Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Bisan Grand Tour Satın Aldım

Yol bisikletinde 1-2 kg fark oldukça fazla. Mesela şöyle düşünebiliriz: 10 kg alu bisiklete göre 8 kg karbon %20 daha hafif. Yarışanlar için çok kıymetli kazanımlar. Tabii ki de hobi binicisi için hiç ama hiçbir önemi yok.
+1
Benim gibi (profesyonel yarışçı olmayan, gezmek, eğlenmek ve hobi için kullanan) sürücüler için karbon ile alüminyum kadro farkının çokta önemli olmadığını düşünüyorum.
Kendi bisikletim Grand Tour Sora. 28 mm lastikleri var. Bir arkadaşımın 105 setli karbon bisikletini bir sürüşte takas edip kullandım. O bisikletin lastikleri 25 mm. Aralarında fark neredeyse yok gibiydi. Gerek sürüş keyfi, gerek tepkiler, gerek akıcılık olsun. Farkları yok gibiydi. Ya da yüksek ihtimalle pro olmayan ben, pek anlayamadım diyeyim :). Ancak aynı şekilde bir sürüş için bu takası yaptığımız her gün kendi bisikletiyle antrenmanlar yapan arkadaşım da benim bisikletim için "bu bisiklet kesinlikle çok iyi" demişti. Tabii ki bu deneyimde bisikletlerin bakımı ve ayarları hatta beden ayarları da çok önemlidir diye düşünüyorum.
Bunlar bir yana, hafif ve iyi donanımlı bir bisikletin yarışçılar için çok önemli olduğu gerçeği de var. Hafiflik ve iyi donanımın azımsanamayacak kadar katkısı olduğu net bir gerçek. Bunu elimdeki bisiklet ile hız denemesi yaparken bile anlayabiliyorum. Bisiklet üzerinde aerodinamiği bozacak, rüzgar direnci yaratacak en ufak bir parça bile kendini hissettiriyor. Basit bir çanta ile o çantanın olmadığı zamanların farkları bile belli ediyor kendini. Bunun üzerine tırmanırken de en ufak ağırlığın da dezavantajını hissedebiliyorsunuz. Tabii ki bu süre farkları yarışçılar için önemli. Milisaniyeler ile yarışlar kazanılıyor. Bizim gibi hobi sürüşlerde gidilmek istenilen yere bir kaç dk gecikmenin hiç bir önemi yok :).
İşte bisiklet seçiminde bu kriterler aklı kurcalayan ve düşünülmesi gereken şeyler oluyor. İlk kez mi bir yol bisikleti kullanacaksınız, yarışçı olmak gibi bir planınız mı var, yoksa turlara çıkmak için mi alıyorsunuz vs. Çünkü bizim ülkemizde bisikletler az para değil. Sağlam düşünüp karar verilmesi gerekiyor.

Scudo
Merhaba boyum 178 iç bacak boyu 78-80 gibi. Grantour da hangi kadro bana olur. All trail eco da 54 kadro olmuştu. Bir de set olarak 105 setin arka ruble maks 30 a kadar. Yokuşlarda sorun olur mu? 105 set mi sora mı uygun acaba uzun turlarda?

Merhaba boyum 178 iç bacak boyu 78-80 gibi. Grantour da hangi kadro bana olur. All trail eco da 54 kadro olmuştu. Bir de set olarak 105 setin arka ruble maks 30 a kadar. Yokuşlarda sorun olur mu? 105 set mi sora mı uygun acaba uzun turlarda?
11-30'la ben zorlaniyordum ustad. 34 e yukseltince cok farketti. Haftada 50-100km yapan amator biri olarak yapıyorum. Tabii ki antreman, kondusyon, yas vs gibi kosullarin da onemi yuksek, buradaki ustadlar daha detayli bilgi verebilirler sana

11-30'la ben zorlaniyordum ustad. 34 e yukseltince cok farketti. Haftada 50-100km yapan amator biri olarak yapıyorum. Tabii ki antreman, kondusyon, yas vs gibi kosullarin da onemi yuksek, buradaki ustadlar daha detayli bilgi verebilirler sana
Sizinki sora set mi 105 mi?

