Katılıyorum ve artırıyorum. Hicbir yerli firmanın sram veya shimano yerine gecme planı yok değil, istesede geçirtmezler. Dünyada belli bazı kaliplar vardir ve bunun yikilmasi imkansizdir siz istesenizde çabalasanizda olmaz. Örnegin bir zamanlar futbolda italyan mafyasi vardi iyi oynasanız bile hakemler asla izin vermezdi uefa habire bunları kayırırdı iyi ilişkilerinden dolayı, bunu bile dünya çok zor yıktı. Sen sram veya shimano, campagnolo ayarında grupset üretsen ne olur biliyormusun? Önce japonya ve usa italya direk senin grupset markana ek ilave gümrük vergisi koyar aynı bikac hafta önce bizim yaptığımız gibi. Hatta gider diğer ülkelere bunlardan almayın size %15 ilave iskonto yapıyoruz veya sizle yeni gümrük anlasmamizda grupsetlere vergiyi indirdik derler,gerekirse uci yi devreye sokarlar rüşvet verirler uci saçma sapan açıklamalar yapar sana uygunluk vermez, gittin bi takıma çok büyük sponsor oldun verdin 100 milyon eurolar diyelim, gider bu takıma bile baskı yaparlar sizi men ederiz yasaklarız bile derler el altından. Işte maalesef acı gerçek budur. Olağan-üstü bir teknoloji dünya ötesi bir ürün veya icat ortaya çıkarman lazımki bu şansın olsun kaldı ki böyle bir ihtimal var mı sence?Batarsın cok net. Kısaca kalıplar kolay yikilamaz. Bu fiyata aşağıdaki gibi bir bisiklet varken kaldı ki yaz sonuna 3750 $ a kadarda düşer kimse gidip preator alır mı? Alırsa aklından şüphe duyarım veya hiçbişey bilmeyen paralı ama vizyonsuz biridir derim. Bu bisikleti online al urunu gurcistan batum veya tifliste ki oteline istet, otelde kurumsal olsun radisson sheraton vb. Önceden otele durumu aciklayan mail at.1 hafta icinde gelir sana haber verirler gidip alip gelirsin vize mize yok istanbul tiflis otobüs bileti 750 tl midir nedir para bile tutmaz yani. Isteyen varsa da halâ preator a binsin bakalım.Kim ne derse desin günün sonunda en pahalı parçalar yurt dışından geliyor. Yabancı firmalar için de bu olay bu şekildedir. Bisan, salcano veya herhangi bir başka yerli üreticinin kazanması gereken en büyük değer "Marka" değeridir. Bu nasıl yapılır? Örneğin;
Yerli firmalarımızın ünlü sporcularla ile anlaşmalar yaparak büyük yarışlara katılması ve podyum görmesi bir yöntem olabilir.
Hepimiz biliyoruz ki hiçbir yerli firma Shimanonun veya Sram'ın yerine geçemeyecek, zaten firmaların da böyle bir planı yok.
Kendini ispatlamadan Bisan'a güven duymalımıyız ? Bence hayır , yarın gidip bende Bisan'dan bisiklet alabilirim ama yinede Pinarello olsaydı keşke diye illa düşüneceğim bu bir gerçek. Ne zaman bu düşünce değişir? Marka değeri oluşturmayı Bisan başardığında.
Tabi böyle bir vizyonu firmanın varsa...
Yerli firmalara ne olursa olsun şans tanımak gerektiğine inanıyorum ama bunun Preator'u satın alarak yapılacağına dair bir düşüncem yok.
Bisan ve diğer yerli firmalar, kar etsinler hatta çok kar etsinler ama bizlere Garanti ve Satış Sonrası destekleri ile güven versinler. İnsanlara Bisan malının arkasında desinler.
Bunu başardıkları gün Markalaşma başlayabilir...