Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Bisan 2021 Lansmanı ve Fabrika Turu

@MakRo Birde diyorlarki niye bu kadar fevri çıkış yapiyorsun. 21 inç salcanoya tandem bisikletin gidon bogazini takip ucube gibi dolasiyorum. 1 cm icin araştirmadiğim dalga dumen kalmadı. Turkiyede boyun 1.90 uzerindeyse engelli sayılman gerekiyor zaten.
BIsiklet pazarinda bisiklete binen bisiklet ureticisi ve saticisi yok denecek kadar az.
Adam âşci ama yaptigi yemegin tadina bakmiyor. Iyimi kötü mü bilmiyor.
Dukkanina gelen musteriye elinde ne kaldiysa iteliyor.
"Bu kucuk geldi " desen
"kullandikca alişirsin " diyecek
250987 dosyayı görüntüle
bu çamurluğu nerden temin ettiniz link varsa sevinirim

Scudo
eleman arıyorlarmı ? :)

• Beğen
Tepkiler: Atasoy
251068 dosyayı görüntüle
7 Temmuzda 50 kadro trx 8600 almak için bayiye gittim. Ellerinde yoktu. Fabrikayla görüştüler. 20 gün içinde göndereceklerini söylediler. Sözlerine güvenip ücreti de ödeyip siparişi verdim. 20 gün sonra bisiklet gelmedi. Bayi 1 ay beklememi söyledi. 1 ay sonra bisiklet gelmedi. 1 ay daha beklememi söylediler. Ben bekledim ama bisiklet gelmedi. Daha sonra Mehmet Sağlam ile görüştüm. Bisikletin hazır olduğunu, sadece maşa beklendiğini ve biraz daha beklememi söyledi. Ben beklemeye devam ettim. Bisiklet gelmedi. Mehmet bey benden sıkılınca Nazlı hanıma yönlendirdi. Nazlı hanım da beklememi söyledi. Ben bekledim. Bisiklet gelmedi. Kasım ayı ortalarında bayi seni daha fazla bekletmeyelim, bisikleti maşasız alalım. İdareten bir maşa takalım, sen bisikleti kullan dedi. 17 kasımda fotoğraftaki bisikleti teslim aldım bayiden. Mosso marka mtb den çıkma amortisörlü maşa takmış bayi bisiklete. En azında bisiklete binebilirim diye mutlu oldum. 2-3 gün kullandım bisikleti. Daha sonra Bisan sitesine kadro ölçülerini koymuş. Benim bisikletin üzerinde 20 inç yazıyordu. Siteden kontrol edince bisikletin 52kadro olduğunu gördüm. 7 temmuzda hiç beklemeden alabileceğim 52 kadro bisikleti parayı peşin alıp 4.5 ay bekletip maşasız olarak gönderdi Bisan. Üzerinde 1 ay daha geçmesine rağmen maşa hala gelmedi. Bayi de bisikletin 52 kadro olduğunu kabul etmiyor. Beni bisikletin 50 kadro olduğuna ikna etmeye çalışıyor. Bisanın vizyon, misyon, müşteri memnuniyeti gibi bir derdi olduğunu sanmıyorum. Standart esnaf zihniyeti. Gelsin gelsin paracıklar.

Ayıptır söylemesi sizde pek hakkınıa rayan bir müşteri değilmişsiniz. Bir firma bekle dedi diye hiçbir müşteri bence 2 aydan fazla beklememeli ya gelmez ya da altinda bir şacmalik vardır. Ki varmiş siz 2. Ayda paranızi alıp başka marka ya da modele yönelmeliydiniz 2 kere bekle dedikten sonra bellidirki onlarda bilmiyo nezaman gelcek.

