Scudo Sports

Bisiklet alırken boy seçimini doğru yapmak

@obezkirpi yukarıdaki tablolara bakınca ufak gelir gibi duruyor o yüzden kafam karıstı aslında bende 46 diye düşünmüştüm

Scudo
@devilmycarlos markadan markaya değişiyor sanırım, internetten sipariş vermeyecekseniz yine de gidin deneyin içiniz rahat etsin, yoksa direkt 46 kadro alın, 51 kadroda seleden inip ayakta duramazsınız üst boruya oturursunuz, üst boru baya yüksek carraroda, bende üst boru teğet geçiyor

@obezkirpi işte kardes netten alsam 150 lira ucuza geliyor o yüzden kafam karısık.gidip görerek alacağım herhalde.Havada güzel basar gezerim biraz izinliyim bugun :) 150lira indirimle ekipman alirim diye düşünmüştüm :S

Merhaba arkadaşlar salcano city sport 40 almayı düşünüyordum normalde kadronun 18 inch olması lazım diye biliyordum(46 cm) bazı sitelerden okuduğuma göre küçük mü gelir diye tereddütlerim olmaya başladı boyum 1.80 fikir verirseniz sevinirim iyi forumlar

Merhabalar, şu linkteki boylarla ilgili kafam karıştı, başlıkta geçen 28 boy nedir? Bu arada boyum 187cm ve 76-78 kilo dolaylarındayım, bacak iç ölçüm 93 cm gibi ölçtüm(kasıktan ölçüm yaptım doğruysa) Yardımcı olursanız sevinirim. Bu linkteki fiyat crossway 100 için uygun gibi göründü bir falsosu mu var acaba olayın, zaten kadro boyutunu sormamın bir sebebi de bu zira aynı sitede 2000 e de crossway 100 mevcut.

(link)

Bacak ölçümünü bir kere daha yaptım, ilk sefer biraz daha kabaca ölçmüştüm, 93 e varmıyor, 90-91 demek daha doğru olur, sanırım 60cm falan almalıyım, 58 küçük mü olur sizce de? Linkten de anlaşılacağı üzere hybrid bir bisiklet almayı düşünüyorum, aslında bütçe olarak 20v ye niyetliyim daha çok ama şu boy işini bir çözemeliyim önce :) Seda bisiklette 20 v için 58 cm gördüm mesela en büyük, 60 almam gerekirse bu durumu da dikkate almalıyım sanırım.

Biraz yardım alarak bir daha ölçtüm ve 88 geldi bu sefer :) 58 işimi görecek gibi. Neyse bisikletçide denerken denediklerimin kadro boylarına daha dikkat edersem bu meseleyi daha sağlıklı çözerim sanıyorum. Bisikletçinin önerilerine kulak verip, ayakta durmalı testi uyguluyordum ama hangisi hangi boy onu sormayınca online araştırmada tereddütte kaldım. Ama 58 den aşağıya düşmemen gerek derseniz benim için faydalı bir yorum olur açıkçası. Bu arada verdiğim linkteki 28 boy ifadesi jantı söylüyor sanırım. Fiyat uygunluğu da 2014 olması sebebiyle diye düşündüm 100 için.

Merhabalar ben Bulent
Bisiklet camiasina 30 yil aradan sonra adim atmaya calisiyorum. Yasim 47 ve islerden dolayi spor yapmaya vaktim olmadigindan bisiklete binmeye karar verdim gunde yaklasik 25 km yol yapmayi planliyorum ama basarabilirsem. Ben yaklasik 12 yoldir motor kullaniyorum suanda scooter ve 1000rr var heralde bisikletide basarabilirim :).Sizden ricam Mosso wildfire tourer D almayi dusunuyorum ne dersiniz. Simdiden tesekkur ederim.

merhaba dostlar bugün mtb den şehir bisikletine geçmeyi düşündüm ve beğendiğim bir model var sedona 345 onu alacaktım.fakat bedeni 52 benim bacak ölçüm ve boyuma göre 56 almam gerekiyor.sedonanın sitesine girdim o modelin en büyük kadrosu 56 cm diyor sonra kafama bişey takıldı.Ya bu sedona belirli boylardaki kitleye bisiklet üretiyor(en azından benim beğendiğim modelde böyle) ya da 52 beden gerçekten bana göremi anlamadım.Boy 180 bacak boyu 85 cm yardımcı olursanız sevinirim.
bir program var beden seçimiyle alakalı arkadaslar işinize yararsa bir bakın,
(link)

Arkadaşlar şu konuda yardımlarınızı bekliyorum, bisikletimi aldım ve gerekli değişim hamlesini bir an önce yapmak niyetindeyim fazla vakit kaybetmeden.

