Selamlar, bu konuda çok tecrübeli bir sürücü değilim aslında. Ama uzun yol yapmak için tüyolarım var, bizzat denenmiştir
Neler mi?
Birinci önceliğimiz zaman, gün içinde kendinize ayıracağınız 6-8 saat gibi uzun bir zamandan bahsediyoruz. Kolay demeyin hemen, evli ve çocuklu ama uzun mesafe gitmek isteyen bir sürücü için zamanı dondurmak gibi birşey bu
Sabah 4:30'da kalkıp, en geç 5:00'de yola çıkmanız gerekiyor. Bu size ev halkının uyanma saatine göre en az 4-5 saat kazandıracaktır.
Ikincisi, size yolda enerji vereceğini düşündüğünüz mamalar. Tabii bu bünye ile de alakalı. Bana 1 sandviç, 1 muz ve biraz da kuruyemiş yetiyor. Fazlasını taşımak zor geliyor.
Bakımlı bir bisiklet, sizi yolda vites, fren, ses vs ile üzmesin. Patlağa yapacak birşey yok tabii..
Ve son olarak, bana da en çok yol yaptıran hususa gelelim. Başladığınız yerden olabildiğince uzaklaşmak, korkmadan, cesaretle. Sizi heyecanlandıracak bir rotanın çok yardımı olacaktır. Belki bu gazı verecek bir yol arkadaşı ile de çıkabilirsiniz.
Nedendir bilmiyorum, gidiş yönündeki mesafe arttıkça, daha bir yapabilirim geliyor bana.
Şu ana kadar en fazla 109km yapmıştım. Hedefim de 126km'ye çıkmaktı. Nedense zor geliyordu. Ama ben kaç yaptım dersiniz? 150km. Yetti mi peki? Hayır, sonraki hafta ayni rotada 160km. (Mental olarak da işi bitirmek gerekiyor sanırım)
Şimdiki hedefim de 180km.
Bana göre, sadece 10km daha ileri gitmek...
Hız, süre ya da mesafe, bir şekilde hedef şart bu işte.