Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Bisan RC kullanıcılar kulübü

Arkadaşlar bisan grand tour mu yoksa bisan rx9500 mü önerirsiniz?ikizinden birini alacağım ama kararsız kaldım. Bir de ikisi arasındaki tercih sebebi nedir?Teşekkürler...

Scudo
Arkadaşlar bisan grand tour mu yoksa bisan rx9500 mü önerirsiniz?ikizinden birini alacağım ama kararsız kaldım. Bir de ikisi arasındaki tercih sebebi nedir?Teşekkürler...
Hocam bisan rx9500 safkan yol kadrosu. Grand tour ise endurance kadrosu. Ben tercihimi rx9500 den yana yapmıştım. Ayrıca bu bisikletlerin gelişi mayıs sonunu bulacak gibi görünüyor.

• Beğen
Tepkiler: Şehirli
Bazı sitelerde mevcut gözüküyor her ikisi de ama bir türlü canlı görme fırsatım olmadı.Kütahya'da yok malesef.

Bazı sitelerde mevcut gözüküyor her ikisi de ama bir türlü canlı görme fırsatım olmadı.Kütahya'da yok malesef.
Yok hocam hiçbir sitede. Arayın sorun yok ön sipariş verelim ki diyeceklerdir. Canlı görmeniz imkansız. Şu anda rc9800-9900 serisi karbon kadrolar üretimde. Alu kadrolar mayıs in sonu gibi...

• Beğen
Tepkiler: Şehirli
Çok teşekkürler.bekleyelim o zaman mayısı 👍

• Beğen
Tepkiler: NoCycling
Rx9500 canlı fotosuyla bir hayli dikkatimi çekti. 9400 den kadro olarak da farklı. Saçmasapan aero değil ve hayli sert duruyor.

Bayilere ulaşım tarihi halen haziran mu?

Son düzenleme:
Merhabalar yol bisikletine gecmek uzereyim. Ilk kez yol bisikleti kullanacağım.

Araştırmalarım sonucu rc 9200 tam aradığım bisiklet diyebilirim. Fakat gördüm ki kadro ölçüsü 51-53 cm benim boyum 1.80 sizce 53 cm bana uygun olur mu? Ya da ne önerirsiniz.

Merhabalar yol bisikletine gecmek uzereyim. Ilk kez yol bisikleti kullanacağım.

Araştırmalarım sonucu rc 9200 tam aradığım bisiklet diyebilirim. Fakat gördüm ki kadro ölçüsü 51-53 cm benim boyum 1.80 sizce 53 cm bana uygun olur mu? Ya da ne önerirsiniz.
Muhtemelen uygun olur hocam. İç bacak boyunuz nedir?

Muhtemelen uygun olur hocam. İç bacak boyunuz nedir?

Olursa çok sevineceğim çünkü fiyat ve kalite olarak çok cazip bir bisiklet. İç bacak boyum 81 cm.

Topicte bu modelden hic bahsedilmemis yol bisikletine yeni baslayacagim yasim 37 yillarca mtb kullandim iki yildir btwin tilt 120 kullaniyorum.

İthal muadillerine baktıgımda bisan rc 9200 cok cazip duruyor siz ne dersiniz bu model için?