Merhabalar 178 boy 78-80 bacak iç boy ile 52 kadro bana oldu. 105 set ile sora set olan versiyonun arasında baya fark var mı? Benim bulduğum sora setin lastiği 28 Michelin, jant üzerinde marka yazmıyor. şuanda aralarında fiyat olarak az bir fark var. Bir de 105 setin desteklediği en büyük ruble oranı nedir bilen var mı?

Bisan grantour 105 setli bisikletim yarın gelecek. Üzerinde bildiğim kadarıyla 700*25 michealin dynamic sport bir lastikle geliyor. lastiği 700*28 bir lastikle uzun turlara biraz daha uygun hale getirmek istiyorum, lastik tavsiyesi olanlar var mı ?

bulabildiğim alternatif uygun fiyatlı lastiklerin linkleri aşağıda , bu lastiklerden hangisi daha uygun olur sizce F/P ve uzun yolda bu bisiklete uyumlu olarak.
(link)
(link)
(link)
(link)
(link)

Bisan grantour 105 setli bisikletim yarın gelecek. Üzerinde bildiğim kadarıyla 700*25 michealin dynamic sport bir lastikle geliyor. lastiği 700*28 bir lastikle uzun turlara biraz daha uygun hale getirmek istiyorum, lastik tavsiyesi olanlar var mı ?

bulabildiğim alternatif uygun fiyatlı lastiklerin linkleri aşağıda , bu lastiklerden hangisi daha uygun olur sizce F/P ve uzun yolda bu bisiklete uyumlu olarak.
(link)
(link)
(link)
(link)
(link)

Vittoria Zaffiro diğerlerinden farklı, zırhsız.
Vittoria Urbano modelleri için aslında güncel nesli o olduğu için "9. nesil" demek yerine "9. seviye zırh" gibi söylemler "uydurulur", listedeki diğer zırhlı lastiklerin yanına yaklaşamaz.
Listedeki en zırhlı ürün Marathon Greenguard ama bu en ağır olmasını da sağlıyor. Hafif trekking ve yol kullanıcıları için Marathon ailesinin Racer modeli bence zırh-ağırlık-akıcılık için ideal dengeli model.

Merhabalar. İnternet üzerinden satın aldığım 52 kadro bisan grantour 105 bisikletim evelki gün geldi ve dün kontrolünü yaparak bugün kurulumunu Muğla' da Pedalla bisiklette yaptırdım. Bisikleti zamlı fiyatın bariz altında bir fiyata satın aldım fakat satıcı firma 2021 model reyon ürününü göndermiş. Dün kutuyu açıp kontrol ettiğimde kadroda çizik göremedim fakat tekerde biraz izler mevcuttu. Kadro temiz ve paketleme özenli olduğu için kurdurmaya karar verdim. Üzerindeki michealin lithium2 700*25 lastikleri schwalbe maraton greenguard 700*28c ile değiştirdim. Gidon sargısını lizard skin 2 turuncu renk olarak aldım. Pedal olarak giant ac pedal tercih ettim. Daha bisikleti yolda kullanmadım, kullanınca tekrar yorumlarımı yazarım. Bu arada siteden yardım eden dostlara da teşekkür ederim.

Dosyalar

• IMG_20240106_164745.jpg
    IMG_20240106_164745.jpg
    245,2 KB · Okunma: 80
  • IMG_20240106_164536.jpg
    IMG_20240106_164536.jpg
    165,9 KB · Okunma: 82
Merhabalar. İnternet üzerinden satın aldığım 52 kadro bisan grantour 105 bisikletim evelki gün geldi ve dün kontrolünü yaparak...Üzerindeki michealin lithium2 700*25 lastikleri schwalbe maraton greenguard 700*28c ile değiştirdim.
700*28'in sorun yaratmamasına sevindim, yol gösterici oldu.
Güle güle binin.

• Beğen
Tepkiler: Leonidas4888
Merhabalar. İnternet üzerinden satın aldığım 52 kadro bisan grantour 105 bisikletim evelki gün geldi ve dün kontrolünü yaparak bugün kurulumunu Muğla' da Pedalla bisiklette yaptırdım. Bisikleti zamlı fiyatın bariz altında bir fiyata satın aldım fakat satıcı firma 2021 model reyon ürününü göndermiş. Dün kutuyu açıp kontrol ettiğimde kadroda çizik göremedim fakat tekerde biraz izler mevcuttu. Kadro temiz ve paketleme özenli olduğu için kurdurmaya karar verdim. Üzerindeki michealin lithium2 700*25 lastikleri schwalbe maraton greenguard 700*28c ile değiştirdim. Gidon sargısını lizard skin 2 turuncu renk olarak aldım. Pedal olarak giant ac pedal tercih ettim. Daha bisikleti yolda kullanmadım, kullanınca tekrar yorumlarımı yazarım. Bu arada siteden yardım eden dostlara da teşekkür ederim.
Güle güle kullan.
İlk yorumlarını bekliyoruz.

