun sürüş mesafesi nedir?

• Beğen
Tepkiler: ghostt
Selamlar, bu konuda çok tecrübeli bir sürücü değilim aslında. Ama uzun yol yapmak için tüyolarım var, bizzat denenmiştir:D

Neler mi?
Birinci önceliğimiz zaman, gün içinde kendinize ayıracağınız 6-8 saat gibi uzun bir zamandan bahsediyoruz. Kolay demeyin hemen, evli ve çocuklu ama uzun mesafe gitmek isteyen bir sürücü için zamanı dondurmak gibi birşey bu:hhhhhh:
Sabah 4:30'da kalkıp, en geç 5:00'de yola çıkmanız gerekiyor. Bu size ev halkının uyanma saatine göre en az 4-5 saat kazandıracaktır.:harika:

Ikincisi, size yolda enerji vereceğini düşündüğünüz mamalar. Tabii bu bünye ile de alakalı. Bana 1 sandviç, 1 muz ve biraz da kuruyemiş yetiyor. Fazlasını taşımak zor geliyor.

Bakımlı bir bisiklet, sizi yolda vites, fren, ses vs ile üzmesin. Patlağa yapacak birşey yok tabii..

Ve son olarak, bana da en çok yol yaptıran hususa gelelim. Başladığınız yerden olabildiğince uzaklaşmak, korkmadan, cesaretle. Sizi heyecanlandıracak bir rotanın çok yardımı olacaktır. Belki bu gazı verecek bir yol arkadaşı ile de çıkabilirsiniz.

Nedendir bilmiyorum, gidiş yönündeki mesafe arttıkça, daha bir yapabilirim geliyor bana.

Şu ana kadar en fazla 109km yapmıştım. Hedefim de 126km'ye çıkmaktı. Nedense zor geliyordu. Ama ben kaç yaptım dersiniz? 150km. Yetti mi peki? Hayır, sonraki hafta ayni rotada 160km. (Mental olarak da işi bitirmek gerekiyor sanırım)

Şimdiki hedefim de 180km.
Bana göre, sadece 10km daha ileri gitmek...:koptum:

Hız, süre ya da mesafe, bir şekilde hedef şart bu işte.

@_Madmexx _ İstediğiniz hedeflere sağ salim ulaşmanızı dilerim. Uzun sürüşü başarabilmek için paylaştığınız tüyolara katılıyorum, izninizle bir tane ekleme istiyorum: @Özcan güler 'i takip etmek. :) Onun başardıkları benim için şimdilik hayal olsa da motivasyon kaynağı oluyor. Mental olarak işi bitirmeye yardımcı.

@_Madmexx _ İstediğiniz hedeflere sağ salim ulaşmanızı dilerim. Uzun sürüşü başarabilmek için paylaştığınız tüyolara katılıyorum, izninizle bir tane ekleme istiyorum: @Özcan güler 'i takip etmek. :) Onun başardıkları benim için şimdilik hayal olsa da motivasyon kaynağı oluyor. Mental olarak işi bitirmeye yardımcı.
Güzel dilekleriniz için teşekkürler, Özcan bey hepimizin takibinde:harika: kendisi bana dönüşte eve ulaştıran motivasyonu veriyor:D

Selamlar, bu konuda çok tecrübeli bir sürücü değilim aslında. Ama uzun yol yapmak için tüyolarım var, bizzat denenmiştir:D

Neler mi?
Birinci önceliğimiz zaman, gün içinde kendinize ayıracağınız 6-8 saat gibi uzun bir zamandan bahsediyoruz. Kolay demeyin hemen, evli ve çocuklu ama uzun mesafe gitmek isteyen bir sürücü için zamanı dondurmak gibi birşey bu:hhhhhh:
Sabah 4:30'da kalkıp, en geç 5:00'de yola çıkmanız gerekiyor. Bu size ev halkının uyanma saatine göre en az 4-5 saat kazandıracaktır.:harika:

Ikincisi, size yolda enerji vereceğini düşündüğünüz mamalar. Tabii bu bünye ile de alakalı. Bana 1 sandviç, 1 muz ve biraz da kuruyemiş yetiyor. Fazlasını taşımak zor geliyor.

