Scudo Sports

Bir tane Cyclocross da benden... Centurion Crossline

Murat bey hayırlı olsun güzel bir kadro klasik olsa idi yardımcı olurdum ama günümüz bisikletleri çokk uzak bana:)

Scudo
@emre özgür
Tesekkürler emre, ben de öyle düsünüyorum. :)

@ömer karan
Evet ömer ben de bir üst model odugu icin geriye göndermiyorumm. Disliler ötekine ragmen büyük ama simdilik bi deneyelim, belki okadarda zorlamaz beni.

@ihtiyar

Bülent abi biraz arastirdim ve gördügüm kadariyla yapraklar degise biliyor. Büyük yapragi 46, 48 ve 50 disili ve kücük yapraklar da o boyutlara göre degistirme sansim sonra var. Tip olarak bu daha güzel bence. Bosver kalsin sonucda 30euro verdim zara etmem ya.

Murat abi zaten sana gelen bu aynakolu satman çokta sıkıntı olmaz yani. Bir müddet denersin eğer dişli oranlarının ağır geldiğine kanaat getirirsen bunu satarsın 34*50 alırsın. 34*50 aynakol bulmak kolay zaten. Ama bence ağır gelebilir oranlar. Ben yol bisikleti kullanıyorum düz yolda bile bazen 34*50 aynakolumu özlemiyor değilim. ama dediğim gibi satmak sorun olmayacaktır. O yüzden bence bir dene abi..

• Beğen
Tepkiler: ufuk şimşek
@Oğuz kurt

Tesekkürler oguz bey, eger klasik diyorsaniz, size bir de klasik hakkinda actigim konuyu gösterebilirim. Buyurun buraya bir inceleyin...:)

https://www.bisikletforum.com/showthread.php?t=127342&highlight=

NOT: Pahali bir bisiklet almak istediginizi biliyorum, bu sevebten dolayi günümüzün bisikletlerinden de biraz bilgi toplarsaniz cok iyi olur bence. ;)

• Beğen
Tepkiler: Adı Bende Saklı
@murat cömez

Çok güzel aynakol müthiş olmuş harbiden:)))bianchi'nin doğuşu..elinize sağlık.

@Oğuz kurt

Oguz keske bu yorumu bianchinin konusuna yapsaydin, ama neyse olsun konularin ikisi de nasil olsa benim.:) Umarim oguz dedigime kizmasin, ben beylikden veya sizli bizli konusmaktan pek hoslanmam. Ben forumda hepimizi abi kardes gibi görüyorum. Ama senin icin bir mahsuru varsa sizli bizli konusmaya devam edebiliriz. :)

• Beğen
Yok canım ne ilgisi var hem sen hemşerimsin karadenizlisin :))) murat lafı bile olmaz.

@ömer karan

Ömer ben de aynen seni dedigin gibi düsümüstüm, eger sonre isime gelmese ya satarim yada yapraklari degistiririm. Sunu sormak istiyorum, bana gelen aynakol üzerine bir link bulamadim ben, bu nasil is anlamadim. O ultegra yazisi yanda olani var sadece bu bana gelen ise sadece kursunrengi olani var koyu rengi olani yok. Bu olay benim aklimi biraz karistirdi.

• Beğen
@murat cömez

Abi sana gelen aynakol 6700 serisi. chainreactioncycle da sıfırının ilanı var renk seçenekleride görünüyor. silver ( gümüş) ve grey (gri) renkleri mevcut. sana gelen silver ( gümüş) renkli olanı. ( benimde ultegra set imin rengine uygun olduğu için almak istediğim modeli :) ) 6700 serisinde gümüş renkli aynakolda ultegra yazısı kola uzanan orta şeritte ancak grey renkli aynakolda ise bir üst şeritte biraz yatık olarak yazıyor. açıkçası bu fark uzun zamandır benimde gözüme çarpmamıştı. ben 6700 serisi ile 6750 serisi arasındaki bir farktır diye düşünmüştüm ilk başta ama 6700 serisinin kendi içinde de böyle anlaşılan. Bence dişli oranları dışında dert edeceğin hiçbir şey yok.

crc link i : (link)

• Beğen
Evet haklisin, simdi google de fotograflara baktimda beniki de gümüs rengi. Resimler de gümüs rengi cok acik görünüyor ama gercekte biraz daha koyu. Gri renklisi ise cok koyu, renk farkini yeni gördüm. Ilgin icin cok tesekkür ederim. Bir de arastiriken su FSA SL-K Light Cross Carbon aynakollara denk geldim, cok hafif ve bomba gibi bir görüntüsü var bu aynakollar nasil. Sram Red Wi-FLi ile süper bir görüntü verir diye düsünüyorum. Sence nasil.

Aynakol...
(link)

Sram Red...
(link)

Frenleder de bunlar... (Bunlari aldim yakinda gelirler)
(link)

@murat cömez

Sunlari alsaydin ya! :( (link)

@ihtiyar

Bülent abi ben zaten o carbon olanlari senin gösterdigin fiyata almistim ama ne yazikki gelmediler. Paypala siyakeyet de bulundum. Neyse haftaya bir haber alamasam, senin dedigin frenleri alacagim, öneri icin tesekkürler. Dün ve bugün zaten herseyden istahim kacti, artik gelse de olur gelmese de :(

