Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Birbirimize ve yayalara karşı davranışlarımız

@Ysryyn Bisiklet kalitesine göre selam şeklimi var?.. 😂😂🤣

Elbette var.
Alüminyum bisikleti olanlara ''Selaluminyum'' diyorum onlar da ''alüminselam'' diyorlar
Karbonlulara ''Selamunkarbon'' onlar da ''aleykümkarbonat'' diyor.
En sevdiğim de chromaly bisikletlilerle aramızda geçen diyolog ''selaminko'' ''alüminko''
Farazidir. :D
 
Son düzenleme:
Scudo
Yolda mümkün mertebe bütün bisikletliler ve motorlarlular başta olmak üzere tüm insanlara selam vermeye çalışıyorum. İç Anadolu çocuğuyuz çünkü dededen babadan böyle gördük böyle yetiştik. Ama hiç bir geri dönüşten alamıyorum annesinin babasının kucağında olan veyahut ninesinin dedesinin elinden tutup da merakla hayran bakışlarla izleyen bebeklere el salladığımda yüzlerinde oluşan mutluluğun, gülümsemenin keyfini...
 
@Ysryyn Yol bisikleti kullananlarda sık yaşanıyor. Şehir bisikletim ile gidona dirseklerim ile yatıp rüzgarı delme pozisyonuna gelmeme rağmen kalkıp kafa sallarım ama bakarım ki kafasını aksine tutar veya görmezden gelir. Onlar bana baksın yeterli diye süren çok🤣
 
Ankarada selamımı alan bisikletli pek olmadı 2 yıldır. Özellikle incek tarafında süren bisikletliler. Görüyorsanız; selam...:tskler:
 
İstanbul Bostancı sahil yolunda, sanırım selam vermekten sürüşe fırsat kalmadığı için selamlaşma oranı %20-30 olabilir. Ne yalan söyleyeyim, insan bazen minicik bir el/kafa hareketi bekliyor yine de herkese selam.
Özellikle sabah sürüşü yaptığım için en çok denk geldiğim ve asla selam vermeden geçmediğim, müthiş bir emekle para kazanan çöpçülere, sokakları temizleyenlere burdan da selam olsun.
 
Bendeki oran 1/3...2/3 ü selamlaşır..Ben bakış atıyorum, bakışıma selamla cevap verirse alıyorum, diğer türlü başımı geri çeviriyorum..Bazen aynı yönde giderken geçtiğiniz insanlar sözlü selamınıza karşılık vermiyorlar, ne diyelim canları sağolsun...
 
İstanbul Hadımköy civarında bazen denk geliyorum. Mutlaka slm vermeye çalışıyorum. :) Bazen yaşça benden büyük bir abimize, bazen de genç bir kardeşimize. Selamımı alıyorlar, yüzlerde ufak bir gülümseme oluyor. Bir sabah arkamdan yaklaşan elektrik destekli bisikletli bir arkadaş ta bana "günaydın" demişti. Tabiki karşılığını verdim.
Ama iş dönüşü, evin bulunduğu siteye giriş yaptığımda etrafta bisiklet süren ve oynayan çocukların bakışları ve tepkileri hepsinden öte, çok güzel. Bir tane afacan bağırdı bana "Abiii, yakıyorsun vallahaa" - "olum piskletini gördün mü" - "yarış pisikleti o"... Bisikletim de öyle ahım şahım bir şey değil. Ama ben kask, eldiven, gözlük vs. tam takım giyiniyorum. (Tayt hariç :D). O minik yüreklere örnek olmak gerekiyor. Araba kullanırken bile özellikle emniyet kemerine ve sinyallere dikkat etmek gerekiyor. Çünkü kırmızı ışıkta durduğumda karşıdan karşıya geçen çocuklar dönüp baktıklarında kemeri takılı görmeliler.
 
