Gec cıkacak gıbı zaten.Teşekkür ederim, geç kaldılar. Arkadaşım Bisan MTX 7400 aldı.
Alım gücü fazla olan birisi zaten bisanına carrarosuna hiç bakmayacağı için bence bu markaların radarında da değil.Söylediklerinize katılmakla birlikte,
Açıkcası söylemek istediğim, bisiklet(105 setli karbon vb) fiyatlarının alım gücü olarak "orta sınıfın" alanından çıkmış olması durumudur.
Orta sınıf bir vatandaş bahsettiğiniz hesapları yaparken, zaten alım gücü fazla olan birisinin markayı tercih edeceğine inanıyorum.
Bir çok müşteri ithal markaları arkadaşlarından duyup da geliyor sonra fiyatını duyunca koşa koşa kaçıyor. 15 bini gören ben bunu pazarlıkla 14 e alabilir miyim diye geliyor. Diğerini alabilecek olan da @Superevo 'nun belirttiği gibi hiç yerli markalara bakmıyor zaten. Direk o modeli çoktan incelemiş parasını da ona göre hazırlamış olarak geliyor. 5 bin lira 5 lira değil ki şak diye 15 den 20 ye çıksın herkesYerliler bu fiyatlarla, rekabet edemezler. 15bin veren bari Trek olsun der gider 5 daha verir. Şahsen ben öyle yaparım :O
Ben direk fabrikayı arayıp detaylı bilgileri zor da olsa aldım. 105 modelin üzerinde ki gidon boğazı karbon gidon alüminyummuş. Ayrıca bisiklet Nisan ayında üretime girip bayilere Nisan sonunda falan teslim edilecekmiş. Bu süreç Mart ayına sarkar diye düşünüyorum.Campagnolo jant takıp, foto çekip siteye koymakla olmuyor bu işler. Almak istesek bisiklet ortada bile yoktur.
Bisan 2021 modelleri hakkında en rahatsız olduğum şey, Reload Rım Brake 105 modeli ve diğer modellerin üstüne 16 bin tl lik jantları takıp hem siteye yüklemişler hem de bu şekilde lansmana çıkarmışlar. Normalde üzerinde 30 mm aluminyum jant var. Ayrıca gidion ve gidon boğazları EASTON yazılıp bırakılmış. Karbon mu, alüminyum mu, modeli ney ? Hiçbiri hakkında detaylı bilgi verilmemiş. Bu kadar güzel çıkışlar yapan bir markanın bu konuda neden başarısız olduğunu anlayamadım.
Jant seti bisikletin kendi fiyatından daha pahalı, görüntü olsun diye koymuşlar. 🤣Campagnolo Bora yok muymuş üstünde :=) Şimdi hayal kırıklığına uğradım.
Bisan 2021 modelleri hakkında en rahatsız olduğum şey, Reload Rım Brake 105 modeli ve diğer modellerin üstüne 16 bin tl lik jantları takıp hem siteye yüklemişler hem de bu şekilde lansmana çıkarmışlar. Normalde üzerinde 30 mm aluminyum jant var. Ayrıca gidion ve gidon boğazları EASTON yazılıp bırakılmış. Karbon mu, alüminyum mu, modeli ney ? Hiçbiri hakkında detaylı bilgi verilmemiş. Bu kadar güzel çıkışlar yapan bir markanın bu konuda neden başarısız olduğunu anlayamadım.