Neye göre uygun olabilir dediniz ,sitede kadro geometrisini göremedim. Beden tablosuna yok. Kısa üst boru ve alın borusu varsa arkadaşa işkence olur bisiklet.
Neye göre diyeceğim hocam boy ve iç bacak uzunluğuna göre genel bir yorum yapıyorum. Zaten bu yüzden "olabilir" ifadesini kullanmışım, kesinlik belirtmeden. Sizin de bildiğiniz gibi bakabileceğimiz ilk değer bu kadro seçimi yaparken. Tek bir parametre yok sonuçta, diğer parametreler için de gerekli yönlendirmeyi yapmaya çalışıyorum. Türkiye'de satışı yapılan kadroların geneli birbirine benziyor, ancak tedbirli olmakta fayda var tabi ki. Kör alım yapmaktan iyidir her türlü. Şu süreçte herkesin bayide bisiklet görme şansı olmuyor maalesef. (Ben küçük şehirdeyim mesela, hiçbir bisikleti bayide görme imkanım yok.) Kadro geometrisini de birçok firma belirtmiyor sitesinde. Bunu Bisan'a da belirttim, en kısa sürede koyacaklarını söylediler, umarım...
@asyalıbirozan Hocam boy ve iç bacak uzunluğunuza göre 53 kadro size uyar gibi görünüyor. Ancak her bireyin vücut ölçüleri birbirinden farklı. Mesela bana bu bilgilere göre 52 kadro uygun gözükürken, ben genellikle 50 kadrolarda rahat ediyorum vücuduma göre nispeten kısa kol uzunluğum nedeniyle.
(link)
Yukarıdaki siteden vücut ölçülerinize göre olması gereken kadro özellikleriyle alakalı bilgi alabilirsiniz. Ben ve birkaç arkadaşımda çok faydası oldu. İlk başta biraz uğraştırıyor ama doğru ölçüm yaparsanız elinizde epeyce bir veri oluyor sonradan da çok işinize yarayacak.
Rx9200 epeyce bir süredir bayilerde var, herhangi bir bayiyi arayıp üst boru,alt boru ve alın borusu uzunluğu hakkında da bilgi alabilirsiniz. Reach ve stack değerleri de uygunsa çok problem yaşayacağınızı zannetmiyorum.
Olursa çok sevineceğim çünkü fiyat ve kalite olarak çok cazip bir bisiklet. İç bacak boyum 81 cm.

Topicte bu modelden hic bahsedilmemis yol bisikletine yeni baslayacagim yasim 37 yillarca mtb kullandim iki yildir btwin tilt 120 kullaniyorum.

İthal muadillerine baktıgımda bisan rc 9200 cok cazip duruyor siz ne dersiniz bu model için?

Hocam başlangıç için güzel gözüküyor. Ama araştırdığım, sordurduğum bir model değil. Türkiye'de üretilen(montaj) modellerin tabi ki yurtdışı alternatiflerine göre fiyat avantajı bariz. Vergi farkından dolayı çok uyguna geliyorlar ki, bu yüzden ben de yerli üretimleri tercih ediyorum.

Neye göre diyeceğim hocam boy ve iç bacak uzunluğuna göre genel bir yorum yapıyorum. Zaten bu yüzden "olabilir" ifadesini kullanmışım, kesinlik belirtmeden. Sizin de bildiğiniz gibi bakabileceğimiz ilk değer bu kadro seçimi yaparken. Tek bir parametre yok sonuçta, diğer parametreler için de gerekli yönlendirmeyi yapmaya çalışıyorum. Türkiye'de satışı yapılan kadroların geneli birbirine benziyor, ancak tedbirli olmakta fayda var tabi ki. Kör alım yapmaktan iyidir her türlü. Şu süreçte herkesin bayide bisiklet görme şansı olmuyor maalesef. (Ben küçük şehirdeyim mesela, hiçbir bisikleti bayide görme imkanım yok.) Kadro geometrisini de birçok firma belirtmiyor sitesinde. Bunu Bisan'a da belirttim, en kısa sürede koyacaklarını söylediler, umarım...
@asyalıbirozan Hocam boy ve iç bacak uzunluğunuza göre 53 kadro size uyar gibi görünüyor. Ancak her bireyin vücut ölçüleri birbirinden farklı. Mesela bana bu bilgilere göre 52 kadro uygun gözükürken, ben genellikle 50 kadrolarda rahat ediyorum vücuduma göre nispeten kısa kol uzunluğum nedeniyle.
(link)
Yukarıdaki siteden vücut ölçülerinize göre olması gereken kadro özellikleriyle alakalı bilgi alabilirsiniz. Ben ve birkaç arkadaşımda çok faydası oldu. İlk başta biraz uğraştırıyor ama doğru ölçüm yaparsanız elinizde epeyce bir veri oluyor sonradan da çok işinize yarayacak.
Rx9200 epeyce bir süredir bayilerde var, herhangi bir bayiyi arayıp üst boru,alt boru ve alın borusu uzunluğu hakkında da bilgi alabilirsiniz. Reach ve stack değerleri de uygunsa çok problem yaşayacağınızı zannetmiyorum.

