Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

İnceleme Bisan All Trail Eco Ön incelemesi

@MAERKEK Аçıkçası benim için bisikletlerimin çizilmesi çok da önemli bir durum değil, bu yüzden hiç kaplama ile ilgili hiç bilgim yok. Sadece kabloların sürtünmesine maruz kalan yüzeylere koruma bandı yapıştırdım. Çoğu markada bunlar bisiklet üzerine yapıştırılmış gelir. Canyon kadronun yanında vermişti, Bisan'da ise hiç yoktu.

Forumda kaplama yaptıran arkadaşlar olmuşlardı, onlar bilgi verebilir umarım.

Scudo
Slm, Bisan all trail Eco kullanan var mı? Bisiklet bana ağır gibi geldi. 11,35 kilo yazıyor.
5000 TL bütçem mevcut Bisan all trail Eco ve triban 500rc arasında kaldım. 500rc'ye çok soğuk bakıyorum. Eco kullanan arkadaşlar tecrübelerini paylaşırsa sevinirim. Amacım dağa tepeye tırmanmaktan ziyade yağmur çamurda yol bisikleti tadında sürüşler yapmak. Sevgiler

• Beğen
Tepkiler: MAERKEK
Slm, Bisan all trail Eco kullanan var mı? Bisiklet bana ağır gibi geldi. 11,35 kilo yazıyor.
5000 TL bütçem mevcut Bisan all trail Eco ve triban 500rc arasında kaldım. 500rc'ye çok soğuk bakıyorum. Eco kullanan arkadaşlar tecrübelerini paylaşırsa sevinirim. Amacım dağa tepeye tırmanmaktan ziyade yağmur çamurda yol bisikleti tadında sürüşler yapmak. Sevgiler
Ben varım. 11.35 kg 'mı ? 10.35 kg diye hatırlıyorum.

Ağırlık konusunda bana göre hafif. Ön tarafta carbon maşa olması çok hafifletiyor.
Bu all trail ecoyla dağ tepe çıkmayın zaten. Hafif engebeli arazi için yapılmış.

All Trail Eco aslında ne biliyor musun ?
Bir yol bisikleti gibi hızlı, MTB rahatlığı kadar olmasada konforlu olan , hafif araziye girip çıkabilen bisiklet olarak tanımlanabilir.

Çok rijit gidiyor. Stabiliteyi bozmuyor.
Aynakol 50-34 büyük geldi bana , kadans çevirmek zor.

Lastiklerini ilk alsığınızda değiştirmeye gerek yok. Üstündekiler orta kalite yeterli düzeyde.
Jant şeridini değiştirin.

@rodya

• Beğen
Tepkiler: sedat1234
@sedat1234 slm, jant şeridini okudum evet.

Benim istediğim de zaten yol bisikletinden bi tık daha konfor ve yağmurda çamurda sorunsuz gitmek.

Kadansa da alışacağız artık bı mecbur🙃

Kadro benim normalde 54 fakat bisanlarda büyük oluyormuş diye duydum, 52 mi almalıyım sizce?

• Beğen
Tepkiler: MAERKEK

Benim istediğim de zaten yol bisikletinden bi tık daha konfor ve yağmurda çamurda sorunsuz gitmek.

Kadro benim normalde 54 fakat bisanlarda büyük oluyormuş diye duydum, 52 mi almalıyım sizce?
Boyunuz kaç ? Evet kadro büyük kalıyor. 52 kadro aldım mecburen . 50 kadro boyu olsaydı 50 alırdım.

Bana büyük gelen tek kısmı gidon mesafesi boyum 175 cm. Frenlere erişmek için iyice uzanıyorum.

Benim aldığım bisiklet satıcısı da All Trail Eco kullanıyordu . Talep olunca satmış şimdi praetor kullanıyor. Sattığıma pişmanım diyor. All Trail Eco rahat oluyordu şehir içinde gelip gitmeye diyor.

• Beğen
Tepkiler: sedat1234
1,79 boyum. 52 kurtarır gibi ama bilemedim.

@sedat1234 Merhaba. Size 54 kadro olur. Diger gravel bisikletlerin geometrilerini de incelerseniz "M" kadroya denk geldigini gorebilirsiniz.
Bisiklete 4000 S II 25 mm leri taktim. Suluk kafesi, pedal ve yol bilgisayari tutucusu dahil 11 kg geliyor. Sora, disk frenli ve stok jantli bir bisiklet icin kotu degil. Vites oranlari sayesinde yokuslarda da zorlamiyor.

