Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Bisiklet aldıktan sonra duyulan pişmanlıklar

Kesinlikle tur bisikleti yerine MTB almış olmak... Bisikleti alırken şehirde bile kullansam bozuk yollar, çukurlar nedeniyle MTB' ye ihtiyacım olacağını düşüyordum. Zamanla farkettim ki şu anda boşu boşuna hamallık yapıyorum. Yapacak bir şey yok, en az zararla elden çıkartıp bir yol bisikleti edineceğiz artık.

• Beğen
Tepkiler: dengetekerci
Scudo
Selamuun aleykum oncelikle.
Genel pismanlik daha onceden ben niye bisiklet almadim favoriler arasinda ardindan neden dag veya mtb alip da yol almadigim geliyor. Benim pismanligim ise 2 sene motor almaya calisip alamayip bu sene bu durumdan rahatsiz olarak bisiklet aldigim. Yanlis anlasilmasin 2 sene motor istedigim icin pismanim neyse. Cin mali bir bisiklet aldim onunla yakaciktan hergün veledroma gidiyorum bisikket asiri agir ayriyetten dokuluyo sanirim parami oldugu gibi cope attim. Neyse motor almaktan vazgectim bisiklete yoneldim butcemi zorlayip 1500 e kadar cikmayi planlıyorum. Dun biraz bisiklet konusunda tecrube kazanmik 2 abimle muhabbet ettik onlar salcano 040 i onerdiler. Bugun bisikletci salcanoyu bosver Bianchi al o parcayada garanti veriyo falan dedi.

Benim bu konudan cikardigim sonuc yol bisikleti almam gerektigim. Baska onerileri olan varsa paylasabilir. Surekli bakıyorum zaten :)

asfalt yolda kullanacağım bisikleti çift amasörlü tabiri caizse demir yığını mtb almak bende değiştirmek üzere olanlardanım :D

nedense bisiklete yeni başlayanlar önce kalın lastikli mtb'lere saldırıyorlar, ne varsa o kalın lastiklerde bu kadar cezbediyor bilmiyorum :D

@Ömer Ş.

ben yaşadım o pişmanlığı :) ortaokulda (ilkokul da olabilir... evet evet ilkokul olmalı, çünkü anadolu lisesi sınavları bahanesiyle sokaktan bir koptuk, pir koptuk :) ) niye yol bisikleti aldık hala bilmiyorum.. çünkü aklım hep bmx'lerde, dağ bisikletlerinde falandı... velhasıl, severek sürmedim değil, ama ormanda, toprak yollarda falan :) sonra mtb'ye geçiş yaptım yine -- geç yaşta :).

benim o eski bisikleti, yengem tamir ettirdi, yıllarca kullandı. hala evinde balkonunda durur. yol onun ruhuna daha uygunmuş işte, güzel bi trek aldı kedine, şimdi onu kullanıyo :)

tabi yukarıda anlattığım pişmanlık tatlı pişmanlık...

esas pişmanlığım, sürüşümü iyi bi noktaya getirip getirip her seferinde ara vermek. sürekli bi başa sarma durumu...
tamam elimde olmayan nedenler diyorum ama sonuçta bisikleti rafa kaldırmak da benim tercihim oldu, diğer şeyleri rafa kaldırabilirdim... ya da kaldıramazdım.. onu da bilmiyorum aslında... emin değilim.

amaan gece gece ağlatıcaksınız beni, ne biçim başlık açıyosunuz :D

• Beğen
Tepkiler: gmfaruk ve Onur Y.
Neden daha once sportive 227 almadim da bisan vitessiz dede bisikleti aldim...

sedona 910 u aldığım gün(bu bisikletin suçu değil)bisikletçideki karbon mtb si olan ve kendi toplama yaptığı giant kadrolu bisikleti abi bi turla istersen diye uzattığında hayır diyemeyip binmenin ve sonra inmenin vermiş olduğu pişmanlık

• Beğen
Tepkiler: Alprdnc10
@Mnebati Rockrider 5.2 sahibiyim ben de fena değildir.. Arazide kullanıyorum öyle büyük bir sorunum yok kendileri ile.. Eninde sonunda bu bisiklet işinde ne kadar para o kadar iyi donanım.. Ha birşeyler biliyorsan bilinçli oluyorsun ve de parayı doğru şeye gömüyorsun.. Yol bisikleti yol içindir dağ bisikleti arazi için.. ama bir arkadaşım (link) şu lastiği taktı mtb ye takır takır kullanıyor asfaltta ..

