Scudo Sports

Bisan Grand Tour Satın Aldım

Hayırlı olsun bisikletiniz
Ben de bu model düşünüyorum nerden aldınız acaba paylaşabilir misiniz

Teşekkür ederim. Kayseri Zirve Bisiklet ten satın aldım. Kargo ile yolladılar. İnternet sitesinde yer alan bisiklet modellerinden daha fazla stokları var. Kendileri ile iletişime geçin derim. 174 boyum var. 52 Kadro aldım. 50 Kadro daha iyi olabilirmiş sanki. Zira üzerine çıkınca neredeyse değiyor.

Bu modelde karar kılmamı sağlayan hususları da belirteyim.
- Öncelikle tarz olarak Endurans'a benziyordu. Zaten arayışım bu tarz üzerineydi. Bisan'a da tarzını sormama rağmen cevaplamamışlardı. Bayiden bilgi almamı söylemişlerdi.
- Ön maşası karbon, kadrosu alüminyum. Buna rağmen ağırlığı karbon bisikletlerle neredeyse aynı.
- Kadrosu alüminyum olmasına rağmen sadece aynakol göbeği kısımlarında kaynak izleri görülmekte. Onun dışında diğer yerlerindeki kaynak izleri hiç belli olmamakta. Dışarıdan bakınca çok temiz görünüyor ve de karbon bisiklet izlenimi veriyor.
- Yol bisikletine giriş için çok ideal ekipmanlara sahip, uygun fiyatlı, tam fiyat-performans ürünü.

Scudo
Onun dışında diğer yerlerindeki kaynak izleri hiç belli olmamakta. Dışarıdan bakınca çok temiz görünüyor ve de karbon bisiklet izlenimi veriyor
Selamlar komşum, kadro hidroform tasarım olduğu için o kadar hafif ve intizamlı gözüküyor. Normalde ekseri pahalı bir üretim şekli.

Teşekkür ederim. Kayseri Zirve Bisiklet ten satın aldım. Kargo ile yolladılar. İnternet sitesinde yer alan bisiklet modellerinden daha fazla stokları var. Kendileri ile iletişime geçin derim. 174 boyum var. 52 Kadro aldım. 50 Kadro daha iyi olabilirmiş sanki. Zira üzerine çıkınca neredeyse değiyor.

Bu modelde karar kılmamı sağlayan hususları da belirteyim.
- Öncelikle tarz olarak Endurans'a benziyordu. Zaten arayışım bu tarz üzerineydi. Bisan'a da tarzını sormama rağmen cevaplamamışlardı. Bayiden bilgi almamı söylemişlerdi.
- Ön maşası karbon, kadrosu alüminyum. Buna rağmen ağırlığı karbon bisikletlerle neredeyse aynı.
- Kadrosu alüminyum olmasına rağmen sadece aynakol göbeği kısımlarında kaynak izleri görülmekte. Onun dışında diğer yerlerindeki kaynak izleri hiç belli olmamakta. Dışarıdan bakınca çok temiz görünüyor ve de karbon bisiklet izlenimi veriyor.
- Yol bisikletine giriş için çok ideal ekipmanlara sahip, uygun fiyatlı, tam fiyat-performans ürünü.
Güzel anlatımınız için teşekkürler.
Ben de zirve bisikletten aldım 52 kadro
Yalnız lastikler 25 geldi sizdeki lastiklerin ölçüsü nedir ?
Jantlar da alexeıms etiketi yoktu
Ve birkaç parça da eksik geldi ilettim kendilerine bakalım sonuç ne olacak.

Güzel anlatımınız için teşekkürler.
Ben de zirve bisikletten aldım 52 kadro
Yalnız lastikler 25 geldi sizdeki lastiklerin ölçüsü nedir ?
Jantlar da alexeıms etiketi yoktu
Ve birkaç parça da eksik geldi ilettim kendilerine bakalım sonuç ne olacak.
Hocam bendeki GTE Sorada cst czar 700x25 geldi Bisan elde ne varsa koyuyor :)
Size tavsiyem ilk fırsatta değiştirin lastikleri çünkü beni bir kere dönel kavşakta dönerken kaza yaptırdı ( onla falan dönüyordum ancak yerin ıslak olduğunu geç farkettim yere kapaklandım 😁)

Benim jantlarda alexrims etiketi var ama modelinden tam emin değilim ama ra30 modeli galiba
Eksik gelen parçalar neydi söyleyin belki yardımım dokunur

