@trainspotting35 Praetor'u alın üzerindeki kadroyu F12 Pinarello, Oltre 4 yada Trek Madone kadroyla değiştirin fiyat nedir? 100 binlirayı bulur. Kırılan Pinarello gördük mü? gördük. Kırılan Bisan henüz piyasada deneyim yaşamadığımız için görmedik. Bisan bu modeli piyasada var olmak için bulunduruyor. Demir kadrolu bisikletten dahi belki de daha çok kar ediyor. Hatta sizinde değindiğiniz gibi kar dahi etmiyor Praetor'den.
Bu bir pazarlama anlayışıdır. Praetor 20 ye de satılsa " ulen ben o paraya klimalı otomobil alırım" diyenler çok olacak, hatta alanlara salak gözüyle bakacaklardır.
Praetor'den R8000 li Madone dahi daha pahalı. Gruptan bir arkadaşımız aldı kırmızı siyah biniyor. 8,7 Kg. madone olsun ağır olsun; Eyvallah. Ama kalite üzerindeki markayla yada tiple ölçülmez. Kullanılan malzeme ve üretim amacı bunu belirler.
Praetor tabii ki farklı, diğer üstün markaların üst modelleri gibi. Ama fiyatından hariç bazı farkları da var. Bu bir İtalyan tasarımı, Tıpkı o meşhur F12, Colnago, Cinelli, Bianchi Oltre4 gibi. Bisanın yanısıra bu kadroya 4 firma lisans aldı. Hepsini değilse de birini en azından nette görmüşsünüzdür. Damdan inme çirkin ördek yavrusu gibi görmek ve sırf kadrosu farklı diye 99.000 TL vermek bana mantıklı gelmiyor. tabii ki onunda kendince iyi özellikleri var. Ama bir kadro 70,000 lira edecek hiç bir teknolojiyi barındırmaz.
@karanbatu Üstteki yorumu yazmadan kabaca araştırma yaptım. Jant için bir kaç firmada fiyat buldum ancak Diskli Dureace için bulamadım. belki firmalar toptancılarından fiyat alabilir. Ancak müşteri direk alamaz. Ben bunu kastettim ve haklıyım.
Bütün bisiklet üreticileri parçaları demonte aldığı için bazı vergilerden muaf oluyorlar. Senin yazdığın bütün sektörde bu vergiden muaf mal alıp satanlar dururken kar etmeden bisiklet fiyatı koyan Bisan'a laf atmak olmuyor mu?
Yani bu vergi muafiyeti markaya özel değil her sektör için geçerli olan bir muafiyettir. Otomobilden makinalara hatta vidaya kadar. İşte burada kadronun maliyetinin 0 olmadığı ortaya çıkıyor ve Bisan Grupsetteki fiyat avantajını kadroya ekleyerek fiyatı aşağı çekiyor.