• Beğen
Tepkiler: Heraklia
Ayıptır söylemesi sizde pek hakkınıa rayan bir müşteri değilmişsiniz. Bir firma bekle dedi diye hiçbir müşteri bence 2 aydan fazla beklememeli ya gelmez ya da altinda bir şacmalik vardır. Ki varmiş siz 2. Ayda paranızi alıp başka marka ya da modele yönelmeliydiniz 2 kere bekle dedikten sonra bellidirki onlarda bilmiyo nezaman gelcek.
Ben bisikleti 3300 liraya aldım. Ben aldık 1 hafta sonra bisan yüzde 10 zam yaptı bisikletlere. 3700 küsür oldu bisiklet. TRX 8600 muadili olarak düşündüğüm pejo T11 ve carraro 328 de yaklaşık 1 ay içinde zamlandı. Parayı iade alıp zamlı bisiklet almaktansa beklemek daha cazip geldi o zaman.

@Heraklia ilk zamdan sonra alsaymişsuniz keşkr prki.şuan nasıl mosso suspasiyonla

2. Dünya savaşından sonra, amerikaya okumaya gelen japon öğrenciler olmuş. Ülkelerine bilgi transfer ettiği anlaşılan öğrenciler sınırdışı edilmişler amerikadan. Eskiden bir japon turist, fotoğraf makineleri filmli iken, en az 2 fotoğraf makinesi ile gezer, çok özel bir şeyin resmini 2 ayrı makineyle çekerdi. Olur da bir makine çekmemişse öbürü ile işi garantiye alırdı.
Bizim mesela acıpayamımızın köylerinde alaman stili evler var. Almanyada çalışan gurbetçilerimiz, almanya havası estirir anadolunun böğründe. Her yıl 3-4 hafta izinlerinde gelir, evlerini 2 hafta tadilat ettirirler. Hiç birinde saf milliyetçilikten başka milli bilinç yoktur. Mercedeste vardiyaca çalışır da, arkadaş biz bunun bir benzerini acıpayamda bir atölyede üretelim demez. Bir ay atacağı hava için 11 ay hayal kuranına çok rastladım. Tüm gelişmeler bakmayın ama kopya ile mümkün. Tekerleriği biri keşfetti, patent çıkana kadar da, bir başkası keşfetmek zorunda kalmadı. Ben alamandan çalalım sonra alamanın pazarına açılalım demiyorum. Burda ihtiyaçtan çözüm üretmeli artık diyorum. Basit bir spacer bile üretmekle başlanmalı.
Ama olacağı söyleyeyim size. Koruma ile palazlanan yerli sermaye sahipleri, parayı bulunca ne yapıyor biliyoruz.

Benim uslubumda bir terbiyesizlik yok. Dogrudan muhattab degilse niye alınganlik gosterip savunmaya geçiyor?
Ben bu konudan muzdarip oldugumu beyan ediyorum. Kimse bedava avukatlik yapmasin. Tanidigim butun bayi toplantisina gidenlere soyledim bu durumu. Buyuk marka olmak buyuk fabrika kurmakla olmaz. Buyuk ideallerin , hedeflerin olacak.
Büyuk firmayMIŞ GIBI yapmayla büyük olunmaz.
Benim bir şeyin avukatlığını yaptığım yok daha öncede söyledim ama bedava avukatlık diyerek paralı bir savunma yapmadığıma aklınızca dokunduruyorsunuz. Herhangi bir alınganlık durumuda yok. Bu başlığı ben açtığım için bu ürünü de bir bayii olarak ben sattığım için yanlışınızı düzeltmeye çalıştım. Siz bir çıkarımda bulundunuz ben size bulunduğunuz çıkarımın yanlış olduğunu açıkladım siz hala devam ediyorsunuz. Daha MTB ile tur bisikletin farkını bilmeden ilk yorumdan attınız tuttunuz. Sonra da "sen neyi savunuyorsun kardeşim" şeklinde çıkıştınız. Bakıyorum konu ile ilgili her türlü kötü yorumu da beğeniyorsunuz. Cevap vermemeyi tercih ediyorum ama inatla sataşıyorsunuz ve niyetinizi de açıkça belli ediyorsunuz. Benimde boyum 1.91 bende zamanı geldi istediğim kompenantta istediğim kadro boyu bisiklet bulamadım ama hiç bir firmaya da vizyon fakirler bu kadro boyu bisiklet getirilmez mi demedim. Çünkü kaç adet satacağını düşünmek zorunda bu firmalar. Bir firma bir modelde değil siz beğeneceksiniz diye her modelde her renkte 60 kadro boyu yapmak zorunda. Çünkü siz MTB/Hibrit/Şehir 21 vites/24 vites/27 vites V fren/ Mekanik Disk veya Hidrolik Disk Frende bir modeli ve o modelinde bir rengini seveceksiniz. Tek bir modelde veya renkte bunu yapsa diğerinde niye yok diye yine giydireceksiniz. Peki 1 kişi ya da yılda 10 kişi-50 kişi hiç farketmez bu kadar bisikleti alacak diye firmalar bu topa girer mi? Girmez. Vizyonlu dediğiniz Avrupalı firmalar bile bugün o boylarda müşterisi bu kadar seyrek olsa o da üretmez. Adamların kadını erkeği boyları bizden uzun olduğu için ve piyasası olduğu için yapıyorlar satıyorlar. Zarar etmiyorlar ama dikkat ederseniz Türkiye'de hiçbir firma bunu yapmıyor. Siz önce Bisan'a bu şekilde bir üslupla konuşuyorsunuz daha MTB nedir şehir bisikleti nedir bilmeden sonra bana vizyonsuz diyerek devam ediyorsunuz en son işin içinden çıkamayınca bütün Türk firmalarına komple vizyonsuz diyorsunuz. K.bakmayın dünya ne benim ne sizin etrafınızda dönüyor. Bu firmalar iş yapıyor ticaret yapıyor kimse para kazanmayacağı işe para koymak istemiyor.

