Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Bisan Grand Tour Satın Aldım

Scudo
Hayırlı olsun çok güzel gerçekten

Yarın sabah grand tour la İstanbul bolu yapacağım ilk uzun yol deneyimim bol bol dua edin:).
Yolunuz acik olsun hocam. Sonrasinda bizlere uzun yolda eksisini artisini anlatirsaniz harika olur. İsmine ne kadar yakisir bir bisiklet yapmislar anliyalim.

• Beğen
Tepkiler: Mtn.
Yarın sabah grand tour la İstanbul bolu yapacağım ilk uzun yol deneyimim bol bol dua edin:).
Yolunuz açık olsun, mutlu pedallamalar dilerim. Tekerinize taş değmesin. :)
Merakla anlatacaklarınızı bekliyoruz.

• Beğen
Tepkiler: Mtn. ve necmeddin
Yarın sabah grand tour la İstanbul bolu yapacağım ilk uzun yol deneyimim bol bol dua edin
Yaptınız mı turu acaba? Boludayım ben haberim olaydı tanışırdık. Gerçi hafta sonu bende turdaydım ama arkadaşlara haber ederdim yardımcı olurlardı.

• Beğen
Tepkiler: necmeddin
@abidin3714 tur bitti hocam. Bisiklet 10 üzerinden 10 sele borusuna bağlanan çantalardan aldım işine yedek kıyafetleri koydum ekstradan istenirse çadır ve mat da bağlanabilir di ama otelde kaldığımdan dolayı gerek kalmadı. Uzun yolda nisiklet hakikaten çok güzel yokuşlarda zorluk çıkardı fakat kabul edilebilir seviyedeydi. Bir kez daha dedim kendime metin bu bisikleti seçerek çok güzel bir karar vermişsin. Turla alakalı başka sorular varsa sorabilirsiniz.

Yokuşlarda daha az yormasi adina aynakolda ne gibi bir degisiklik yapmak gerekir? Ya da baska herhangi bir parça değişimi gerekir mi?

@Sahingxo ben kendi deneyimlerime göre değiştirilmesini tavsiye etmiyorum daha önce çok yokuş performansı deneyimle eme yağmen iki günde baya bi yokuş tırmandı ve bisikletin companentleri hiç ah keşke şöyle olsaydı da böyle olsaydı da dedirtmedi

Yokus performansı için Gte de değiştirmeye gerek yok hiçbir şeyi. Gayet uygun yokuşa felan.
Ama iş Gt ye gelince o zaman değişiyor. 52-36 aynakol 50-34 yapılabilir, veya 11-30 ruble 11-32 veya 11-34 yapılabilir. Her ikisi de masrafli değişiklikler, ilki için en iyi ihtimalle yaprak satin alınması lazim, ikincisi için hem ruble hem arka aktarıcı değiştirilecek.

50-34 aynakol ile gelmesini istesem o şekilde yollarlar mi ? Fiyatta yukselme olur mu? @Mustaac

Gt için en ucuz yöntem rubleyi 11-34 yapmak olur . 52-36 da iyiymiş ...

• Beğen
Tepkiler: Sahingxo
Gt için en ucuz yöntem rubleyi 11-34 yapmak olur . 52-36 da iyiymiş ...
Peki bu değişiklik yokuşlarda bariz fark oluşturur mu? Mesela yüzde kaç etkiler yokuş performansını ? (O anki değişkenleri hesaba katmadan)

@bonder76 abi bu riverside ne ya yol mu şehir mi anlamadım. decathlon full dağ bisikleti satıyor tek bu var.

• Beğen
Tepkiler: bonder76
@Bordo şehir demeye daha yatkın

Peki bu değişiklik yokuşlarda bariz fark oluşturur mu? Mesela yüzde kaç etkiler yokuş performansını ? (O anki değişkenleri hesaba katmadan)

Bu kısım tamamen kullanıcıyla ilintili. Sizin performansınız , kadans alışkanlığınız , kilonuz vs. vs. uzatılabilir liste.
Matematiksel boyutu şöyle ;

Mevcutta 52-36 aynakol , 11-30 ruble

Önde küçük , arkada en büyük dişliye (her ikisi de en küçük vites) alındığında 36/30 oranı = 1.2 gibi bir oran yani çok iyi değilse bacaklar ciddi yokuşlarda üzer.

11-34 ruble olsa ; 36/34 = 1.05 gibi bir oranla çok daha rahat ettirir.

Yanlışım varsa daha iyi bilen arkadaşlar düzeltebilirler.

Bu kısım tamamen kullanıcıyla ilintili. Sizin performansınız , kadans alışkanlığınız , kilonuz vs. vs. uzatılabilir liste.
Matematiksel boyutu şöyle ;

Mevcutta 52-36 aynakol , 11-30 ruble

Önde küçük , arkada en büyük dişliye (her ikisi de en küçük vites) alındığında 36/30 oranı = 1.2 gibi bir oran yani çok iyi değilse bacaklar ciddi yokuşlarda üzer.

11-34 ruble olsa ; 36/34 = 1.05 gibi bir oranla çok daha rahat ettirir.

Yanlışım varsa daha iyi bilen arkadaşlar düzeltebilirler.
Bilgi için teşekkürler. Ben de sürekli birşeyler öğrenmeye çalışıyorum. 1 sene önce hicbirsey bilmiyordum suan en azindan bisiklet parçalarını nitelik bakimindan karsilastirabiliyorum.
2-3 aydir hizli ve konforlu bir endurance arayisindayim. Sehirlerarasi tur niyetinde olduğum için yokuşlarda beni zorlamayacak bir bisiklete ihtiyacım var. Grandtour f/p olarak iyi bir bisiklet gibi görünüyor ama bu yokuş meselesi beni kararsiz birakiyor.
Öte yandan diğer firmalara baktığımda fiyatlar ateş pahası. Ya da diğer bir ihtimal olarak ikinci el temiz bir lapierre sensium 500, Giant defy adv 2 , ya da Merida Sculture 400 alacagim. Grandtour sıfır olacak ama yine de kararsızım. Önümde 2 ay gibi bir sure var almam için. O yüzden de pek acele etmek istemiyorum.

• Beğen
Tepkiler: TatanQa_tr
Bilgi için teşekkürler. Ben de sürekli birşeyler öğrenmeye çalışıyorum. 1 sene önce hicbirsey bilmiyordum suan en azindan bisiklet parçalarını nitelik bakimindan karsilastirabiliyorum.
2-3 aydir hizli ve konforlu bir endurance arayisindayim. Sehirlerarasi tur niyetinde olduğum için yokuşlarda beni zorlamayacak bir bisiklete ihtiyacım var. Grandtour f/p olarak iyi bir bisiklet gibi görünüyor ama bu yokuş meselesi beni kararsiz birakiyor.
Öte yandan diğer firmalara baktığımda fiyatlar ateş pahası. Ya da diğer bir ihtimal olarak ikinci el temiz bir lapierre sensium 500, Giant defy adv 2 , ya da Merida Sculture 400 alacagim. Grandtour sıfır olacak ama yine de kararsızım. Önümde 2 ay gibi bir sure var almam için. O yüzden de pek acele etmek istemiyorum.
Yokuşlar için gte ye de bakabilirsiniz. En azından dişli oranları yokuşlarda sizi daha rahat ettirir.

Geri