Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Bisan Grand Tour Satın Aldım

Biz Grand Tour ecodan bahsediyoruz adam diğer bisikletleri örnek gösteriyor. Kardeşim gte bu sene piyasaya sürülmedi mi?
Biz derken hocam? Konuya ne zaman müdahil olmuştunuz acaba? Mesajınızı göremedim.
Cahile laf anlatmak ne zormuş. Daha da yazmıyorum. Yukarıdaki mesajlarda gereken açıklamalar mevcut. Açık zihinle okuyunuz.

Scudo
Belki de adamlar çoktan zam yapacakmış ama, biraz sıkalım, biraz bekleyelim, bir kısım satalım hele demişler. Hepsi bu :p
Hiç boşu boşuna gerilim artışına gerek yok. Olan biteni görüyoruz. Zam var mı, var. Nedeninin bir önemi yok. Ülkemiz şartlarına ve diğer tüm fiyat artışlarına da bakıyorum, Bisan iyi bile dayandı. Buna üzülen de olabilir, normal karşılayan da. Boşverin gitsin. Tartışsak da tartışmasak da o zam oldu bi kere ve değişmeyecek...

Bisan indirimli fiyattan bisiklet doğru düzgün sürmedi ki piyasaya birçok kişi %3 zamlı dediğiniz fiyattan bisiklet bulamadı. Uygun fiyatlı olduğu dönemde bisan bayileri fabrikanın yeni sipariş almadığını söylediler. Uygun kadro boyu da yok birçok modelde. Biz istesekte zaten bisan alamayacaktık. 48 kadro doğru düzgün bisiklet yok, olanlarda fiyatı yüksek olan modeller.

• Beğen
Tepkiler: NoCycling
Arkadaşlar bisan halen daha aynı emsakdeki bisikletleri diğer markalardan daha ucuza satıyor. Neyi tartışıyoruz? Bu arada Bisan kullanmıyorum peşinen soyleyeyim. Bakın tekrar söylüyorum.. Aynı emsal bisikletleri daha ucuza.. nokta.

Bisan kullanan ya da kullanmış biri değilim ama Bisan firması kadar 6 aydır bisiklet üretip piyasaya süremeyen firmalar var. Yaklaşık 7 senedir bisiklet sektörünü takip eden biri olarak söylüyorum, ben daha önce bu kadar bisiklete talep olan bir dönem görmedim. Markalarda ne üretim ne satış ne de pazarlama olarak biraz bu duruma hazırlıksız yakalandılar ama Bisan bu süreci iyi kötü bir şekilde devam ettiriyor gözlemlediğim kadarıyla.

Ya Bisan demişki "zaten bisiklet yetiştiremiyoruz bayilere, bari zam yapalım da millet almasın bizde habire ha gönderdik, ha üretimde diye milleti geçiştirmeyelim. " Baktılar üretim talebe yetişti gene düşürürler fiyatı belki. :tskler::tskler: :D

• Beğen
Tepkiler: Myali
Bisan kullanan ya da kullanmış biri değilim ama Bisan firması kadar 6 aydır bisiklet üretip piyasaya süremeyen firmalar var. Yaklaşık 7 senedir bisiklet sektörünü takip eden biri olarak söylüyorum, ben daha önce bu kadar bisiklete talep olan bir dönem görmedim. Markalarda ne üretim ne satış ne de pazarlama olarak biraz bu duruma hazırlıksız yakalandılar ama Bisan bu süreci iyi kötü bir şekilde devam ettiriyor gözlemlediğim kadarıyla.
Evet dünya genelinde bisiklet patlaması yaşandı bu seneki süreçte. Shimano hisseleri tarihi rekorunu kırmış, ABD ve Avrupa'da bisikletçiler en yoğun günlerini yaşıyor, bizde de durum aynı şekilde.

Bisiklet satışlarının 2019-2020 karşılaştırması (ABD için)
1595020241896.png

NY Times'dan: "Bisiklet almayı mı düşünüyorsunuz? Çok uzun bir bekleyişe hazır olun!"

1595020522875.png

Aslında bisikletli ulaşımın teşvik edilip geniş kitlelere benimsetilmesi için müthiş bir fırsat ama elini taşın altına koyan yok malesef.

Bisiklet Grand Tour Eco, 52 kadro.
Ben 173 cm boy, 78 cm bacak.
Sele yüksekliği 71 cm. Sele 1 cm geride.