Hocam başlangıç için güzel gözüküyor. Ama araştırdığım, sordurduğum bir model değil. Türkiye'de üretilen(montaj) modellerin tabi ki yurtdışı alternatiflerine göre fiyat avantajı bariz. Vergi farkından dolayı çok uyguna geliyorlar ki, bu yüzden ben de yerli üretimleri tercih ediyorum.
Çok şey yazıp malesef hiçbirşey anlatmamışsın.
1.81 adama kadro türü olarak 53 kadro olur demişsin. Kadro boylarının markalara göre ne kadar değişebileceğindem bilgi sahibi olduğunuda sanmıyorum. Bence 53 kadro ufak olur.
Nacizane tavsiyem , geometri hakkında bilgi olmadan kimseye yardımcı olmaman olur

• Beğen
Tepkiler: Burak B.
Çok şey yazıp malesef hiçbirşey anlatmamışsın.
1.81 adama kadro türü olarak 53 kadro olur demişsin. Kadro boylarının markalara göre ne kadar değişebileceğindem bilgi sahibi olduğunuda sanmıyorum. Bence 53 kadro ufak olur.
Nacizane tavsiyem , geometri hakkında bilgi olmadan kimseye yardımcı olmaman olur
Boyu her ne kadar uzun olsa da iç bacak boyu 81 cm hocam arkadaşın. Ayrıca Bisan'ın kadrolarının genelinde üst boru uzun.

Bu saçma tutumunuzu garipsedim. Lütfen nezaket kurallarını hayatınıza dahil edin. Engin bilgilerinizi insanlara yardımcı olmak için kullanırsanız da çok sevinirim. Yardımcı olmaya çalışanlara artistlik yapmak yerine... Biz de biliyoruz bir bayiye git al demeyi. Çoğu insanın bu fırsatı olmuyor. Benzer durumda olduğum için yardımcı olma ihtiyacı hissediyorum. Küçük şehirlerde S beden alması gereken adama elinde o olduğu için L kadro sattıklarını çok iyi biliyorum.

Bisikletin ölçülerinin farklı olabileceğini söylemişsiniz. Bunun için de tavsiye vermişim zaten. Kendim de bisiklet alirken bayi ve fabrika ile iletişime geçip kadro geometrisi hakkında bilgi almıştım. Ellerinde hazır size chart olmadığı için ölçüm yaptırdım. BİSAN'ın 3 farklı modeli için ölçüm yaptırıp birbirine benzer geometride olunca bu model hakkında da iyi kötü bir yorum yapabildim. Kendim de o ölçüm yaptırdığım modellerden biri satın ALDIM mesela. Her ne kadar mesajımda belirtmesem de bu markanın bisikletleri hakkında az çok fikir sahibiyim yani. 1.70 boy 78 cm iç bacak boyuyla bir kadrosunda 48 diğerinde 50 cm uyuyor mesela bana. Buna istinaden 53 kadronun dikkatinizi tekrar çekiyorum 'UYABİLECEĞİNİ' belirttim. Kesinlik içeren bir cümle mi okudunuz acaba?

Ayrıca farklı bisikletlerin kadro geometrisinden haberdar olmadığımı düşündüğünüzü yazmışsınız. Üstteki yorumu okurken dikkatini çekmedi zannedersem verdiğim site linki.

(link)

Sizce bilmiyor olsam bu linki paylaşmam olası mı? Lütfen bana daha fazla sarmayın. Alttaki arkadaşa sarabilirsiniz mesela, çok canınız çekiyorsa...

Son düzenleme:

Katılıyorum.. Boyum 169 ve bisikletim 54kadro. 54kadronun üst boru kısalıgı ve alın boru kısalıgı nedeniyle boyuma göre çuk diye oturdu.. 1.81 boya 53.. düşünemiyorum, min 54-max 56 beden bakmalısın. Üst boru uzunlugu ve gidon bogaz uzunluguna dikkat et. Çevrende yol bisikletli arkadaşların varsa, yoksada toplanan yol grubu vardır bulundugun yerde. Gruplara gidip rica edebilirsin, binersin canlı olarak. Hatta üşenmedne yanına mezura götür, yol bisikletimi almadan once mezura götürmüştüm yanıma. Decathlonda tek tek binerek, üst boruyu ölçerek kendime uygun bedene o zaman buldum. MTB lerin üst boruları, katlanırın üst borusu çok farklı

