Hocam bisan rx9500 safkan yol kadrosu. Grand tour ise endurance kadrosu. Ben tercihimi rx9500 den yana yapmıştım. Ayrıca bu bisikletlerin gelişi mayıs sonunu bulacak gibi görünüyor.Arkadaşlar bisan grand tour mu yoksa bisan rx9500 mü önerirsiniz?ikizinden birini alacağım ama kararsız kaldım. Bir de ikisi arasındaki tercih sebebi nedir?Teşekkürler...
Yok hocam hiçbir sitede. Arayın sorun yok ön sipariş verelim ki diyeceklerdir. Canlı görmeniz imkansız. Şu anda rc9800-9900 serisi karbon kadrolar üretimde. Alu kadrolar mayıs in sonu gibi...Bazı sitelerde mevcut gözüküyor her ikisi de ama bir türlü canlı görme fırsatım olmadı.Kütahya'da yok malesef.
Muhtemelen uygun olur hocam. İç bacak boyunuz nedir?Merhabalar yol bisikletine gecmek uzereyim. Ilk kez yol bisikleti kullanacağım.
Araştırmalarım sonucu rc 9200 tam aradığım bisiklet diyebilirim. Fakat gördüm ki kadro ölçüsü 51-53 cm benim boyum 1.80 sizce 53 cm bana uygun olur mu? Ya da ne önerirsiniz.
Muhtemelen uygun olur hocam. İç bacak boyunuz nedir?
Neye göre uygun olabilir dediniz ,sitede kadro geometrisini göremedim. Beden tablosuna yok. Kısa üst boru ve alın borusu varsa arkadaşa işkence olur bisiklet.Muhtemelen uygun olur hocam. İç bacak boyunuz nedir?
Neye göre diyeceğim hocam boy ve iç bacak uzunluğuna göre genel bir yorum yapıyorum. Zaten bu yüzden "olabilir" ifadesini kullanmışım, kesinlik belirtmeden. Sizin de bildiğiniz gibi bakabileceğimiz ilk değer bu kadro seçimi yaparken. Tek bir parametre yok sonuçta, diğer parametreler için de gerekli yönlendirmeyi yapmaya çalışıyorum. Türkiye'de satışı yapılan kadroların geneli birbirine benziyor, ancak tedbirli olmakta fayda var tabi ki. Kör alım yapmaktan iyidir her türlü. Şu süreçte herkesin bayide bisiklet görme şansı olmuyor maalesef. (Ben küçük şehirdeyim mesela, hiçbir bisikleti bayide görme imkanım yok.) Kadro geometrisini de birçok firma belirtmiyor sitesinde. Bunu Bisan'a da belirttim, en kısa sürede koyacaklarını söylediler, umarım...Neye göre uygun olabilir dediniz ,sitede kadro geometrisini göremedim. Beden tablosuna yok. Kısa üst boru ve alın borusu varsa arkadaşa işkence olur bisiklet.
Olursa çok sevineceğim çünkü fiyat ve kalite olarak çok cazip bir bisiklet. İç bacak boyum 81 cm.
Topicte bu modelden hic bahsedilmemis yol bisikletine yeni baslayacagim yasim 37 yillarca mtb kullandim iki yildir btwin tilt 120 kullaniyorum.
İthal muadillerine baktıgımda bisan rc 9200 cok cazip duruyor siz ne dersiniz bu model için?
Çok şey yazıp malesef hiçbirşey anlatmamışsın.Neye göre diyeceğim hocam boy ve iç bacak uzunluğuna göre genel bir yorum yapıyorum. Zaten bu yüzden "olabilir" ifadesini kullanmışım, kesinlik belirtmeden. Sizin de bildiğiniz gibi bakabileceğimiz ilk değer bu kadro seçimi yaparken. Tek bir parametre yok sonuçta, diğer parametreler için de gerekli yönlendirmeyi yapmaya çalışıyorum. Türkiye'de satışı yapılan kadroların geneli birbirine benziyor, ancak tedbirli olmakta fayda var tabi ki. Kör alım yapmaktan iyidir her türlü. Şu süreçte herkesin bayide bisiklet görme şansı olmuyor maalesef. (Ben küçük şehirdeyim mesela, hiçbir bisikleti bayide görme imkanım yok.) Kadro geometrisini de birçok firma belirtmiyor sitesinde. Bunu Bisan'a da belirttim, en kısa sürede koyacaklarını söylediler, umarım...