Öncelikle herkese merhaba, daha öncesinde üye olmadan, birkaç gün öncesinde de üye olarak forumu takip ediyordum, bisiklet seçimimle ilgili olarak konu falan açmadan araştırmalarım neticesinde bir ürün tercih ettim. Kısaca seçim serüvenimde Carraro Sportive 225 ten başlayıp, Mosso 771 smv, Merida Crossway 20,40,100 serileri, Scott Sportster 40, Sedonanın birkaç modeli, KTM Life Track ve One, Ghost Cross 1300 ve Panamao X3 gibi aletler arsından süzülerek X3 te karar kıldım. Seçimimde kadronun 7005 oluşu ve kalitesi etkili oldu, donanım gerekirse ileride yükseltilir diye düşündüm, giriş seviyesinde alivio-deore ayarına çıkmadan acera-altus farkını çok da hissetmem zaten diye değerlendirdim. Fakat alımı internetten değil de yerelde yapmak isteyince canlı görümde bisikletin büyüsüne kapılarak küçük bir kadro almış bulundum sanırım :) Model seçimimde gönlüm rahat ama kadro boyunda falso verdik anlayacağınız, oysa kendime L kadronun daha uygun olacağı tespitini de yapmıştım :) Aslında dün kullandığım kadarıyla bisiklet atak ve hakimiyeti yüksek. Aslen kadro yapısı da mtbye kayıyor gibi biraz. O sebeple çok da rahatsız etmedi, ama biraz daha uzun yola çıktığımda ve uzun vadede farkı hissederim diye endişe ediyorum. Bir de S kadroda sele ayarlarım maksimumda kalmak zorunda olacak(en yükseğe çok yakın ve en geride). Aldığım yerde kurulu olmasa da M kadro mevcut. Alımı peşin yaptım, M kadroyu kurdurup değişim yapma imkanım var, az kullanmış da olsam(10 km olmamıştır daha), lastikleri bende bırakıp M kadroyu verecekler. Fakat S ile M arasında çok da bariz fark olmayacak. Sizce L kadro getirtme ihtimallerini zorlamalı mıyım? Getirtemiyorsak da M kadroyu mu almalıyım? Boyum 187, bacak da 87-88. Şimdiden herkese teşekkürler. Buraya bisikletimin boyutlarını içeren linki de bırakıyorum. Fikir verirseniz sevinirim.

(link)

IMG_0600.JPG

Arkadaşlar değerli fikirlerinizle yardımcı olabilirseniz çok sevinirim, tecrübeli ve bilgili arkadaşlar kadro yapısı ve açılarına göre de değerlendirirse çok hora geçer. Biraz spor yönlü kullanma eğilimine de uygun bir kadro yapısı var benim gözümde, öyle bakarsak M beni kurtarır diyebilir miyiz? Henüz yeni üye olduğumdan konu açacak kıvama gelemedim, o sebeple başlık altından yorum almaya çalışıyorum. Bir-iki güne gerekli hamleyi yapsam iyi olur, bu süre zarfında yardımlarınızı rica ediyorum, tekrar teşekkürler.

• Beğen
Tepkiler: Emre Yönlüer
@zgnclskn
dostum bence getirt çünkü şimdi olmasa bile ileride sorun yasarsın.
Bende su an kararsızım şehir bisikleti alacam 52 beden var boy 180 bacak boyu 85 cm bana uyan model 56 cm görünüyor.Özellikle şehir bisikleti alacaklar büyük beden tercih etsinler diyorlar. daha rahat olması için uzunmesafelerde

@obezkirpi
Evet denedim çok rahat geldi. fakat şöyle bir durum var 70 km yoldan geldim afx7001 im var onunla gittim o çok rahatsız olduğu için 52 kadro sedonada çok rahat geldi.Benim düşüncem su eğer yarın uzun soluklu bir tura gidersem atıyorum Antalya izmir bu bisiklet ban uygunmudur?

