Satıcıların da yeterli bilgi vermesi lazım ama vermiyorlar maalesef. 4.5 yıl önce bisikletten bu kadar anlamıyordum kron satan adam "bu en büyük boyudur buna sığarsın" diye almak istediğim tx 150 modelinin 52 kadro boyunu verdi ve ben de aldım. Çok sonraları 56 diye bir kadro boyu seçeneği olduğunu öğrendim hatta bir eniştemin 56 kadro mosso legardasına 1 tur bindim çok rahat bir şeydi. Ama düştük bir hataya zamanında, çıkış yok gibi 53 kadrolu bisikletim ile devam kendisine upgrade bile yaptım aradan geçen süre içinde. Bu ülkede ortalama üstü boyutlarda olmak öteki olmak gibi bir şey, boyum 1.9 metre, ayağım 46 numara (nike giyersem 47) ayakkabı bulmak ölüm gibi millet rahat etmek için taxiye para verir ben bisiklet veya toplu taşıma kullanmazsam rahat edemem taxileri b*k varmış gibi symbol ve linea tipi içi en ufacık modellerden seçiyorlar, bisiklet kadro boyu seçeneği zaten allahlık, şehirlerarası otobüs koltukları minimum aralıkta tutulur gideceğin yere tren yoksa şahsi otonun yakıtına veya uçağa tonla para vermek zorunda kalırsın; sinema, konferans salonu, tiyatro gibi mekanların koltuk araları da genelde dardır öndeki koltuğa dizin değer, restoran vb. mekanlarda da masalar alçaktır, sandalyeler ufaktır, ayaklarının yataktan dışarı taşmaması için arayıp tarayıp özel yapım yatak yapan yer bulup standart fiyata göre ciddi bir fark ödemen gerekir, laz müteahhit mutfak tezgahını minimum boyda koyar kimi evlerde sapasağlam mutfak tezgahını çöpe atıp yeni tezgah yaptırman gerekir ve daha bir sürü sorun. Bence cerebral palsy, otizm vb. farkındalık kampanyaları gibi 1.90+ boy ve 46+ ayak numarası farkındalık kampanyalarının da düzenlenmesi lazım.