@asyalıbirozan Hocam boy ve iç bacak uzunluğunuza göre 53 kadro size uyar gibi görünüyor. Ancak her bireyin vücut ölçüleri birbirinden farklı. Mesela bana bu bilgilere göre 52 kadro uygun gözükürken, ben genellikle 50 kadrolarda rahat ediyorum vücuduma göre nispeten kısa kol uzunluğum nedeniyle.
(link)
Yukarıdaki siteden vücut ölçülerinize göre olması gereken kadro özellikleriyle alakalı bilgi alabilirsiniz. Ben ve birkaç arkadaşımda çok faydası oldu. İlk başta biraz uğraştırıyor ama doğru ölçüm yaparsanız elinizde epeyce bir veri oluyor sonradan da çok işinize yarayacak.
Rx9200 epeyce bir süredir bayilerde var, herhangi bir bayiyi arayıp üst boru,alt boru ve alın borusu uzunluğu hakkında da bilgi alabilirsiniz. Reach ve stack değerleri de uygunsa çok problem yaşayacağınızı zannetmiyorum.
Hocam başlangıç için güzel gözüküyor. Ama araştırdığım, sordurduğum bir model değil. Türkiye'de üretilen(montaj) modellerin tabi ki yurtdışı alternatiflerine göre fiyat avantajı bariz. Vergi farkından dolayı çok uyguna geliyorlar ki, bu yüzden ben de yerli üretimleri tercih ediyorum.
Boyu her ne kadar uzun olsa da iç bacak boyu 81 cm hocam arkadaşın. Ayrıca Bisan'ın kadrolarının genelinde üst boru uzun.Çok şey yazıp malesef hiçbirşey anlatmamışsın.
1.81 adama kadro türü olarak 53 kadro olur demişsin. Kadro boylarının markalara göre ne kadar değişebileceğindem bilgi sahibi olduğunuda sanmıyorum. Bence 53 kadro ufak olur.
Nacizane tavsiyem , geometri hakkında bilgi olmadan kimseye yardımcı olmaman olur
1.81 adama kadro türü olarak 53 kadro olur demişsin. Kadro boylarının markalara göre ne kadar değişebileceğindem bilgi sahibi olduğunuda sanmıyorum. Bence 53 kadro ufak olur.
Katılıyorum.. Boyum 169 ve bisikletim 54kadro. 54kadronun üst boru kısalıgı ve alın boru kısalıgı nedeniyle boyuma göre çuk diye oturdu.. 1.81 boya 53.. düşünemiyorum, min 54-max 56 beden bakmalısın. Üst boru uzunlugu ve gidon bogaz uzunluguna dikkat et. Çevrende yol bisikletli arkadaşların varsa, yoksada toplanan yol grubu vardır bulundugun yerde. Gruplara gidip rica edebilirsin, binersin canlı olarak. Hatta üşenmedne yanına mezura götür, yol bisikletimi almadan once mezura götürmüştüm yanıma. Decathlonda tek tek binerek, üst boruyu ölçerek kendime uygun bedene o zaman buldum. MTB lerin üst boruları, katlanırın üst borusu çok farklı
Yine uzun olmuş. Tek sorum var sana. Seat tube bilmiyorsun. Top tube bilmiyorsun. Alın borusu uzunluğunu bilmiyorsun. ilk defa yol kullanacak bir insandan bahsediyoruz. Esnekliğini bilmiyoruz. Yardımcı olmak istiyorsun ama bu şekilde yanlış yönlendirebilirsin. 53 kadro demiş bisan. Ama seat tube den mi almış üst borudan mı kadro boynunu? Bence sattığı bisikletin hiçbir özelliğini yazmayan ve beden tablosu vermeyen markadan bisiklette almamak lazım.Hocam arkadaş yol bisikleti için tavsiye istemiş. Yol bisikleti için yorum yapalım.