Arkadaşlar ben de ilk yol bisikletimi salcano xrs 040 seçmekle hata yapmış gibi birşey oldum. Şöyle ki, O zamanlar maksimum verebileceğim fiyat aralığına bu bisiklet daha iyi oturuyordu. Sora set olması ilgimi çekti. Tabii daha önce rockrider 5,2 im vardı ve onun yolda fazla efor sarf ettirmesi beni yol bisikletine yöneltti. Öyle ara model birşey de istemiyordum. Dedim direkt yol bisikleti alacağım. Fiyat üzerinden haraket edince bir de Ankara'da bisikletin sırf ticari amaçla satıldığı Yıba çarşısına gidince birden kendimi xrs 040 ile başbaşa buldum.. Bilen bir bisikletçiye götürdüm ve gerekli ince ayarları yaptırdıktan sonra bisikletin gidon geometrisinin bozuk olduğunu tespit edip gidonunu değiştirmek zorunda kaldım ve jant setinin göbeklerinin kötü olduğunu fark ettim ve arkanın qr olmaması da ayrı bir dertti ve bana bir de jant seti masrafı açtı. Elimdeki parçaları allahtan fiyatta fazla abartmayarak satabildim. Ama şimdi kendi güzel bir bisiklet oldu ve gayette biniyorum zevkle.. Bence bunlar bir deneyim ve böyle zorluklar çeke çeke öğreniyorsunuz doğruyu. Bundan sonra daha iyi bir bisiklete daha iyi paralar vererek alırım ama ne alacağımı da bilirim.. Rockrider a gelince o beni hiç üzmedi.. Ankara dağlarında gayet güzel geziyoruz..

İyi ki almışım yillar sonra...
Tabi bugüne kadar neredeydi benim aklım demiyor değilim. Olsun gec de olsa olması harika bir şey...
Bisiklet canidir, gerisi heyecan ;) yani.
Dag mi yol mu? Diye araştırırken çok gündemdeydi ama. Dağın tadı da farklı yolun tadı da. Yani ikisi de ayrı bi güzellik.
Ben dag mtv aldim. Araziye çıkıp kullanmayı düşünüyorum. Yola çıkarsam da lastiklerde değişiklik yapıp amatör de olsa yollara konuşulacağım. Yani pişman değilim mtb aldigima.

Şu 1 aydır bana yaşattığı zevk tarif edilmez.
Herşeyin tam olması zor zaten bu işlerde.
Bazı isler için zamana ihyiyac var.
Her pişmanlık bir tecrubedir nihayetinde.
Herkese iyi pedallamalar...

20150718_094946.jpg 20150718_093129.jpgyol arkadaşım. ..

Uzun zaman yol bisikleti bindim. Sonradan mtb aldım ve yaklaşık 3-4 yıldır mtb biniyorum. Gel gelelim içimdeki ateş gittikçe artıyor mtb den vazgeçemiyorum ama birde yol bisikleti alacağım. Buna karar verdim fakat ikilemde kaldığım bir şey var. Pişman olmak istemiyorum...
YOL mu? TUR mu?

@dcmavideniz Biliyorum ama garip bir duygu, o kadar marka ve model arasından buna takılıyorum. İşin doğrusu bundan hiç görmedim ve çevremde şu an bunu kullanan da yok. Fakat takıldım kaldım işte anlarsın...

insan bazen başkalarına güzel öğütler veriyor da iş kendine geldi mi aynı öğütleri unutuyor...
hatırlatıyım dedim :)

@Talha Ateş

sizin için hayırlı olanı Allah nasip etsin. Artık hangi tür, hangi marka olacaksa :)

• Beğen
Tepkiler: Talha Ateş
Geri