Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Bisiklet alırken boy seçimini doğru yapmak

@Kudret Kurtcebe
Çok teşekkür ederim cevap için...

Scudo
Merhabalar konu gerçekten çok başarılı ve yararlı olmuş bir sorum olacaktı
ben sedona 610 alacağım fakat en büyük kadro 56 cm olarak görünüyor benim boyum 187 cm kadro boyu 60cm olması gerekiyor fakat sedonada yok galiba 60 cm 56 cm alsam ne gibi dez avantajı vardır acaba ? yardımcı olabilirmisiniz ?

@mehmet.demir

bacak boyunuza göre değişir. sizin boyunuzda olup 56 kullanan profesyoneller de var, 60 da. mümkünse deneyin. mümkün değilse bacak boyunuzu ölçerek tekrar araştırma yapın.
benim boyum da 187, 58 cm caad8 kullanıyorum. 56cm tarmac kullanma şansım oldu, küçük gelmişti bana. bilginiz olsun diye söyledim.

Bacak boyunu ÖlÇerken İÇerdenmİ diŞardanmi ÖlÇmemİz lazim?

Boyum 1.68, bacak boyum 74 cm, kadro ölçüsü 54 olan ikinci el şehir bisikleti buldum. Kullanım sırasında bir sıkıntı çıkarır mı? Alıp almama konusunda tereddüt yaşıyorum, yardımcı olursanız sevinirim.

Merhabalar.
Benim boyum 1.70 bacak uzunluğum 75 cm.
Uygun fiyata 50cm kadro boylu merida speeder t2 buldum. Acaba 50 cm kadro benim ölçülerime göre nasıldır tur bisikletlerinde. Bazı hesaplamalarda 46 cm civarı daha iyi iken bazılarında 50 cm daha iyi çıkıyor.

Merhabalar.
Benim boyum 1.70 bacak uzunluğum 75 cm.
Uygun fiyata 50cm kadro boylu merida speeder t2 buldum. Acaba 50 cm kadro benim ölçülerime göre nasıldır tur bisikletlerinde. Bazı hesaplamalarda 46 cm civarı daha iyi iken bazılarında 50 cm daha iyi çıkıyor.

Arkadaşlar boyum 1.63 51cm kadrolu yarış bisikleti hiç mi uygun olmaz yaşım gen boyum uzar diye babam ısrar etti

@Hamza Gürpınar

bizim bir arkadaş da 16 kadro almıştı, boyu bir kaç sene sonra 1.95 oldu şimdilerde 20 kadro bakıyordu. benimde 20 yaşımda boyum 1.80 civarıydı 22 yaşımda 1.85 olmuştum belli olmaz gerçi :D

Boyum 178. bu bahsettiğiniz kadro ölçüsü sele borusunun takıldığı kısımdan aynakolun göbeğine kadar ölçülür dimi ?

Selamlar,
Yurtdışından internet üzerinden yol bisikleti almak istiyorum. Boy 173cm bacak boyu 74 cm (defalarca ölçtüm bacak boyum standartlardan kısa), bacak boyuna göre baktığımda 50-51 cm, toplam boya göre baktığımda 52-53 cm yol bisikleti uygun gibi duruyor. Halihazırda üst boru uzunluğu 53,5 cm olan 51 cm kadro boy cannondale caadx cyclocross bisiklet kullanıyorum. Gidon boğazı 3 halka (ingilizcesi "spacer" türkçesini bilmiyorum) üstte, 1 halka altta olacak şekilde pozisyonum iyi gibi, kol gövde açısı 90 derece, kalça gövde açısı 50 derece, 10 cm gidon boğazı ile ön teker göbeğini görmüyorum.
Yol bisikleti içinde mevcut bisikletimin ölçülerine yakın bir model mi yoksa, bir boy büyük olanı mı tercih etmeliyim?
Teşekkürler.

Kızım için Trek 4300D MTB alıp, Maxxis Detonator 26" lastik taktık. Şehiriçinde yolda kullanacak. Kızın boyu 170cm şimdi. Boyu şimdi iyi, ancak ileride 28" Jant&Lastik takılır mı? Yoksa 26" lastikle gidebildiği yere kadar gitsin mi? Bilemedim, doğru bir iş mi yapmışız?

Merhaba arkadaşlar 4-5 senelik bisiklet tecrübem var 2 yıldır kullanmıyorum motor alıp geziceğime bisiklet daha sağlıklı geldi tekrar almayı düşünüyorum sağlam dayanıklı birşey teknik konuda hiçbir bilgim yok kadro falan tak çıkar parçalardan malesef anlamıyorum alıp binmiştim sadece.1.95-96 falan boyum var 75 kiloyum bana göre sağlam dayanıklı genellikle yolda kullanıcağım araziyede inme şansım var.Bu kriterlere göre bir bisiklet önerebilirmisiniz acaba bütçe 700-800 arası birşey kask falan filanda alacağım için şu anlık satın alma mümkün değil ama bi fikir olursa aklımda çok daha iyi olur şimdiden teşekkürler.

çift amartisörlü çocuk bisikleti olarak nitelendirilebilicek bir bisikletim vardı, bisikleti sevdiğime karar verdiğim için satıp gerçek bir mtb almaya karar verdim ancak kafamda kadro boyu hakkında soru işaretleri var. asfalt ve arazi karışık amaçla kullanacağım, hatta yazın 3-4 günlük tur yapmayı da düşünüyorum. boyum 173, benim için ideal kadro boyu nedir. sanırım 17" ideal ancak problem şu ki; yabancı sitelerin bazılarında mtb alırken bir boy büyük kadro alın yazıyor, bazı Türk sitelerinde ise arazi kullanımı için bir boy küçük alın diyor. aklımda deli sorular

Carraro sportive 224 ün en büyük boyu var 54 olacaktı sanırım o olabilir.

Teşekkürler bütçemi aşıyor ama bayağı bi

Geri