Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Bir tane Cyclocross da benden... Centurion Crossline

Bu frenlerden hangisini almaliyim, yardimci olursaniz sevinirim.

1. (link)

2. (link)

3. (link)

Scudo
Bu konuda uzmanlığım yok ama kardeşim görsel açıdan 1 derim.

frende en harika performansını hissettiğim gönlüm fsa slk dan yana :)

Murat kardeşim,zaten olan olmuş,yazılan yazılmış-da;şimdi bu kadronun seatstays'larının açısı o kadar geniş ki,bu bisikletin boyunu uzatıyor.Malum,yol bisikletleri MTB ve şehir bisikletlerine göre daha kısadır(Ön tekerin en uç noktasından,arka tekerin en uç noktasına kadarki mesafe)

Buna dropbar taktığında sele ile gidon arasındaki mesafen,bir cyclocross kadrosuna göre daha uzun olacak ve çok fazla eğileceksin.Bu aşılabilir bir sorun mu? Evet,nispeten aşılır.Uygun açılı ve daha kısa bir stem gerekecek ve belki seleyi de 2 cm kadar ileri alacaksın(Gidona yaklaşacak) Bu çok da tavsiye edilecek bir şey değil,çünkü bu sefer de pedal çevirme açın değişecek(Alışkın olduğun diyeyim) Sürücünün seleyi ileri alması performansı arttırır,hatta bunun için UCİ'nin belirli bir standardı vardır.Uzatmayalım.

Ayrıca,drop barı,dropbar gibi kullanmayacaksan,yani flat bar'daki gibi genel olarak üstten tutacaksan,zaten şehir bisikleti kadrosu olan bisiklet,drop bar takılmış bir şehir bisikleti olacak.(Kızma)

Gel,sen bunu güzel bir tur bisikleti yap da,jant,aynakol,fren onca harcama yaptığına değsin,derim.

• Beğen
Tepkiler: ihtiyar
@ERTUNGA
Sagol tolga, den onu begeniyorsan alirim sorun yok. Yeterki sen iste. :)

@Enes Gürel
Öneri icin tesekkürler enes kardes. FSA benim de hosuma gidiyor.

@Derya Keçeci

Estagfurullah Derya abi, bu isin kizmasi olmaz, sadece tesekkürü olur. Ayrica ben büyüklerime kizman sadece saygi duyarim. :)
Gelelim bisiklete, evet dedigin gibi sana katiliyorum ve bir yerde daha yazmistim. Bu kadrodan ben cross ve cyclocross karisimi birsey yapacagim. Gidonu zaten ben de düz gidon takacagim ve frenkollari ile vites kollari normal olacak diger donanimlar cyclocross olacak. Böylece melez bir bisiklet cikacak ortaya. Sence düsüncem iyimi yoksa önere bilecegin baska bir sey varmi. Senin gibi, bülent (Ihtiyar) abi gibi kudret abi gibi büyüklerimizin tercübeleri bizim icin cok önemli ve degerlendirilmeye deger.
Bu kadroyu bir defa aldim, cok hosuma gitdiginden de geri vermek istemiyorum. Sonucta toplanacak, hic yoktan güzel, ise yarar bir sey ciksin ortaya.

Eğer dropbar takmayacaksan cantilever fren tavsiye etmem. Fren gücü olarak ciddi fark var V fren ile aralarında. En mantıklısı mini V fren takman, aynı zamanda hem normal fren kolları hem de STI kollarla uyumludur ve fren gücü cantileverden çok daha fazladır. Fiyat olarak da iyi bir paralel V fren civarında olması lazım.

@Kudret Kurtcebe

İmkanım elverdiğin de, Cyclocross 'a geçiş yapacağım,tam benim ayarım.. :)

@murat cömez

Bazen üstüne üstüne gelir her şey,insanın canı sıkılır;sorduğuna soracağına pişman olur.O sebeple espri olarak kızma dedim.Yoksa kızmayacağını biliyorum.Şimdi şöyle:

700X32 gibi bir lastik takacaksın.Fren pabuçların cyclocross olacak,kadro malum şehirli,gidon flat,aynakol,karbon maşa,36/46 ya da 48,belki de 34/50

Murat,bu benim Trek fx 7.5'in neredeyse aynısı.Kadro açıları aynı,frenleri,flat bar'ı,jant'ı,aynakolu...Sen ona cylocross dediğin için o cylocross olmaz ki.Bisikleti sınıf yapan şey "Frame" yani kadro'dur.Kadro ne diyorsa o;prensip olarak yani.Değilse sevdiğimiz bir kardeşimiz,ayrıca da hemşerimsin.Üzmeyiz seni.

• Beğen
Tepkiler: ihtiyar
@Derya Keçeci
katılıyorum.
ayrıca dropbar geometri farklılığı, fazladan maliyet ve çok fazla değişiklik gerektirdiğinden normal gidon takmanızı öneririm.
işin sonlarında alacağınız fren tertibatı yerine öncelikli olarak jant takımı ve maşaya eğilmelisiniz.

