Hocam önemli olan marka değeri oluşturmak. Parçalar yerli olsa çok güzel olacaktır elbette ama ithal parça kullanılması markanın yerliliğini etkilemez. Dünyanın en iyi bisiklet markaları bile kendi vites sistemini üretmek yerine Shimano ve türevi markaları tercih ediyorlar. Ama marka değeri ön planda olduğu sürece bu çok önemli değil. Pek uygun olmasa da şöyle bir örnek vereyim: Nutella'nın içinde Almanya'ya ait olan neredeyse hiç bir şey yok. Fındık ithal, şeker ithal vs. Ama artık bi markalaşma söz konusu olduğu için Nutella deyince herkesin aklında Almanya canlanır. Kimse de fındığın ne kadarı yerli demez.Hayırlı olsun. Bir süre sonra jant ve kadro değişimiyle yükseltme yapılabilir. Bisikletin üzerindeki tasarımı ya da malzemesi yerli parçaları söyleyebilir misiniz?
Tabiki yerli parça kullanılmak zorunda değil. Önemli olan iyi bir kadro ve süspansiyon tasarımı yapmak ve parçaların özelliklerini koordine ederek kullanıcıların ihtiyaçlarına yönelik bir bisiklet ortaya çıkarmak.Hocam önemli olan marka değeri oluşturmak. Parçalar yerli olsa çok güzel olacaktır elbette ama ithal parça kullanılması markanın yerliliğini etkilemez. Dünyanın en iyi bisiklet markaları bile kendi vites sistemini üretmek yerine Shimano ve türevi markaları tercih ediyorlar. Ama marka değeri ön planda olduğu sürece bu çok önemli değil. Pek uygun olmasa da şöyle bir örnek vereyim: Nutella'nın içinde Almanya'ya ait olan neredeyse hiç bir şey yok. Fındık ithal, şeker ithal vs. Ama artık bi markalaşma söz konusu olduğu için Nutella deyince herkesin aklında Almanya canlanır. Kimse de fındığın ne kadarı yerli demez.
Tam da bu noktada ortaya çıkardıkları Bisan Grand Tour ve Grand Tour Eco serisi için ne dersiniz? Biraz yola ve hıza odaklı olup, şehirlerin bozuk yollarını da hesaba katabilen bir bisiklet gibi görünüyor. Tamam bir Gravel olamaz ama az da olsa mecbur kalındığında bozuk ve taşlı topraklı yollara çok üzmeden girip çıkabilir gibi görünüyor.Tabiki yerli parça kullanılmak zorunda değil. Önemli olan iyi bir kadro ve süspansiyon tasarımı yapmak ve parçaların özelliklerini koordine ederek kullanıcıların ihtiyaçlarına yönelik bir bisiklet ortaya çıkarmak.
All trail 54 kadro size kesinlikle olur. 175 cm boy ve 81 cm ic bacak olcusuyle 54 kadro kullaniyorum.Kadro boyu için bisandan aldığım cevap:
"Öncelikle ilginize teşekkür ederiz. RC serisinde 48 CM uygundur ancak All Trail için uygun ölçümüz yok maalesef. Saygılarımızla"
Boyum 172 iç bacak 76 cm bu arada bizide düşünüp bisiklet üretse iyi olurdu
Yalnız arkadaşın boyuda, iç bacak boyu da sizden bayağı bir ufak. Arkadaşın iç bacak 76 cm, sizinki 81. 54 büyük olur. Bence en olası 51 - 52 kadro görünüyor.All trail 54 kadro size kesinlikle olur. 175 cm boy ve 81 cm ic bacak olcusuyle 54 kadro kullaniyorum.
doğrudur hocam benimki de sıfır kutusunun çentikleri bile açılmamıştı.Gerek kur yüksekliği gerekse covidden ötürü piyasa baya yükseldi.@fakafuka O bisikleti geçen sene bu zamanlar sıfır olarak 3630 TL'ye almıştım. Tabii 2020 modelde donanımlarını bir üst seviyeye yükseltmişler. Benim aldığım versiyonu şuydu;
237060 dosyayı görüntüle
Hocam üzeerindeki parçalar yerli olması önemli değil.Günümüzde hangi firma yüzde yüz yerli üretim yapıyor.Bu mantık açısından bakarsak hiçbir bisiklet firması yüzde yüz yerli olamaz.Örneğin lapierre shimano setler kullanması onun fransız markası olduğu gerçeğini değiştirmez.Biz Türkiye cumhuriyeti vatandaşları olarak; bir markamız olan bisanın acımasızca eleştirilmemesi gerektiğini ama hatalarından da ders çıkartarak devam etmesini desteklemeliyiz.Özellikle üst segment bisiklet kullanıcıları zaten bilinçli.Kötü bir izlenim oluşturması markanın zararına.Bundan ötürü diğer markalardan aşağı kalır bisiklet üreteceklerini sanmıyorum.SaygılarHayırlı olsun. Bir süre sonra jant ve kadro değişimiyle yükseltme yapılabilir. Bisikletin üzerindeki tasarımı ya da malzemesi yerli parçaları söyleyebilir misiniz?
Merhaba Bisan cılar,
ben de aranıza katıldım.
Ctx 6200 şehir tur bisikleti aldım.
Model şu:
(link)
Ve kurulum için servise bıraktım.
Bisiklette aydınlatma dahil herşey var. amacım 4 mevsim heryerde gece gündüz her zaman bisiklet kullanmak.
bana göre bisiklet sadece yazın güzel havalarda güneşli günlerde kullanılan bir araç değil.
Aksine her zaman kullanıyorum.
Güle güle kullanın. Teslim aldığınızda da resim paylaşmayı unutmayın.
Yazılar silinmiyor.ve boya kalitesi çok gelişmiş.bende 2013 qrc9700 var Bisan onun boyası çok berbattıSaçma bir soru olabilir ama Bisan bisikletlerde kadro üzerindeki "Bisan" yazısını kolayca sökmek mümkün mü?
Bisan yazmasından utandığımdan değil (zaten Btwin kullanıyorum), yazı tipi çok çirkin maalesef. Yoldan birine "bana yazı yap" deseniz MSPaint'i açıp Bisan yazısının aynısını yapar. O kadar yatırım yapıyorsunuz bu işe, ne olur güzel bir logo ve yazı tasarlatın. Hem şirketin yeni enerjisinin bir simgesi olur.
Ekonomik kadrolardaki aşırı branding ve gereksiz özelliklerin bile kadroya yazılması geleneği bisikletleri çok çirkin gösteriyor. Bisan All-Trail modelinde aslında bu furyaya yakalanmayıp tertemiz bir tasarım yapmış. Ama maşada gazete manşetinden kesilip yapıştırılmış gibi yazılan yazı tüm havasını bozuyor.
Bu bisikleti düşünüyorum, kullananlar üzerinde coating olup olmadığı hakkında bilgi verirse sevinirim.
237215 dosyayı görüntüle