• Beğen
Tepkiler: Leonidas4888
Arkadaşlar ben de ikinci el bir GT 105 aldım çok şükür. Lastikleri direkt değiştirmek istiyorum. Bİ kaç kişi 700x28 lastiklerin uyduğundan bahsetmiş. GT sora'ya 30mm olmadı demiş. Acaba 105 setli GT' de aynı kadro mu acaba? Yani 28mm üstü sığmaz mı?

Jant seti olarak axis elite diye bir model var ama internette pek bilgi bulamadım sadece kötü olduğundan bahsetmişler.

Arkadaşlar ben de ikinci el bir GT 105 aldım çok şükür. Lastikleri direkt değiştirmek istiyorum. Bİ kaç kişi 700x28 lastiklerin uyduğundan bahsetmiş. GT sora'ya 30mm olmadı demiş. Acaba 105 setli GT' de aynı kadro mu acaba? Yani 28mm üstü sığmaz mı?

Jant seti olarak axis elite diye bir model var ama internette pek bilgi bulamadım sadece kötü olduğundan bahsetmişler.
Kadro aynı. Fren bacakları farklı olacağı için belki sora ve 105 arasında lastik uyum farkı olabilir. Forumda tecrübe edildi aslında. Geriye dönük araştırma yaptınız mı?

Sürüş amacınızı bilmiyorum ama ilk aşamada bisiklete alışmanızı tavsiye ederim. Üzerindeki jant seti ağır ve akıcılığı azdır diye tahmin ediyorum çünkü maliyetten kısmak için bunu yapıyorlar. Eğer daha önceden sportif geçmişiniz varsa ve bu bisikleti antrenman yapmak için ve yarışlara girmek için aldıysanız üst seviye jant seti tabii ki önerilir. Eğer performans kaygınız yoksa hafif jant setinin farkını dahi hissedemeyeceğiniz için üzerindekiler size yeterli.

Hayırlı olsun. Umarım kazasız belasız kullanırsınız.

Kadro aynı. Fren bacakları farklı olacağı için belki sora ve 105 arasında lastik uyum farkı olabilir. Forumda tecrübe edildi aslında. Geriye dönük araştırma yaptınız mı?

Sürüş amacınızı bilmiyorum ama ilk aşamada bisiklete alışmanızı tavsiye ederim. Üzerindeki jant seti ağır ve akıcılığı azdır diye tahmin ediyorum çünkü maliyetten kısmak için bunu yapıyorlar. Eğer daha önceden sportif geçmişiniz varsa ve bu bisikleti antrenman yapmak için ve yarışlara girmek için aldıysanız üst seviye jant seti tabii ki önerilir. Eğer performans kaygınız yoksa hafif jant setinin farkını dahi hissedemeyeceğiniz için üzerindekiler size yeterli.

Hayırlı olsun. Umarım kazasız belasız kullanırsınız.
Sağ olun amacım daha çok gezmek biraz da kendi performansımı arttırmak ama yarış vs hiç bir alakam yok :). 100 kg civarı olduğum için ne kadar kalın lastik takabilirsem benim için o kadar iyi. Aynı zamanda ilk yol bisikletim olacak. Önceden gravel'ım vardı ama onun lastikler 29x2.10'du.

Dediğim gibi eski mesajlarda gt sora'ya 28'e kadar destekliyor demişler. Sonrası için kadro genişliği uysa da tekerin üst kısmı sürtüyor demiş bi arkadaş.

Mesela o arkadaşın kadro boyunu bilmiyorum benim aldığım 54. Eğer onunki 52 ise bu sorun benimkinde olmayabilir mi?