Bu arada kimse mahalledeki bebeler binsin diye preator, reload, mithra gibi bisiklet yapmıyor hemde farklı kadro boyları ve kompenant varyasyonları ile. Ya da 2 yılda yarış takımı oluşturup onlardan aldığı dönütler üzerine iş yapmıyor. Sanki her firma kurulduğu birkaç senede mükemmel kadro boyları, mükemmel dizaynlar, mükemmel ürün gamı ve çeşitlilikle çıkmış gibi davranıyorsunuz. Belli ki firmalar yanlış insanlarla çalışıyor. Ben sizi referans olarak göstereyim hizmet verin bu arkadaşlara. Accell, Bisan, Salcano, Kron, Mosso ve niceleri sizin vizyonerliğinizden faydalansın.
251068 dosyayı görüntüle
7 Temmuzda 50 kadro trx 8600 almak için bayiye gittim. Ellerinde yoktu. Fabrikayla görüştüler. 20 gün içinde göndereceklerini söylediler. Sözlerine güvenip ücreti de ödeyip siparişi verdim. 20 gün sonra bisiklet gelmedi. Bayi 1 ay beklememi söyledi. 1 ay sonra bisiklet gelmedi. 1 ay daha beklememi söylediler. Ben bekledim ama bisiklet gelmedi. Daha sonra Mehmet Sağlam ile görüştüm. Bisikletin hazır olduğunu, sadece maşa beklendiğini ve biraz daha beklememi söyledi. Ben beklemeye devam ettim. Bisiklet gelmedi. Mehmet bey benden sıkılınca Nazlı hanıma yönlendirdi. Nazlı hanım da beklememi söyledi. Ben bekledim. Bisiklet gelmedi. Kasım ayı ortalarında bayi seni daha fazla bekletmeyelim, bisikleti maşasız alalım. İdareten bir maşa takalım, sen bisikleti kullan dedi. 17 kasımda fotoğraftaki bisikleti teslim aldım bayiden. Mosso marka mtb den çıkma amortisörlü maşa takmış bayi bisiklete. En azında bisiklete binebilirim diye mutlu oldum. 2-3 gün kullandım bisikleti. Daha sonra Bisan sitesine kadro ölçülerini koymuş. Benim bisikletin üzerinde 20 inç yazıyordu. Siteden kontrol edince bisikletin 52kadro olduğunu gördüm. 7 temmuzda hiç beklemeden alabileceğim 52 kadro bisikleti parayı peşin alıp 4.5 ay bekletip maşasız olarak gönderdi Bisan. Üzerinde 1 ay daha geçmesine rağmen maşa hala gelmedi. Bayi de bisikletin 52 kadro olduğunu kabul etmiyor. Beni bisikletin 50 kadro olduğuna ikna etmeye çalışıyor. Bisanın vizyon, misyon, müşteri memnuniyeti gibi bir derdi olduğunu sanmıyorum. Standart esnaf zihniyeti. Gelsin gelsin paracıklar.
Kötü bir tecrübe olmuş. Böyle bir şey yaşamanıza üzüldüm. TRX 8600 modeli için bizde aynı sorunu yaşadık maalesef. Bu sene Covid-19 yüzünden firmalar ya gümrükteki malını çekemedi ya da sevkiyatlar gecikti.Firmalarda böyle olunca ha geldi ha gelecek derken müşterileri mağdur etmiş oldu. Bisan toplantısında bu sene çıkacak bir model vardı, MTX 7600 modeli yeni deore m4100 2x10 aktarma ekipmanına sahip önde 26-36 arkada 11-42 dişli oranları ile ve 5750 lira fiyatı ile iddialı bir üründü ancak tek eksiği gidondan kitlemeli bir SR Suntour maşaydı. Orçun Bey'e söylediğimizde Suntour 2022 yılına anca tedarik edebileceğini söyledi maşaları dedi. Dün Peugeot bisiklet bayii toplantısındaydık onlarda aynı şekilde SR Suntour, Schwalbe hatta Shimano tedariğinde bile çok sorun yaşadıklarını bu yüzden bu sene başka maşalar tercih etmek zorunda kaldıklarını veya Mitas marka lastikleri tercih etmek zorunda kaldıklarını söylediler. Schwalbe 9 ay sonraya ancak ürün tedariği için tarih verebiliyormuş. Shimano üretimi 1.5 kat hızlandırmasına rağmen komponent yetiştiremiyor dediler. Salcano'nun bazı modellerde Sram ekipmanlara yöneleceği söylentisi var ama o da ayrı bir sorun olabilir. Zira Türkiye'de Sram pek yaygın değil ve Aslı bisiklet dışında Sram distribütörü yok bu nedenle yedek parça bulmak zor olabiliyor. Mosso'da yine aynı şekilde bu sene ilk siparişleri fazla tutmaya bakın elimizdeki ekipmanlarla ilk siparişleri üretip teslim edeceğiz ama belki 2. bir sipariş almayabiliriz çünkü 2020 de yaşanan ekipman darboğazı 2021 yılında da devam edebilir dediler.