@Derya Keçeci
Abi ben zaten cyclocross demiyorum, sedece cyclocross kadrosu sanmistim ama sen ve arkadaslar cyclocross olamdigini dedi ben de ok dedim. Ben sadece senin dedigin gibi düz gidon takacam ve donanimlari da senin dedigin gibi cyclocross frenler, carbon masa, aynakolu 34/50 vs. vs. yapacam.
Ayrica beni sevdiginiz ve üzmeyeceginiz icin cok cok tesekkürler. :)

@Mehmetali07

Nasil bir maliyet ve degsiklik olabilirki geometri uymadiktan sonra. Ben tüm maliyete ve degsiklige hazirim ama arkadaslarin demesine göre olmuyor. Sonlarinda fren almak yada almamk önemli degil, diger seyleri de ayni anda alabilirim ve jant takimi ile masa zaten belli ne olacagi.:) Bu Benim ilk toplayacagim ilk bisiklet degil, ben dadece MTB'den anliyorum ve bu tür bisikletlerden anlamadigimdan degil sadece donanimlarindan anlamiyorum, yoksa nereden basliyacagimi, tamiratini, ayarlarini ve toplamasini tam olarak bilirim. A'dan Z'ye tüm aletlerim (buna özel aletler dahil) ve kendime ait tamirhanem de var. Yine de önerilerin icin sana cok tesekkür ederim. :in:

değişiklikten kastım, işin içine dropbar girince vücut ölçülerinize uygun gidon boğazı ve dropbar giriyor. gidona uygun erişim mesafesi ve yüksekliği için düz gidon daha sağlıklı. maliyet açısından kastım ise düz gidona uygun fren ve vites tertibatının daha bulunabilir ve ucuz olması. daha önce forumdan bir arkadaş cyclocross topladı ve STI kol gibi ayrıntıların maliyeti çok artırdığını yazmıştı. ben de bir ara böyle heves etmiştim güzel bir kadro bulduğum halde sonra vazgeçtim. ilerleyen dönemde yenisini alacağım.
maşa ve jantı takınca bisiklet kendini gösteriyor. bunlar belli demişsiniz. bi paylaşın da görelim. Türkiye'de bulmak bayaa zor çünkü.

@Mehmetali07

Bak mehmetali arkadasim, öncelikle dropbar takmicam düz gidon takacam. Bunu defalarca söyledim herhalde. Ben bisiklet toplarken kesinlikle masarafdan kacmam ve kaliteli olmasina özen gösteririm (yanlis anlasilmasin lutfen, bu gösteris yada hava atmak icin degil, sadece bisikletimin iyi olamsi icin). Ucuz aramis olasam, su an elimdeki bisikletleri olduklari durumlara getirmezdim, ben hic bir yerde de bütcem sukadar diye söz etmedim ve etmem de ama siz böyle yazinca etmek zorunda kaldim. Benim suanki bisikletlerimin icin de en pahalisi Cube AMS 100 ve oldugu duruma gelene kadar tam 15000TL'ye bana mal oldu.

Isterseniz buraya bir bakin. https://www.bisikletforum.com/showthread.php?t=114495&highlight=

Gelelim masa ve jant setine, alacagim masa karbon ve beyaz olacak ve jant seti de DT swiss 240s ratchet göbekli bir jant seti olacak, hangi cember olacagina daha karar vermedim. Simdilik daha donanim hakkinda bilgi topladigim icin, hicbir parca almadim ama cok yakinda parcalari insallah alacam ve fotograflarini yükleyecem, ozaman insallah görürsünüz. Sonra bu parcalari arayinca türkiyede de bulmak kolay ama ben türkiyeden alacam diye bir sey söylemedim.

Ayrica size yine de iyi düsüncelerinizden dolayi cok cok tesekkür ediyor ve saygi duyuyorum. :in:

Çok güzel, iyi bir seçim yapmışsınız kolay gelsin:in:

@Mehmetali07
Tesekkürler :)

@murat cömez

Bir kac gün ugramadim. Ama yeni ek bilgiler girilmis. Fren olarak FSA lari tavsiye ederim. Ben yeni bisikletimde Cantilever kullanacagimi söylememe ragmen diske cevirdim. Herseyi taman olunca bir kac resim eklerim. Vites konusunda bastan Campagnolo diye yola cikmistim, ama o da Shimano'ya döndü. Bakalim ne olacak.? SEnin cyclocross hevesin biraz kursaginda kalacak bu gidisle. "Gel sen bunu sat, yeniden basla bu ise" diyecegim geliyor ama, Aralik ortasi oldu zaten. Ya bu seneyi unutacaksin, seneye yeni baslayacaksin, ya da bunu bu haliyle bitireceksin. Derya Kececi' nin önerisi de güzel bir alternatif, ama ihtiyacin var mi böyle bir seye bilemiyorum! :) :(

@Gurkan Ortamevzi

Tesekkürler, benim düsüncem de butür birsey olacak. :)

Evet Frenlerden sonra Jant seti ve Aynakolda hazir. Insallah dogru bir secimdir, yorumlarinizi bekliyorum. :)

Jantlar:
(link)
http://img801.imageshack.us/img801/7837/ei7u.jpg

http://img546.imageshack.us/img546/6329/hmku.jpg

Aynakol:
http://img29.imageshack.us/img29/1287/qibi.jpg

http://skualos.ch/wp-content/uploads/2012/06/DT-Swiss-roue-arrie%CC%80re-R1800-blanc-Shimano.jpg

murat dostum linge baktımda anlayamadım ,
yuro 3 lira oldu bu gün
bu jantlar kaç yuro ?

@Kudret Kurtcebe

Kudret abi bu Jant seti link de görüldügü gibi 499 isvicre franki, euro olarak yaklasik 410euro ediyor ama ben 350euroya kargo dahil aldim.

Geri