Mtn.
Üye
- Tepki
- 113
- İsim
- Metin
- Başlangıç
- 2004—05
- Bisiklet
- Diğer
- Bisiklet türü
- Şehir - Tur
Yolunuz acik olsun hocam. Sonrasinda bizlere uzun yolda eksisini artisini anlatirsaniz harika olur. İsmine ne kadar yakisir bir bisiklet yapmislar anliyalim.Yarın sabah grand tour la İstanbul bolu yapacağım ilk uzun yol deneyimim bol bol dua edin.
Yolunuz açık olsun, mutlu pedallamalar dilerim. Tekerinize taş değmesin.Yarın sabah grand tour la İstanbul bolu yapacağım ilk uzun yol deneyimim bol bol dua edin.
Yaptınız mı turu acaba? Boludayım ben haberim olaydı tanışırdık. Gerçi hafta sonu bende turdaydım ama arkadaşlara haber ederdim yardımcı olurlardı.Yarın sabah grand tour la İstanbul bolu yapacağım ilk uzun yol deneyimim bol bol dua edin
Gt yollamazlar hocam. Siz kendiniz değiştireceksiniz50-34 aynakol ile gelmesini istesem o şekilde yollarlar mi ? Fiyatta yukselme olur mu? @Mustaac
Peki bu değişiklik yokuşlarda bariz fark oluşturur mu? Mesela yüzde kaç etkiler yokuş performansını ? (O anki değişkenleri hesaba katmadan)Gt için en ucuz yöntem rubleyi 11-34 yapmak olur . 52-36 da iyiymiş ...
Peki bu değişiklik yokuşlarda bariz fark oluşturur mu? Mesela yüzde kaç etkiler yokuş performansını ? (O anki değişkenleri hesaba katmadan)
Bilgi için teşekkürler. Ben de sürekli birşeyler öğrenmeye çalışıyorum. 1 sene önce hicbirsey bilmiyordum suan en azindan bisiklet parçalarını nitelik bakimindan karsilastirabiliyorum.Bu kısım tamamen kullanıcıyla ilintili. Sizin performansınız , kadans alışkanlığınız , kilonuz vs. vs. uzatılabilir liste.
Matematiksel boyutu şöyle ;
Mevcutta 52-36 aynakol , 11-30 ruble
Önde küçük , arkada en büyük dişliye (her ikisi de en küçük vites) alındığında 36/30 oranı = 1.2 gibi bir oran yani çok iyi değilse bacaklar ciddi yokuşlarda üzer.
11-34 ruble olsa ; 36/34 = 1.05 gibi bir oranla çok daha rahat ettirir.
Yanlışım varsa daha iyi bilen arkadaşlar düzeltebilirler.
Yokuşlar için gte ye de bakabilirsiniz. En azından dişli oranları yokuşlarda sizi daha rahat ettirir.Bilgi için teşekkürler. Ben de sürekli birşeyler öğrenmeye çalışıyorum. 1 sene önce hicbirsey bilmiyordum suan en azindan bisiklet parçalarını nitelik bakimindan karsilastirabiliyorum.
2-3 aydir hizli ve konforlu bir endurance arayisindayim. Sehirlerarasi tur niyetinde olduğum için yokuşlarda beni zorlamayacak bir bisiklete ihtiyacım var. Grandtour f/p olarak iyi bir bisiklet gibi görünüyor ama bu yokuş meselesi beni kararsiz birakiyor.
Öte yandan diğer firmalara baktığımda fiyatlar ateş pahası. Ya da diğer bir ihtimal olarak ikinci el temiz bir lapierre sensium 500, Giant defy adv 2 , ya da Merida Sculture 400 alacagim. Grandtour sıfır olacak ama yine de kararsızım. Önümde 2 ay gibi bir sure var almam için. O yüzden de pek acele etmek istemiyorum.
Kiskaniyorsun bizi dmi senBu bisiklette ne var ki bu kadar? Başlık her gün hep üstte?
Yol bisikleti işte sonuçta.