Son düzenleme:
@Tolga_123
Bisiklet foruma gelmiş bir tane başlik açmışsinız o da reklaminizi yapmak icin. Benim tur bisikleti ile dağ bisikletini ayıramadığim konusunu biraz araştirsaydiniz keşke.

@Heraklia uğradigı mağduriyeti anlatiyor. "Kötü tecrübe" diyorsunuz. Haĺâ firmanin avukatligini yapiyorsunuz. Beni vizyoner olarak işe almazlar. Ama sizin bu savunmaniza firmanin bile ağźı açik kalır. Size kesin teklifler gelir.

Hayirli işler bol kazançlar.

Son düzenleme:
"Adamların kadını erkeği boyları bizden uzun olduğu için ve piyasası olduğu için yapıyorlar satıyorlar. Zarar etmiyorlar "

Bu söz bile vizyonsuzluğun gostergesı hiç araştirma yapmişlar mi ?

(link)

Okumaya üşenenler icin ben özetleyeyim
Erkekler
1.70 - 1.75
Amerika, Kanada,Japonya, İtalya, Fransa, ispanya ile Turkiyenin boy ortalaması hemen hemen ayni.
( bu ulkerdeki bisiklet üreticilerini saymaya gerek yok herhalde)

Kuzey Ülkeleri 1.80 civarinda
Asya ülkeleri 1.68 civarinda
(link)

Fuji bir Japon markası bisikletlerin kadro boylarina bir bakin bakalim.
Ama sorun degil bizim potansiyel bisiklet müşterilerimizin çogunlu kadro boyundan haberi olmadıgi icin. Talep etmiyor. Saticilarda/Üreticiler kafasina göre takiliyor.