• Beğen
@murat cömez
İşin doğrusu o fsa aynakolu resimlerden başka bir yerde görmek nasip olmadı abi :) Yüksek modelli parçalarla özenle toplanmış bir kaç bisikletin üzerinde denk geldi bana sadece. O nedenle bir çıkarım yapmak gerekirse kötü olacağını düşünmüyorum. Ama yine kullanan bilen birinin yorumu tabiki daha önemli. Sadece şöyle bir düşünce oluştu aklımda kullandığımız kollar alüminyum o fsa slk aynakol ise karbon. Karbon un sertliği ve rijitliği alüminyum a göre daha yüksek. Özellikle bu alüminyumla karbon kadro arasında iyi hissediliyor. Karbon un esneme payı daha az olduğu için karbon kadrolar daha çevik oluyor güç iletimi daha verimli olduğu için. Bunu aynakola uyarlarsak kollardaki esneme payı daha azalır güç iletimi daha artar bu yönüyle belki ultegra 6700 den daha iyi olabilir. Tabi karbon aynakol kullanmamış ( maddi imkanların yetersizliğinden dolayı kullanamamış :) ) biri olarak sadece fikir yürüterek böyle bir şey söylüyorum. Yoksa konuyla alakalı bir tecrübem yok yani abi :) Ama sram red ile güzel görüneceği kesin :)

• Beğen
@ömer karan

Bu yorumunuzu biraz daha arastirin! Bence oldukca süpheli bir yorum! Belirleyici olan malzemenin nasil kullanildigi, konstruksiyon ve imalat sekli!

@ihtiyar

En başta şunu söylemekte fayda var bende bir insanım hatalı sözlerim yada düşüncelerim olabilir. Öncelikle forumda yanlış fikirler yada bilgiler beyan edip sorun oluşturmuş isem affola. Yaptığım yorumdan çok söylediğim konu çok şüpheli bence. Karbon ile alüminyum karşılaştırmalarında hep bir yok öyle değil böyledir o daha iyidir bu daha güzeldir gibi sözler söyleniyor. Kendim karbon kadroda kullandım alüminyum kadro da kullandım. Yeri geldi uzun uzun karbon ve alüminyum un dayanıklılık esnememezlik testlerini izledim. Araştırmadan yada pek tecrübe edinmeden konuşmadım o konu hakkında. En azından öyle olduğunu düşünüyorum. Hatta elimde kırılan bir kadro oldu. Kendi çapımda türlü türlü deneyler yaptım o kadronun karbon kısımlarıyla.

Özellikle karbon kadro ile alüminyum kadro karşılaştırıldığında karbon un daha esnemez bir yapıda olduğunu kendim gözlemledim diyebilirim.

Ha sizin dediğinizde doğru malzemenin imal şekli vs etkenler yapıyı değiştirebiliyor. Alüminyumdan daha fazla esneyen karbon kadrolarda gördüm ama çok çok az.
Ve karbon un genel amacı bu zaten o sertlik ve rijitliği sağlayarak güç aktarımı yükseltmek.

Hiçbir zaman en doğru şeyi ben biliyorum diye bir iddaam olmamıştır olmazda. Ama ben kendi çapımda gözlemlerimle düşümcelerimle tecrübe etttiklerim sonucu böyle olduğunu düşünüyorum. Saygılar..

Arkadaslar kendi basima anlamadan dinlemeden gitdim cyclocross kadrosu diye yanlis bir kadro aldim, ben bilmiyordum sagolsun arkadaslar yanlis oldugunu söylediler. Yanlis kadro oldugunu ögrenince hayalkirikligina ugramistim ama yine sagolsun Bülent abi, Kudret abi ve diger arkadaslar söyle söyle yap ve düz gidonlu cyclocrossa benzer bir bisiklet olsun diyerek morelimi düzelttiler. Bu kadroya bir ultegra 6700 aynakolu aldim ama kadronun aynakol yuvasi 73mm oldugundan malesef aynakolun mili yuvaya kisa geldi, ben de kadroyu ve ayanakolu aldim bisikletci arkadasimin yanina gitdim oda olmuyor diye kesin onayladi. Artik bu kadrodan sogdum cünkü benim istedigim bir bisiklet tarzi ortaya cikmiyor. Gitdim bugün birtane yeni yol kadrosu aldim, zaten koleksiyonumda bir yolbisikleti eksikti onuda bu vesileyle koleksiyona eklemis olurum.

Buda bugünki aldigim yeni kadro. Umarim en son fotografa bakarak bana toparlamam icin fikirler verirsiniz.
Kadro bilgisi...
Marka: Centurion 2012/2013
Model: Hyperdrive 4200
Boy: 55cm
Furj takimi: FSA Rulmanli bilya semi tapered üst 1 1/8" alt 1,5"
Aynakol göbek yuvasi: Pressfit BB30
Frenler: Shimano Ultegra
Aynakol: Shimano Ultegra 6700
Jantlar: DT Swiss R1800
Masa: Cneturion Carbon

Resimler...
http://img199.imageshack.us/img199/5889/d578.jpg

http://img199.imageshack.us/img199/754/nosr.jpg

http://img843.imageshack.us/img843/8287/71bz.jpg

http://img819.imageshack.us/img819/3897/pwoz.jpg

http://img27.imageshack.us/img27/5610/xcsy.jpg

Sehir kadrosu arayan arkadaslarin bilgisine, eski kadro satiliktir özelden bana mesaj atabilirsiniz.

Iste simdi "yol" a gelmissin! :) :) Hayirli olsun!

Burada kadron üzerine güzel bir test var!

(link)

• Beğen
Tepkiler: Ömer KARAN
@ihtiyar

Sagol bülent abi, evet yola biraz gec geldim ama sonunda dogru yolu buldum. :)

• Beğen
"Birtane Cyclocross'da benden" başlığı için kadro tamam da, cantlar ve lastikler sanki sadece yola gidiyorlar gibi mi?

@Atalay Mete

Siz yanlis gördünüz herhalde, kadro kesin yanlis. Jantlara gelince jantlar dogruda, lastikeri nerede gördünüz de yorum yaptiniz bunu cok merak ediyorum dogrusu. :)

• Beğen
Tepkiler: Murat B.
Geri