Scudo Sports

Bir tane Cyclocross da benden... Centurion Crossline

@ihtiyar

Evet kudret abi var ama yaninda mandallar (QR'ler) yok ve kargo dahil degil, benim aldigim set de DT Swiss RWS Road Titan mandallar (bunlar 65-80euro arasi) ve kargo dahil. Yani nasil cevirirsen cevir sonunda + - bir kac euro farkla ayni fiyata geliyorlar. :)

Scudo
O zaman bitir artik su bisikleti de bir göreyim! :) Benimki hala bitmedi, frenleri bekliyorum. Araya noel ve yilbasi tatili girdi, kargo isi uzadi! Geriye kalan her sey takili, vitesler sikir sikir calisiyor,,,, falan filan...

@Kudret Kurtcebe

Kafasi iyice karisti bu frenelr, aynakollar, jantlarin... arasinda! :)

Aynı jant setini ben de kullanıyorum ama asfalt yolda.Jantın üstündeki izin verilen lastik ebatı cx bisiklete göre biraz düşük ama ben kışın 32c lastik taktım oluyor(katlanır lastik alın)

@Gurkan Ortamevzi
Önerilerin icin cok sagol gürkan, tabiki arka ve ön aktaricida ultegra olacak. Ve lastikler kesinlikle shwalbe racing ralph evo olacak (28x1,30), ben baska lastik tanimam. Su kelebek kollar ne olyor ben onu anlamadim. :utn:

@ihtiyar
Sabir bülent abi sabir. Su an 3 tane bisiklet topluyorum bu hemen 1-2 gün de olacak is degil, bunu sen de bilirsin. :)

@Kudret Kurtcebe
Kudret abi evet hat karisti galiba ama benim icin ihtiyar degil bülent abi olabilir sadece. Hem bülent abi ve sen ihtiyar falanda degilsiniz. Sadece benim sevdigim saydigim birer büyüklerimsiniz. :)

@ihtiyar
Ya aynen bülent abi, kafa biraz karisti. :)

• Beğen
Tepkiler: Adı Bende Saklı
@murat cömez
Kelebek kollari anlamdigin iyi olmus. Sen zaten takmazsin öyle gidon. Ama araziye girmek istiyorsan28x1.30 cok rahat degil. 28x 1.35 biraz daha iyi ama, Racing Ralph yok galiba o ebatta. Ben o yüzden 1.35 lik Rocket Ron taktim.

@ihtiyar

Kelebek kol ne oluyor takmasamda bilmek istiyorum, sen almancasini biliyorsan bana söyle yada bir link ver göreyim. 28x1.35 Schwalbe - Racing Ralph EVO Cross var tanesi 55euro sen 1.35'ler daha iyi diyorsan onlari alirim. Ebay de belki daha uygun bulurum. Rocket Ron benden uzak dursun, 2defa aldim 2 kisi de ufak bir tas üzerinden gecince yarildi.

• Beğen
@murat cömez

28X1.35 Racing ralph daha önce de aradim. Sen var deyince tekrar aradim. Fakat bunlar 1.35 degil, 1.30. Zaten Cyclocross yarislarinda lastik genisligi sinirli oldugu icin 1.35 lik cylocross lastigi yapmiyorlar anlasilan. 1,3 x 2. 54 = 33.02 mm. yapar yani 33 mm. 28x 1.35 lastikler var ama senin dedigin gibi degil anlasilan! Neticede aradaki fark 1 mm. den biraz fazla, ama konfor olarak hissedilir. Diger 26" lik crossumda 1.35 lik cx pro var, ve cok rahat 26 lik olmasina ragmen. Ama asfallta (bizim buralarad) zaten pek bir sey belirli olmaz. Arazide de zaten cok tasli engebelere girilen bir bisiklet degil, Ama senin daha bozuk arazilere girecegini düsündügüm icin bu öneriyi yapiyorum.

Rocket Ron yazmisim acele ile, Rapid Rob olacak, yani daha da dandik. :( Ama profili Racing Ralph gibi. Acemi isi biraz.
Görecegiz, bakalim ne kadar dayanacaklar ve ne kadar iyiler. Zaten su anda gözlerim baska lastiklerde!