Hayırlı olsun, güle güle kullanın. Benim bisikletim 52 kadro GTE Sora ve stok olarak 28 mm ile gelmişti. 30 mm lastik denemesini ben yapmıştım ve evet olmamıştı. Jant kabul ediyor, lastik kadroda yanlardan da kurtatıyor ama sırtı sürtüyordu.
Bildiğim kadarıyla GT'ler 25 mm ile geliyordu. Sendeki hangisi bilmiyorum ama 28'in olacağını düşünüyorum. Jant setinin özelliklerinden (internet sitesinden) bulabileceğini düşünüyorum.

• Beğen
Tepkiler: M.İhsan
Hayırlı olsun, güle güle kullanın. Benim bisikletim 52 kadro GTE Sora ve stok olarak 28 mm ile gelmişti. 30 mm lastik denemesini ben yapmıştım ve evet olmamıştı. Jant kabul ediyor, lastik kadroda yanlardan da kurtatıyor ama sırtı sürtüyordu.
Bildiğim kadarıyla GT'ler 25 mm ile geliyordu. Sendeki hangisi bilmiyorum ama 28'in olacağını düşünüyorum. Jant setinin özelliklerinden (internet sitesinden) bulabileceğini düşünüyorum.
Sağ olun sizin mesajlarınızdan görmüştüm zaten.
Jant setinin sayfasını bulamadım. Bisiklet henüz elime geçmedi. Sadece fotoğrafta üzerinde axis elite yazdığını gördüm.

Bisan müşteri hizmetleriyle görüştüm. Bisan GT 105 hiç bir zaman axis elite diye bir jantla satılmadı dedi. Aldığım eleman ben ikinci el böyle aldım hiç dikkat etmedim diyor. Kesin bi dünya sorun çıkacak jantla alakalı ve yine bi bisiklet parası masraf etmek zorunda kalacağım.

Bisan müşteri hizmetleriyle görüştüm. Bisan GT 105 hiç bir zaman axis elite diye bir jantla satılmadı dedi. Aldığım eleman ben ikinci el böyle aldım hiç dikkat etmedim diyor. Kesin bi dünya sorun çıkacak jantla alakalı ve yine bi bisiklet parası masraf etmek zorunda kalacağım.
Hocam geçmis olsun öncelikle de niyeti bozmayin hemen. Bu arada hayirli olsun.

Hocam geçmis olsun öncelikle de niyeti bozmayin hemen. Bu arada hayirli olsun.
Ben de mi şanssızlık var yoksa insanların hepsi mi düzenbaz anlayamadım. Önceki alacağım rc520 sahibiyle de her konuda anlaştık adam tam almadan önce ben ayna kolu değiştirdim dedi. Özellikle soruyorum değişen hiç bir parçası var mı diye anlaşmadan önce. Fiyat kırmak için de değil sadece ne masraf yapmam gerekecek bilgim olsun diye.

Kendim gidip görerek alamadım bisikletten anlamayan bir arkadaşa aldırdım. Artık gelince göreceğiz. Evet ucuza aldım ama bir şeyleri değiştirip sıfır parasına denk gelecekse bir anlamı kalmıyor.

Bu jantlardan da şikayetçi olan çok gibi. İnternette disk brake olarak görünüyor ama GT 105 rim brake. Nasıl olacak bakalım.

Ekleme:

Grand tour kullanan arkadaşlar gidon boğazı ve gidon birleşim yerinde sizde de bendeki gibi boşluk var mı? Bu normal bir montaj mı yoksa gidon ve boğazı birbirine bağlayan aparat küçük mü gelmiş? Bisiklette bir ses problemi var çözmeye çalışıyorum. Yabancı bir forumda ayakta sürerken gidona yük binince bu ek yeri doğru takılmazsa ses yapabilir vs demiş.IMG_0089.jpeg

Ekleme:

Grand tour kullanan arkadaşlar gidon boğazı ve gidon birleşim yerinde sizde de bendeki gibi boşluk var mı? Bu normal bir montaj mı yoksa gidon ve boğazı birbirine bağlayan aparat küçük mü gelmiş? Bisiklette bir ses problemi var çözmeye çalışıyorum. Yabancı bir forumda ayakta sürerken gidona yük binince bu ek yeri doğru takılmazsa ses yapabilir vs demiş.316461 dosyayı görüntüle
IMG_20240421_011104.jpg
Kastettiğiniz yer işaretlediğim yerse sıkıntı yok, arada açıklık olabilir, bu durum normaldir lakin yine de ses varsa maşa boşluğunu ve gidon boğazı vidalarının sıkılık ayarını kontrol edin.

Geri