Katılıyorum.. Boyum 169 ve bisikletim 54kadro. 54kadronun üst boru kısalıgı ve alın boru kısalıgı nedeniyle boyuma göre çuk diye oturdu.. 1.81 boya 53.. düşünemiyorum, min 54-max 56 beden bakmalısın. Üst boru uzunlugu ve gidon bogaz uzunluguna dikkat et. Çevrende yol bisikletli arkadaşların varsa, yoksada toplanan yol grubu vardır bulundugun yerde. Gruplara gidip rica edebilirsin, binersin canlı olarak. Hatta üşenmedne yanına mezura götür, yol bisikletimi almadan once mezura götürmüştüm yanıma. Decathlonda tek tek binerek, üst boruyu ölçerek kendime uygun bedene o zaman buldum. MTB lerin üst boruları, katlanırın üst borusu çok farklı

Hocam arkadaş yol bisikleti için tavsiye istemiş. Yol bisikleti için yorum yapalım.
Salcano Xrs001 Uci kadroda 1.84 boyuyla 54 kadro kullanan arkadaş hatalı size göre o zaman.
Bisan Rc9800 kadroda 1.70 boy, 78 cm iç bacak boyu ile 48 kadro kullanan ben de hatalıyım.
Carraro Cr-Race 052 kadroda 52 kadro boyu büyük geldiği için değiştirmem de abesle iştigal...,
1.90 boyuyla Peugeot r14 56 kadro kullanacak olan arkadaş da çok büyük bir hata yapıyor öyleyse? (Kadro geometrisine göre üst boru 575 cm)

Hocam kadro boyu kişiye özel bir ölçüdür. Bisikletin aero,endurance veya race geometrisine sahip olması nedeniyle değişiklik gösteriyor 53 kadrolar genellikle kendi içinde. 53 kesinlikle olmaz min 54-56 derken şaka mı yapıyorsunuz hocam? Arkadaşın iç bacak boyu 81 cm. 56 kadro aldırıp sele borusunu kestirtmek zorunda mı kalacaksınız mesela? Bunun ihtimal dahilinde olduğunu biliyorsunuz değil mi?

Decathlondaki kadrolar ile Bisan ı karşılaştırmışsınız. @selim82 nickli arkadaşa katılıyorsam bir tek bu konuda katılıyorum. Kendinize göre başkasına kadro tavsiyesi vermeyin lütfen. Belki 51 kadro olacak arkadaşa kol boyu normalden kısaysa? Sele borusunu uzatıp kısaltmak mümkün ama reach değerini değiştiremezsiniz...

Not: Türkiye'de üretim yapan firmalar yabancı firmaların aksine kadro boyunu GENELLİKLE sele borusuna göre veriyor. Kullandığım ve incelediğim bisikletlerde üst boru genellikle sele borusundan uzun oluyor. Bu yüzden Türkiye'de üretim yapan firmalardan bisiklet alırken kadro boyundan ziyade kadro geometrisine bakmakta fayda var. Bir çok firma geometri tablosunu vermediği için hata yapmak çok kolay. @selim82 nickli arkadaşa katıldığım bir noktadır bu. Yabancı kadrolarda genellikle bedenler üst boruya göre hazırlanıyor. Ve sitelerinde geometri bilgisi mevcut olduğu için hata yapma riski azalıyor.

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: Feunard ve Scyleia
Hocam arkadaş yol bisikleti için tavsiye istemiş. Yol bisikleti için yorum yapalım.
Salcano Xrs001 Uci kadroda 1.84 boyuyla 54 kadro kullanan arkadaş hatalı size göre o zaman.
Bisan Rc9800 kadroda 1.70 boy, 78 cm iç bacak boyu ile 48 kadro kullanan ben de hatalıyım.
Carraro Cr-Race 052 kadroda 52 kadro boyu büyük geldiği için değiştirmem de abesle iştigal...

Hocam kadro boyu kişiye özel bir ölçüdür. Bisikletin aero endurance veya race geometrisine sahip olması nedeniyle değişiklik gösteriyor 53 kadrolar genellikle kendi içinde. 53 kesinlikle olmaz 54 olur derken? Şaka mı yapıyorsunuz hocam? Arkadaşın iç bacak boyu 81 cm. 56 kadro aldırıp sele borusunu kestirtmek zorunda mı kalacaksınız mesela? Bunun ihtimal dahilinde olduğunu biliyorsunuz değil mi?