Bakımlı bir bisiklet, sizi yolda vites, fren, ses vs ile üzmesin. Patlağa yapacak birşey yok tabii..

Ve son olarak, bana da en çok yol yaptıran hususa gelelim. Başladığınız yerden olabildiğince uzaklaşmak, korkmadan, cesaretle. Sizi heyecanlandıracak bir rotanın çok yardımı olacaktır. Belki bu gazı verecek bir yol arkadaşı ile de çıkabilirsiniz.

Nedendir bilmiyorum, gidiş yönündeki mesafe arttıkça, daha bir yapabilirim geliyor bana.

Şu ana kadar en fazla 109km yapmıştım. Hedefim de 126km'ye çıkmaktı. Nedense zor geliyordu. Ama ben kaç yaptım dersiniz? 150km. Yetti mi peki? Hayır, sonraki hafta ayni rotada 160km. (Mental olarak da işi bitirmek gerekiyor sanırım)

Şimdiki hedefim de 180km.
Bana göre, sadece 10km daha ileri gitmek...:koptum:

Hız, süre ya da mesafe, bir şekilde hedef şart bu işte.
Birebir katılıyorum. Hem evli çocuklu kısmına hem gidiş yolu uzadıkça devam etme isteği gelme konusu.
Gerçi çocuk 2 yaşında olunca öyle erkenden kaçmıyorum. Sanırım birkaç sene sonra hayat yoluna oturunca o sabaha karşı çıkma olayı çok akla yatkın.

Bu sefer kendinin kini değil arkadaşımın etkinliğini paylaşmak istedim. Bir kadın olarak güzel bir performans çıkarttı. Amacımız Eskişehir Konya yapmaktı ama Ilgın'dan sonraki 5 km'lik yol çalışması ve daha sonrasında uzunca süre emniyet şeridini kazımış olmaları ortalamamızı 32 den 30 kadar düşürdü. Konya'ya 35 km kala havanın kararmasıyla bitirmek zorunda kaldık. 1 saatimiz daha olsaydı şehrin içinde de yol alarak 350 km'yi geçebilirdik. Bir dahaki sefere artık.

strava5433216628174787731.jpg
(link)

Hiç mola vermeden 155 km, 2018 deki trans troy yarışında 17.5 saatte 335 km, Çanakkale den eski foça, tabi bir de yolu şaşırıp fazladan 15 km var üstüne...

Selamlar,Sakarya merkez çıkış noktam;dağdibi,kaynarca,acarlar longozu,Karasu,Ferizli,söğütlü.. herhalde 150 km yapmış olabilirim.tekeriniz patlamasın,zinciriniz kopmasın,akordunuz bozulmasın:)

Merhaba, Ben 16 yaşındayım son 2 yıldır düzensiz olarak dağ bisikletimle yol yapıyordum. (Düzenli olarak ulaşım için kullanırım havalar el verdikçe) Çok fazla kendime güvenmediğim için 40 km'yi de hiç geçmedim evden çok uzaklaşmamak için. Son 1.5 aydır bisikletle daha profesyonel ilgilenmeye başladım. Uzun yıllardır bisikletle kamp yaparak akdenizi gezme hayalim var. Bunda daha önce gençliğinde bunu yapmış olan bir aile dostumuzun anlattığı güzel hikayelerin de etkisi var tabi. Benim bisikletle çok fazla tecrübem yok. Öncelikli olarak bir yol bisikleti almak istiyorum. Scott Speedster 10 ve Giant contend sl2 disc arasında kaldım. Bu konuda da tavsiyelerinizi bekliyorum. Asıl konuya gelirsek. Akdeniz turu olmasa da istanbul çevresinde kamplı küçük 1-2 günlük turlar yapmak istiyorum. Benimle birlikte gelebilecek 1 arkadaşım var. Ama ikimiz tek yapmamız güvenli olur mu bilmiyoruz ve kalabalık bir grupla yapmak istersek nasıl adımlar izleyebiliriz? Yardımcı olursanız çok memnun olurum abilerim.

• Beğen
Tepkiler: Kircabulut
Geri