@Heraklia ilk zamdan sonra alsaymişsuniz keşkr prki.şuan nasıl mosso suspasiyonla
Amortidörden dolayı ön kısım yükseldi biraz. Kadro zaten büyük. Kullanırken pek sıkıntı yaratmıyor ama inip binmek sorunlu. Kendi maşası gelince (umarım gelir) biraz daha rahatlatın sanırım. Maşa harici bisikletin kullanımı çok rahat.

"Adamların kadını erkeği boyları bizden uzun olduğu için ve piyasası olduğu için yapıyorlar satıyorlar. Zarar etmiyorlar "

Bu söz bile vizyonsuzluğun gostergesı hiç araştirma yapmişlar mi ?

(link)

Okumaya üşenenler icin ben özetleyeyim
Erkekler
1.70 - 1.75
Amerika, Kanada,Japonya, İtalya, Fransa, ispanya ile Turkiyenin boy ortalaması hemen hemen ayni.
( bu ulkerdeki bisiklet üreticilerini saymaya gerek yok herhalde)

Kuzey Ülkeleri 1.80 civarinda
Asya ülkeleri 1.68 civarinda
(link)

Fuji bir Japon markası bisikletlerin kadro boylarina bir bakin bakalim.
Ama sorun degil bizim potansiyel bisiklet müşterilerimizin çogunlu kadro boyundan haberi olmadıgi icin. Talep etmiyor. Saticilarda/Üreticiler kafasina göre takiliyor.
Satıcıların da yeterli bilgi vermesi lazım ama vermiyorlar maalesef. 4.5 yıl önce bisikletten bu kadar anlamıyordum kron satan adam "bu en büyük boyudur buna sığarsın" diye almak istediğim tx 150 modelinin 52 kadro boyunu verdi ve ben de aldım. Çok sonraları 56 diye bir kadro boyu seçeneği olduğunu öğrendim hatta bir eniştemin 56 kadro mosso legardasına 1 tur bindim çok rahat bir şeydi. Ama düştük bir hataya zamanında, çıkış yok gibi 53 kadrolu bisikletim ile devam kendisine upgrade bile yaptım aradan geçen süre içinde. Bu ülkede ortalama üstü boyutlarda olmak öteki olmak gibi bir şey, boyum 1.9 metre, ayağım 46 numara (nike giyersem 47) ayakkabı bulmak ölüm gibi millet rahat etmek için taxiye para verir ben bisiklet veya toplu taşıma kullanmazsam rahat edemem taxileri b*k varmış gibi symbol ve linea tipi içi en ufacık modellerden seçiyorlar, bisiklet kadro boyu seçeneği zaten allahlık, şehirlerarası otobüs koltukları minimum aralıkta tutulur gideceğin yere tren yoksa şahsi otonun yakıtına veya uçağa tonla para vermek zorunda kalırsın; sinema, konferans salonu, tiyatro gibi mekanların koltuk araları da genelde dardır öndeki koltuğa dizin değer, restoran vb. mekanlarda da masalar alçaktır, sandalyeler ufaktır, ayaklarının yataktan dışarı taşmaması için arayıp tarayıp özel yapım yatak yapan yer bulup standart fiyata göre ciddi bir fark ödemen gerekir, laz müteahhit mutfak tezgahını minimum boyda koyar kimi evlerde sapasağlam mutfak tezgahını çöpe atıp yeni tezgah yaptırman gerekir ve daha bir sürü sorun. Bence cerebral palsy, otizm vb. farkındalık kampanyaları gibi 1.90+ boy ve 46+ ayak numarası farkındalık kampanyalarının da düzenlenmesi lazım.