Decathlondaki kadrolar ile Bisan ı karşılaştırmışsınız. @selim82 nickli arkadaşa katılıyorsam bir tek bu konuda katılıyorum. Kendinize göre başkasına kadro tavsiyesi vermeyin lütfen. Belki 51 kadro olacak arkadaşa kol boyu normalden kısaysa? Sele borusunu uzatıp kısaltmak mümkün ama reach değerini değiştiremezsiniz...
Yine uzun olmuş. Tek sorum var sana. Seat tube bilmiyorsun. Top tube bilmiyorsun. Alın borusu uzunluğunu bilmiyorsun. ilk defa yol kullanacak bir insandan bahsediyoruz. Esnekliğini bilmiyoruz. Yardımcı olmak istiyorsun ama bu şekilde yanlış yönlendirebilirsin. 53 kadro demiş bisan. Ama seat tube den mi almış üst borudan mı kadro boynunu? Bence sattığı bisikletin hiçbir özelliğini yazmayan ve beden tablosu vermeyen markadan bisiklette almamak lazım.

• Beğen
Tepkiler: Sinyor ve Burak B.
@Mustaac Ben iki noktayı anlamadım. 56 kadro boyu alan arkadaş niye sele borusunu kesmek zorunda kalıyor. Kolu kısa olan arkadaşlar için boy boy gidon boğazları niye var.

• Beğen
Tepkiler: Burak B.
Yine uzun olmuş. Tek sorum var sana. Seat tube bilmiyorsun. Top tube bilmiyorsun. Alın borusu uzunluğunu bilmiyorsun. ilk defa yol kullanacak bir insandan bahsediyoruz. Esnekliğini bilmiyoruz. Yardımcı olmak istiyorsun ama bu şekilde yanlış yönlendirebilirsin. 53 kadro demiş bisan. Ama seat tube den mi almış üst borudan mı kadro boynunu? Bence sattığı bisikletin hiçbir özelliğini yazmayan ve beden tablosu vermeyen markadan bisiklette almamak lazım.
Hocam zaten bayiyi ve fabrikayı arayıp bilgi aldığımı, arkadaşın da arayıp bilgi alabileceğini söyledim.
İkinci yorumunuza katılmamak elde değil. Bence de bu bilgileri kesinlikle vermeleri gerekiyor satış sayfasında.
Bisan genellike sele borusundan almış ölçüleri, üç modelde de (rx9400, rx9500 ve rc9800) benzer şekildeydi durum.
@Mustaac Ben iki noktayı anlamadım. 56 kadro boyu alan arkadaş niye sele borusunu kesmek zorunda kalıyor. Kolu kısa olan arkadaşlar için boy boy gidon boğazları niye var.
İç bacak boyu normalden çok kısaysa diye hocam, kol uzunluğuyla sele borusunun ne alakası var. Yorumuma bir bakayım, o şekilde mi anlaşılıyor. Yorumuma baktım iç bacak boyundan bahsetmişim evet. Yanlış anladınız orayı herhalde.

"Arkadaşın iç bacak boyu 81 cm. 56 kadro aldırıp sele borusunu kestirtmek zorunda mı kalacaksınız mesela?" 81 cm için sele borusu kesmek zorunda kalmaz muhtemelen, yine kesinlik içeren bir ifade değil ihtimal içeren bir ifadedir hocam. Eski tip bisikletlerde daha fazla yaşanıyordu bu sıkıntılar. Şimdi sele borusuyla daha fazla oynama imkanı mevcut.

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: Scyleia
@Mustaac Normalden çok kısaysa niye sele borusunu kessin o kısmı yine anlamadım sele borusu zaten yeterince kadronun içine girer.

Belki 51 kadro olacak arkadaşa kol boyu normalden kısaysa? Sele borusunu uzatıp kısaltmak mümkün ama reach değerini değiştiremezsiniz
Siz bu şekilde yazmışsınız kol boyu normalden kısaysa 60 mm-70 mm-80mm-90 mm-100 mm-110 mm gidon boğazları var.
Kısa olan arkadaş standartın biraz altında gidon boğazı ile işi çözecektir. Kolu kısa diye bir ufak kadroyu alırsa asıl sıkıntılar o zaman başlar kanaatindeyim.

@Mustaac Normalden çok kısaysa niye sele borusunu kessin o kısmı yine anlamadım sele borusu zaten yeterince kadronun içine girer.