Hoodlardan tutunca ben,

1595087971249.png

Bardan tutunca ben,

1595088018133.png

Droplardan tutunca ben:

1595088070574.png

Belki seleyi yarım santim öne almalıyım. :)

Az once Üsküdarda 4. Vitesle yokuş cikan grand tour sahibi buradaysan vites düşür biraz :) diz dayanmaz.

@suyunsesi Pompayı orta borudaki suluk kısmına takmanızı tavsiye ederim. :harika: Ayrıca kadro çantası uzun süre kullanımda sürtündüğü yerleri kılcal çizikler içinde bırakıyor.

• Beğen
Tepkiler: suyunsesi
@suyunsesi Pompayı orta borudaki suluk kısmına takmanızı tavsiye ederim. :harika: Ayrıca kadro çantası uzun süre kullanımda sürtündüğü yerleri kılcal çizikler içinde bırakıyor.
Pompa önceden sele altındaki boruda duruyordu. İkinci bir suluk daha takmayı düşündüğümden bu haftasonu deneme yapmıştım. Acaba üst üste oluyorlar mı diye. Suluk kafesi ve popma tutacağı üst üste takılabiliyormuş. :) Tekrar eski yerine takacağım. Üzerine de 2. kafesi takarım diye düşünüyorum.
Kadro çantası için alternatif düşünmeye başladım bile. :) Bilgiler için teşekkürler.

• Beğen
Tepkiler: Demir Atlı Adam
Bisiklet Grand Tour Eco, 52 kadro.
Ben 173 cm boy, 78 cm bacak.
Sele yüksekliği 71 cm. Sele 1 cm geride.

Hoodlardan tutunca ben,

234457 dosyayı görüntüle

Bardan tutunca ben,

234458 dosyayı görüntüle

Droplardan tutunca ben:

234459 dosyayı görüntüle

Belki seleyi yarım santim öne almalıyım. :)

''Fotodan bikefitting ekibi Türkiye Şubesi'' başkanı sayın @trainspotting35, kurbanımız aman forumdaşımız tüm fotoları ile hazır.Görüşlerinizi bekliyoruz.
@suyunsesi ''Fotodan ve totodan bikefit olmaz'' der @trainspotting35 Çetin Hocam.Doğrudur da.
Yine de hoodlardan tuttuğunuzda kollarınız sanki fazla düz kalıyor.Birazcık açı olmalıydı sanki, çok düz.:okyrm:

''Fotodan bikefitting ekibi Türkiye Şubesi'' başkanı sayın @trainspotting35, kurbanımız aman forumdaşımız tüm fotoları ile hazır.Görüşlerinizi bekliyoruz.
@suyunsesi ''Fotodan ve totodan bikefit olmaz'' der @trainspotting35 Çetin Hocam.Doğrudur da.
Yine de hoodlardan tuttuğunuzda kollarınız sanki fazla düz kalıyor.Birazcık açı olmalıydı sanki, çok düz.:okyrm:
Çok haklılar @hamlet2006.
Fotodan ve totodan olursa anca bu kadar olur :D. Seleyi yarım cm öne yarım cm aşağı ittim bir tık daha rahat sürüyorum. Fiti fiti, fiti fiti derken zamanla oturtacağım ben bu bikefiti.

İki haftada 200 km'yi devirdim. Bu hafta ilk bakıma vereceğim bisikleti. 12. vitesten sonraya geçince hafif bir sürtme var gibi ön takımda. onun haricinde herşey güzel gidiyor.1754af96-9db6-4698-bcaa-5b2aa0355ec4.jpg

Hocam diğer firmalar yaptı diye bisan yapmak zorunda mi ? Gte tutmasaydı sizce yine zam yaparlar mıydı? Sizce burada talep ile ilgili bir zam söz konusu değil mi ?
Diğer firmaların sezon başında yaptığı zammı sazon ortasında yapmak. enflasyon değerlemesine göre daha az zan yapmak anlamına gelir
Bisan indirimli fiyattan bisiklet doğru düzgün sürmedi ki piyasaya birçok kişi %3 zamlı dediğiniz fiyattan bisiklet bulamadı. Uygun fiyatlı olduğu dönemde bisan bayileri fabrikanın yeni sipariş almadığını söylediler. Uygun kadro boyu da yok birçok modelde. Biz istesekte zaten bisan alamayacaktık. 48 kadro doğru düzgün bisiklet yok, olanlarda fiyatı yüksek olan modeller.
Bulamadı ama sipariş vermekten de geri durmadı. Ben mesela :)

• Beğen
Tepkiler: necmeddin
Arkadaşlar teknik bir soru sormak istiyorum. Grand Tour Eco'nun aynakol dişli oranları 50-34. Dişli sayısını 52 yada 53 yapmak istediğimizde başka hangi parçaları değiştirmek şart oluyor? Neler yapılması gerekiyor?
İlla Ruble, zincir veya başka parçalar da değişmeli mi? Diyelim bazı parçalar kalabilir, bazıları değişecekse, böyle bir durumda sora olmuş, 105 olmuş fark ediyor mu? Hepsi aynı seride olmak zorunda mı?