Merhaba arkadaşlar,

Forumun en eski üyelerindenim son 2 yıldır oturduğum semt ve işlerimin yoğunluğu dolayısıyla bisiklete ara vermiştim. Spor hayatı zaten çoktan bitti hobi oldu :koptum: :koptum:
Bir kaç ay önce bisiklete binmeye tekrar başladım ve Ortaköy, Beşiktaş civarlarında sahil hattında ve yolda akşamları sürüş yapıyorum. Karşılaştığım hiç bir bisikletli selamımı almadı :( (Bir abi hariç sağolsun biraz sobet ettik :koptum:) Yol kenarında durmuş bisikletine bakan bir kaç kişiye bir sorun mu var iç lastik mi lazım pompa mı lazım gibi yaklaşımlarda bulunduğumda da kibarlıkla karşılanmadım :eek: Pandemi dolayısıyla zaten insanlık olarak birbirimizden çok uzaklaştık.. Sosyal mesafeyi koruyalım ama yardımlaşmayı da unutmayalım bu süreçte. Tam 11 yıl önce bu camiaya katıldığımda sürekli olarak birbirimize baş selamı, sol el ile iki parmak selamı verir yarışlarda rakipleri alkışlardık... :) :) Selamlaşmayı ve yardımlaşmayı unutmayalım.

Biz küçük bir camianın içinde büyük bir aileyiz. Bisiklet dayanışmadır... :harika::)
 
Kesinlikle size katılıyorum. Beylikdüzü ve çevresinde neredeyse her gün 30 km lik sürüşler yapıyorum. Selam verdiğim kimse selamımı almıyor. Silivriye gittim geçen hafta arkadaşımla 4 lastiğimiz de patladı. Yedek iç lastiklerimizi taktık. Yama yapmak için geriye kalan lastikleri şişirecektik lakin pompa hava kaçırdığından yapamadık yürüdük 11 km kadar yanlış hatırlamıyorsam 7 bisikletli geçti yanımızdan biz yürürken ne selam verdiler ne yardım lazım mı dediler.
 
Genelde gördüğüm an selamsız geçmem ancak genelde bisikletçilerden daha çok kaldırımdaki yayalardan selam ve yardım alıyorum desem yeridir. şayet bisiklet süren insanların birçoğu yanından geçmeme rağmen kafasını çevirip bakmıyor bile :)
 
Genellikle Ulus, Ortaköy, Bebek, Beşiktaş, Kabataş, Şişli, Taksim civarlarında sürüyorum. Selam verenlere selam veriyorum ben genelde, geçen bir arkadaş selam verdi son dakikada gördüm eğer kendisi buradaysa kusura bakmasın. :)
 
Gece 11 civarinda yol kenarında yarım yamalak park etmiş arabanın yanında durdum birinde.
İçinde beş genç oturuyorlar, ıssız bir yerde. "İyi misiniz, yardım lazım mı?" dedim. Değilmiş.😁 Dikkat edin diyip devam ettim.😅
Demem o ki, insanlıkla alakalı bir durum.😊
 
Gece 11 civarinda yol kenarında yarım yamalak park etmiş arabanın yanında durdum birinde.
İçinde beş genç oturuyorlar, ıssız bir yerde. "İyi misiniz, yardım lazım mı?" dedim. Değilmiş.😁 Dikkat edin diyip devam ettim.😅
Demem o ki, insanlıkla alakalı bir durum.😊
Gardaşım manda yüreği mi yedin. Gece gece saat 11 de gençlere ben buradayım ayağınızı denk alın. Akıllı uslu durun bir sorun olursa buraların ağır abisi benim gibi ayar vermişsin. :koptum:

Bisikletim karbon olduğundan dolayı ne yazık ki selam veremiyorum kimseye.

Karbon yol bisikleti olanların bizi takmaması
Bak yine katacağın ortalığı birbirine.:)

Benim bu konudaki fikrim net idi 2 gün öncesine kadar. Selam vermeden geçmem. 2 gün önce ne oldu 2 gence selam verdim iş dönüşü. Gençler selamı aldılar. Dayı kapışalımmı bisikletle demezlermi. Yokuş sürmüşüm yorgunluk bir yana. Yaşlandığımı ve kimseye takılmamam gerektiğini anladım. 10 yaşındaki çocuklar bile soruyorlar. Dayı kapışalım mı. Yok abi devir değişti kafa yerde sürmek lazım. :harika:
 
Marka bisiklete geçince azda olsa yüzünüze bakıyorlar :) ben nerden geldiğimi unutmadigimdan selam verene selem veririm, kafa sallamak bile yeterli illa diyalog şart değil. Ama kesinlikle marka sınıf ayrımcılığı var yok diyen yalancıdır.
 
Geri