@rodya valla çok içime sindi, tamamen bu modele yogunlastim. Teşekkürler bilgiler için🙏

• Beğen
Tepkiler: rodya
52 küçük gelebilir.
52 kadro Bisan Grand Tour Eco kullanıcısıyım. Boyum 173, bacak boyum 78. Kadro bana tam.
Şunları da dikkate alınız, bir bisikletin uzanma mesafesi de çok önemli. 52 kadro Grand Tour Eco'nun üst borusu (top tube) 56 cm geliyor iken All Trail Eco'nun 54,4 geliyor. Bu açıdan bakınca All Trail Eco, Grand Tour Eco'dan daha kısa uzanma mesafesine sahip. Bunu da göz önünde bulundurun. Bence 54 kadro sizin kadronuz. Yine de eğer ki deneme şansınız varsa denemek en doğrusu.

@suyunsesi evet, baktım ölçülere az önce. Beni de uzanma mesafesi, gidon dusundurmustu açıkçası. Zaten kadrom 54 normalde. Forumda araştırma yapınca kafam karıştı bisanlar hakkında. Tedarikçiyle de konuşacağım yarın. Ama dediğiniz doğru, ölçülere baktım 54 bana uygun

Merhaba,
Ben Grx sete sahip olan Bisan All trail kullanıyorum. Boyum 178 cm 52 kadro kullanıyorum. Bir sorun yaşatmadı bana. Hatta bike fit yaptırdım. 52 kadronun bike fit bisikletindeki simülasyonunu görüntü olarak iletiyorum sizlere. İç bacak boyum 83,7 cm çıktı orada ki ölçümlere göre bu arada. Belki bu geç olmasıysa size fikir beyan eder. Selamlar.

bikefit.jpg

@alperaydin satıcıyı aradım ben de bugün. Kadronun büyük olduğunu, 52 de olabileceğini söyledi kendisi. Gidip bakma şansım yok maalesef. Son kararımı verince tekrar konuşacağım kendisiyle. Bir arkadaş da 54 kadronun ona uyduğunu söyledi. Ama sizinle de olculerimiz aynı aşağı yukarı.

Bisiklet alırken vücudun üst kısmı yani gövde ve kol uzunluğu da önemli demiştim. Bu uzanma mesafesine de etki ediyor. Keşke bir deneme şansınız olsa. Ancak all trail'den daha uzun tt borusuna sahip Bisan grand tour eco kullanıcısı olarak birkaç önceki mesajımda da söylediğim gibi 52 kadro kullanıyoum. Boyum 173, iç bacak 78.
Ancak şu bir gerçek ki, Bike fit kişisel olarak en doğru ölçüleri verir.
Eğer kararınızı verip bir boyu seçerseniz, sonra bisikletin size uygun olmadığı kanısına varırsanız canınız yine de sıkılmasın. Çünkü bence sele yüksekliği, sele ileri geri ayarı, gidon eğimi, en olmadı gidon boğazı uzunluğu ile yine kendinize uygun hale getirebilirsiniz. Şöyle uzaktan bir gözünüzle düşünün 52 cm kadro ile 54 cm aralarındaki farklar çok büyük değil. Aralarındaki önemli farklar sadece st de 2 cm, tt de 6 mm. Bu farklar Bikefit ile düzenlenebilir görülüyor. Zaten bazı kişiler sürüş karakterine göre bir boy büyük ya da küçük kadro seçip sele gidon ayarları ile tam kendi sürüş tarzına uygun hale getiriyorlar.
Bisan, All Trail Eco için sitesinde alttaki ölçüleri vermiş.
1605539971749.png

@suyunsesi Az önce siparişi geçtim ve ödememi yaptım:) Şişli'de oturuyorum, bisikletin biri Başakşehir, biri de Beylikdüzü şubedeymiş ikisini de kurup getirecekler. İki kadroyu da (52 -54 zaten başka yok) deneyip karar vereceğiz. Açıkçası böyle bi hizmet vermeleri beni mutlu etti. Şimdi bir an önce akşam olsun da bisikletim gelsin diye bekliyorum. Herkese çok teşekkür ederim paylaşımlardan dolayı🙏 Sonucu da -ki bence 52 olacak gibi geliyor- yazacağım, sevgiler.

@suyunsesi Az önce siparişi geçtim ve ödememi yaptım:) Şişli'de oturuyorum, bisikletin biri Başakşehir, biri de Beylikdüzü şubedeymiş ikisini de kurup getirecekler. İki kadroyu da (52 -54 zaten başka yok) deneyip karar vereceğiz. Açıkçası böyle bi hizmet vermeleri beni mutlu etti. Şimdi bir an önce akşam olsun da bisikletim gelsin diye bekliyorum. Herkese çok teşekkür ederim paylaşımlardan dolayı🙏 Sonucu da -ki bence 52 olacak gibi geliyor- yazacağım, sevgiler.
Hayırlı olsun şimdiden. Bol resimli ve ayrıntılı paylaşımını bekliyoruz.