Salcano Xrs001 Uci kadroda 1.84 boyuyla 54 kadro kullanan arkadaş hatalı size göre o zaman.
Bisan Rc9800 kadroda 1.70 boy, 78 cm iç bacak boyu ile 48 kadro kullanan ben de hatalıyım.
Carraro Cr-Race 052 kadroda 52 kadro boyu büyük geldiği için değiştirmem de abesle iştigal...
Hocam kadro boyu kişiye özel bir ölçüdür. Bisikletin aero endurance veya race geometrisine sahip olması nedeniyle değişiklik gösteriyor 53 kadrolar genellikle kendi içinde. 53 kesinlikle olmaz 54 olur derken? Şaka mı yapıyorsunuz hocam? Arkadaşın iç bacak boyu 81 cm. 56 kadro aldırıp sele borusunu kestirtmek zorunda mı kalacaksınız mesela? Bunun ihtimal dahilinde olduğunu biliyorsunuz değil mi?
Decathlondaki kadrolar ile Bisan ı karşılaştırmışsınız. @selim82 nickli arkadaşa katılıyorsam bir tek bu konuda katılıyorum. Kendinize göre başkasına kadro tavsiyesi vermeyin lütfen. Belki 51 kadro olacak arkadaşa kol boyu normalden kısaysa? Sele borusunu uzatıp kısaltmak mümkün ama reach değerini değiştiremezsiniz...
Hocam zaten bayiyi ve fabrikayı arayıp bilgi aldığımı, arkadaşın da arayıp bilgi alabileceğini söyledim.Yine uzun olmuş. Tek sorum var sana. Seat tube bilmiyorsun. Top tube bilmiyorsun. Alın borusu uzunluğunu bilmiyorsun. ilk defa yol kullanacak bir insandan bahsediyoruz. Esnekliğini bilmiyoruz. Yardımcı olmak istiyorsun ama bu şekilde yanlış yönlendirebilirsin. 53 kadro demiş bisan. Ama seat tube den mi almış üst borudan mı kadro boynunu? Bence sattığı bisikletin hiçbir özelliğini yazmayan ve beden tablosu vermeyen markadan bisiklette almamak lazım.
İç bacak boyu normalden çok kısaysa diye hocam, kol uzunluğuyla sele borusunun ne alakası var. Yorumuma bir bakayım, o şekilde mi anlaşılıyor. Yorumuma baktım iç bacak boyundan bahsetmişim evet. Yanlış anladınız orayı herhalde.@Mustaac Ben iki noktayı anlamadım. 56 kadro boyu alan arkadaş niye sele borusunu kesmek zorunda kalıyor. Kolu kısa olan arkadaşlar için boy boy gidon boğazları niye var.
@Mustaac Normalden çok kısaysa niye sele borusunu kessin o kısmı yine anlamadım sele borusu zaten yeterince kadronun içine girer.
Belki 51 kadro olacak arkadaşa kol boyu normalden kısaysa? Sele borusunu uzatıp kısaltmak mümkün ama reach değerini değiştiremezsiniz
Siz bu şekilde yazmışsınız kol boyu normalden kısaysa 60 mm-70 mm-80mm-90 mm-100 mm-110 mm gidon boğazları var.
@Mustaac Normalden çok kısaysa niye sele borusunu kessin o kısmı yine anlamadım sele borusu zaten yeterince kadronun içine girer.
Kısa olan arkadaş standartın biraz altında gidon boğazı ile işi çözecektir. Kolu kısa diye bir ufak kadroyu alırsa asıl sıkıntılar o zaman başlar kanaatindeyim.