Yeni aldığım GT ile ilgili ilginç bir tecrübemi paylaşmak istiyorum. Yaklaşık 20 gün önce aldığım GT de pedal çeviriyorken tık diye bir ses geliyordu servise götürdüm zincir yada ruble işe ilgili olabileceğini söyledi. Birgül ayakta pedala yüklenirken zincirde bir bakla kırıldı ve Zincir koptu yerine missin link taktıktan sonra bir daha o tık sesini almadım sanırım hatalı bakla kırıldı ve şuan sorunsuz şekilde biniyorum.

Yeni aldığım GT ile ilgili ilginç bir tecrübemi paylaşmak istiyorum. Yaklaşık 20 gün önce aldığım GT de pedal çeviriyorken tık diye bir ses geliyordu servise götürdüm zincir yada ruble işe ilgili olabileceğini söyledi. Birgül ayakta pedala yüklenirken zincirde bir bakla kırıldı ve Zincir koptu yerine missin link taktıktan sonra bir daha o tık sesini almadım sanırım hatalı bakla kırıldı ve şuan sorunsuz şekilde biniyorum.
İlginç bir gelişme olmuş. Bilgilendirdiğiniz için teşekkürler. Grand Tour sahibi hepimizin zincirlerini yoklamaları şart oldu. :) Ben ilk bakıma bayram sonrası haftasonu götürmeyi planlıyorum. O sırada bu bilgi aklımda olacak.

• Beğen
Tepkiler: Hakan_Ozturk
Dün bisikleti ilk bakıma verecektim ki bir önceki gün arka lastik de malum sebepten patladı... yine ücret almadan lastik değişimini yaptılar. Jant şeridi ellerinde yoktu hala ama iyice güçlendirdiklerini artık patlamayacağını iddia ettiler :)

İstanbul Kaçkar bisikletten almıştım ve iki patlamada da oraya götürdüm. Ücretsiz olarak ikisinde de değişim yapıldı. İlk bakım da yapıldı. Gayet memnunum kendilerinden.

Ayrıca Sora ön fren gelmiş değiştirmişler. Eve gelince farkettim ben de :) bekleyenler varsa bayilerine sorsunlar.

• Beğen
Tepkiler: vusalazeroglu
@Mustaac sabırla anlatma çabasını taktir ettim :) İnatla anlamak istemeyen arkadaşlara şunu söyleyeyim, bir Bisan bayisi olarak bu sene başında neredeyse yok denecek kadar az zam yaptı firma. Tanıtım fiyatlarıyla tekrar Bisan'ın geri döndüğünü piyasaya duyurmak için. Bu zamana kadar bu fiyatlardan da devam etti ancak geçtiğimiz aylarda bir çok ürüne gelen vergilerden bisiklet parçalarıda nasibini aldı bu maliyetlerle üretimin kurtarmadığını ve artık %10 zam yapmak zorunda olduklarını söylediler. Zaten dikkat ederseniz şu anda talep olmasına rağmen firmalar üretim yapmıyorlar mal bulamıyorsunuz. Bunun sebebi parça olmaması kadar maliyetlerin artmış olması ve bu fiyatlarla kurtarmayacağı için yeni fiyat çıkarıp üretim yapmalarının gerekmesiyle de ilgili. Bu durumda da buradaki arkadaşlar gibi fırsatçı yaftası yapıştıranlar olacağı için firmalar yok satmayı tercih ediyorlar. Bisan halen üretim yaptığı için bu fiyatları üzerine koymak zorunda kaldı. İşin özü bu yoksa çok satması ve piyasada duyulması firma için daha iyi, çok kazanmak gibi bir hırs firmada değil devletimizde var maalesef. Yılbaşında bir %8 zam daha düşünülüyor yani buradan da şunu anlayabilirsiniz zam yapmamış olan firmalar yılbaşında %20-%25 zam yapacak. Bu sene aldığınız kâr.

Geri