Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Bisiklet alırken boy seçimini doğru yapmak

Birşey soracaktim da yardimci olursaniz çok sevinirim bisiklet alacagim uzun yol için amacim gizli gidip cabuk varmak değil ve bütçem kisitli carraro force 500e karar kildim. Uzun yol bu bisikletle yapilir mi yardimci olur musunuz lütfen

Scudo
Bugun salcano cs 30lari denemeye gittim 18" de 20" de bana büyükmüş gbi geldi ama adam 20 iyi oldu dedi. Sitelerdeki ölçüler de 19" uygun görünüyor. Ilk kez sehir bisikleti kullandigimdan mi buyuk hissetim sizce hangisini aliyim?

Arkadaşlar, boyum 1.69m, çizelgede MTB için 17", tur bisikleti için 21" tavsiye edilmiş, arada 10cm fark var, sorun olmaz mı? Ayrıca bende 18" MTB var, büyük geliyor bana, tur bisikleti almak istiyorum, 17" veya 18" var almak istediğim modellerde benim boyuma uygun, 18" bana büyük gelir diye düşünürken tabloya göre 21" almam gerekiyor, ne yapmam gerek şaşırdım açıkçası.

Herkese merhaba iyi forumlar, tüm sayfaları okudum ama şu soruya cevap bulamadım;
Kadro boyu hesaplamalarında baz alınan jant ölçüsü 26" mi?
Eğer öyleyse 29" jantlı mtb alan bir insanın kadro boyunun da 2" daha düşük olması gerekmez mi?
Örneğin 26" jantlı bir mtb de klasik hesaplara göre 180 cm boyunda ve 82 cm iç bacak uzunluğu olan birisine 46-48 cm kadro tavsiye ediliyor.
Aynı ölçülerde bir insan 29" jant aldığı zaman bu kadro boyuna ek olarak 5 cm daha yükseklik geliyor. Bu durumda 40-42 cm kadro olması gerekmiyor mu?

Güzel bilgiler benim boyum 164 cm bacak boyum 74 cm ben şehir bisikletlerinde hamgi kadroya uygunum

GT-I9500 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Valla benım ust boru bıldiğin değiyor yani. Ancak satın alırken boyunun uygun oldugunu soylediler. Profesyonel bir bisiklet dükkanından (ismini vermiyorum fakat herkesin bildiği bir yer) aldığım için de hiç sesimi cikartmadım. Adamlarda bir bir boy ufağı da vardı. MTB kullanıyorum. Şimdilik bir problem yok fakat henüz zorlu yollara girmedim.

boy 1.74 bacak uzunluğu 83 cm karbon large kadro scott scale 30 .
50.000 km 'yi çoktan devirdik 2008 mart ayı sonu alındı evet bu bisiklet gerçekten parasına değdi, karbon çatlaması yok öyle bi numara .doğru kadro alındı tabi ,mtb idi ama şimdi hibrit canavarına dönüştü 700 x 32 teker ile hız geldi.

Arkadaşlar sorum hala geçerli, tecrübeli arkadaşlar cvp verirse sevinirim, bir anormallik var çünkü.

Merhabalar
Yol bisikleti alacağım, kadro konusunda yaptığım araştırmalarda sonuç 54/55 arası çıkıyor. Ve yazılanlara göre tur babında kullanılacaksa bir beden büyük alın deniliyor ama 54 ve 57 seçenekleri mevcut hangisini tercih etmeliyim deneme şansım yok. :/
boy:179 cm
Bacak: 82

Arkadaşlar hibrit alacağım veya mtb 180cm boy 88cm bacak boyu öneriniz nedir

@Savaş Uzun

savaş bey
şimdi beni örnek alın derim,,

ben 54 kadro boyu yol bisikletine bindim deneme yaptım bayağı iyi geldi bana, boyum 1.74
ama 56 kadro yol bisikletinde kazın ayağı değişti, bana büyük geldi, benden 5 cm fazlalığınız var bu 5 cm 56 kadroda size nasıl gelir artık onuda deneyleyerek yapın asla deneme yapmadan sele üstüne geçmeden bisikleti almayın ,önce sürün bisikleti illaki anlarsınız kadronun büyük olup olmadığını..

@Ali Ç.

ali bey ben mtb kullandım boyum 1 74 dür large kadro aldım size large kadro yani 18 -19 kadro küçük gelebilir 20 kadro mtb 'lere bakın derim, boyunuz benden 6 cm fazla ,

Merhaba,
Benim anlayamadigim bir nokta var, meshur tabloya gore tur bisikleti kadrolari 47 cmden basliyor. Oysa 15 inch yani yaklasik 38.1 cmlik tur bisikletleri var. 178 boyum var ve 17.5 inch bir trek tur bisikleti aldim kendime ve bu tabloya gore bu boyda bir kadro yok. Basit bir seyi gozden mi kaciriyorum acaba?

Daha aciklayici olmasi acisindan benim tur bisikletimin kadro boyu 17.5*2.54'ten 44.45 cm oluyor. Listedeki tur bisikleteri kadro boylari 47 cmden basliyor 1.55 boyunda insanlar icin. Yaklasik iki aydir sorunsuz bindigim bisikletimle uzun tura cikmayi dusunuyorum ama burayi okuyunca endiselenmeye baslasim. Mutlaka insanlara yardimci olmak icin paylasimlar yapiliyor ama bazi bilgiler gercek disi. 17.5 inch tur bisikleti olmadigini kabul eden bir tablo var.

@Kudret Kurtcebe

Çok teşekkürler bilgi için... Peki başka marka model denesem sıkıntı olur mu? Aynıdır sonuçta değil mi?

@Savaş Uzun

savaş bey ,boy 1.79 sizin , marka farketmez sadece üst boru uzunluğu 54-55 -56 cm olan yol bisikletlerini deneyleyerek alın yani seleye geçin sele ayarı kesin olsun dizleriniz kırık olmasın 54-55-56- kadroları denedikten sonra hangisinin büyük geldiğini kesin sele üstüne geçtiğiniz an anlayacaksınız ,56 size büyük gelebilir ..

@altuğ taşkın

altuğ bey sizin boyunuz benden 4 cm fazla ben mtb kadroda 18.75 inç kullanıyorum rahat ettim sonra 54 kadro boyu olan yol bisikletini deneyledim gene rahat ettim ,ama 56 bana büyük gelmiş idi.size bence üst boru uzunluğu 54 -55 gelen city bike tur bisikleti olabilir..

Kudret bey cok tesekkur ederim cevabiniz icin. Benim soylemek istedigim 17.5 inch kadro cm olarak 44.5 oluyor. Forumda paylasilan tablodaki en alt sinir ise 47 cm. Burada bi yanlislik olmali diye dusunuyorum. Bisiklet bilgisinden bagimsiz olarak matematiksel bi yanlis var sanki.

arkadaşlar merhaba,
Boyum 1,85cm bacak boyu da 83cm civarı eğer hatalı ölçü almadıysam.Sormak istediğim bir husus Hhybrid bir bisiklette M kadro ne gibi sıkıntı çıkarabilir.Normalde L kadro bana uygun görünüyor.Yardımcı olursanız sevinirim.Bunu sorma sebebim 2.el uygun fiyatlı bir bisikleti kaçırmak istemiyorum.Sonradan herhangi bir pişmanlık duymayalım ;)

@Kudret Kurtcebe
Beden markadan markaya, hatta aynı markanın farklı bedenlerinde de farklılık gösterebiliyor. Mesela benim Large beden MTB bisikletim 20"

Geri