• Beğen
Tepkiler: fvzcpr
yüksek performans için sürmüyorsanız lastikte favorim ve tavsiyem cst expedium . patlama direnci üst düzey bir lastik

bu arada yeni bisikletiniz hayırlı olsun. güzel günlerde güle güle kullanın
bir de Bisan da sora claris gruplu yol bisikletlerinde jant şeritleri çok zayıf geliyor . dolayısıyla jant telleri iç lastiği yarıyor . başıma geldi . o yüzden en azından jantın içini elektrik bandıyla sağlam bir şekilde sarın

Hocam bendeki GTE Sorada cst czar 700x25 geldi Bisan elde ne varsa koyuyor :)
Size tavsiyem ilk fırsatta değiştirin lastikleri çünkü beni bir kere dönel kavşakta dönerken kaza yaptırdı ( onla falan dönüyordum ancak yerin ıslak olduğunu geç farkettim yere kapaklandım 😁)

Benim jantlarda alexrims etiketi var ama modelinden tam emin değilim ama ra30 modeli galiba
Eksik gelen parçalar neydi söyleyin belki yardımım dokunur
Pedallar , ön teker göbek mili, garanti belgesi servis kağıdı. Bunlar bir poşet içinde gelmesi gerekirken poşet kutudan çıkmadı . Bildirdim kendilerine bakalım hayırlısı

Arkadaşlar tam 7k bütçem var, teker yapmayı drop yapmayı falan seven biriyim. Sizce rockrider st530 mu alayım yoksa başka öneriniz var mı?

yüksek performans için sürmüyorsanız lastikte favorim ve tavsiyem cst expedium . patlama direnci üst düzey bir lastik

bu arada yeni bisikletiniz hayırlı olsun. güzel günlerde güle güle kullanın
bir de Bisan da sora claris gruplu yol bisikletlerinde jant şeritleri çok zayıf geliyor . dolayısıyla jant telleri iç lastiği yarıyor . başıma geldi . o yüzden en azından jantın içini elektrik bandıyla sağlam bir şekilde sarın
Teşekkür ederim .
Baktım jant şeridine 15 mm bir şerit var
Yenisini üzerine mi saralım yoksa üstünde geleni çıkarıp mı saralım
Bir de ne öneriyorsunuz şerit için
Zaten bisiklet demonte şu an parçalar gelene kadar lastiği halledeyim diyorum

Bu jant şeritlerinin de başa bela olduğu durumlar olabiliyor. Geçenlerde "Pirelli P Zero Race 4S 28mm" lastik aldım. Bisikletin üzerindeki "Michelin Lithion 3 25mm" lastikleri yedeğe kaldırıp pirellileri takayım dedim. Lithion 3 ile olmayan bir sorun yaşattı. Pirelli lastik hava basarken jantın ortasındaki şeridi kavrayıp yanağa çıkartmış. Tel başının deliği açıkta kalınca iç lastik gümledi. Sonrasında ne yaparsam yapayım jant şeritlerini çemberin ortasında tutamadım. Hava basarken dış lastik ile birlikte kayıp jant-lastik arasında kalıyor. Lastiklerin yanağa oturan çemberinin hafifçe dar olduğu durumlarda böyle şeyler oluyor demek ki. Geçici çözüm olarak jant şeridini çift taraftı bant ile merkeze yapıştırmak zorunda kaldım. Buna rağmen yine de muntazam olmadı. Yolda patlak tamir ederken bela olacak bir durum.

Şeritleri atıp tubeless bantlarından alıp çekeceğim. En sağlamı bu olacak sanırım...

