losthero16
Üye
- Tepki
- 14
- İsim
- Ömer
- Başlangıç
- 1999—00
- Bisiklet
- Salcano
- Bisiklet türü
- Dağ bisikleti
Merhaba, Ben 16 yaşındayım son 2 yıldır düzensiz olarak dağ bisikletimle yol yapıyordum. (Düzenli olarak ulaşım için kullanırım havalar el verdikçe) Çok fazla kendime güvenmediğim için 40 km'yi de hiç geçmedim evden çok uzaklaşmamak için. Son 1.5 aydır bisikletle daha profesyonel ilgilenmeye başladım. Uzun yıllardır bisikletle kamp yaparak akdenizi gezme hayalim var. Bunda daha önce gençliğinde bunu yapmış olan bir aile dostumuzun anlattığı güzel hikayelerin de etkisi var tabi. Benim bisikletle çok fazla tecrübem yok. Öncelikli olarak bir yol bisikleti almak istiyorum. Scott Speedster 10 ve Giant contend sl2 disc arasında kaldım. Bu konuda da tavsiyelerinizi bekliyorum. Asıl konuya gelirsek. Akdeniz turu olmasa da istanbul çevresinde kamplı küçük 1-2 günlük turlar yapmak istiyorum. Benimle birlikte gelebilecek 1 arkadaşım var. Ama ikimiz tek yapmamız güvenli olur mu bilmiyoruz ve kalabalık bir grupla yapmak istersek nasıl adımlar izleyebiliriz? Yardımcı olursanız çok memnun olurum abilerim.
Merhaba, bisiklet tipi olarak naçizane bilgilerimi paylaşabilirim. Bahsettiğin türde bir kullanım amacına yol bisikleti değilde tur bisikleti, trekking bisikleti veya tur için de çok kullanılabilen gravel bisikletler daha uygun olacaktır. Elbette neredeyse her bisiklet türü ile bahsettiğin kullanım mümkün ancak yol bisikletleri ergonomik olarak ve yük taşıma olarak (nasıl bir ekipman ve bagaj alırsın bilmiyorum ama) tura uygun değillerdir. Yol bisikletlerinde çok eğilerek kullanıldığı için (bisiklet yapısı gereği seni buna zorlar) uzun kullanımlarda sağlık problemleri yaşayanlar var, tecrübe ile sabit bu konu, bunu yapan ve bazı önlemler alarak bu sağlık sorunlarının önüne geçenlerde olabilir, bu konuyu araştırman gerekli.
Uzun mesafe olarak ise bu aşama aşama arttırılarak kondisyon ve tecrübe kazanılarak ilerlenir. Her başarılı geçen tur sonrasında bir 15-20 km daha uzun turlar planlayarak kendini sürekli geliştirmelisin.