Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Bisiklet alırken boy seçimini doğru yapmak

bir boy küçük almayın hatta büyük te almayın bence tam kararında olan boy neyse onu alın. Bir küçük kadro dağ bayır çatur çutur gezerim diyenler için. ara sıra patika yollara girerim diyosanız gerek yok bence. uzun turlarda mtb hantal kalabilir. onun yerine yukarda saydıklarınızı yapabileceğiniz tur bisikletleri var, onlara da bakın derim.

Scudo
Hocam işin gerçeği kaçmak.Yaşadığım şeylerden kaçmak sadece devam edersem oturmaya delircem spora falan gitmeye çalışıyorum havalarda iyiye gidiyor alıcam bisikleti gezicem nereye gidersem artık.

dostum teşekkürler, peki 173 cm için kadro boyu nedir

Küçük alma önerisi daha atik olma ve hantallığı indirgemek için. Hakimiyeti arttırma amaçlı sadece. Lakin normal yolda da kullanacaksan tam kendine göre alman daha iyi olacaktır

Bence konu kolay bulunabilecek bir yere sabitlenmeli. Yeni arkadaşlar için önemli...

Abilerim ilk sayfadaki grafikler tablolar anlaşılmamış galiba, bakıyorum ben dahil birçok arkadaş boyum şu, apış arası ölçüm bu, bisikletim kaç olmalı filan diye sormuş. Kendim dahil hepsine acıdım. Daha anlaşılır bir grafik mi lazım yoksa bizde mi sorun var anlamadım açıkçası. Boyum 1.70 ,bacak arası 75cm, bisikletim sedona 345, teker çapı 28 inç, kadro boyu 19 inç, doğru mudur ?

Benim bisikletim 51cm (20") KTM tur bisikleti, boyum 1.77.
KTM'nin sitesinde şöyle bir frame size tablosu var. Ordakine göre bacak arası boyuna bağlı olarak 51-56 cm arası bir kadro uygun oluyor bana.
Firmaların kadro geometrisine bağlı olarak frame size değişik olabilyor.
Adsız.jpg

ustteki borunun ayaktayken degmesi sikinti yaratir mi acaba

Arkadaşlar, boyum 170 bacak uzunluğum 83 cm. Bana uygun dağ bisikleti kadrosu boyu 16-17 inç gibi görünüyor. Ama almayı düşündüğüm bisikletin kadrosu 18 inç. Uzun mesafelerde kullanmayı düşünüyorum. 1 boy büyük olması sorun çıkarır mı ?

En iyisi gidip denemektir. İmkanınız yoksa
(link)
buraya bir bakın.

İyi günler benim boyum 1.90 ve kilom 120 arabayı bırakıp işe bisikletle gitmek istiyorum. günde toplam 15 kilometre sürebileceğim beni taşıyabilecek ve boyuma uygun ucuzundan bisiklet önerebilirmisiniz? bu üimit bisikletin en ucuzlarından alınırmı 28 jant falan bir ay sonra parçalanmasın bisiklet. yaz boyu bisikletle gidip gelmek istiyorum her gün. ne önerirsiniz? teşekkür ederim.

bisikletlerle ilgili karo çizelgelerinde 29 jant mtb ler için bir bilgi bulunmuyor..benim sorum şu olcak 26 jant 18 inç bir mtb ile 29 jant 18 inç bir mtb nin uyumu aynımıdır..jant boyu bunu etkilermi ? bilen biri bir cvp atarsa sevinirim.

Merhaba,
Boyum:182cm, İç bacak uzunluğum: 85,3cm
Alacağım bisiklet: Şehir, gezinti bisikleti(Sedona 300, Carraro 227 gb)

Şimdi kadro boyutlarına bakıyorum. Örneğin buna göre; 56cm kadro almalıyım.
http://i2.wp.com/www.cyclingtr.com/wp-content/uploads/2011/10/5F01_ehir_2D00_tur_2D00_bisikleti_2D00_kadro_2D00_boyu1.jpg

Ancak buna göre ise; (link) 58-61cm aralığında kadro boyu almalıyım.

Kafam karıştı. Yardımcı olabilecek var mı acaba?:)

@5inun

Yok mu cevap verecek kimse? :/

177 boyum var, 51 kadro carraro 227 kullanıcısıyım, benim boyum biraz ortada kalıyor, bir boy ufak kadro küçük geliyor, bunda seleyi biraz indiriyorum, memnunum açıkçası, sizin boy için carrarolarda 51 kadro cuk olur diyorum.

@obezkirpi benim yazdığım mesajdaki listelere göre 56 ya da 58 vb. yazıyor. 51 çok küçük geldi gözüme

en iyisi firma ölçü tablosu ancak en iyisi deneyerek almakta fayda var,

56 normal gibi

valla bu tabloya gore benim icin de 53 kadro yazilmis,carraroda 53 kadro yok ama olsaydi kesinlikle buyuk gelirdi. belki baska bir markada tam gelir bilemem,deneyin almadan kesinlikle

arkadaslar carraro 225 alacağım boy 1.74 iç bacak 76 hangi kadro uygun sizce arada kaldım biraz

Geri