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: fvzcpr
Pedallar , ön teker göbek mili, garanti belgesi servis kağıdı. Bunlar bir poşet içinde gelmesi gerekirken poşet kutudan çıkmadı . Bildirdim kendilerine bakalım hayırlısı
Hocam ben ankabike'dan almıştım dediğiniz parçalar elime gelmişti. Yanlış hatırlamıyorsam selenin kızaklarına plastik kelepçeyle bağlı gelmişti. Arka jant takılı halde on jantta kadroya 10-12 tane plastik kelepçeyle bağlı halde gelmişti. Kurulacak bir tek gidon ve ön jant vardı onları da kendim yaptım
Teşekkür ederim .
Baktım jant şeridine 15 mm bir şerit var
Yenisini üzerine mi saralım yoksa üstünde geleni çıkarıp mı saralım
Bir de ne öneriyorsunuz şerit için
Zaten bisiklet demonte şu an parçalar gelene kadar lastiği halledeyim diyorum
Ben şerit sorununu bisana mail atarak çözdüm kendileri bir çift Michelin Airstop 25-32mm presta iç lastikle, iç lastikten hallice bir şerit gönderdiler (kargonun üzerinde mitas yazıyordu ama şeridin üzerinde mitas yazısı vs göremedim) ben jantların üzerinde stok gelen mavi bandın üzerine gönderdikleri dandik şeridi de sarınca lastik patlama sorunum çözüldü 3-4 aydır lastiğim patlamiyor (şeytan kulağına kurşun 😁) (lastikleri yanlış hatırlamıyorsam ismi btwin 500 olan Decathlonun psi göstergeli ayak pompasıyla şişiriyorum ön arka 100-105 psi arası basıyorum sürüşe çıkarken de eskiden f/p olan siyah Decathlon pompasını alıyorum yanıma aslında 87 psi max basıyor yazmışlar ama ben bir miktar hava basıp benzinlikte kalan havayı tamamlıyorum eve gelince de psi göstergeli pompayla işi garantiye alıyorum 😄) yani demek istediğim kısaca Bisana mail atın şerit ve iç lastik isteyin gönderiyorlar dandik bile olsa eski şeridi sökmeden üzerine yapınca 100 psi kaldırıyor çok rahat

grand tourlara takabileceğimiz en geniş lasitk ölçüsü nedir?

700.28
ama ideal 700.25. shimano kumpas lar 700.28 lastik alır desede fren le lastik arası bence çok az bir boşluk kalıyor

• Beğen
Tepkiler: OmerMuratYıldız
Bu videoyu Bisan satıldı olarak mı algılamalıyız?

Screenshot_2023-04-10-01-00-44-647_com.miui.videoplayer.jpg
Arkadaşlar selamlar. Bu başlık forumdaki tek Bisan GT başlığı olunca bendeki makineyle ilgili sorunları yazmak istiyorum.
1- Fotoğraftaki gibi olan zincir uzamış mıdır?( Stok zincir yaklaşık 2.3k km oldu)
2- Ön aktarıcıya baktığımda sürtme görmememe rağmen vitesi 2x7-8-9 a alınca aynakolda tuhaf bir titreşim hissediyorum. Bu titreşim de zincirin bir yerlere sürttüğüne işarettir diye tahmin ediyorum.(Screenshot_2023-04-10-01-22-18-402_com.miui.videoplayer.jpg
(Yukarıdaki fotoğrafta da gördüğünüz gibi zincirin ön aktarıcıya bir teması yok gibi görünüyor.)
3- Arka aktarıcının çok hafiften da çok hafiften sağa sola oynadığını keşfettim. Kadro kulağının ordaki vidayı biraz sıktım ancak oynama kesilmedi.
4- Daha önce yazmıştım ama bir daha yazayım. İnternette 100 TL'ye 9lu fonte marka zincir buldum. Sizce Shimano Sora grupsette ve Altus rd m371, deore fd m590 ve acera m3010 aynakollu bisikletlerimde kullanabilir miyim?
(link)

Kısa bir not ve serzeniş:
- Yaşadığım şehirde ( Afyon) adam akıllı bisiklet tamircisi olmadığı için çok küçük sorunları bile kendim çözmeye çalıştığım için bisikletten sırf bakım işi yüzünden soğumaya başladım. Daha şehirdeki bisikletçilere tork anahtarı nedir diye sorsan bilmezler. Sadece bir tane güzel bisikletçi vardı. Bı ara uzun sure kapalı kaldı. Dükkanın sahibi de mtbci bir genç abi olunca derdini anlatmasi da kolay oluyordu. Uzun zamandır da yanına gitmedim. (İsmi Kocatepe bike shop kesin internet üzerinden ürün almışsınızdır)

• Beğen
Tepkiler: M.Hamza.Afacan
Fonte zinciri ilk defa duydum. açıklamasında kullanılabilir yaziyor . ama ben tercih etmezdim. yine de satici adk bike iyi bir bisikletçidir. onları arayıp sorabilirsiniz. hatalı ürün satmazlar. arka aktarıcıda da büyük bir problem olacağını düşünmüyorum . bahsettiğiniz bisikletçiye götürseniz kolaylikla çözebilir . bisikletiniz çok güzel bir model ve üzerinde ki set de gayet kaliteli ve yeterli. bir vites ayarı ve genel kontrolle keyfini sürmeye devam
😉😉😉

Geri