Bisikletiniz hayırlı uğurlu olsun. Kazasız belasız kullanın inşallah. 😊

@alperaydin teşekkürler 🙏

@wrmsty 5005TL'ye aldım. %25 zam geleceği söyleniyor. Bilemiyorum orasını :)

Bu arada boyumu şapşal gibi e-Nabız'dan baktığım için 1,79 gözüküyordu. Son anda aklıma geldi hanıma ölçtürdüm 1,75 çıktım. Burada da insanları boş yere şu kadro mu bu kadro mu diye uğraştırdım :/ Kadro 52 oldu. Hatta ellerim frenlere zor yetişiyordu ilk bindiğimde. Seleyi öne çektim kendi bikefit'imi yaptım izlediğim vidyolarla vs. Şu an gayet uygun bana:)

Esasında 1 ay kullanıp öyle yazacaktım fakat konusu açılmışken bahsedeyim biraz..
--Disk fren ilk defa kullandığım için bana acaip geldi. V frende abanıyordum frene ama disk fren daha kontrollü olmam gerektiğini hissettiriyor.
--Şehir bisikletinden geçiş yaptığım için düzen biraz zorladı, 20 dakikada alıştım ama :D
--Yine şehir bisikletinde arabaların arasından çapraz çupraz gidiyordum, all trail eco'yla bunu yapamam diye hissettim ama öyle bişey yok bayaa yapılabiliyor. Bana dönüşleri vs hantal gelmedi. Sadece düşük hızda keskin dönüşlerde ayağım ön lastiğe değiyor bazen. Yanlış pedal basımından da olabilir. Ne tarafa döneceksem o ayağımı geride bırakmayı tembihliyorum kendime içten içe. Çözemezsem pedal kilidi düşünebilirim.
--Yokuşlarda zorlandığım oldu. Zamanla performansım yükselecektir.
--Bisiklet her türlü konforu ve güveni size hissettiriyor (benim standartlarıma göre tabii). Çok stabil bir sürüşü var.
--Karbon maşa çok tatlı bir his bırakıyor.

Daha uzun sürüşlerden sonra tekrar paylaşımda bulunacağım, sevgiler

Bu arada boyumu şapşal gibi e-Nabız'dan baktığım için 1,79 gözüküyordu. Son anda aklıma geldi hanıma ölçtürdüm 1,75 çıktım. Burada da insanları boş yere şu kadro mu bu kadro mu diye uğraştırdım :/ Kadro 52 oldu. Hatta ellerim frenlere zor yetişiyordu ilk bindiğimde. Seleyi öne çektim kendi bikefit'imi yaptım izlediğim vidyolarla vs. Şu an gayet uygun bana:)

Esasında 1 ay kullanıp öyle yazacaktım fakat konusu açılmışken bahsedeyim biraz..
--Disk fren ilk defa kullandığım için bana acaip geldi. V frende abanıyordum frene ama disk fren daha kontrollü olmam gerektiğini hissettiriyor.
--Şehir bisikletinden geçiş yaptığım için düzen biraz zorladı, 20 dakikada alıştım ama :D
--Yine şehir bisikletinde arabaların arasından çapraz çupraz gidiyordum, all trail eco'yla bunu yapamam diye hissettim ama öyle bişey yok bayaa yapılabiliyor. Bana dönüşleri vs hantal gelmedi. Sadece düşük hızda keskin dönüşlerde ayağım ön lastiğe değiyor bazen. Yanlış pedal basımından da olabilir. Ne tarafa döneceksem o ayağımı geride bırakmayı tembihliyorum kendime içten içe. Çözemezsem pedal kilidi düşünebilirim.
--Bisiklet her türlü konforu ve güveni size hissettiriyor (benim standartlarıma göre tabii). Çok stabil bir sürüşü var.

Memnuniyetle ve kazasiz belasiz kullanin insallah. Ama arabaların arasindan capraz cupraz gecmeyin. Bisikletinizi mumkunse bisiklet yolu ve sag seritten baska yerde kullanmayin. 😇

Bu carbon maşanın rahatlığını en iyi ben bilirim. Çelik MTB'mde var biliyorsunuz. Ön maşasını değiştirirken ölçmüştüm. 2.5 kg gelmişti . Gidon furç boğazı teker hariç . Döndüremiyorsun çevik hareket yapmana izin vermiyor.

Ama karbon maşa öyle mi kuş gibi ani çevik hareketlere tepkisi makas atmayı çok kolaylaştırıyor.

Bazen bende döndürürken tekere sürtüyorum.
Alışamadığım tek olayı dişli oranları sürekli mtb sürünce galiba oda. Küçük dişli olunca hemen yüksek kadansa çıkabiliyorsun.

Biraderle yola çıktım MTB ile bi hızlanışı var . All Trail ecoyla yetişemedim.

Geri