Kelebek gidon konusunda, googlea yaz "(link)" diye! :) Ortaya cikan resimlere bakarsan anlarsin nicin takmazsin dedigimi. :)

@ihtiyar

Bak buralarda var, bunlar racing ralph ama hepsi ayni degil. Ben bunlarin yalancisiyim. Ebay Kleinanzeigenda da baya cikiyor.

(link)

(link)

(link)

(link)

ayrica klebek gidonu gördüm, evet haklisin benim isime yaramaz. :)

• Beğen
@murat cömez

Uzatmaya gerek yok. 1. sinin ne oldugu belli degil, 2. Racing Ralph nano, 3. yok zaten diyor. 4. sü de detaylarina bakincs görülüyor 32 mm lik.

@ihtiyar

Bülent abi uyari icin cok tesekkürler, ben sadece o sayfalarin yalancisiydim. :in::)
Ben yine 28x1.30 alayim. Arazide pek kullanmam, sadece arkadaslar tur yaparken ormanlara falan giriyorlar ve ben de diger fullylerimle kendimi yormamak icin ve onlara katila bilmek icin bunu topluyorum. Yoksa agir araziler icin her traile uygun bisikletlerim var. Böylece de 28x1.30 yeterli olur diye düsünüyorum.

Ne yaptın Murat abi ? Bisikleti ne kadar toparladın ? Neler kaldı geriye ? Meraktayım açıkçası :)

Evet almanyada yilbasi ve noel tatilleri bitdi ve parcalar gelmeye basladi. Bugün aynakol geldi, geldi ama degsik bir aynakol geldi. Simdi sormak istedigim su...

Benim ebay de acik artirmada 30euroya aldigim aynkol bu...
http://img811.imageshack.us/img811/9619/ocda.jpg

Gelen aynakol ise bu...
http://img849.imageshack.us/img849/4672/lg67.jpg

Bisikletin üzerin de böyle duruyor...
http://img855.imageshack.us/img855/1304/7l2x.jpg

Bunlarin arasinda Fark varmi, isin dogrusu gelen ayanakol benim daha cok hosuma gitdi. Eger gelen aynakol aldiginmdan düsük modelse, geriye gönderip yanlis geldi diye degistirme sansim var. Aldigim yere telefon acip söyledim durumu, bana söyle cevap verdiler. Acikartirmaya yanlis ilan verilmis ve eski model oldugu icin gönderememisler. Yanlislarini düzeltmek icin yeni modelini göndermisler.
Gönderdikleri model yeni modelimi yoksa benimi kandiriyorlar? Ikisinin de garantisi var ve yeniler.

• Beğen
(link) ->> Yeni gelen aynakol -> 222 USD

(link) ->> ilanda gösterilen aynakol ->> 272 USD

Size gelen 53-39, ilanda gösterilen 50-34 dişli aynakollar.

@Kerim BEŞER

Kerim, fiyatlari cogu yerde degsiyor benim bilmek istedigim, ilandakimi daha iyi yoksa bumu.

@Ozan Duran
Evet disli farki var ama disli benim icin okadar önemli degil. :)

• Beğen
murat abi size gelen ayna kol mükeml hem yeni model hemde tipi felan mükeml diğerinden çok çok güzel hayırlı olsun

Murat abi size gelen aynakol ultegra 6700 serisi. ilanda görünen aynakol dediğiniz ise ultegra 6600 serisi. yani size gelen aynakol bir üst seri. eğer aynakol dişli oranlarında bir sıkıntı çekmem diyorsanız bence hiç geri göndermeyin. Ancak cyclocross larda kullanılan dişli oranları hakkında bir araştırma yaparsanız iyi olabilir. 39*53 ün oranları biraz daha ağır olacaktır 34*50 ye göre. yol bisikletinde kullanacak olsanız sıkıntı olmazdı ama cyclocross da belki sıkıntı çıkarabilir.

Arkadaslar dogru yorumlar yapmislar! ebayden almak isteyip te alamadigin, sana gönderilene göre tabii ki daha hafif ve arazi icin daha uygun.
Benim son topladigimda önde 46/36, arkada 12/30 var.

Geri