Belki 51 kadro olacak arkadaşa kol boyu normalden kısaysa? Sele borusunu uzatıp kısaltmak mümkün ama reach değerini değiştiremezsiniz
Siz bu şekilde yazmışsınız kol boyu normalden kısaysa 60 mm-70 mm-80mm-90 mm-100 mm-110 mm gidon boğazları var.

Burada kol uzunluğundan bahsetmişiz. Sele borusunu kesme diğer mesajda geçen cümlede geçiyor. Hatalı birleştirmişsiniz cümleleri. Bu cümlede sele borusunu kesmek ifadesi yok (Ayarlamaktan bahsetmişim.) Gidon boğazını uzatıp kısaltıyorsunuz ama duruş şekliniz değişiyor hocam. Sizin Lapierre'de yaşadığınız sıkıntıyı ben de kadrosunu taklit etmiş olan Carraro Cr-race052 de yaşadım. Gidon boğazını kısaltmama rağmen bana büyük olan kadroyu (52 kadroydu, internette gezinen tablolara göre boy ve iç bacak ölçüme göre almam gereken kadro buydu) kendime uyduramadım, rahat edemediğim için en sonunda sattım. O tablolara güvenmiyorum artık bu yüzden.

Yarışçılar genellikle küçük kadro alıp gidon boğazı uzatıyor mesela daha aero pozisyon almak için. Alın borusu kısa olduğu için rüzgar direnci düşüyor. Bunu ben yapsam muhtemelen esnek olmadığım için çok sıkıntı çekerim. O yüzden ilk başta tam uyan bir kadro almak çok önemli bence.

Bu yüzden fırsatını bulduğum ilk an bike fit yaptırmayı düşünüyorum. Bisikleti seçerken markadan ziyade vücut ölçülerine tam uyan bir kadro bulmak çok daha sağlıklı bence. Ama işte küçük şehirde olduğum için bike fit yaptıramadım hala.

Bazen olmuyor hocam o dediğiniz. Sele borusu aero tip kadrolarda çok içeri girmiyor mesela, arka teker için verilen aero payından dolayı. O tip kadrolarda sele borusunu kesmek zorunda kalabiliyorsunuz fazlasıyla büyük bir kadro aldığınızda, ya da beden ölçüleriniz normalden farklı olup üst gövdeniz alt gövdenizden orantısız uzunsa.

bisan-rx9400-tiagra-yol-yaris-bisikleti.jpg

Kısa olan arkadaş standartın biraz altında gidon boğazı ile işi çözecektir. Kolu kısa diye bir ufak kadroyu alırsa asıl sıkıntılar o zaman başlar kanaatindeyim.

Hocam her zaman olmuyor o dediğiniz, kısa gidon boğazı bende işe yaramadı, sırt ağrısı yanlış duruş nedeniyle. Bakalım hocam, o şekilde bir tercih yaptım ben bu sefer. Ama kadro bana normalden ufak değil, üst boru vücut ölçülerime göre ulaştığım uzunluk kadar. Sele boruları bisikletin tipine göre değiliyor, aero kadrolarda çok kısa kalıyor mesela normale göre. Bakalım bisiklet elime ulaşsın anlayacağız. İnşallah çok sıkıntı yaşamam. (Bana uygun kadronun 52 cm üst boru, 55 cm sele borusuna sahip olması lazımmış mesela, mümkün mü bu? :) ) 52 cm üst boruya göre bulduğum kadrolarda sele borusu ya 48, ya 50 oluyor.

@trainspotting35 Bu arada siz de satmıştınız Lapierre'yi yanlış hatırlamıyorsam. Kısa gidon boğazıyla siz rahat edebildiniz mi? Dediğim gibi ben hiç rahat edemedim, hep bir şey eksik veya yanlışmış gibi hissettirdi.

Bir de üstatlara bir soru sorayım buradan. Siz kadronuzu reach değerine mi, stack değerine göre mi alıyorsunuz? Yani hangisi önceliklidir sizin için? Bu benim çok merak ettiğim bir soru. Vücut ölçülerimden dolayı iki değer birbiriyle orantılı değil. Ben önceliği REACH değerine veriyorum, önceki kötü tecrübeme dayanarak. Acaba yanlış mı yapıyorum?

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: Scyleia
Geri