@Heraklia Sipariş öncesi paranın tamamını vermeme gibi bir durumunuz yok muydu? Yani kapora gibisinden ufak bir miktar verilip gerisini bisiklet elinize ulaşınca verme imkanını soruyorum. Bu durum sizin tarafınızca çok sıkıntılı geçmiş anladığım kadarıyla. En azından paranın tamamını vermemiş olsaydınız diğer markalara bakardınız. 4 ay bisikletsiz kalmak kötü, üstüne 4 ay sonra gelen bisikletin üzerinde maşa yok? Ve tavırları da sinir bozucu cinsten. Kesinlikle piyasada yeniyiz deyip geçiştirmemeleri gereken konular bunlar. Daha en baştan müşteri kaybediyorlar.

Yeni modellerin fiyat bilgisi var mı? Birde sitede fotoğraflarla bisikletlerin özellikleri tutmuyor.

• Beğen
Tepkiler: MAERKEK
erdoğanlar bisiklette 2021 modellerin fiyatları var.

• Beğen
Tepkiler: osmancan71
7 ay filan önce Metin Bisiklet'ten 3400 TL'ye alıp kadrosu küçük diye iade ettiğim Bisan RX 9200 Claris 4600 TL olmuş.

Tüm markalarda en az 1500 TL'cik zam gelmiş hepsine.
Maaşallah.

Satıcıların da yeterli bilgi vermesi lazım ama vermiyorlar maalesef. 4.5 yıl önce bisikletten bu kadar anlamıyordum kron satan adam "bu en büyük boyudur buna sığarsın" diye almak istediğim tx 150 modelinin 52 kadro boyunu verdi ve ben de aldım. Çok sonraları 56 diye bir kadro boyu seçeneği olduğunu öğrendim hatta bir eniştemin 56 kadro mosso legardasına 1 tur bindim çok rahat bir şeydi. Ama düştük bir hataya zamanında, çıkış yok gibi 53 kadrolu bisikletim ile devam kendisine upgrade bile yaptım aradan geçen süre içinde. Bu ülkede ortalama üstü boyutlarda olmak öteki olmak gibi bir şey, boyum 1.9 metre, ayağım 46 numara (nike giyersem 47) ayakkabı bulmak ölüm gibi millet rahat etmek için taxiye para verir ben bisiklet veya toplu taşıma kullanmazsam rahat edemem taxileri b*k varmış gibi symbol ve linea tipi içi en ufacık modellerden seçiyorlar, bisiklet kadro boyu seçeneği zaten allahlık, şehirlerarası otobüs koltukları minimum aralıkta tutulur gideceğin yere tren yoksa şahsi otonun yakıtına veya uçağa tonla para vermek zorunda kalırsın; sinema, konferans salonu, tiyatro gibi mekanların koltuk araları da genelde dardır öndeki koltuğa dizin değer, restoran vb. mekanlarda da masalar alçaktır, sandalyeler ufaktır, ayaklarının yataktan dışarı taşmaması için arayıp tarayıp özel yapım yatak yapan yer bulup standart fiyata göre ciddi bir fark ödemen gerekir, laz müteahhit mutfak tezgahını minimum boyda koyar kimi evlerde sapasağlam mutfak tezgahını çöpe atıp yeni tezgah yaptırman gerekir ve daha bir sürü sorun. Bence cerebral palsy, otizm vb. farkındalık kampanyaları gibi 1.90+ boy ve 46+ ayak numarası farkındalık kampanyalarının da düzenlenmesi lazım.
Her şey kısa boylulara göre aynı saydığın dertlerden bende de var . Ne yapalım her şey cüceler için 😂🤣

Yeni modellerin fiyat bilgisi var mı? Birde sitede fotoğraflarla bisikletlerin özellikleri tutmuyor.
Sitede yeni modeller yüklendi ama parça tedariğinden kaynaklı yaşanan sıkıntıdan dolayı bazı modellerde ekipmanlarda değişikliğe gidilecek. Bu da fiyatta yukarı veya aşağı yönlü değişikliğe yol açacak. O yüzden kataloğu atmadım çünkü yanıltıcı olacak. En güncel parça ve fiyat bilgisine siteden bakmanız daha doğru olur. Yakında fiyatları da ekleyeceklerine eminim.

Geri