@obezkirpi
Listelere göre bana 56 beden oluyor.Fakat bisikleti dik durum arama aldığımda aldığımda kadro neredeyse testislerime değecek böyle bir ayrıntıda var ne dersin sence uygunmudur kadro.
yada daha başka nelere bakayım

@serhat uslu
listelerdeki değerlere çok güvenme, modelden modele değişiyor. benimkinde de 1-2 cm fark kalıyor, sorun yaratmadı, şehir içinde mesela sahildeki bisiklet yolunda çok hoplamadan zıplamadan kullanacaksan sorun olmaz sanırım, yani dümdüz gidecekseniz büyük kadro, daha sportif amaçlar mesela köy yollarında tur için vb. kullanacaksanız bir boy küçüğü daha iyiymiş

@obezkirpi
Sağol dostum bende 52 beden alacam artık verdim kararımı.Sonuçta köy yolundada sahilde de kullanacam şehirdede kullnacam çok büyük o9lmasına gerek yok

Biraz sportif kullanabilmek adına az ufağını tercih etmek bana da mantıklı geliyor. Benim ölçüm kadro listelerinde 57 küsür çıkıyor, o yüzden L getirtirsem tam olacak aslında, getirtemeyip M kadroyu alırsam(ki o da 53) sportif kullanımım biraz daha rahat olacak sanıyorum. Yani aslında bisiklet zaten hibrit, M kadroyu alırsam bisikletin bana göre ölçüsü de tam ara ayarda kalmış olacak, mtb ile trekking ölçülerinin arası yani. S kadroyu kesin değiştireceğim ona karar verdim, getirtebilirsem L getirtemezsem M olacak gibi duruyor, biraz da akışına bıraktım artık :) Az sonra gidip 56 kadro bir bisiklet denemeyi düşünüyorum farklı model olsa da, ona göre L kadro ihtimalini zorlayıp, olmazsa M kadroyu alıp gelirim :)

@obezkirpi Bir çok yerden baktım, mtbtr nin boy hesap linkine bakıyorum en son olarak. 87-88 cm bacak boyum var, aslında 58 e doğru çıkıyor bende ölçü, o yüzden L(57) alabilsem bile yine sportif de kullanırım aslında. Getirtemezsem eğer M de beni kurtarır mı diye tartmaya çalışıyorum şu ara.

M, sabit kadro ölçümle uzun yol ölçümün tam arasında kalıyor :)

Şu konuyu bisikleti almadan önce görseydim şu anda bisikletimi satmak zorunda kalmazdim

Arkadaşlar ben sedona 350 almayı düşünüyorum. Ama kafamda şu sorun var, ben değişik bir insanım yani bisikleti zorlarım kaldırımdan atlarım , merdivenlerden atlarım, yolu bozuk yollara girerim. Genelde istanbulda kullanırım hızda yaparım ama senede 1-2 ay köyde köyün bozuk yollarında dağın taşın arasından atlarım hız yaparım. düz yoldan cıkıp bilerek taşlı yollara girerim. ama dediğim gibi %70 şehirde düz yollarda kullanıcam ama şehirdede olsa atlarım. yolu bozuk yerelre görerim. yokuş aşağı hızlı inerim. yani normal aslfaltta çok gitmem. bunun için dağ bisikleti almama gerekiyormu yetermi bana sedona 350 nin sağlamlığı . yani çamurlu yollara girerim. yağmurlu zamanda sürerim.

zorlarım yani sedona 350 yi ama eğilme, kırılma olmaz dimi ? bütçem 3000 bin tl ye kadar çıkar bana göre bisiklet önerininiz varmı ?

boyum 1.90 kilom 60-70 ara sıra bisikletin önünde çocuk da alırım. tek başıma sürdüğümde öyle sade asfaltta gitmem. benim gibi insanlar anca benim halimden anlar. sokakta kaldırımdan gider pat diye atlarım kaldırımdan merdivenlerden aşağı bisikletle inerim. anlacağınız sedonayı 350 yi zorlarım. (link) alacağım canavar bu. bana sağlam geldi.herhalde zorlamama rağmen kırılma falan sıkıntı çıkarmaz dimi bana.

Geri